2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Canım naptın yazdın mı görmedim inşallah yolundadır herşey

Aslında öyle yapmak lazım da ben salak gibi herşeye kendi yeten bir insan olduğum için bunun bilincinde onlarda neyse zaten bgn geleceklerdi gelemediler teyze hasta olmuş oda kayınvalidemde misafir olduğu için kayınvalidemde gelememiş oldu

Ya ben 10 yıl önce falan meme küçültme ameliyatı oldum, o yüzden ekstra bi endişeliyim o konuda. O zmn doktorum ilerde emzirebilirsin süt kanallarına zarar vermem diye garanti vermişti ama yine de bi acaba mi diye korkmuyor değilim

Son düzenleme:
Ben de aldım onu bir deneyeyim canım teşekkür ederim .
Deneyin ve sürekli bebe yağı olur ben arada hindistan cevizi yağı da sürüyorum hatta bazıları zeytinyağı bile sürüyormus sürekli sürün kuru kalmasın saglik ocağında ki ebe beni uyarmıştı hiç kuru kalmasın yağ krem sür sürekli diye

Kızlar benim. Yüzümde leke oluştu yanaklarimda koyulaşma oldu gebelikte oluyormus ama ilk gebeligimde olmamıştı bu geçer mi ya başına gelen oldu mu

Yani silikon taktırıp emziren arkadaşım var sizde gene kendi dokunuz hiç merak etmeyin inşallah gelir süt ama gelmezse de dünyanıj sonu değil o günler öyle gibi gelio çok iyi hatırlıorum ben de mama vermek durumunda kaldım çok üzüldüm ağladım yetmiorum die şimdi ne desem boş herkes bi süreç yaşuyor ilk günler de ama şu an ki aklımla ve tecrübemle saçmalamışım diyorum stres yapmayın en önemlisi bu bence

Kızlar göğüs ucu konusu açılmışta. Benimki gebeliğin ortalarından beri epey kuru baya pul pul. Ben gümüş kapak almıştım doğum sonrası yaraları için. Şimdiden kullanayım mı? O nemlendirmesini sağlar mı? Kaç saat kullanılmalı vs bilgi verebilecek var mı

Kızlar benim. Yüzümde leke oluştu yanaklarimda koyulaşma oldu gebelikte oluyormus ama ilk gebeligimde olmamıştı bu geçer mi ya başına gelen oldu mu
Benim iki yanağımda hemen göz altlarımın altında hafif çillenme gibi lekelenmeler oldu. Kötü durmuyor ama, sevdim ben. Gittiğim estetisyen ilk sütten yani kolostrumdan birazcık sürersen bu lekeler kaybolur dedi ama tabii bilimselliği tartışılır

Kızlar bir de gebelik öncesi prolaktin yüksekliği problemi olan var mıydı? Benim prolaktin değerim hep yüksekti hatta gebeliğe engel olur mu diye epey korkmuştum. Yüksekken de ilaçsız gebe kaldım çok şükür. Prolaktin süt hormonu , hatta gebe değilken bile yüksekliği süt gelmesine sebep olabilen bir hormon. Acaba diyorum bunun artısını yaşar mıyım doğumdan sonra sütüm fazla mı olur umut fakirin ekmeği hep kendimi öyle motive ediyoeum benim sütüm çok olur hemen gelir çünkü süt hormonum yüksek falan diyorum kendime ama evet şimdiye kadar benimde herhangi ib süt gelmesi durumu olmadı

Bunu bende soracaktım arkadaşlar bende 33. Haftanın içindeyim hiç süt falan gelmiyor bende endişeleniyorum acaba gelmeyecek mi falan diye herkesin gelmeye başladı mı
Benim bundan birkaç hafta önce banyoda biraz meme ucuyla oynayıp sıkmamla birlikte toplu iğne başı kadar süt gelmişti. Çok duygulanmıştım hatta Fakat devamı gelmedi. Başka arkadaşların da dediği gibi bu aşamada gelmesi zaten gerekmiyor, doğumda kendiliğinden gelir o. Ama yine de şimdiden gelirse de endişe etmemek lazım, prolaktin hormonunun fazlalığındandır.

Benim ilk hamileligimde oldu malesef. Gunes kremi surup, plaja gitmistim. Sadece bir kez.. bunca zaman care bulamadim, sektor kotu niyete acik oldugu icin leke tedavisi de olamadım tanidik bildik biri yoktu, ustune dusemedim. Bu sefer lohusa terimle silmeyi dusunuyorum, ya tutarsa

Evet çil bendede oldu zaten vardı ama biraz daha eklendi onlar rahatsız etmiyor ama koyulaşma rahatsız etti açık tenliyim inşallah denicem bunu umarım geçer doğum sonrası hormonlar düzelince geçer diyolar bakalım inşallah geçer

Sütüm gelir mi gelmez mi diye pimpirik yapmamak lazım bence. Nerede sütüm var mı yok mu diye aşırı kafaya takan arkadaşlarım hep sorun yaşadı. Gelecek pozitif düşüneceğiz hep süt konusu bana biraz da genetik geliyor ama prolaktinin yüksek olması mantıken süt için etkili olur diye düşünüyorum. Mesela incir prolaktini yükseltirmiş, ne zaman iki tane yesem mastite yakın olurdum.

Tabiki stres zaten maalesef kötü sonuçlara neden oluyor. Yani şimdiki mamalar zaten anne sütüne o kadar yakın ki onun farkındayım ama tabi inşallah gerek kalmaz inşallah emziririm benimki şimdiden duyulan annelik endişeleri aslında, rabbim hepimizin gönlüne göre versin hepimiz istediğimiz gibi büyütelim bebislerimizi

Şimdiden kullanmak gerekmez. Emzirmeye başlar başlamaz takarsanız faydasını görürsünüz. Benim ikinci gün hassasiyet başlamıştı memelerde. Uzun süre hiç çıkarmadan taktım. Çıkardığım gibi sızlama olurdu çünkü. Krem vs sürmeden kullanmak gerekiyor. Orada biriken süt de iyileştirici etki yapıyor.

Gümüş kapak almak gerekli mi acaba mesela ben sürekli nemlendiriyorum şimdiden hatta nerdeyse iki ay olmuştur nemlendirmeye başlayalı, almadım da alsam mı diye düşünüyorum

Gümüş kapak almak gerekli mi acaba mesela ben sürekli nemlendiriyorum şimdiden hatta nerdeyse iki ay olmuştur nemlendirmeye başlayalı, almadım da alsam mı diye düşünüyorum
Benim elim ayağımdı gümüş kapak. Ben çok memnun kaldım. Çıkardığım an hemen hassasiyet oluşurdu. Hiç ciddi yaram olmadı bu sayede ki gece gündüz saat başı emzirdim. Tabi yine de kişisel bişey, bazen memnun kalmayanları okuyorum şaşırsam da

Nerden aldınız nasıl bişey önerirsiniz

Ne şekilde kullandınız acaba ? Doğumdan sonra hemen başladınız mı. Emzirdikten sonra sürekli taktınız mı? Yoksa günde 1-2 saat falan mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…