Ben hamilelik boyunca hiç sütyen giymedim. Hep kaplı atlet giydim aşırı rahattı. Doğum sonrası için de çıtçıtlı olan emzirme atletinden aldım ama henüz denemediğim için yorum yapamayacağım. Göğsünüz küçükse (benimki öyle 75B şu an belki 80 olmuştur) çok rahat kullanırsınız. Ama büyük göğüslerde nasıl olur bilmiyorum. Ben lcw den aldım şimdilik 1 tane daha sonra hm de 3 lü satılıyor bedenim oturunca ondan alıcam.Normal katli atlet mi aldiniz?
Ben de esofman vs giydigimde hep hala emzirme atletlerimi giyiyorumBen hamilelik boyunca hiç sütyen giymedim. Hep kaplı atlet giydim aşırı rahattı. Doğum sonrası için de çıtçıtlı olan emzirme atletinden aldım ama henüz denemediğim için yorum yapamayacağım. Göğsünüz küçükse (benimki öyle 75B şu an belki 80 olmuştur) çok rahat kullanırsınız. Ama büyük göğüslerde nasıl olur bilmiyorum. Ben lcw den aldım şimdilik 1 tane daha sonra hm de 3 lü satılıyor bedenim oturunca ondan alıcam.
Benim gogsumde hic nemlenme/sizinti vs yok hala 33.haftada acaba olmasi mi gerekiyordu :/
Bende atletsiz duramayanlardanimHeh aynen boyle bisey ariyorum tesekkur ederim. Demek ki anne yarim atlet deniyor. Belki uzunu da alirim, atlet giyiyorum cunku yaz kis :)
Aynen ben de o kafadayımBende atletsiz duramayanlardanimevde sutyensiz atlet giyiyorum çıkınca da bu yarım atletlerden altına giyiyorum
Umarım işe yarar. Deneyeceğim onları da fırsat bulursamGeçmiş olsun. Magnezyumu 2 doza çıkarmak beni rahatlatmıştı. Tamamen geçmese de. Simge Duman, Elçin Demirel videolarındaki egzersizleri de yapabilirsiniz. Ben zaman ayıramadım henüz.
Anladım, ben o şekilde bir yanma yaşamadım hiç. Dediğim gibi batikonla da yıkama yapılınca zaten bayağı hızlı iyileşme oluyor.Yok elbette ayni yer degil ama idrara cikarken o bolgeyi de tamamen izole edemiyoruz sonucta, anatomik olarak cok yakin iki bolge maalesef idrar da yakici oldugu icin bu beni biraz huzursuz etti ama saniyorum hizli iyilesiyor
Cok tesekkurler cevap icin
Hayır olması gereken bir şey değil. Bazı kadınlarda hamilelikte göğüsler hemen etkilenir, bazı kadınlarda doğumdan sonra fark eder. Benim hamilelikte hiç değişiklik olmaz mesela, doğumdan sonra süt kanalları çalışınca hem büyüme, sertlik hem sızı vs oluyor bende. 2 sene de emzirdim çok şükür evlatlarımı. Allah nasip etsin yine yine sağlıkla emzirmeyi.Benim gogsumde hic nemlenme/sizinti vs yok hala 33.haftada acaba olmasi mi gerekiyordu :/
Aa benim de regl donemi oyle agri, hassasiyet olmazdi hep tek oldugumu dusunurdum arkadaslarim elin carpsa aglayacak seviyeye geliyorduHayır olması gereken bir şey değil. Bazı kadınlarda hamilelikte göğüsler hemen etkilenir, bazı kadınlarda doğumdan sonra fark eder. Benim hamilelikte hiç değişiklik olmaz mesela, doğumdan sonra süt kanalları çalışınca hem büyüme, sertlik hem sızı vs oluyor bende. Normalde adet zamanlarımda da öyle göğüs hassasiyeti yaşamazdım hiç, belki de o yüzdendir bilemiyorum. Her bünye farklı bence. Şu an bir hassasiyet olmadıysa hiç önemli değil yani, yine vakti gelince güzelce emzireceksiniz içiniz rahat olsun
Ne kadar erken hazırlarsan o kadar rahat oluyor. İlk çocuğumda yoğunluğum yoktu 32 de başladık hazırlamaya 1-2 haftada rahat rahat eksikleri tamamladık. Şimdi çok yoğunum daha hiçbir şey yapamadım. Ama artık yapmam lazım 34. Hafta bittiHanımlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Şu an 32. haftanın içindeyiz. Şimdilik erken doğum ihtimali yok. Vajinal doğum olacak, dolayısıyla planlı sezaryen gibi bir durumumuz da yok. Alışverişlerimi büyük ölçüde tamamladım sayılır ama yıkama, ütüleme, çanta hazırlama işleri duruyor. Mayıs'ın son haftasına bir senedir hazırlandığım bir rapor teslimim ve sunumum var. Mayıs ayı tamamen iş ile geçecek. Mayıs bittiğinde 36. haftayı bitirmiş olacağız. Sizce hazırlıkları Mayıs sonu-Haziran başına bıraksam çok mu ertelemiş olurum? Son anda zor durumda kalmak da istemiyorum ama bilemedim, çok kararsız kaldımSiz ne dersiniz?
Uyuyorum son günlerde. Magnezyumla birlikte uykularım biraz daha kaliteli olmaya başlamıştı. Şimdi ilk trimesterdaki gibi yoğun bir uyku isteğiyle uyuyorum. Hani bıraksanız bütün gün uyurum gibi... Kansızlık sebebiyle Türk kahvesinden uzak durmaya çalışıyordum ama son zamanlarda haftada bir-iki içiyorum. Limonlu kimyonlu çay hiç denememiştim, deneyeceğimO cis hissi bende de var maalesefsayili gun cabuk gecer, bu gunler de gececek bol bol uyuyun uyuyabiliyorsaniz, dinlenin. Yeri geldiginde bir hafif turk kahvesi icip kendinize gelin, islere bakin. Limonlu kimyonlu cay bana cok iyi geliyor (yine az kimyonlu), hicbir sey icemezden limonlu sicak su iciyorum, yine mideme iyi geliyor. Öğlen proteini Iyi yersem gun icinde aclik hissim daha az oluyor. Kisa da olsa yuruyus yapmak da cok iyi geliyor, imkaniniz varsa 10-15 dk da olsa penguen gibi de olsa yuruyun derim evin cevresinde.
Galiba sona bırakmamak lazım, haklısınızNe kadar erken hazırlarsan o kadar rahat oluyor. İlk çocuğumda yoğunluğum yoktu 32 de başladık hazırlamaya 1-2 haftada rahat rahat eksikleri tamamladık. Şimdi çok yoğunum daha hiçbir şey yapamadım. Ama artık yapmam lazım 34. Hafta bitti
Valla bazı insanlar sadece laftalar.. Bendeki de elle tutulur ne birşey aldılar ne de yardım ettiler.. Oğlum 3 yaşında anca oyuncak araba bir iki kıyafet oda öyle geçiştirir gibi..Benim eşimin tarafından ilk torun . Zaten eşim 2 kardeş, bir küçük kız karseşi var . Yıllarca eşimin evlenmesini ve çocuğunun olmasını beklemişler güya . Doğuma neredeyse 1 ay kaldı ama henüz 1 çöp alan olmadı. Konuyla alakasız oldu yazdığım ama bu normal mikayınvalidem ben 4 aylık gebeyken bi rahatsızlık geçirdi aniden normalde genç kendisi. Hala tam toparlayamadı , ben ona bağlıyprum. Ama yine de normal gelmedi bana. En azından bi bir eksiği gediği bir ihtiyacı var mı diye sorsunlar diye beklerdim. Babası kardeşi annesi . Sürekli arıyorlar soruyorlar çok mutlu çok heyecanlı olduklarını söylüyorlar o ayrı bir konu. Ama bir çöp dahi alınmaması tuhafıma gitti biraz. ( maddi durumları kötü değil gayet yerinde) . Doğunca mı alınıyor genelde bilmiyorum ama benim ailem öğrendiğinden beri dünyanın şeyini aldı
Sütyen gibi emzirme atleti alip, memnun olan arkadasimiz var mi? Yazin sutyen giymeden emzirme atletimi giyip ciksam ama sutyen gibi de duzgun dursa, boyle kapli emzirme atletleri mi desem ya da daha toparlayici bir seyler?
Kontrolden geliyorum hanımlarAslında randevumuz yarındı ama dünden beri bebeğimin hareketlerinde azalma var gibi hissettiğim için bir gün öne çektim. Sabahı zor ettik, çocuk da inatlaştı resmen, hiç kımıldamadı sağ olsun Çok şükür muayenede hiçbir sorun çıkmadı. Muhtemelen benim son günlerde fazla yoğun olmam, kafamın dolu olması sebebiyle hissedememişim. Ama gayet de hareketli dedi doktor. Hatta birkaç kere dürttü, hepsine karşılık verdi Bu arada 15 günde 1 kg almışım. Çocuğun büyümesiyle hesapladığımda gayet iyi geldi. Bu kontrolü de atlattık hanımlar. Haber vermek istedim
Selam kızlar mayıs annelerinden geliyorumValla bazı insanlar sadece laftalar.. Bendeki de elle tutulur ne birşey aldılar ne de yardım ettiler.. Oğlum 3 yaşında anca oyuncak araba bir iki kıyafet oda öyle geçiştirir gibi..
Ah sormayın, sabaha kadar burnumuzdan geldi. Müzikler mi dinletmedim, bardak bardak portakal suları mı içmedim, yok valla zerre kımıldamadı. Ben de evhamlı evhamlı koştum doktora. Bizim inat oğlan ultrasonda maşallah şovunu yaptı, ben yalancı çıktımBazen hareketleriyle bazen hareketsizlikleriyle korkutuyorlar gerçekteniyi geçmesine çok sevindim Sağlıkla tam vaktinde alırsınız kucağınıza inşallah
Ahahaha çok iyi yapmışsın canım süper bı fikir ama eşimin ailesine liste bile atsam kendiniz alın biz uzaktayiz daha kargoyla ugrastirmayin yapamayız alamayiz derler yüzsüz yüzsüz bende hiç muhtaç etmiyorum istemiyorum tekliflerini de reddediyorum çünkü alacakları kalitesiz şeyler olacağı için biz aldık bizden çıktı diyemesinler ki elimde koz olsun her fırsatta dile getirebileyim kayınpederim kardeşime ev dizdim düğününü yaptım şunu taktım çocuğuna oda yaptım diye kaç kez övündü normalde saygimi bozmazdim ama bıçak kemiğe dayanınca bana yapmadiktan sonra kime yapmışsın banane dedim o günden sonra konuşmadı benleSelam kızlar mayıs annelerinden geliyorumbu konu çok ilgimi çekti aynı şey bizde de sorun oldu hatta eşimle baya fena kavga ettik bu konuda. Benim ailem dünyaları aldı ama karşı taraftan sadece 1-2 civil zıbını geldi o kadar. Maddi durumları da gayet iyi. Dıdısının dıdısı evlense gidip çeyreği hemen takar. Kavgadan sonraki gün eşim kendisi farkına vardı ve iki taraftaki eşitsizliği gördü ki son eksikler için bir liste yapmamı istedi ve listedeki her şeyin alınması için annesine iletti. Alındı da tüm liste. Bazen karşı taraf görmezden geliyorsa, sen harekete geçeceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?