2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bende 3 gün oldu dediğiniz göğüs ucu kremini kullanmaya başladım. Geçen hafta doğum yapan arkadaşım ben düzenli kullanmadım ilk emzirmede çok yara oldu mutlaka düzenli kullan dedi. Başka arkadaşımdan da duymuştum korktum başladım :)

Kızlar benim. Yüzümde leke oluştu yanaklarimda koyulaşma oldu gebelikte oluyormus ama ilk gebeligimde olmamıştı bu geçer mi ya başına gelen oldu mu
Benim anlımda oluştu lekelenme bir önceki hamileliğim de hiç bir şey yoktu kız olunca mı lekelendim acaba öyle bir soylenti varya

Nerden aldınız nasıl bişey önerirsiniz

Ne şekilde kullandınız acaba ? Doğumdan sonra hemen başladınız mı. Emzirdikten sonra sürekli taktınız mı? Yoksa günde 1-2 saat falan mı
Silverette markaydı. 999 ayar değil de 900 küsür ayar bişey almıştım. Gece gündüz hiç çıkarmadan taktım. Doğumdan sonra ikinci gün memem sızlamaya başlayınca taktım ve 7-8-9 ay kullandım sanırım. Geceleri kötü pozisyonlarda da emziriyordum ve saat başı, ondan belki çok uzun aylar kullandım. Hiç çıkarmaksızın. Yoksa meme çamaşıra değiyor tahriş olıyor iyice.

Tamam bakayım bi teşekkür ederim

Ben de bunlardan aldım. Deneyimlerine güvendiğim bir içerik üreticisi önermişti

Liste vermek biraz garip olmuş

Kızlar benim. Yüzümde leke oluştu yanaklarimda koyulaşma oldu gebelikte oluyormus ama ilk gebeligimde olmamıştı bu geçer mi ya başına gelen oldu mu
bnmde yüzümde lekeler oldu ilk gebeliğim inşallah gecer serumda kullandım ama geçmiyor şimdi umarım doğumdan sonra gecer

Merhaba kızlar konu süt ve meme yarası olunca birşeyler yazmak istedim ilk gebeliği olanlar için faydam olur belki

Ben baya küçük göğüslü biriyim hatta meme dokumun olmadığı gibi göğüs ucumda yok denecek kadardı. Rahmetli kayınvalidem kızım göğüslerin de çok küçük acaba süt gelecek mi emzirebilecek misin falan derdi doğal olarak bende tribe girerdim ister istemez

Sonra uzunca araştırmalarım sonucunda Lansinoh un göğüs ucu kremini aldım eğer fayda göremezsem gümüş kapak kullanırım diye planlanmıştım. O dönemler lansinoh kreme göre gümüş kapaklar daha pahalıydı. (Sene 2020 meşhur covid dönemleri)

Lansinoh u doğumdan 1 ay önce yani 8 aylıkken falan kullanmaya başladım. Totalde 12 kilo almış olmama rağmen aldığım kiloların göğüslerime hiçbir faydası olmamıştı bulunduğum küçük şehir imkanlarına göre sezaryen olmak zorunda kaldım. Sezaryenden tam 2 gün sonra sütüm geldi. 2 gün boyunca süt gelmediği halde bebeğime göğsümü tutturmak için çok büyük çaba harcadım. 2800 doğan bebeğimin çenesi çok çabuk yoruluyordu çene altından bi parmağımla ona destek oluyodum. Sütü bebeğin kanaldan indireceğine inancım hep tamdı. 2 gün kuru kuru emse de asla ne bir çatlama ne bir yara göğüs ucumda hiçbir şekilde problem yaşamadım Lansinoh sayesinde

2 gün boyunca süt gelmediği için mama vermek zorunda kaldım. Elimde biberon olsun diye Philips avent almıştım kolik olacağını hissetmişim gibi ama biberon değil de çay kaşığı veya şırıngayla besledim biberona alışmasını istemediğim için.

2.günün sonunda sütüm gelmeye başladığında mutluluktan deli gibi ağladığımı hiç unutamam. Onun yutkunma sesi halâ kulaklarımdadır

O günden 3 ayın sonuna kadar hemen hemen hep 2 saatte bir emzirdim emzirdikçe sütüm öyle arttı ki market alışverişine çıktığımda o an ağlayan başka bebek sesini duyduğumda bile göğsümden süt sızardı.

Süt sağmam gereken dönemlerde bi şapkası eldiveni ya da herhangi bir kıyafeti elimde olurdu onu koklarken fotoğrafına bakarken sütüm istemsizce gelirdi. Ekstra bol su günlük 2 fincan rezene çayı badem ceviz fındıkla 2 ara öğün olacak şekilde beslendim.

O dönem bir yerde okumuştum et yiyen ile makarna yiyen annenin sütü aynı besleyiciliğe sahipse sadece onu arttırmak için bol bol emzirin diye yazıyordu. Bilmiyorum bu yazı belki benim en büyük motivasyon kaynağım oldu küçük göğüslerin var söylemine karşı

Hiç stres olmayın hepinize hayırlı doğumlar diliyorum

Gümüş kapaklarda bir standart bir de XL beden görüyorum. Sadece ikisi mi oluyor?

Kızlar süt konusunda bir deneyimimi size yazmak istedim. Bol sağım yapmak inanılmaz etkiliyor . Benim sütüme en büyük etken boza oldu. Bir arkadasımın önerisi ile boza içmeye başladım ciddi fark oldugunu gördüm sizinde aklınızda bulunsun. Bunun yanında humana çay ,kuru incir ,kuru kayısı ,kuru dut ve yulaf ile her sabah laktosuz süt ile az birşey kaynatıp içiyorum oda etkili oluyor. Son konum sezeryan olacak kişilere belki lazım olur biliyorsunuz ani sezeryan oldum hiç hazırlıksızdım. Annen eşime kuru kayısı aldırdı hastane odasında sıcak suya bardaga attı kayısıları yeme izninden sonra suyu ile beraber içirdiler. İnanılmaz rahat tuvalet ve gazım çıktı. Planlı sezeryan olacak atkadaslarım kayısı hoşafı yapıp hastaneye götürmesini öneririm.

Valla kızlar bu yardım destek olayı bizde de hiç olmadı evlendik olmadı herşeyi kendimiz yaptık bebiş de de birşey görmedik bi tane oyuncak araba fotoğrafı atmışlar eşimde çok tatlı baksana diyo bazen ben mi kötüyüm acaba normali mi böyle diyordum ama ben 6 yıl oldu evleneli gerçekten ihtiyaç olduğu çok durum yaşadık olmayınca olmuyo kızlar beklentiye girmiyorum ben o yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…