Annelik galiba surekli endişe halinde olduğumuz bir delilik hali.Valla hiç utanma ağla ben de dün gece çok zor bir gece geçirdim ve bgn de kendimi mutsuz, enerjisiz, keyifsiz hissediyorum sürekli bir sürü endişe ben de dokunsalar ağlama modundayım
Şunun farkında olmak bile o kadar önemli ki. Sırf anne-baba olduk diye %100 doğru yaptığımız / yapacağımız yanılgısından bizi kurtarıyor. Mükemmel, kusursuz ebeveyn yoktur kesinlikle ama bunun farkında olan ve olmayan aile vardır diye düşünüyorum.Ayy ne guzel yazmissinizyani gözümün bebeğinden kopucakmışım gibi hissediyorum kalbini kırarsam içerlerse üzülürse aklımı oynatıyorum bazen inan karnımdakini hiç oturup düşündüğüm olmuyo görünce vurulcam herhalde diyorum bi de buna vicdan yapıyorum. Ama annelik işte kalbimizde büyüycek yorulcaz çok yorulcaz ama elimizden geleni yapıcaz eminim ki onemli olan yanlis yapsak bile telafi edebilmek insaniz hatalarimiz olur illa ki bunalcaz zaman zaman gecicek insallah biz uc kardesiz annem hala bizle ugrasio 65 yasinda hic bitmio yani annelik oh deme luksu yok sistem boyle
Canim selam oncelikle sana sahsi olarak yazmadim ben ama ben de yazilanlari okuyunca sasirdim acikcasi.. okumadim demissiniz kim ne yazdi diye ama her anne yazarken dusunerek ve kendi deneyimi oldugunu belirterek yaziyor buraya dogum hikayesini de , bebeklik surecini de bir de durup dururken yazmiyor bir konu uzerine yaziyor, kesin boyle olucak diye de yazan ben okumadim sahsenYani bencede yazılanları okudukça şaşırıyorum gayet normal bir şey yazdım kimseyi şahsi olarak eleştirmedim. Kimse tecrübesini paylaşmasın demiyorum kesin ifadeler kullanılmasını yanlış buluyorum yani herkesin süreci , bünyesi ve bebeği farklı olucak çünkü. Teşekkür ederim desteklediğin için anlaşıldığımı görmek mutlu etti
Oyyy insallah saglikli olsunlar baska bisey istemiyor insanŞunun farkında olmak bile o kadar önemli ki. Sırf anne-baba olduk diye %100 doğru yaptığımız / yapacağımız yanılgısından bizi kurtarıyor. Mükemmel, kusursuz ebeveyn yoktur kesinlikle ama bunun farkında olan ve olmayan aile vardır diye düşünüyorum.
Şöyle düşün, ikisini birden kucağına alacaksın veeee 193728271 kez öpeceksin
Ben hazırlayamadım henüz ama en çok terlik koymayı unutucam gibi gelio bu hafta halledicem ben deKızlar, soruyorumdoğum çantası / valizi için bir liste yapan oldu mu? Ben çok kafama göre koydum çünkü, eksiksiz olmasın gibi bi derdim yok ama önemli bi şeyi unutur muyum kiii
10-15 dk içinde biter. En fazla 10 dk kadar da bekletiyorlar. Ben allerjik olmama rağmen hiçbir reaksiyon yaşamadım.Kızlar demir serumu alan oldu mu hamileyken? Herhangi bir alerjik durum oldu mu, ne kadar sürede aldınız bir dozu sanırım dakikaları oluyormuş
Benim bildiğim ağrılı olan sancı ağrısız olan kasılma. Kasılmayı seviyorum mesela ağrısız olduğu için ne kadar rahatsız etsede doğuma hazırlık. Ama sancı, sancı yaniKızlar bu yalancı kasılma ile yalancı sancı farklı değil mi yani benim kasılma oluyor arada bir ama ağrısız. Yalancı sancı ağrılı mı ağrısı neye benziyor ?
Ben bi de cuma günü izne ayrılacağım . Ondan sonra evde sıkılırım daha çok yazarım ya'bizi korkutmasanaaaa'
Burdaki en aktif kişi sensin canım, sen de olmasan kimse kimseye bi şey sormayacak
Benimde ağrısız sadece karnımın bi bölgesinde oluyorBenim bildiğim ağrılı olan sancı ağrısız olan kasılma. Kasılmayı seviyorum mesela ağrısız olduğu için ne kadar rahatsız etsede doğuma hazırlık. Ama sancı, sancı yanibıçak saplanır gibi
3.kızım geliyor. Hep pozitif bakış açısıyla kendimi motive ettim. Olumsuz şeyleri kulakardı ederdim. Şimdide kimseye konuşmamaya dikkat ediyorum.Valla bende artık kendimi kötü hissetmeye başladım çünkü genelde de benim açtığım konulardan ötürü eleştiri geliyorşahsen benim ilk doğumum olacak, tecrübemde olmadığı için başımdan geçen bir şeyi de anlatamayacağıma göre kimseyi korkutabileceğimi zannetmiyorum . Ben bebeğin ilk doğduğu anların en kolay oldupunu söylerken bence yeni doğum yapcak her arkadaşımı motive etmiş olduğumu düşünüyorum neticede ilk kez doğum yapacak olan hepimizin en korktuğu şey ilk doğduğunda zor olacak mı yetebilecek miyim korkusu. Bende en kolay dönemi ilk doğduğu dönem diyerek bence motive etmişimdir
İllaki o zamanlarinda farklı endişeleri olacak şimdi gözümüzle göremiyoruz ya o yüzden daha çok korkuyormusuz gibi geliyor banaO zaman da nefes aliyo mu diye kalkilip bakiliyo kizmayin bana amaannelik yuklenio bunyeye o zaman uyanmadan uyaniosun acikmistir diye, aglio diye on metre oteden duyuyosun sesini ayirt ediosun degisik bi guncelleme geliyor anneye bes duyu organi x5 seklinde update oluyo
He bide gerçek sancı mevzusu var o bambaşkaBenimde ağrısız sadece karnımın bi bölgesinde oluyorSancı kafamda daha farklı sizin dediğiniz gibi bazen bağırsak ağrılarım oluyor bunu sonradan farkediyorum o sebepten olduğunu kafam karışıyor yakancı sancı olabilir mi diye
Tecrübe paylaşımı çok kıymetlidir. Karşı taraf paylaşmak zorunda olmamasına rağmen tecrübesini paylasiyorsa çok daha da kiymetlidir.Eveeeet kesinlikle
Ben ilk bebeğimde de forumdaydım, aman allahım öyle güzel kızlarla tanıştım öyle güzel sohbetlerimiz oldu ki.
Genel bi eleştiri olarak burda ne yazık ki o samimiyet yok. Biri bi şey diyo diğeri hemen "fikrini kendine sakla hölölölölö" haydaaa
Biz o dönem beraber doğum yaptığımız kızlarla gecenin 3ü 4ü konuşurduk, gülerdik, herkes zorluğunu paylaşırdı ederdi. Kimse de şöyle bi şey demezdi yani "zorlukları okuyunca moralim bozuluyo ağlıyorum yazmayın öyle" demiyordu. Destek oluyorduk birbirimize.
Bu grubun çok aktif olmadığını yazmıştı geçen gün birisi, o zaman bi şey demedim ama en temel sebebi bu, samimiyet yok grupta maalesef. ne dense biri çıkıyo 'morolomozo bozmoyooon'tamam tatlım diyesim geliyor
Bahaneyle ben de kendi fikrimi yazdım. Burda bilgimizi, fikrimizi, ne biliyim yapıp ettiklerimizi anlatmayacaksak ne anlatıcaz? Kimse de dediğin gibi arkadaşım, durduk yere bi şey söylemiyor. Nitekim söyleyebilir de.
Umarım grup daha samimi bir hal alır bebişlerin doğumlarıyla birlikte
Bende 2017 Temmuz anneleri grubundaydım. Dediğiniz gibi çok uzun sürdü. En sonunda da kafamızın uyduğu 3 arkadaş kaldık. Hatta biriyle kız kardeş gibi evlerimizde kaldık ettik o kadar yani.Eveeeet kesinlikle
Ben ilk bebeğimde de forumdaydım, aman allahım öyle güzel kızlarla tanıştım öyle güzel sohbetlerimiz oldu ki.
Genel bi eleştiri olarak burda ne yazık ki o samimiyet yok. Biri bi şey diyo diğeri hemen "fikrini kendine sakla hölölölölö" haydaaa
Biz o dönem beraber doğum yaptığımız kızlarla gecenin 3ü 4ü konuşurduk, gülerdik, herkes zorluğunu paylaşırdı ederdi. Kimse de şöyle bi şey demezdi yani "zorlukları okuyunca moralim bozuluyo ağlıyorum yazmayın öyle" demiyordu. Destek oluyorduk birbirimize.
Bu grubun çok aktif olmadığını yazmıştı geçen gün birisi, o zaman bi şey demedim ama en temel sebebi bu, samimiyet yok grupta maalesef. ne dense biri çıkıyo 'morolomozo bozmoyooon'tamam tatlım diyesim geliyor
Bahaneyle ben de kendi fikrimi yazdım. Burda bilgimizi, fikrimizi, ne biliyim yapıp ettiklerimizi anlatmayacaksak ne anlatıcaz? Kimse de dediğin gibi arkadaşım, durduk yere bi şey söylemiyor. Nitekim söyleyebilir de.
Umarım grup daha samimi bir hal alır bebişlerin doğumlarıyla birlikte
Evet ben hani hamile olunca annelik yükleniyordu bana daha yüklenmedi falan diyordumAnnelik galiba surekli endişe halinde olduğumuz bir delilik hali.
Terliği hastane veriyor aslında. Götürmeyim dedim ben.Ben hazırlayamadım henüz ama en çok terlik koymayı unutucam gibi gelio bu hafta halledicem ben deterlik, pijama , emzirme sütyeni , tarak , sarj aleti, makyaj malzemeleri aklıma gelende şimdi bir liste yollamıştı hastane bi bakip yollayım buraya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?