2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun gözünüz aydın
Ben suni sancıdan biraz korktum, ne olacağı belli değil tabi ama deneyimleriniz çok kıymetli. Sezeryanı mı tercih ederdiniz? Yoksa doğumdan sonra geçiyor mu her şey? Kafamda deli sorular

Şunun farkında olmak bile o kadar önemli ki. Sırf anne-baba olduk diye %100 doğru yaptığımız / yapacağımız yanılgısından bizi kurtarıyor. Mükemmel, kusursuz ebeveyn yoktur kesinlikle ama bunun farkında olan ve olmayan aile vardır diye düşünüyorum.
Şöyle düşün, ikisini birden kucağına alacaksın veeee 193728271 kez öpeceksin

Canim selam oncelikle sana sahsi olarak yazmadim ben ama ben de yazilanlari okuyunca sasirdim acikcasi.. okumadim demissiniz kim ne yazdi diye ama her anne yazarken dusunerek ve kendi deneyimi oldugunu belirterek yaziyor buraya dogum hikayesini de , bebeklik surecini de bir de durup dururken yazmiyor bir konu uzerine yaziyor, kesin boyle olucak diye de yazan ben okumadim sahsen kimse kirilmasin herkes ozgurce istedigini paylassin konunun ozu bu sevgiler

Kızlar, soruyorum doğum çantası / valizi için bir liste yapan oldu mu? Ben çok kafama göre koydum çünkü, eksiksiz olmasın gibi bi derdim yok ama önemli bi şeyi unutur muyum kiii

Oyyy insallah saglikli olsunlar baska bisey istemiyor insan sizin vajinal doğummu olcak kısmetsee ??

Kızlar, soruyorum doğum çantası / valizi için bir liste yapan oldu mu? Ben çok kafama göre koydum çünkü, eksiksiz olmasın gibi bi derdim yok ama önemli bi şeyi unutur muyum kiii
Ben hazırlayamadım henüz ama en çok terlik koymayı unutucam gibi gelio bu hafta halledicem ben de terlik, pijama , emzirme sütyeni , tarak , sarj aleti, makyaj malzemeleri aklıma gelende şimdi bir liste yollamıştı hastane bi bakip yollayım buraya

Şöyle bir liste yollamış çok birşey yok ama kendi çanta vericek acıbadem de öyle bir sistem var göğüs kremi , göğüs kalkanı geldi aklıma ekstra

Eklentiler

• IMG_1634.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 36
Kızlar bu yalancı kasılma ile yalancı sancı farklı değil mi yani benim kasılma oluyor arada bir ama ağrısız. Yalancı sancı ağrılı mı ağrısı neye benziyor ?
Benim bildiğim ağrılı olan sancı ağrısız olan kasılma. Kasılmayı seviyorum mesela ağrısız olduğu için ne kadar rahatsız etsede doğuma hazırlık. Ama sancı, sancı yani bıçak saplanır gibi

Benimde ağrısız sadece karnımın bi bölgesinde oluyor Sancı kafamda daha farklı sizin dediğiniz gibi bazen bağırsak ağrılarım oluyor bunu sonradan farkediyorum o sebepten olduğunu kafam karışıyor yakancı sancı olabilir mi diye

3.kızım geliyor. Hep pozitif bakış açısıyla kendimi motive ettim. Olumsuz şeyleri kulakardı ederdim. Şimdide kimseye konuşmamaya dikkat ediyorum.
ve elhamdülillah nasıl düşündüysem hep öyle oldu. Hala yaa büyüdükçe öyle böyle şöyleler havada uçuşuyor napalım olmamış günlerin şimdiden yasını mı tutalım yani. Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından lezzet olur.

En çok biz birbirimizi anlarız. O yüzden rahat olun, olalım. Başka şeyler yetmiyormuş gibi bide burda takılmayalım hiç.

İllaki o zamanlarinda farklı endişeleri olacak şimdi gözümüzle göremiyoruz ya o yüzden daha çok korkuyormusuz gibi geliyor bana

Kızlarr size de bazen karnınıza bakıp “bu bebek nereye sığıyor” dediğiniz oluyor mubenim karnım çok büyümedi ve bazen bakıp bu bebek nereye sığıyor diye kendi keneime endişe duyuyorum. Sonra gelişiminde sorun olmadığına göre sığıyor bi şekilde diyorum resmen mucize

He bide gerçek sancı mevzusu var o bambaşka hepsini hepimiz az çok anlarız.

Tecrübe paylaşımı çok kıymetlidir. Karşı taraf paylaşmak zorunda olmamasına rağmen tecrübesini paylasiyorsa çok daha da kiymetlidir.
Çocuğu olan insan tabi ki hamileliği de yaşadığı için karşılaştırma yaparak çok rahat diyebilir ki "hamilelik zor değil, asıl zorluk sonra başlıyor." Böyle diyorsa doğrudur çünkü yaşamış çoktan. Bu çıkarımı yapmak son derece kolay.
Benim bir çocuğum var, ikinci hamileliğim. Hamilelik ve tek çocuk tecrübesine ziyadesiyle sahibim. Ancak benim için de hali hazirda birden fazla çocuğu olan, 3., 4. Çocuğuna hamile olan birinin diyecekleri cok çok önemlidir.
Hep duyduğum laf "tek çocuk, hiç cocuk". Vardir bir bildikleri, doğum sonrası için gardimi aldim bekliyorum. Başa geldiğinde diyecegim ki "aa bunu bana söylemişlerdi, bu hissim anormal değil" bileceğim ki yalniz degilim.
İlk grubunuzda tahminim belki de yaşlarınız ve diğer koşullar daha benzerdi/yakindi. Bu da paylaşımlara kolaylık sağlamış olabilir.

Bende 2017 Temmuz anneleri grubundaydım. Dediğiniz gibi çok uzun sürdü. En sonunda da kafamızın uyduğu 3 arkadaş kaldık. Hatta biriyle kız kardeş gibi evlerimizde kaldık ettik o kadar yani.

Çevrem biraz garipsemişti.

Annelik galiba surekli endişe halinde olduğumuz bir delilik hali.
Evet ben hani hamile olunca annelik yükleniyordu bana daha yüklenmedi falan diyordum geçen hafta ters giden biseyler yasadik erken doğum olabilir gibi oldu, hemen bebeğin kilosuna odaklandım, hemen kilo aldirmaliyim dedim, çok şükür o risk yok şu an için ama hala bir korku sürekli bir endişe içindeyim. Demekki analık bana da yüklenmiş

Terliği hastane veriyor aslında. Götürmeyim dedim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…