- 11 Şubat 2025
- 89
- 171
- 8
Bu 3. Doğumum olacak diğer ikisi normal doğum bundada normal doğum başlatacak doktor açılma sancım yok şuan durumum riskli diye doğumu geç haftalara bırakmayacaklarını söyledilerVajinal doğum muydu sizin? Sancı açılma va ne durumda? Yoksa duruma göre sezeryan mı?
Kızlarr size de bazen karnınıza bakıp “bu bebek nereye sığıyor” dediğiniz oluyor mubenim karnım çok büyümedi ve bazen bakıp bu bebek nereye sığıyor diye kendi keneime endişe duyuyorum. Sonra gelişiminde sorun olmadığına göre sığıyor bi şekilde diyorum resmen mucize
Ay süper ben de yaptırdım hem de koşa koşa çünkü müthiş çarpıntım ve nefes darlığım vardı. Bebeğim de ondan çok iyi gelişmedi geçtiğimiz hafta zaten muhtemelen. Siz böyle diyince umutlandım, şifa olsun inşallahTabii tabii. Daha önce birkaç kere anlattım burada. Ben senelerdir serum olarak alıyorum. Müthiş etki ediyor. Hem yüzüme gözüme can geliyor hem de sanki dikkatim toparlanıyor, enerjim artıyor, her türlü olumlu etkileniyorum. Gebelikte de 2 kere verdiler. Devamlı artış görülüyor hgbde. Doktorunuz uygun gördüyse tereddüt etmeyin, yaptırın. Canlanırsınız. Çocuk için de çok kıymetli zaten o demir
Ben kendim bi liste yapmadan hazırladım ama Instagram'da bu konuda çok fazla reels düşmüştü önüme onlardan izlemiştimKızlar, soruyorumdoğum çantası / valizi için bir liste yapan oldu mu? Ben çok kafama göre koydum çünkü, eksiksiz olmasın gibi bi derdim yok ama önemli bi şeyi unutur muyum kiii
Şifa olsunAy süper ben de yaptırdım hem de koşa koşa çünkü müthiş çarpıntım ve nefes darlığım vardı. Bebeğim de ondan çok iyi gelişmedi geçtiğimiz hafta zaten muhtemelen. Siz böyle diyince umutlandım, şifa olsun inşallah
Ben de aynıyım, avmde falan size de dehşetle bakıyorlar mı?Yaa ben kocaman basketbol topunu yutmuş gibiyim aşırı belli yani oraya da sığmazsa nereye sığacak diyorumçizgi filmlerde oluyor ya bir şey yutunca aynı şekilde belli oluyor hani midede işte benim de hareket edince aynı şekilde çok komik geliyor bazen
Denedim yaaaa yok arada bir kıpırdıyor ama çok sakin bi şekilde gitmedim de acile ama kafam hep onda belki 5 farklı doktor suyun iyi demesine rağmen kendi doktorumun dedikleri hep beynimin içinde yankılanıyor bu haftayı çıkaramazsin bu suyla hemen sezeryanla almamız lazım suyun biter farketmezsen bebek oksijensiz kalır demişti ya o kafamın içinde ya bittiyse o yüzden mi az harekte ediyor o yüzden mi hareketleri güçsüz. Bu hafta o kadar çok ultrasona nst ye girdim ki o yüzden az da olsa hareketini hissettiğim için acile de gitmedim inşallah gümbür gümbür yine döner içerde de şu yüreğim biraz rahatlarZaten sorun bizde değil yüzyüze geldiğimiz bazı insanlarda
Endişe etmeyin taze meyve yediğimde hareketleniyor benimki ya da yan yatıp biraz müzik dinliyorum o zaman da fark ediyor bunları denediniz mi
Ya bana da öyle bakıyorlar gibi geliyorBen de aynıyım, avmde falan size de dehşetle bakıyorlar mı?Geçenlerde bi mağazada kendimi yandan gördüm, bilmesem ikiz sanırdım net Bebeğim de öyle çok kilolu değil. Tamamen kişinin anatomisi ve çocuğun pozisyonuna bağlı bence
Ben de bugün pazara giderken hamile bı kadınla kocası az otemde yuruyolardi ama kadın daha 6 aylık falan hamile gibiydi anca kocasına beni gösterip ne kadar şişmiş dediğini duydum incindimBen de aynıyım, avmde falan size de dehşetle bakıyorlar mı?Geçenlerde bi mağazada kendimi yandan gördüm, bilmesem ikiz sanırdım net Bebeğim de öyle çok kilolu değil. Tamamen kişinin anatomisi ve çocuğun pozisyonuna bağlı bence
O süreçten sonra korkmak endişelenmek de çok normal aslında keşke böyle şeyler yaşamak zorunda kalmasaydınızDenedim yaaaa yok arada bir kıpırdıyor ama çok sakin bi şekilde gitmedim de acile ama kafam hep onda belki 5 farklı doktor suyun iyi demesine rağmen kendi doktorumun dedikleri hep beynimin içinde yankılanıyor bu haftayı çıkaramazsin bu suyla hemen sezeryanla almamız lazım suyun biter farketmezsen bebek oksijensiz kalır demişti ya o kafamın içinde ya bittiyse o yüzden mi az harekte ediyor o yüzden mi hareketleri güçsüz. Bu hafta o kadar çok ultrasona nst ye girdim ki o yüzden az da olsa hareketini hissettiğim için acile de gitmedim inşallah gümbür gümbür yine döner içerde de şu yüreğim biraz rahatlar
Bende diyorum ki bişey unutursak da dağ başında yaşamıyoruz her zman herşeye hemen ulasabiliriz evlerimiz hastanelere aman aman uzaklıkta da değildir diye düşünüyorum eve gidip alır eşlerimiz ne güne duruyorO rahatlıkta ben en zirvedeyim bencenormalde de çanta vs hiç sevmem. Herşeyi en min.seviyede tutma derdim var. Bi çantanın içine ne sığarsa artık ilkinde de böyleydim sonuncuda da
Canım benim gittiğim hastanede suni sancı sezeryan sonrasi da veriliyor ki rahim kasılıp toparlansin diye birkaç videoda izlediğim kadarıyla sakinlik içinde sancılar düzene oturuncaya kadar evde zaman geçirmek saçları islatmadan ılık duş almak ve günlük düzenli ilişkiye girmek vajinal doğumu kolaylaştırıyor tabi bünyeye bağlı bunlar ev ortamının rahatlatıcı özelliği olduğu için hastanedeki kasvet korkudan iyi gelir diyordularDoğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun gözünüz aydın
Ben suni sancıdan biraz korktum, ne olacağı belli değil tabi ama deneyimleriniz çok kıymetli. Sezeryanı mı tercih ederdiniz? Yoksa doğumdan sonra geçiyor mu her şey? Kafamda deli sorular
Düşünmemeye çalışıyorum buraya yazmak da iyi geliyor mutfakta yemek masasını toplamadim öylece duruyor buraya yazacam diyeO süreçten sonra korkmak endişelenmek de çok normal aslında keşke böyle şeyler yaşamak zorunda kalmasaydınızeğer çok zorlanmış hissederseniz gidin mutlaka stres olmaktan iyidir
Bende henüz hicbisey yapmadım doktor 16 hazirana gün verdi ama oglumun o günü bekleyeceğini hiç sanmıyorum bebek çantasına üç beş parça koydum acil bişey olursa diye eksiği bol şekildeKızlar siz doğurdukça ben panik olmaya başladım daha çantayı hazırlamadım üşenmekten
Doğum yapanların gözü aydın allah sizi yavrularınızdan ayırmasın darısı bizlere❤
Hayır sezaryen olacak. Oğlumdan önce geçirdiğim bi ameliyatım vardı o yüzden oğlum da sezaryen oldu, zorunlu olarak. Bu 3. Ameliyat olacak, o yüzden dikiş yerlerim biraz ağrıyo. Çalışırken daha çok ağrıyodu da şimdi evdeyim daha iyi.Oyyy insallah saglikli olsunlar baska bisey istemiyor insansizin vajinal doğummu olcak kısmetsee ??
Hahaha ben terlikle gidicem direktBen hazırlayamadım henüz ama en çok terlik koymayı unutucam gibi gelio bu hafta halledicem ben deterlik, pijama , emzirme sütyeni , tarak , sarj aleti, makyaj malzemeleri aklıma gelende şimdi bir liste yollamıştı hastane bi bakip yollayım buraya
Aaa gerçi doğru unutmuşum, ben de acıbademe gidiyorum öyle bi liste vermişlerdi. Kimbilsin nerdeŞöyle bir liste yollamış çok birşey yok ama kendi çanta vericek acıbadem de öyle bir sistem vargöğüs kremi , göğüs kalkanı geldi aklıma ekstra
Oooo gel gelBen bi de cuma günü izne ayrılacağım . Ondan sonra evde sıkılırım daha çok yazarım ya
Ayy o çok genel bi söz ya tek çok hiç çocuk diye. Ben de diyorum ki tek çocuk hiç çocuksa 2 çocuk da çok çocukTecrübe paylaşımı çok kıymetlidir. Karşı taraf paylaşmak zorunda olmamasına rağmen tecrübesini paylasiyorsa çok daha da kiymetlidir.
Çocuğu olan insan tabi ki hamileliği de yaşadığı için karşılaştırma yaparak çok rahat diyebilir ki "hamilelik zor değil, asıl zorluk sonra başlıyor." Böyle diyorsa doğrudur çünkü yaşamış çoktan. Bu çıkarımı yapmak son derece kolay.
Benim bir çocuğum var, ikinci hamileliğim. Hamilelik ve tek çocuk tecrübesine ziyadesiyle sahibim. Ancak benim için de hali hazirda birden fazla çocuğu olan, 3., 4. Çocuğuna hamile olan birinin diyecekleri cok çok önemlidir.
Hep duyduğum laf "tek çocuk, hiç cocuk". Vardir bir bildikleri, doğum sonrası için gardimi aldim bekliyorum. Başa geldiğinde diyecegim ki "aa bunu bana söylemişlerdi, bu hissim anormal değil" bileceğim ki yalniz degilim.
İlk grubunuzda tahminim belki de yaşlarınız ve diğer koşullar daha benzerdi/yakindi. Bu da paylaşımlara kolaylık sağlamış olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?