Yaaa bende 3.çok daha zor duyuyorum. Ve kabul de etmiyorumTecrübe paylaşımı çok kıymetlidir. Karşı taraf paylaşmak zorunda olmamasına rağmen tecrübesini paylasiyorsa çok daha da kiymetlidir.
Çocuğu olan insan tabi ki hamileliği de yaşadığı için karşılaştırma yaparak çok rahat diyebilir ki "hamilelik zor değil, asıl zorluk sonra başlıyor." Böyle diyorsa doğrudur çünkü yaşamış çoktan. Bu çıkarımı yapmak son derece kolay.
Benim bir çocuğum var, ikinci hamileliğim. Hamilelik ve tek çocuk tecrübesine ziyadesiyle sahibim. Ancak benim için de hali hazirda birden fazla çocuğu olan, 3., 4. Çocuğuna hamile olan birinin diyecekleri cok çok önemlidir.
Hep duyduğum laf "tek çocuk, hiç cocuk". Vardir bir bildikleri, doğum sonrası için gardimi aldim bekliyorum. Başa geldiğinde diyecegim ki "aa bunu bana söylemişlerdi, bu hissim anormal değil" bileceğim ki yalniz degilim.
İlk grubunuzda tahminim belki de yaşlarınız ve diğer koşullar daha benzerdi/yakindi. Bu da paylaşımlara kolaylık sağlamış olabilir.
Yaaa çok tatlısınızAhh kızlar dışarısı çok kötü kızlar 32sene tek bir insana bile kendimi ezdirmemiş laf söyletmemişken, şimdi hamileyim diye duymadığım kalmıyor duygusallığımdan cevap veremez oldum. Gelip buraya yazınca çok rahat ediyorum. Anlayış, destek, motivasyon hepsini bu forumda gördüm açıkçası diğer gruplara da bakmadım.
Gruptaki tecrübeli annelerimizden çok şey öğrendim. Buraya girince gerçekten mutlu hissediyorum kendimi
Yeri gelmişken ben de fikrimi paylaşayım dedim
Sıkmayın canınızı hiçbir şeye stres olmayalım burada en azındansağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım da şu zor günler bir an önce bitsin inşallah
Teşekkür ederim cevap için10-15 dk içinde biter. En fazla 10 dk kadar da bekletiyorlar. Ben allerjik olmama rağmen hiçbir reaksiyon yaşamadım.
İlkini normal sancımla ikincisi suni sancıyla doğurdum. Ben inanın ikisi arasındaki farkı anlamadım. Genel fikir hep suni sancı zor gibi olsada. Benim için farkı yoktu mesela.Doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun gözünüz aydın
Ben suni sancıdan biraz korktum, ne olacağı belli değil tabi ama deneyimleriniz çok kıymetli. Sezeryanı mı tercih ederdiniz? Yoksa doğumdan sonra geçiyor mu her şey? Kafamda deli sorular
Elbette bebeklerimiz sağlıklı olsun, bizler de öyle. Fakat birbirimize sahip çıkmak, destek olmak önemli. Yoksa yani burda yazmanın bir anlamı yoksen dur sen bozma moralini, az kaldı senin
Yaa o sizin tatlılığınızYaaa çok tatlısınızböyle mesajınızı okuyunca içimden geçeni söylemek istedim
Yok tatlım bizde biliyoruz saksıya çiçek dikmiyoruz tabiki, çocuk büyütecez, yetişmesi en zor varlık insan evladı. Ben de zorlukları, biliyorum, farkındayım ama şu aralar zaten fazlasıyla hassas bir dönemden geçiyorum zaten diye olumsuz şeyler okumak istemiyorum zaten okumuyorum da o msjlari sıkıntı yok. Hem ben biraz da olumlu dusunme taraftarıyım illaki zorluklar olacak ama belkide bebislerimiz bizi çok üzmeyecek, daha kolay olacak, belki kimilerimiz daha kolay adapte olup o zorlukları zorluk olarak görmeyecek falan filan. Ben mesela bu günler iyi günlerin doğur ben seni görecem diyenlere belki ben senin kadar zorlanmayacam senin yasadiklarin sana özel diyorum, hemen herşeyin çok zor olacağını kabullenmek istemiyorum. İnşallah hepimiz için kolaylıklar olsun, zorluklar her zman olacak ama onları da hemen kolaylıkla sağlıkla halledelim inşallah. Zaten hepimizin psikolojiler dalgalı hormonlardan dolayı, sarılalım birbirimize kızlarE tabii canım.
Bakın şimdi kızlar, size şunu da söylemek istiyorum. Genel olarak "zorlukları görüp etkilenmek, moral bozukluğu" vb söylemleri doğru bulmuyorum. Yani bebek bakmanın kolay olduğunu duymak sizi gerçekten rahatlatacak mı? Zor olduğunu duyunca napacaksınız doğurmayacak mısınız "ay çok zormuş" diyip
Oğlum pek uyku sevmeyen ama çok tatlı bir bebekti. Tüm gece otururduk canı sağolsunbebeğimi dünyaya getirmeden önce zor olacağını biliyordum, zorlanacağımı biliyordum ve bu bilgi ile yaşamak işimi oldukça kolaylaştırdı. Yani uykusuz kaldığımda, aç kaldığımda, bebek hastalandığında, sütüm yetmediğinde tüm bunların olacağını zaten biliyordum o yüzden de şoka girmedim, çözüm odaklıydım. Bebek bakmanın kolay olacağını biri söyleseydi ve ben o "yüksek motivasyonla" anne olsaydım muhtemelen hayal kırıklığına uğrar, sinirlerim bozulurdu. O yüzden diyebilirim ki 'anne olmak kolay değil ama bunu bilince işler gayet kolay gidiyor'
Dogum yapan arkadaslar hayirli olsun saglikla buyutun bebislerinizi insllah sukur brn bugunde dogurmadim cok korkuyorum vajinal gelicek diye
Evet bende başka konulara girmedim ve gerçekten bana da iyi geliyor burası sürekli bakıyorum kim ne yazdı acaba diye. Bgn cidden hala daha bebeğin hareketleri yüzünden endişeliyim ama buraya girip yazmak bile daha rahat hissettiriyor teşekkürler canım kızlarAhh kızlar dışarısı çok kötü kızlar 32sene tek bir insana bile kendimi ezdirmemiş laf söyletmemişken, şimdi hamileyim diye duymadığım kalmıyor duygusallığımdan cevap veremez oldum. Gelip buraya yazınca çok rahat ediyorum. Anlayış, destek, motivasyon hepsini bu forumda gördüm açıkçası diğer gruplara da bakmadım.
Gruptaki tecrübeli annelerimizden çok şey öğrendim. Buraya girince gerçekten mutlu hissediyorum kendimi
Yeri gelmişken ben de fikrimi paylaşayım dedim
Sıkmayın canınızı hiçbir şeye stres olmayalım burada en azındansağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım da şu zor günler bir an önce bitsin inşallah
Yuklenmez olur mu... gün içinde milyon kere hareket kontrolü yapıyoruz hepimizEvet ben hani hamile olunca annelik yükleniyordu bana daha yüklenmedi falan diyordumgeçen hafta ters giden biseyler yasadik erken doğum olabilir gibi oldu, hemen bebeğin kilosuna odaklandım, hemen kilo aldirmaliyim dedim, çok şükür o risk yok şu an için ama hala bir korku sürekli bir endişe içindeyim. Demekki analık bana da yüklenmiş
Evet bende başka konulara girmedim ve gerçekten bana da iyi geliyor burası sürekli bakıyorum kim ne yazdı acaba diye. Bgn cidden hala daha bebeğin hareketleri yüzünden endişeliyim ama buraya girip yazmak bile daha rahat hissettiriyor teşekkürler canım kızlar
Valla ben o konuda biraz fazla mi rahatım acaba yine aynı şeyi söylüycem de geçen hafta benim bu erken doğum riski falan olunca hastane valizini arkadaşım hazırladı benim kafa yerinde değildi çünkü ve hala onun hazırladığı gibi duruyor aklıma geldikçe biseyler ekliyorum ama ne var ne yok diye bakmadım bile tabi o koyarken bana anlattı saolsun ama benim kafa bir milyondu bi ara baksam valize iyi olacak sanırımKızlar, soruyorumdoğum çantası / valizi için bir liste yapan oldu mu? Ben çok kafama göre koydum çünkü, eksiksiz olmasın gibi bi derdim yok ama önemli bi şeyi unutur muyum kiii
Tabii tabii. Daha önce birkaç kere anlattım burada. Ben senelerdir serum olarak alıyorum. Müthiş etki ediyor. Hem yüzüme gözüme can geliyor hem de sanki dikkatim toparlanıyor, enerjim artıyor, her türlü olumlu etkileniyorum. Gebelikte de 2 kere verdiler. Devamlı artış görülüyor hgbde. Doktorunuz uygun gördüyse tereddüt etmeyin, yaptırın. Canlanırsınız. Çocuk için de çok kıymetli zaten o demirTeşekkür ederim cevap içinPeki sonrasında bir gelişme oldu mu, etkisini gördünüz mü
Vajinal doğum muydu sizin? Sancı açılma va ne durumda? Yoksa duruma göre sezeryan mı?Yarın kontrolüm var doktor hazırlıklı gel dedi yatış olabilir diye çok heyecanlıyım doğum başlatılacakmı bir hafta daha bekleyecekmiyim bilmiyorum yazarım size gelişmeleri
O rahatlıkta ben en zirvedeyim benceValla ben o konuda biraz fazla mi rahatım acaba yine aynı şeyi söylüycem de geçen hafta benim bu erken doğum riski falan olunca hastane valizini arkadaşım hazırladı benim kafa yerinde değildi çünkü ve hala onun hazırladığı gibi duruyor aklıma geldikçe biseyler ekliyorum ama ne var ne yok diye bakmadım bile tabi o koyarken bana anlattı saolsun ama benim kafa bir milyondu bi ara baksam valize iyi olacak sanırım
Kızlar, soruyorumdoğum çantası / valizi için bir liste yapan oldu mu? Ben çok kafama göre koydum çünkü, eksiksiz olmasın gibi bi derdim yok ama önemli bi şeyi unutur muyum kiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?