2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Yaaa bende 3.çok daha zor duyuyorum. Ve kabul de etmiyorum çünkü bunu diyen kişi ikide de zorlanmıştı. Biraz hayata bakış açısı işte. Tabiki hepsi zor. Bazı tek çocuklar bence daha zor. Kardeşle sakinliyorlar çünkü. Genelleme yapmaları, illa bizlerinde öyle olacak diye dayatmaları can sıkıcı. Birde kimin söylediğinin de önemi çok tabi

Yaaa çok tatlısınız böyle mesajınızı okuyunca içimden geçeni söylemek istedim

İlkini normal sancımla ikincisi suni sancıyla doğurdum. Ben inanın ikisi arasındaki farkı anlamadım. Genel fikir hep suni sancı zor gibi olsada. Benim için farkı yoktu mesela.

Normal doğumdan sonrası geçiyor. Yine kişiden kişiye doğumun zorluğuna göre değişebilir. Şuan benim norml gözüküyor ama sezeryan olursada olsun farketmez. hiç öyle olsun böyle olsun derdim yok. Annede bebekte hem yorulmasın hemde sağlıcakla kavuşsunlar

Bende 8-7 yaşlarındaki kızlarımı bi sinemaya götüreyim vakit geçireyim dedim ama pert yatıyorum

İyice ağırlaşıyoruz bide sonra ilk haftalar bebişimden uzun ayrı kalamam diye böyle bişey düşünmüştüm. Kızlar yazık sinemada anne sancın var mı diye soruyorlar.

En güzeli evim gerçekten şu aralar. Yat, ye, iç, yürü,dinlen, işini ona göre organize et.

Elbette bebeklerimiz sağlıklı olsun, bizler de öyle. Fakat birbirimize sahip çıkmak, destek olmak önemli. Yoksa yani burda yazmanın bir anlamı yok sen dur sen bozma moralini, az kaldı senin

Kendimi öyle avutuyorum artık son 2 hafta

İnşallah hepimiz için en güzel şekilde geçsin şu son günler

Yok tatlım bizde biliyoruz saksıya çiçek dikmiyoruz tabiki, çocuk büyütecez, yetişmesi en zor varlık insan evladı. Ben de zorlukları, biliyorum, farkındayım ama şu aralar zaten fazlasıyla hassas bir dönemden geçiyorum zaten diye olumsuz şeyler okumak istemiyorum zaten okumuyorum da o msjlari sıkıntı yok. Hem ben biraz da olumlu dusunme taraftarıyım illaki zorluklar olacak ama belkide bebislerimiz bizi çok üzmeyecek, daha kolay olacak, belki kimilerimiz daha kolay adapte olup o zorlukları zorluk olarak görmeyecek falan filan. Ben mesela bu günler iyi günlerin doğur ben seni görecem diyenlere belki ben senin kadar zorlanmayacam senin yasadiklarin sana özel diyorum, hemen herşeyin çok zor olacağını kabullenmek istemiyorum. İnşallah hepimiz için kolaylıklar olsun, zorluklar her zman olacak ama onları da hemen kolaylıkla sağlıkla halledelim inşallah. Zaten hepimizin psikolojiler dalgalı hormonlardan dolayı, sarılalım birbirimize kızlar

Dogum yapan arkadaslar hayirli olsun saglikla buyutun bebislerinizi insllah sukur brn bugunde dogurmadim cok korkuyorum vajinal gelicek diye

Tarihlerimiz çok yakın Eşim sabah ver artık şu çocuğu biraz da ben sarılayım yatırayım karnıma dedi
Vajinal bekliyorum yürekler ağızda Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bu saatten sonra

Evet bende başka konulara girmedim ve gerçekten bana da iyi geliyor burası sürekli bakıyorum kim ne yazdı acaba diye. Bgn cidden hala daha bebeğin hareketleri yüzünden endişeliyim ama buraya girip yazmak bile daha rahat hissettiriyor teşekkürler canım kızlar

Yuklenmez olur mu... gün içinde milyon kere hareket kontrolü yapıyoruz hepimiz

Zaten sorun bizde değil yüzyüze geldiğimiz bazı insanlarda
Endişe etmeyin taze meyve yediğimde hareketleniyor benimki ya da yan yatıp biraz müzik dinliyorum o zaman da fark ediyor bunları denediniz mi

Oyy neler olmuş yine Grubumuz samimiyetsiz değil bence. Daha ziyade bir süre önce ortalığın içinden geçen arkadaşın aslında çok daha önce yarattığı huzursuzluğun altında baskılanan bir grup. O dönem kv muhabbetlerine hafiften laf çarpmıştı, destek de gördüğünü hatırlıyorum sanki. Sonra grubu cümleten cahil ilan edince nihayet ses geldi. Neyse o ayrı konu.

Bugünkü konunun en başını kaçırmış olabilirim, bilen hatırlatsın ya da düzeltsin. Benim gördüğüm kadarıyla bir arkadaşımız şu aşama daha kolay, bu aşama daha zor gibi yorumlardan olumsuz etkilenebildiğini yazmıştı. Yanlışsam düzeltin lütfen. Ama kırıcı olmayan, son derece insani bir yerden yazmıştı. Okuduğumda anladım ne demek istediğini. Sırf burası için düşünmeyin, kendi hayatlarımızda da biri çıkıp sen şimdi daha dur ben seni asıl çocuk doğunca göreceğim dediğinde sinir olmuyor musunuz? Olmuyorsanız ne ala. Ben sinir olmanın da ötesinde tersliyorum, hiç alttan almıyorum. Çünkü benim o anki zorluğumu hiçe sayan bir yaklaşım oluyor onların yaptığı.

Öte yandan bizim grupta kimse kimseye sen daha dur tarzında konuşmadı, o yüzden ince düşünen herkese sevgiler. Fakat biz yine de anlattıklarımıza pozitif bir perspektif katmaya çalışalım ki kimse tetiklenmesin. Ha biri olumsuz tecrübesini yazdı diye bir başkası çocuğu doğurmaktan elbette ki vazgeçmeyecek Tabii ki herkes doğuracak Ama ne olur? Bu sefer burada destek bulan, bu topluluğun bir parçası olarak sürecini tamamlamaya çalışan bir arkadaşımızın cesareti kırılır, içine kurt düşer, varsa anksiyetesi artar vs. Birbirimize atfettiğimiz önemi, anlamı düşününce, aslında şaka maka bu kadar uzun zaman beraber vakit geçiren insanlar olarak ister istemez birbirimiz üzerinde hakkımız ve sorumluluğumuz da oluşuyor. İnsan ne tuhaf canlı...

Tekrar söylüyorum, bizim grubumuzda kimse kimseyi negatife boğmak niyetinde değil. Herkes dili döndüğünce kız kardeşlik etmeye çalışıyor birbirine. Ayy bilmiyorum anlatabildim mi. Öpüyorum herkesi

Kızlar, soruyorum doğum çantası / valizi için bir liste yapan oldu mu? Ben çok kafama göre koydum çünkü, eksiksiz olmasın gibi bi derdim yok ama önemli bi şeyi unutur muyum kiii
Valla ben o konuda biraz fazla mi rahatım acaba yine aynı şeyi söylüycem de geçen hafta benim bu erken doğum riski falan olunca hastane valizini arkadaşım hazırladı benim kafa yerinde değildi çünkü ve hala onun hazırladığı gibi duruyor aklıma geldikçe biseyler ekliyorum ama ne var ne yok diye bakmadım bile tabi o koyarken bana anlattı saolsun ama benim kafa bir milyondu bi ara baksam valize iyi olacak sanırım

Teşekkür ederim cevap için Peki sonrasında bir gelişme oldu mu, etkisini gördünüz mü
Tabii tabii. Daha önce birkaç kere anlattım burada. Ben senelerdir serum olarak alıyorum. Müthiş etki ediyor. Hem yüzüme gözüme can geliyor hem de sanki dikkatim toparlanıyor, enerjim artıyor, her türlü olumlu etkileniyorum. Gebelikte de 2 kere verdiler. Devamlı artış görülüyor hgbde. Doktorunuz uygun gördüyse tereddüt etmeyin, yaptırın. Canlanırsınız. Çocuk için de çok kıymetli zaten o demir

O rahatlıkta ben en zirvedeyim bence normalde de çanta vs hiç sevmem. Herşeyi en min.seviyede tutma derdim var. Bi çantanın içine ne sığarsa artık ilkinde de böyleydim sonuncuda da

Kızlar, soruyorum doğum çantası / valizi için bir liste yapan oldu mu? Ben çok kafama göre koydum çünkü, eksiksiz olmasın gibi bi derdim yok ama önemli bi şeyi unutur muyum kiii

Gebe okulundaki liste böyleydi buna göre hazırladım ben

Eklentiler

• IMG_20250218_140942.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_20250218_141006.webp
    25,4 KB · Görüntüleme: 39
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…