2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
O diger bi arkadss vardi ya surekli elestiriodu hepimizi en son cahil dedi ya bizlere ona istinaden doluyuz zaten grupca bu tarz yaklasimlara hepimiz belli bir yastayiz anne adayiyiz biraz guclu olmak zorundayiz kimse kimseyi tanimiyor burda gercekten garip bir hal aliyor yazismalar konuyu kapatalim bence

Ben de aglamaya devam ediyorum kimsede yok yanimda esim isteydi kizimla bir basima onun gonlunu eylemeye calisiyorum bi yandan kivraniyorum agrim var ama gecicek insallah gecicek hepsi
Geçiyor gerçekten geçiyor ben kendime izin verdim bgn demekki böyle hissetmem gerekiyor dedim yok yani hiç bişey iyi gelmiyorsa tamam biraz bu duyguda kalmam lazım demekki dedim. Bebek hala o kadar belli belirsiz hareket ediyor ki aklım surekli orda asla gülümseyemiyorum bile tamam acile gideyim diyorum bakıyorum minik bir kıpırtı ama çok az yani yine gidemiyorum da ne yapacağımı şaşırdım Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten en zor zamanları geçirdik, kritik eşikleri gectik derken şimdi farklı korkular

Yooookkkk onu sormak istemedim o hemen gelişir zaten öyle derler yani benim tecrübem yokda hani 36+4 dedin ya bu haftalarda normal doğum olduğunu ben ilk defa duydum bilgisizliğime ver tatlım o yüzden sordum.
Benim arkadaşım da 34. Haftada normal doğum yaptı, oldukça da kolay bir doğum olduğunu söyledi tabii bebeğin küçüklüğüyle de alakalı. Oluyor yani canım. Tabii arzumuz 36-37 haftalık bebişler olsun en az

Sizin de sureciniz hassas kolay seyler yasamadiniz gecen haftalarda cok az kaldi korkutuyo bebis annesine saka yapio demek arada dogup gozumuzun onunde olsunlar en guzeli o

Aynen bide şey hepimiz çok hassas dönemlerdeyiz cidden hepimizin ayrı ayrı yaşadığı zorluklar var birazcık alınganlık olabiliyor sanırım, bence bugüne kadar gayet sahip çıktık birbirimize destek olduk iyi gidiyoruz küçük alınmalar illaki olur kırılmayalım birbirimize devam edelim bizi şu aralar en iyi biz anlarız , eşlerimiz bile anlayamıyor bgn ben ağlarken eşim beni de tedirgin ediyorsun diye söylendi mesela bana sanki keyfime ağlıyorum

Himmm ben bilmiyordum

Sizin de sureciniz hassas kolay seyler yasamadiniz gecen haftalarda cok az kaldi korkutuyo bebis annesine saka yapio demek arada dogup gozumuzun onunde olsunlar en guzeli o
Evet yaaa bgn bende onu dedim erken merken diyoruz da bı doğsun rahatlayacam şu korkulardan dedim

Bazi esler hic anlamiyo gercekten direk tamam dr a gidelim dio ya bi dur belki sevkata ihtiyacim var bi destek ol yok ederiz ederiz devam insallah olur boyle seyler yazisma dili yanlis anlasilmaya musait herkesin niyeti iyi sonucta onemli olan o

E tabii canım.

Bakın şimdi kızlar, size şunu da söylemek istiyorum. Genel olarak "zorlukları görüp etkilenmek, moral bozukluğu" vb söylemleri doğru bulmuyorum. Yani bebek bakmanın kolay olduğunu duymak sizi gerçekten rahatlatacak mı? Zor olduğunu duyunca napacaksınız doğurmayacak mısınız "ay çok zormuş" diyip
Oğlum pek uyku sevmeyen ama çok tatlı bir bebekti. Tüm gece otururduk canı sağolsun bebeğimi dünyaya getirmeden önce zor olacağını biliyordum, zorlanacağımı biliyordum ve bu bilgi ile yaşamak işimi oldukça kolaylaştırdı. Yani uykusuz kaldığımda, aç kaldığımda, bebek hastalandığında, sütüm yetmediğinde tüm bunların olacağını zaten biliyordum o yüzden de şoka girmedim, çözüm odaklıydım. Bebek bakmanın kolay olacağını biri söyleseydi ve ben o "yüksek motivasyonla" anne olsaydım muhtemelen hayal kırıklığına uğrar, sinirlerim bozulurdu. O yüzden diyebilirim ki 'anne olmak kolay değil ama bunu bilince işler gayet kolay gidiyor'

Ahh kızlar dışarısı çok kötü kızlar 32sene tek bir insana bile kendimi ezdirmemiş laf söyletmemişken, şimdi hamileyim diye duymadığım kalmıyor duygusallığımdan cevap veremez oldum. Gelip buraya yazınca çok rahat ediyorum. Anlayış, destek, motivasyon hepsini bu forumda gördüm açıkçası diğer gruplara da bakmadım.
Gruptaki tecrübeli annelerimizden çok şey öğrendim. Buraya girince gerçekten mutlu hissediyorum kendimi
Yeri gelmişken ben de fikrimi paylaşayım dedim
Sıkmayın canınızı hiçbir şeye stres olmayalım burada en azından sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım da şu zor günler bir an önce bitsin inşallah

Evet yaaa bgn bende onu dedim erken merken diyoruz da bı doğsun rahatlayacam şu korkulardan dedim
O zaman da nefes aliyo mu diye kalkilip bakiliyo kizmayin bana ama annelik yuklenio bunyeye o zaman uyanmadan uyaniosun acikmistir diye, aglio diye on metre oteden duyuyosun sesini ayirt ediosun degisik bi guncelleme geliyor anneye bes duyu organi x5 seklinde update oluyo

Gel bacım biz birbirimizi anlarız senin bebeğin 3 yaşında sanırım, benimki 6 yaşına girecek eylülde.Gerçekten de "yetebilecek miyim, adil olabilecek miyim, ya birine haksızlık edersem ya da edilmesine müsaade edersem" kaygısı çok fazla. Ama kendi kendime söz verdim, ne büyük olana 'biraz anlayış göster sen abi oldun büyüksün' vb. Ne de küçük olana 'sen küçüksün sus her şeyi bilmezsin, abine itaat et' vb. cümleler kurmayacağım. İnşallah hayaller hayatlar olmaz oğlumda kendime verdiğim sözleri tuttum, bakalım kızımda da becerecek miyim.
Senin de endişelerin böyledir muhtemelen. Endişe etmek de normal, o duyguyu da kabul edip bağrımıza basalım

Tamam canım

Ben de boyle dusunuyorum acikcasi uykusuz kalcagimi bilerek dogurdum hazirlikliydim bazi arkadaslarimiz hassas sureclerden geciyor erken dogum riski vs o yuzden yani herkes kendince haklii kimse kimseyi elestirmiyor ama tabi gercekci olmakta fayda var hamilelikte zor annelikte zor ama cok guzel her gun yeni birgun cunku yeterki saglikli olalim saglikli olsunlar

Elbette bebeklerimiz sağlıklı olsun, bizler de öyle. Fakat birbirimize sahip çıkmak, destek olmak önemli. Yoksa yani burda yazmanın bir anlamı yok sen dur sen bozma moralini, az kaldı senin

Yani bencede yazılanları okudukça şaşırıyorum gayet normal bir şey yazdım kimseyi şahsi olarak eleştirmedim. Kimse tecrübesini paylaşmasın demiyorum kesin ifadeler kullanılmasını yanlış buluyorum yani herkesin süreci , bünyesi ve bebeği farklı olucak çünkü. Teşekkür ederim desteklediğin için anlaşıldığımı görmek mutlu etti

Kızlar siz doğurdukça ben panik olmaya başladım daha çantayı hazırlamadım üşenmekten

Doğum yapanların gözü aydın allah sizi yavrularınızdan ayırmasın darısı bizlere

Ayy ne guzel yazmissiniz yani gözümün bebeğinden kopucakmışım gibi hissediyorum kalbini kırarsam içerlerse üzülürse aklımı oynatıyorum bazen inan karnımdakini hiç oturup düşündüğüm olmuyo görünce vurulcam herhalde diyorum bi de buna vicdan yapıyorum. Ama annelik işte kalbimizde büyüycek yorulcaz çok yorulcaz ama elimizden geleni yapıcaz eminim ki onemli olan yanlis yapsak bile telafi edebilmek insaniz hatalarimiz olur illa ki bunalcaz zaman zaman gecicek insallah biz uc kardesiz annem hala bizle ugrasio 65 yasinda hic bitmio yani annelik oh deme luksu yok sistem boyle

Bunu oğlum sordu biliyor musun.
Anne ben senin bebeğin miyim dedi, evet bebeğimsin dedim. Kardeşim de olacak 2 tane bebeğe bakmak zor değil mi dedi. Aynen şunu söyledim "zor tabii ki ama çok güzel ve çok mutluluk verici. Hayatta hiçbir şey kolay değil annecim önemli olan seni mutlu edip etmemesi. 2 bebeğe bakmak evet zor olacak ama beni daha fazla mutlu edecek bi şey olmayacak" dedim, o kadar rahatladı ki şimdi sen de biliyorsun, ilk bebeğinde de biliyormuşsun zorluğunu kolaylığını. O yüzden bunları karşılaman kolay olmuştur

Ayy ne guzel yazmissiniz yani gözümün bebeğinden kopucakmışım gibi hissediyorum kalbini kırarsam içerlerse üzülürse aklımı oynatıyorum bazen inan karnımdakini hiç oturup düşündüğüm olmuyo görünce vurulcam herhalde diyorum bi de buna vicdan yapıyorum. Ama annelik işte kalbimizde büyüycek yorulcaz çok yorulcaz ama elimizden geleni yapıcaz eminim ki onemli olan yanlis yapsak bile telafi edebilmek insaniz hatalarimiz olur illa ki bunalcaz zaman zaman gecicek insallah biz uc kardesiz annem hala bizle ugrasio 65 yasinda hic bitmio yani annelik oh deme luksu yok sistem boyle
oyy ne hassas cocuk annesiii masallah cok guzel bir abi olcak eminim ki zaten daha ne kadar zor olabilir ki diye yola ciktim ben arkadasim rahata ersem 2. Olmazdi ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…