- 14 Ağustos 2011
- 28.803
- 4.542
- 448
Benim de öyle oldu. İlk oğlumda da ikiz mi diye soruyorlardı.Ben de aynıyım, avmde falan size de dehşetle bakıyorlar mı?Geçenlerde bi mağazada kendimi yandan gördüm, bilmesem ikiz sanırdım net Bebeğim de öyle çok kilolu değil. Tamamen kişinin anatomisi ve çocuğun pozisyonuna bağlı bence
Yaa çok tatlıymış. Biz 17 kişiyiz, aynı şehirde olanlar buluştular falan (ay bi ben gidemedim üzüldüm). Çok güzel bir arkadaşlık yaa, bi yerden sonra sanallıktan çıkılıyor çünkü bana hiç garip gelmiyorBende 2017 Temmuz anneleri grubundaydım. Dediğiniz gibi çok uzun sürdü. En sonunda da kafamızın uyduğu 3 arkadaş kaldık. Hatta biriyle kız kardeş gibi evlerimizde kaldık ettik o kadar yani.
Çevrem biraz garipsemişti.
Ben de öyle rahat olmak istiyorum valla. İkinci cocuk insallah öyle olabilirim.Ayy o çok genel bi söz ya tek çok hiç çocuk diye. Ben de diyorum ki tek çocuk hiç çocuksa 2 çocuk da çok çocukbu biraz anneliği nasıl karşıladığımızla da alakalı. Ben çok pimpirikli biriyim mesela, bi arkadaşım var aşırı rahat, 2. Bebeği oldu onda da öyle rahat
İnşallah beklediğimizden farklı bi şeyle karşılaşmayız. Allah sağlık versin gerisi bi şekilde halloluyor
Benim de var burda hala konuştuğum arkadaşlarım. 30 yas üstünden bekarlar grubu açmıştım. Simdi hepimiz evlendik tabi.Yaa çok tatlıymış. Biz 17 kişiyiz, aynı şehirde olanlar buluştular falan (ay bi ben gidemedim üzüldüm). Çok güzel bir arkadaşlık yaa, bi yerden sonra sanallıktan çıkılıyor çünkü bana hiç garip gelmiyor
Ben de ayni kafadayım valla. Doldurmadım cok.Bende diyorum ki bişey unutursak da dağ başında yaşamıyoruz her zman herşeye hemen ulasabiliriz evlerimiz hastanelere aman aman uzaklıkta da değildir diye düşünüyorum eve gidip alır eşlerimiz ne güne duruyordoguramiyorlar bari organize etsinler
Ben herkese, aman çok rahat bir anne olurum ben, öyle ne çok üzerine düşerim, ne de kendime bağımlı bir birey yaparım, yok biraz salacaksin çocuğu ki hayata alışacak, falanlar filanlar havada uçuyordu geçen gece uykudan uyanıp tekrar uyuyamadigimda kızın yatağı çok camın önünde yürümeye başlayınca ya kokuluklardan tırmanıp cama çıkarsa diye düşünürken yakaladım kendimiBen de öyle rahat olmak istiyorum valla. İkinci cocuk insallah öyle olabilirim.
O da çok erken konuşmasın bence son ay şişmeyenimiz kaldı mı?Ben de bugün pazara giderken hamile bı kadınla kocası az otemde yuruyolardi ama kadın daha 6 aylık falan hamile gibiydi anca kocasına beni gösterip ne kadar şişmiş dediğini duydum incindimbenim de fotoğraflarda fotosopla göbek kısmım yanlışlıkla öne cekistirilmis gibi duruyo 3+1 ev genişliğinde gobusum maşallah
beşik yatak filan zaten kurulu değil onları ben yapmayacağım için gözüme gelmiyor ama çanta olmazsa aniden rahatsızlanırsam çok panik olacam sankiBende henüz hicbisey yapmadım doktor 16 hazirana gün verdi ama oglumun o günü bekleyeceğini hiç sanmıyorum bebek çantasına üç beş parça koydum acil bişey olursa diye eksiği bol şekilde
Kendime hicbisey hazirlamadim eşim haftasonu gelirse eve geçersem beşiği ablamdan getirip kumaş yerleri söküp yikamakla başlayacam maratonuma inşallah
Ya zaten sen o şekilde konuşan insana ne bakıyosun. Bunlar daha iyi günlerinmiş. Neresi iyi allasen insan sürekli endişeli, ay bi şey oldu mu bebeğe, iyi mi bebek vs. Endişeli. Nefes alamıyosun yatamıyosun kalkamıyosun eğilemiyosun. Bu mu iyi günler. Gıcık oluyorum öyle konuşanlara. Şey gibi bu, dilek gibi aslında. Hani umarım bebeğin doğunca mahvolursun diyemiyorlar da bunlar iyi günlerin diyorlarYok tatlım bizde biliyoruz saksıya çiçek dikmiyoruz tabiki, çocuk büyütecez, yetişmesi en zor varlık insan evladı. Ben de zorlukları, biliyorum, farkındayım ama şu aralar zaten fazlasıyla hassas bir dönemden geçiyorum zaten diye olumsuz şeyler okumak istemiyorum zaten okumuyorum da o msjlari sıkıntı yok. Hem ben biraz da olumlu dusunme taraftarıyım illaki zorluklar olacak ama belkide bebislerimiz bizi çok üzmeyecek, daha kolay olacak, belki kimilerimiz daha kolay adapte olup o zorlukları zorluk olarak görmeyecek falan filan. Ben mesela bu günler iyi günlerin doğur ben seni görecem diyenlere belki ben senin kadar zorlanmayacam senin yasadiklarin sana özel diyorum, hemen herşeyin çok zor olacağını kabullenmek istemiyorum. İnşallah hepimiz için kolaylıklar olsun, zorluklar her zman olacak ama onları da hemen kolaylıkla sağlıkla halledelim inşallah. Zaten hepimizin psikolojiler dalgalı hormonlardan dolayı, sarılalım birbirimize kızlar
En hayırlısı olsun inşallah, güzel haberlerini beklerizYarın kontrolüm var doktor hazırlıklı gel dedi yatış olabilir diye çok heyecanlıyım doğum başlatılacakmı bir hafta daha bekleyecekmiyim bilmiyorum yazarım size gelişmeleri
Yok yaa demek ki işte en ihtiyacın olacak şeyleri koymuş arkadaşın sen de çıkartayım da bi daha yerleştireyim falan dememişsin. İyi de yapmışsın ne uğraşçanValla ben o konuda biraz fazla mi rahatım acaba yine aynı şeyi söylüycem de geçen hafta benim bu erken doğum riski falan olunca hastane valizini arkadaşım hazırladı benim kafa yerinde değildi çünkü ve hala onun hazırladığı gibi duruyor aklıma geldikçe biseyler ekliyorum ama ne var ne yok diye bakmadım bile tabi o koyarken bana anlattı saolsun ama benim kafa bir milyondu bi ara baksam valize iyi olacak sanırım
Evet bazen çok zorlanıyorum gerçi çok şükür hamilelik fiziksel olarak beni zorlamadı nankörlük edemem, ben psikolojik olarak çok zorlandım, hepimiz gibi yaşanılan aksilikler den dolayı. Ama biliyorum ki bu zmanlar belki de bir kez yasayacagim essiz büyülü günler birdaha asla böyle hissetmeyecem l, tekrar hamile kalmak istesem bile farklı deneyimler yaşayacağım. Bu zorlukları da ,mucizeleri deneyimlemeyi de, yaşadığımız değişimleri de, yaşayacağımız o güzel gunleri de biz kabul edip girdik bu yola rabbim hepimizin yollarına çiçekler sersin, her işimizi kolaylaştırsın inşallahYa zaten sen o şekilde konuşan insana ne bakıyosun. Bunlar daha iyi günlerinmiş. Neresi iyi allasen insan sürekli endişeli, ay bi şey oldu mu bebeğe, iyi mi bebek vs. Endişeli. Nefes alamıyosun yatamıyosun kalkamıyosun eğilemiyosun. Bu mu iyi günler. Gıcık oluyorum öyle konuşanlara. Şey gibi bu, dilek gibi aslında. Hani umarım bebeğin doğunca mahvolursun diyemiyorlar da bunlar iyi günlerin diyorlar
Yok canım yaa, nasıl baktığınla alakalı. Bana sorarsan her gün gerçekten iyi gününzor mu evet zooor, ama farketmez, oldukça güzel olacak.
Anladım seni de. Sorun yok canım, yazı dilinde bazen yanlış anlamalar oluyor
Gayet yeterli. Çorap koymayı unutmaBen kendim bi liste yapmadan hazırladım ama Instagram'da bu konuda çok fazla reels düşmüştü önüme onlardan izlemiştimhemşireye verilecek bı 10'lu hastane çıkışı 2 tane 5 li hastane çıkışı bı tane de yedek takım koydum 2-3 tane eldiven çorap ağız mendili 1 tane muslin 1 tane penye battaniye (10 li set harici) 1 de çok kalın olmayan hafif bı peluş battaniye koyduk nolur nolmaz diye 15 tane falan bezle ıslak mendil koyduk ben kendime fotoğraf çekimi için , normal giymelik vs derken 3 takım pijama koydum 2-3 ic çamaşırı emzirme sütyeni terlik gümüş kapak göğüs kremi göğüs pedi lohusa tacı koydum kaba tabiriyle benim çantam böyle ama hastanem liste vermişti onu da bırakayım hazirlayinca bı göz atarsınız ben öyle yapmıştım önemli bişi kalmış mi diye
Kız 15 günlük bebe elden ele gezdiBen de öyle rahat olmak istiyorum valla. İkinci cocuk insallah öyle olabilirim.
Aaa benim burdan anksiyetem tuttuBen herkese, aman çok rahat bir anne olurum ben, öyle ne çok üzerine düşerim, ne de kendime bağımlı bir birey yaparım, yok biraz salacaksin çocuğu ki hayata alışacak, falanlar filanlar havada uçuyordu geçen gece uykudan uyanıp tekrar uyuyamadigimda kızın yatağı çok camın önünde yürümeye başlayınca ya kokuluklardan tırmanıp cama çıkarsa diye düşünürken yakaladım kendimisonra dedim Melek yok artık yoksa sen pimpirikli bir anne mi olacaksın
Hiç stres yapma şimdi söyleyince hatırladım ben emzirme atleti almadım hemen isteyeyimbeşik yatak filan zaten kurulu değil onları ben yapmayacağım için gözüme gelmiyor ama çanta olmazsa aniden rahatsızlanırsam çok panik olacam sankieksikleri bu hafta alıp tamamlasak iyi olacak emzirme sütyenlerini pijamaları vs yıkamakla başlayayım
Bana gün vermedi daha zamanım var galibaÇarşamba kontrolüm var doğum yakındaysa söyler diye düşünüyorum
Evet canım benim de sezaryenHayır sezaryen olacak. Oğlumdan önce geçirdiğim bi ameliyatım vardı o yüzden oğlum da sezaryen oldu, zorunlu olarak. Bu 3. Ameliyat olacak, o yüzden dikiş yerlerim biraz ağrıyo. Çalışırken daha çok ağrıyodu da şimdi evdeyim daha iyi.
Senin doğum şeklin belli mi?
Düşünmemeye çalışıyorum buraya yazmak da iyi geliyor mutfakta yemek masasını toplamadim öylece duruyor buraya yazacam diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?