Ben de cocugu yikadim uyuttum yetisip okuyayim die acele ediyorum cok komigizDüşünmemeye çalışıyorum buraya yazmak da iyi geliyor mutfakta yemek masasını toplamadim öylece duruyor buraya yazacam diye
Bir ben değilmişim buraya bağımlıBen de cocugu yikadim uyuttum yetisip okuyayim die acele ediyorum cok komigiz
Biz de bugün stüdyo çekimine gittikHamilelik fotoğrafım yok diye üzülüyordum, bugün yüzlercesi oldu Çok alışık olduğumuz bir durum değil. En son on beş sene evvel evlenirken çekilmişti. O da dış çekimdi ve yanımızdaki arkadaşlarla kakari kikiri yaparken anlamamıştık. Pek de güzel sonuç alamamıştık zaten. Memleketlerinde böyle adetler yokmuş, adamcağız ilk defa dış çekim yapıyormuş Bu sefer şöyle dur, başını böyle yatır, şuraya bak, ayağını kaldır vs derken bayağı bayağı mankenlik yaptık Güzel pozlar çıktı gibi sanki. Kendimiz için değil, oğlana bırakabileceğimiz bir hatıra olsun istedik. Öyle işte, sizinle de paylaşmak istedim
Hastane bu listeyi verdi fikir olmasi acisindan paylasiyorum;Kızlar, soruyorumdoğum çantası / valizi için bir liste yapan oldu mu? Ben çok kafama göre koydum çünkü, eksiksiz olmasın gibi bi derdim yok ama önemli bi şeyi unutur muyum kiii
Yok yaa demek ki işte en ihtiyacın olacak şeyleri koymuş arkadaşın sen de çıkartayım da bi daha yerleştireyim falan dememişsin. İyi de yapmışsın ne uğraşçan
Aklıma geldi, depend alın kızlar bak o önemli
Doktora ya da bilen birine sormustum, simdi hatirlayamadim. Ayni yer demistiEvet canım benim de sezaryen2. Ameliyat dikiş yerleri aynı mı oluyor ekstra bi iz olur mu mesela ben de onu düşünüyorum nasıl olcak diye insan alışıyo o ize de tabi farklı iki tane iz nasıl olur bilmiyorum
En hayırlısı olur inş ikiniz içinde. Sağlıcakla kavuşunBu 3. Doğumum olacak diğer ikisi normal doğum bundada normal doğum başlatacak doktor açılma sancım yok şuan durumum riskli diye doğumu geç haftalara bırakmayacaklarını söylediler
Heh ya demi? Artık her yer eczane her yer bebek malzemecisi evler de yakında git gel yapılır dert değil.Bende diyorum ki bişey unutursak da dağ başında yaşamıyoruz her zman herşeye hemen ulasabiliriz evlerimiz hastanelere aman aman uzaklıkta da değildir diye düşünüyorum eve gidip alır eşlerimiz ne güne duruyordoguramiyorlar bari organize etsinler
Ben pişik kremi de koydumBen en küçük bavulumu hastane çantası yaptım.
Hemşire için
• Alt üst takım , şapka , çorap, eldiven
• Takımın müslin battaniyesi
• 1 tane de bez koydum
Bebek için yedek
• 2 alt üst takım 1 tane de tulum
• 2 çift çorap , 2 adet ağız mendili
• 2 adet şapka
• 1 tane ince müslin bi tane de kalın battaniye
• 8 adet bez , alt değiştirme örtüsü ve pamuk koydum ıslak mendil kullanmayacağım
Kendim için
• 2 adet pijama takımı birisi günlük birisi daha özel
• Depend ve uzun ped
• Çorap ve hırka
• Göğüs kalkanı ve göğüs pedi
• Çamaşır
• Emzirme sütyeni ve ıslak mendil koydum terlik giderken giymeyi düşünüyorum
Yanıma çanta almayı düşünüyorum kendim için onada makyaj malzemesi bakım malzemeleri vesaire koyarım yeterli gibi geldi bana hastaneye de evim yakın 5 dk arabayla lazım olursa extra bir şey eşim getirir diye düşünüyorum.
Şuan sen yazınca farkettim bende koymuşum ama gerek olur mu bilmiyorumBen pişik kremi de koydumgerek yok mu acaba onu nerde gorduysem aklıma geldi valize attım
Neyse dursun görmüşüz demekki bi yerde zaten küçük bir parça zararı olmaz dursunŞuan sen yazınca farkettim bende koymuşum ama gerek olur mu bilmiyorum
Kalkan ilk günden lazım olur mu? Koymadım ben. Diğerlerinde de evde kullanmaya başlamıştım. Göğüs ucu kremini alayım yinede ama pişik kremini alıp geri koydum meselaGayet yeterli. Çorap koymayı unutmaben de göğüs kalkanı unutmayayım
Olabilir aynen küçük bir şey bakalım tecrübe edinmiş oluruzNeyse dursun görmüşüz demekki bi yerde zaten küçük bir parça zararı olmaz dursun
Bak en önemlisi kamerayı unutmuştumHastane bu listeyi verdi fikir olmasi acisindan paylasiyorum;
Doğum çantasında anne için bulunması gerekenler şunlardır:
En az 2 adet gecelik,
En az 2 adet pijama takımı,
Bir tane sabahlık veya hırka,
Kullanılacaksa: Lohusa takımları ve lohusa tacı
En az 2 adet emzirme sütyeni veya emzirme atleti,
Göğüs ucu yaralarına karşı: göğüs ucu kremi ve göğüs kalkanı,
1 adet terlik,
3 çift çorap,
Lohusa külotu veya hijyenik pedler,
En az 4 adet külot,
Kirli çamaşırlar için poşet,
Diş macunu ve fırçası,
Makyaj malzemeleri, nemlendirici krem, toka ve tarak,
Hastanede duş alınacaksa: havlu, şampuan ve saç kurutma makinesi,
Kağıt havlu ve ıslak mendil,
Fotoğraf makinesi veya kamera,
Şarj aleti,
Nüfus cüzdanı ve gebelikte yapılan tetkikler,
Taburcu olunduktan sonra giyilebilecek kıyafetler.
Doğum çantasında anneler önden düğmeli gecelikleri ve pijama takımlarını tercih edebilir bu sayede emzirmek daha kolay olacaktır. Aynı zamanda doğum sonrası yaşanan yoğun kanamalar için pijama altları çoğaltılabilir.
Doğum çantasında parfüm, deodorant gibi ürünlerin bulunması anne ve bebek için önerilmez, annenin ten kokusu bebeği sakinleştirecek, rahatlatacak ve bağlılığı sağlayacaktır.
Doğum Çantasında Bebeğin İhtiyaçları
Doğum çantasında bebek ihtiyaçları en az annelerinki kadar önemlidir. Bebek kıyafetlerinin temizliği, biberon, emzik gibi ürünlerin steril işlemleri önceden hazırlanmalıdır.
Doğum çantası bebek ihtiyaç listesi için hazırlanması gerekenler:
3 adet alttan çıtçıtlı body,
2 adet alt üst takım,
2 adet tulum,
1 adet 5’li hastane çıkışı takımı,
2 adet şapka ve eldiven,
En az 5 adet ağız mendili,
Yenidoğan ıslak mendili,
En az 10 adet en küçük boy bebek bezi,
Mevsimine göre 2 adet kalın veya ince battaniye,
Pişik kremi,
Kirli kıyafetler için poşet,
1 adet müslin battaniye.V V
Lazim olabilir bence, benim ikinci gunden itibaren hassasiyet baslamisti. Hemen gumus kapak takmistimKalkan ilk günden lazım olur mu? Koymadım ben. Diğerlerinde de evde kullanmaya başlamıştım. Göğüs ucu kremini alayım yinede ama pişik kremini alıp geri koydum meselayani insan hiçbirşeye emin olamıyor
Çok iyi anlıyorum, insan kendine de bir yabancılaşıyor. 19 kg aldım şimdiye kadar. Rekor bende sanırımNe güzel yapmışsınızben de karnım büyüyünce şöyle çekim yaptırırım böyle bir poz veririm diyordum kamera görünce kaçar oldum son 2 hafta üşenmeyip bir iki fotoğraf kendim çekeyim bari
Evet gayet duzgun bir sekilde fikirlerinizi ifade etmişsiniz. Ben sadece kimsede kesin bir ifade ile soyle olacak, boyle olacak diye negatif bir yorum paylasim gormedim. Bu duruma sasirdim. O yuzden hic mi konusmayalim paylasmayalim dusuncesi oldu. Uzatmaya gerek yok tabi, karsilikli konusuldu anlasildi, önemli olan da o.Yani bencede yazılanları okudukça şaşırıyorum gayet normal bir şey yazdım kimseyi şahsi olarak eleştirmedim. Kimse tecrübesini paylaşmasın demiyorum kesin ifadeler kullanılmasını yanlış buluyorum yani herkesin süreci , bünyesi ve bebeği farklı olucak çünkü. Teşekkür ederim desteklediğin için anlaşıldığımı görmek mutlu etti
Benim ikisi de aynı yerden, bu da aynı yerden olacak. Genel anestezi olacak çünkü yapışıklık da olabilir. Zaten ben de korkak bi insanım, o yüzden genel anestezi istedim.Evet canım benim de sezaryen2. Ameliyat dikiş yerleri aynı mı oluyor ekstra bi iz olur mu mesela ben de onu düşünüyorum nasıl olcak diye insan alışıyo o ize de tabi farklı iki tane iz nasıl olur bilmiyorum
Benim kızda bgn öyle hareket ediyor ama belli belirsiz, pozisyon değiştirdi de anlamıyor muyum hareketlerini acaba, bende fena gerildim daha fazla dayanamayıp acile gidecem sanırım eşimde benim arabamla spora gitti onu bekliycem mecbur.Normalde kontrolum cumaydi, doktor müsaitse erkene çekeceğim galiba. Bizimki cok agirdan agirdan hareket ediyor, niye boyle anlayamadim. Dert ettim biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?