- 4 Mart 2025
- 1.062
- 1.494
- 48
Balkan düğünleri yazın bir aratınBenim yengem Bulgaristan göçmeni hiç görmedim altın felan taktıklarını önemsediklerini ama bence iki farklı kültür varsa iki tarafında adetleri bilinip ortası yapılmalı. Bizde böyle diyip kenara çekilmek olmaz değil mi dediğin gibi işe gelmiyordur
Sade icemezsin heralde ağır olur tatlım ben değilim o kişi ama görünce yazayım dedimKızlar birisi sanki kemik suyu içiyordu bebek için görürse o kişi nasıl içiyor acaba bende şuan kemik kaynatıyorum ilikli kemik. Sade olarak mı içiyor farklı bir şekilde mi cevap gelirse çok sevinirim
Ya zaten niyet gönül almak olsa yapılabilecek milyon tane şey varEvet ya çok doğru, sanki alıp takacağız. Benim tarzım, giyimim zaten trabzon hasırına uygun değil kiYine de sen çok güzel şeylere layıksın ama bu kadarını yapabildik deseler beni tavlarlardı. Hiç de akıllı değiller bu açıdan
Ben bir aydır falan öyleyim, gece yatakta sürekli dönüyorum tek taraflı biraz uzun yatayik çürüyor resmen o tarafım az kaldı kızlar ha gayretBenim de. Sürekli dönüyorum.
Biz de hamileliğim boyunca eşimle maddi olarak zor zamanlar atlattık Aralık ayinda işten çıkardılar eşimi aylarca iş bulamadı kendi kendini yiyip bitirdi hep ben calisiyodum Allah'tan gercekten bebek kismetiyle gelir derler bı şekilde döndürdük kimseye de muhtaç olmadan atlattık zorlu sureci benim annem babam ablamlar sağolsun kendilerince destek olmaya çalıştılar hep eşim daha bugün yeni iş başı yapti ama baktığım zaman da sanki bu süreç bizi daha da yakınlaştırdı gibi geliyo bizim daha 2 yil olmadı evliliğimiz sanki böyle bı zorlukla daha bı evliliğimiz oturdu birbirimizin hayatındaki yeri daha baskalasti daha bi aile olmayı benimsedik gibi geliyo sağolsun her yerde de anlatır bu süreçte en büyük destekcim esimdi hep diye her serde bı hayir var derler ya öyleymis cidden diyorum bendeBen çalışmıyorum ama eşim asla eksik bırakmaz maddiyati ben yoönetirim ondan dolayı şunu al diyecek bişey kalmaz bazen bı jest bekliyorum olmayınca küsüyorum ama olsun artık onları da öyle kabul edecez ne alayım dediğinde üst baş genellikle de ayakkabı istiyorum takıntım olduğu için
Varlıkları yeter eksikleri özel günlere bırakıp hediyeymis gibi ister kabul ederiz
Benim kvmin ailesinde 70 yaşındaki yengelerden bile hala gelin diye bahsediliyor. Kadıncağızlar o sülaleye gireli 50-55 sene olmuş. Bir sürü çocukları, torunları var. O sülalenin en yaşlıları haline gelmişler neredeyse. Ama hala arkalarından gelin deniyor, gelin diye dedikoduları yapılıyor. Bunu kalabalık bir ortamda yüzlerine de söylemiştim. Çok ayıp ediyorsunuz demiştim.Ya zaten niyet gönül almak olsa yapılabilecek milyon tane şey varne bileyim bazıları el kızı vurgusu yapmayı seviyor gibi hissediyorum çok sinirleniyorum
Bu ara bizim durumlar sıkıntılı tahsilatlar Eylül gibi anca başlıyorKızlarr doğum hediyesi geliyo mu kocalardannnn
Biz buradan hepimiz dogumlarimiz haber ederiz Allah'ın izniyle çiçek gibi güzel msjlar da bizi motive ederTeşekkür ederimm gerçekten düşünmeniz yeterYani almak isteyen bir şekil alabilir artık bakalım o zaman
Aynenn öyleeBiz buradan hepimiz dogumlarimiz haber ederiz Allah'ın izniyle çiçek gibi güzel msjlar da bizi motive eder
Biz eşimle gireceğiz. Doktor izin verdi. Tabii bayılmamak koşuluyla
Allah hep daha çok versin, bereketinizi artırsın inşallahBiz de hamileliğim boyunca eşimle maddi olarak zor zamanlar atlattık Aralık ayinda işten çıkardılar eşimi aylarca iş bulamadı kendi kendini yiyip bitirdi hep ben calisiyodum Allah'tan gercekten bebek kismetiyle gelir derler bı şekilde döndürdük kimseye de muhtaç olmadan atlattık zorlu sureci benim annem babam ablamlar sağolsun kendilerince destek olmaya çalıştılar hep eşim daha bugün yeni iş başı yapti ama baktığım zaman da sanki bu süreç bizi daha da yakınlaştırdı gibi geliyo bizim daha 2 yil olmadı evliliğimiz sanki böyle bı zorlukla daha bı evliliğimiz oturdu birbirimizin hayatındaki yeri daha baskalasti daha bi aile olmayı benimsedik gibi geliyo sağolsun her yerde de anlatır bu süreçte en büyük destekcim esimdi hep diye her serde bı hayir var derler ya öyleymis cidden diyorum bende
Canı sağ olsun, zaten canınızı dişinize takıp çalışmışsınız, bundan güzel hediye mi olur bir çift içinBu ara bizim durumlar sıkıntılı tahsilatlar Eylül gibi anca başlıyorDaha 3 ay olmadı ev değiştirdik koltuklar perdeler de değişti mecbur. Yolda buzdolabı çamaşır makinesi bozuldu mecbur onlar da değişti Normalde özel günleri hiç atlamaz beklemez de beğendiği ne olsa toplar getirir bana durumlardan ötürü ben ekimden önce hediye falan istemiyorum diye özellikle belirttim ama bakalım hayırlısı belki minik bir şey alır bilemedim
Yok hayır henüz onları konuşmadık ama çok normal bir şeymiş gibi karşıladı doktor. Sadece bayılmamak koşuluyla dediDetaylı bilgi verdi mi peki bu konuda ?
Kiyafet nasil olmali, cebinde telefon kalabilir mi vb. Etkileyecek görüntü oluyor mu ve ya kan kokusu oluyor mu gibi
Buna ben cevap verebilirim ya bir sürü sezeryana girmiş biri olaraktanDetaylı bilgi verdi mi peki bu konuda ?
Kiyafet nasil olmali, cebinde telefon kalabilir mi vb. Etkileyecek görüntü oluyor mu ve ya kan kokusu oluyor mu gibi
Hastane paraları bebek eşyası masrafları şu bu herşey gerçekten çok sıkıntılı eminim burdaki herkes de o bilinçte zaten eşi hediye almadı diye üzülüp küscek değilBu ara bizim durumlar sıkıntılı tahsilatlar Eylül gibi anca başlıyorDaha 3 ay olmadı ev değiştirdik koltuklar perdeler de değişti mecbur. Yolda buzdolabı çamaşır makinesi bozuldu mecbur onlar da değişti Normalde özel günleri hiç atlamaz beklemez de beğendiği ne olsa toplar getirir bana durumlardan ötürü ben ekimden önce hediye falan istemiyorum diye özellikle belirttim ama bakalım hayırlısı belki minik bir şey alır bilemedim
Ya canım yanına gelcek kalcak biri yok mu annen kardeşin bir yakının tek kalmasan bu süreçte eşin de gelene kadarKızlar bu konuda sıktıysam sizi özür dilerim ama ben gerçekten psikolojik olarak çok kötüyüm sabahtan beri ağlamaktan helak oldum yine, yani eşimi aradım en son, ben bu korkuyla yasayamayacam kabul eden doktor olursa gidip sezeryan mi olsam bu hafta diyorum. Hiç bişey yapmak istemiyorum, hiç bişey bana keyif vermiyor sıpa dünden beri çok az hareket etti bgn yine acile gittim ağlaya ağlaya herşey yolunda şimdi hareketleri normale dönmeye başladı hem çok ağlıyorum tutamıyorum kendimi, hem bebegide iyice strese soktum orda diye üzülüyorum çok değişik bi kısır döngüye girdim çıkamıyorum, çok yoruldum
Evet ben yerli Bursaliyim hem anne hem baba tarafından onlarda yıllardır Bursa'da yasiyolar insan az buçuk bilir bilmezse de bak bu kızın ailesi böyle bu kadar şey yapiyo bende elimden geldiğince yapayım der dediğiniz gibi isin kolayını bulmuşlarBenim yengem Bulgaristan göçmeni hiç görmedim altın felan taktıklarını önemsediklerini ama bence iki farklı kültür varsa iki tarafında adetleri bilinip ortası yapılmalı. Bizde böyle diyip kenara çekilmek olmaz değil mi dediğin gibi işe gelmiyordur
Canim psikolojik destek alsan aslında iyi olur gibi. Her sey yolunda çok şükür. Ama sen öyle hissetmiyorsun anlıyorum. Hormonlar da etkili tabi ki. Allah ferahlık versin kalbine insallah canim.Kızlar bu konuda sıktıysam sizi özür dilerim ama ben gerçekten psikolojik olarak çok kötüyüm sabahtan beri ağlamaktan helak oldum yine, yani eşimi aradım en son, ben bu korkuyla yasayamayacam kabul eden doktor olursa gidip sezeryan mi olsam bu hafta diyorum. Hiç bişey yapmak istemiyorum, hiç bişey bana keyif vermiyor sıpa dünden beri çok az hareket etti bgn yine acile gittim ağlaya ağlaya herşey yolunda şimdi hareketleri normale dönmeye başladı hem çok ağlıyorum tutamıyorum kendimi, hem bebegide iyice strese soktum orda diye üzülüyorum çok değişik bi kısır döngüye girdim çıkamıyorum, çok yoruldum
Ay bizde de var bursalılık neresinden benim anne tarafı gürsuda akrabalarımızEvet ben yerli Bursaliyim hem anne hem baba tarafından onlarda yıllardır Bursa'da yasiyolar insan az buçuk bilir bilmezse de bak bu kızın ailesi böyle bu kadar şey yapiyo bende elimden geldiğince yapayım der dediğiniz gibi isin kolayını bulmuşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?