Bir kurtulamadım ki... Gebelik öncesi yıllar önce sadece bir kez olmuştum son 6 ayım enfeksiyonla boğuşmakla geçti. Fitil iyi gelir doktorlar bu konuda çekimser davranmıyor çok kişi kullanıyor dert etmeyin inşallah benimki gibi uzun soluklu olmaz hemen geçerKizlar merhabalar cuma gunu 35 hafta olacagim vajinal kulturde enfeksiyon cikti doktor fitil verdi basina gelen var mi hamilelik surecinde stres oldum
Aman iyi olmuş :) sağlıklı kısmı o değil zatenZaten şuan başıma öyle bir şey geldiki ben almadan yağını kendi attıHavası çıksın diye düdüklüyü açtım dolaplarım hatta bi tanesinin içi ocak heryer beyaz yağ tabakası oldu
Çok da iyi söylemişsiniz ağzınıza sağlıkBenim kvmin ailesinde 70 yaşındaki yengelerden bile hala gelin diye bahsediliyor. Kadıncağızlar o sülaleye gireli 50-55 sene olmuş. Bir sürü çocukları, torunları var. O sülalenin en yaşlıları haline gelmişler neredeyse. Ama hala arkalarından gelin deniyor, gelin diye dedikoduları yapılıyor. Bunu kalabalık bir ortamda yüzlerine de söylemiştim. Çok ayıp ediyorsunuz demiştim.
Hahah aynennAman iyi olmuş :) sağlıklı kısmı o değil zaten
Tabii canım işten yana sıkıntılı olan var borcu harcı olanlar var. Alanlara helal olsun zaten alamayanların da canı sağ olsunHastane paraları bebek eşyası masrafları şu bu herşey gerçekten çok sıkıntılı eminim burdaki herkes de o bilinçte zaten eşi hediye almadı diye üzülüp küscek değilbebeklerimiz bereketLeriyle gelsinler inşallah
Çok iyi bu formulle minik bebeğimiz kalmaz gruptaValla Yemen'e dikkat edince alıyorlar tatlım bende çiğ badem, kaju boooolll kaşar peyniri çok fazla suyla iki günde 300 Gr aldirmistim mesela
Aynen canım iyi gelecegini düşünüyorum. Korku yaşadın cunku. Ben de kanama yasadigim günden sonra düzelmem zor olmuştu. Senj anlıyorum.Yaa mantığımla duygularım o kadar ayrı konuşuyor ki şu aaralar mantığım bir sürü doktor iyi oldugunu söyledi diyor ama duygularım ya ilk kendi doktorumun dedikleri olursa suyum biterse anlamazsam bebek oksijensiz kalırsa diye korkuyor. Tamam acile gittim iyi işte herşey yolunda diyorum ama bogazimdaki düğüme ve gözyaşlarima engel olamıyorum çok ağladım bgn hemşireler bile kıyamadı bana. Aslında yarın bi psikolog randevusu alsam iyi olacak sanırım
Yarın için psikologdan randevu aldım bakalımAynen canım iyi gelecegini düşünüyorum. Korku yaşadın cunku. Ben de kanama yasadigim günden sonra düzelmem zor olmuştu. Senj anlıyorum.
Oyyyy kıyamam seni o kadar iyi anlıyorum kiKızlar ya bebeğin boynunda kordon olduğu için sürekli aklıma geliyor ve strese giriyorumkeşke doktor hiç söylemedeydi bana
Hiç sormayın yaOyyyy kıyamam seni o kadar iyi anlıyorum kibenimde aklım sürekli suyunda seninde şu an hep onda biliyorum Allah gönlümüze ferahlık verdi hayırlısıyla bi dogursaydik
Yaaaa kıyamam sana çok yardımcı olmak isterim şu an ama bende senden farksız durumdayım iyi hissetmeye çalışmaktan başka elimizden bişey gelmiyor maalesef, biliyorum hiç birşey korktuğumuz gibi olmayacak ama yine de korkularımıza engel olamiyoruz işte. Bol bol ısıralım bu bebelere kavuşunca aklımızı aldınız bizim diyelimHiç sormayın yabi de doğum sancısı olursa beklemeden gel dedi. Sanırım normal doğum için riskliymiş, kanala girmeden sezaryenle alınması gerekcek. Şimdi onun stresi bastı acaba doğum sancısını hemen anlayabilecek miyim hemen gidebilecek miyim. Kordon zarar verir mi zaten hiçbiröşey ortada yokken bile endişe oluyordu bi de somut bir şey oldu mu
Ay evet ya benim bebiş baştan beri fazla hareketliydi ve ben kordondan korkmuştum. Öyle de oldu. Şimdi hala hiç duemuyor. Bari şimdi biraz sakinlese de daha fazla dolamasa diyoeum. Neredeuee geceden beri hareketleri hiç durmadı . Şuan 1 buçuk tur kordon var ama höylr hareket ettikçe fazlalaşcak diye korkuyorum . İnşallah hareketleri iyiye işaret olurda doladıpı kordonu geri çözerYaaaa kıyamam sana çok yardımcı olmak isterim şu an ama bende senden farksız durumdayım iyi hissetmeye çalışmaktan başka elimizden bişey gelmiyor maalesef, biliyorum hiç birşey korktuğumuz gibi olmayacak ama yine de korkularımıza engel olamiyoruz işte. Bol bol ısıralım bu bebelere kavuşunca aklımızı aldınız bizim diyelim
Ayyy evetttt inşallah çözer, ah biz anneler az hareket edince korkuyoruz çok hareket etse korkuyoruz. Senin kaç hafta olmuştu canım ne zman dedi doktor sezeryan için tarih vermiş miydiAy evet ya benim bebiş baştan beri fazla hareketliydi ve ben kordondan korkmuştum. Öyle de oldu. Şimdi hala hiç duemuyor. Bari şimdi biraz sakinlese de daha fazla dolamasa diyoeum. Neredeuee geceden beri hareketleri hiç durmadı . Şuan 1 buçuk tur kordon var ama höylr hareket ettikçe fazlalaşcak diye korkuyorum . İnşallah hareketleri iyiye işaret olurda doladıpı kordonu geri çözer
Çok geçmiş olsun canım, sağlıkla kavuşun inşallah.Kızlar iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Ben iyiyim spinal anestezi ile sezeryan oldum ve çok rahat geçti. Doğumdan sonra ilk yürüyüş de gaz çıkama da sorun olmadı.
Benim tek problemin süt ile alakalı. Sürekli sağım yapıp bebeklere göndermem lazım. Ancak sadece ilk sütüm geldi o da çok az. Ondan sonrakiler damla damla geldi. Ve artıl o da gelmiyor. Daha önce konuşuldu hatırlıyorum ama bulamadım süt artırmak için tavsiyeleriniz var mı?
genelde söylemiyorlar canım söylenmese iyiymiş çünkü senin yapacağın bir şey yok ama zararı yok biliyorsun gene de annne olarak evhamlaniyoruzKızlar ya bebeğin boynunda kordon olduğu için sürekli aklıma geliyor ve strese giriyorumkeşke doktor hiç söylemedeydi bana
Buna ben cevap verebilirim ya bir sürü sezeryana girmiş biri olaraktanKıyafet konusunda sorun olmuyor üstüne önlük bone ve galoş veriliyor. Telefonda fotoğraf çekecekse bebeği vesaire yine izinli olarak alabilir yanına çünkü biz annelerin telefonlarını da alıyorduk onlar için fotoğraf çekiyorduk ya da kendimiz çekip ona gönderiyorduk. Kesiden ve kandan etkileniyorsa eşiniz sizin başucunuzda kalırsa görmeyeceği için etkilenmez ama alt taraftan izlerse etkilenebilir çünkü sonuçta açık ameliyat gibi bir şey. Kan kokusu olmuyor havalandırma ve klimalar vesaire çalıştığı için sadece kanama olmasın diye lazer gibi bir cihazla deriyi ya da içerdeki dokuyu yaktıklarında onun kokusu oluyor oda geçiyor sonra anlık oluyor.
Ne demekkCok teşekkürler bilgiler için
Hayırlısı bakalim, neyle karşılaşacağız
Sakinleştirici bir besin takviyesi vardı evde, unutmazsam ondan iciricem doğumdan önce
Bol kaşar peyniri ne kadar mesela? Her öğünde mi, miktarı nasıl?Valla Yemen'e dikkat edince alıyorlar tatlım bende çiğ badem, kaju boooolll kaşar peyniri çok fazla suyla iki günde 300 Gr aldirmistim mesela
Evet kesinlikle katılıyorum keşke söylemeseymiş doktor. Öyle hadiseler çok olabiliyor ve aslında normal doğuma bile engel değil. Sizin bu durumda yapabileceğiniz hiçbir şey yok, bununla hiç boşuna kendinizi üzmeyin. Allah’a tevekkül edelim, dua edelim bol bol, sağlıkla kucağınıza alın inşaallah. Size bir video atıyorum, bir nebze rahatlatır ve altındaki yorumları da okursanız herkes gayet sağlıkla kavuşmuş evladına.Kızlar ya bebeğin boynunda kordon olduğu için sürekli aklıma geliyor ve strese giriyorumkeşke doktor hiç söylemedeydi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?