2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
40 gün sonra takılıyor canım. Ben ilk dogumdan sonra taktirmistim.

Kızlar birisi sanki kemik suyu içiyordu bebek için görürse o kişi nasıl içiyor acaba bende şuan kemik kaynatıyorum ilikli kemik. Sade olarak mı içiyor farklı bir şekilde mi cevap gelirse çok sevinirim
Ben bu aralar yapamadık ama geçen haftalar düzenli içiyordum, tekrar yapalım inşaallah hatırlattığın için teşekkür ederim Düdüklüde annem pişiriyor, içine maydonoz, soğan gibi şeyler de atıyor sanırım kemiklerle beraber ama sonra onları içinden alıyor, suyunu süzüp kemik içlerindeki ilikleri kontrol edip hepsini suya boşaltıp blenderdan geçiriyor. Soğuduktan sonra buzdolabında jöleleşmesini bekleyip karton bardaklara alıp buzluğa atıyor. O ilikler onun jöleleşmesini sağlayan şeyler. Her gün buzluktan 1 bardak çıkarıp hafif suyla ısıtıyoruz, içine de yarım limon sıkıyoruz, bazen karışık baharat da atıyoruz. İlk başta kemik suyu çok ağır mı gelir kokusu diye baharat çok atıyordum ama baharatsız bile içilir yani öyle içilmeyecek bir ağır tadı kokusu olmuyor bence. Az baharat yeterli.

Bende çorba ve pilavlara koyuyorum o şekil daha etkilidir diye sorayım dedim içilir mi ağır olur mu bilemedim
Şehriye ve limonla çorbaya da çevirebilirsiniz hemen küçük bir tencerede. Yalnız ilik ve kemik suyunda dikkat edilmesi gereken şey yağ. Kolesterolü tetikleyebiliyor. Ben de kullanıyorum yemeklerime ama günlük içmiyorum. Gebelikte kolesterol artışı da pek istenen bir şey değil. Bu arada herkeste olacak diye bir şey yok. Her gün içenler üstüne alınmasın.

Teşekkür ederimm deneyeyim bende son haftalar zaten şifa olsun bebişlerimize

Kolestrolüm aşırı olmasada yüksek çıkıyor onu da göz önünde bulundurayım teşekkür ederimm

Teşekkür ederimm deneyeyim bende son haftalar zaten şifa olsun bebişlerimize
Afiyet şifa olsun, bende kolesterol filan yapmadı ama herkeste değişik etkisi olabilir onu bilemem. Her gün içilmezse gün aşırı içilebilir. Ama gerçekten bebeği çok büyüten bir şey olarak ben deneyimledim. Hakiki kolajen.

Aynen benim de aynı. Yardim yeterli.

Kolestrolüm aşırı olmasada yüksek çıkıyor onu da göz önünde bulundurayım teşekkür ederimm
Tahmin edebiliyorum, o yüzden yazmak istedim Benim de arada kendini gösterir, o yüzden temkinli davranıyorum. Aslında kolesterol hemen kalp hastası yapacak değil ama tansiyonu etkiliyor. Yüksek tansiyon da malum bizlerin şu an en son istediği şey. Siz arada bir için, hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle

Belkide etinden daha fazla faydası vardır. Normalde bünyemin alışık olması lazım kırmızı et çok tüketiyoruz genel olarak. Ama yine kolesterol için gün aşırı içerim.

Evet öyle yaparım inşallahh

Evet benim de en sinir olduğum sey konusu açılınca eşime de derim ben halden anlamayan bı insan değilim olmayan insandan ben zaten bı şey beklemem evlenirken de kalkıp şunu istiyorum bunu istiyorum ağzımı hiç açmadım ama kira geliri olan evleri altlarında son model arabaları arsalari bı de üstüne şimdi yazlık bakarken de bi ilk torun hediyesi olmazsa da ayip yani benim annecim sağolsun hem bana hem oğluma takmak için bı şeyler yapacak ben de esime bak annene şimdiden söyle diye haber ucurmustum bı kaç ay önce benim eşim tarafı da Bulgaristan göçmeni ne hikmetse onlarda da yokmuş böyle adetler bi biz de var heralde para harcamali adetler

Ben doğumda çiçeği çok seviyorum saksıda birsürü çiçek gelsin ama ilçede oturuyorum çiçeksepeti yok Ve gurbetteyiz eşimin haricinde kimse alamayacağı için üzgünüm
Adres ver tatlım biz sana göndeririz diycem ama çicek sepeti yok dedin çiçekci vardır illaki getirirler hastaneye

Keşke size oralarda hiç öyle adetler yok diyebilseydim Ama ben balkan kökenliyim. Üzgünüm ama oralarda dizi dizi bilezikler, zincirler, setler, neler neler takılıyor her fırsatta bir görseniz Bizim kvlerin işine gelmiyor anlaşılan. Yoksa ne karadenizde ne balkanlarda bu işler bilinmiyor değil

Bilmiyorum yanlış ölçülmemiştir inşallah bir haftada bu kadar almasına bende şaşırdım sizde şaşırıp sevinirsiniz inşallah
Valla Yemen'e dikkat edince alıyorlar tatlım bende çiğ badem, kaju boooolll kaşar peyniri çok fazla suyla iki günde 300 Gr aldirmistim mesela

Benim yengem Bulgaristan göçmeni hiç görmedim altın felan taktıklarını önemsediklerini ama bence iki farklı kültür varsa iki tarafında adetleri bilinip ortası yapılmalı. Bizde böyle diyip kenara çekilmek olmaz değil mi dediğin gibi işe gelmiyordur

İnan hepimiz yorulduk bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…