- 4 Mayıs 2023
- 1.184
- 1.091
- 63
- 34
Ihlamur iç canım bol bol, geçmiş olsun hemen toparlasın inşallah. ben grip değilim ama iki haftadır burnum tıkalı sürekli burun spreyi sıkıyorum nefes alamıyorum ikisi birden tıkanıyor çok yoruyor sadece burun tıkanıklığı bileO kadar cok grip oldum ki umarim dogumda iyi olurum nefes almak istiyorum
Hmm anladım. Çatıyı hiç bilmiyorum ben o zamanAçılma daha yüzeysel çatı muayenesi daha içe doğru oluyor
Ya benimde hoşuma gitmedi çünkü 2 gün hastanede kalcam ne gerekiyorsa yapılacak ben bir de o halde kendime gelmeden sağlık ocağına gitmek istemiyorum. Tabi gerejkiyse gideyim de 2 kez yapıldığını yeni duydumGerçekten mi yaaa? Cevapları bende merakla bekliyorum. Zaten anlamıyorum drmuz varken ve herşeyi yaptırıyorken sağlık ocağı baskısını?
Aşılar orda olur tamam da gerisine de karışmasınlar bi zahmet. Ayy onada bi değişik oldum ben şimdi
Ne demekHmm anladım. Çatıyı hiç bilmiyorum ben o zamanhatırlamıyorum ilkinde de. Aydınlanmış oldum teşekkürlerr
Korkuyla hiçbir alakası yok. Doktorlara da güvenim tam iyi ki varlar. Fakat mantığıma pturmayan bir şey olunxa mutlaka doktora sorarım. Yani bilgilenmek ve bilmek isterimYani bi daha bi sorarsiniz hastaneye gidince cunku 5. Gun cagirio ve devlet istio ona yolluolar diye hatirliyorum ben de degismis olabilir belki ama 3 yil gecti. Eger hastane alicaz 2. Kani derse saglik ocagina soylersiniz ben hastanede verdircem kani diye
Benim en basindan belliydi sez olcagi mesela kendi deneyimim bu çatı muayenesini nasıl bişi olarak görüyosanız bilmiyorum ama Korkucak bişey değil sadece çatı değil, rahim yumuşaması da baktı diye hatırlıyorum ona göre bana bir sezaryen planı seçti nst vs hepsine bakarak yani günü iyi alalım doğuma kafamıza göre değil anlatabildim mi dilim döndüğünceBen dr değilim neden bu muyaneyi yaptınız diye de sormadım çünkü ondan iyi bilemem istemiyorum diye de bişey diyemem googledan bakıp vs vs sizin dr tercih etmiyodur kendi prensibi benim ve çevremdekilerin tercih etmiş bu da onların prensibi mesela tek bir doğru yok yani neye göre baktıklarını en iyi kendileri bilirler
Ya bide bi sürü şey duyuyoruz. Artık neye kime güveneceğiz derken ve birine razıyken 2.yi istememde açıkçası. Hastaneyle işimiz biter inş sonra rutin sağlık ocağına da devam ederiz umarım.Ya benimde hoşuma gitmedi çünkü 2 gün hastanede kalcam ne gerekiyorsa yapılacak ben bir de o halde kendime gelmeden sağlık ocağına gitmek istemiyorum. Tabi gerejkiyse gideyim de 2 kez yapıldığını yeni duydum
Sezeryan olacaklara da arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla çatı muayenesi yapiolar yine de bakıyorlar yani açılma olmuş mu falan diye açılma olsun istemiyorlar yaPeki sezeryan ılacağı kesin ise çatı muayenesi neden yapılır. Merakımdan soruyorum yani mantığı ne ? Çatı muayenesinin amacı bildiğim kadaeıyla normal doğuma uygun olup olmadığına bakılır. Kesin ve net sezeryan ise ne için
Bakklıyor ? Bahsettiğiniz durum muhtemelen normal doğum ihtimali de vardır ki bakıyordur. Tabi yine de emin değilim siz öyle diyorsanız öyledir. Sadece bi mantığı varsa bilgilenmek isteeim
Hastane 1. Kanı alıyormuş doğar dopmaz. 48 saat sonrada sağlık ocağı 2. Kanı alıyormuş. Öyle söyledi sağlık ocağı bana. Sorarım yine tabi
İyi ama ne güzel bitirmişsin bende temizlik yapıyordum genelde akşama doğru enerjim geliyor ama mide yanması ile ara verdimAyyyy kızlar az önce yorgunluktan ağlıyordumsaat 3 den beri temizlik yaptım duşa gir yemek yap falan derken yemeği en son fırına koyacağım sıralar çok aşırı yoruldugum hissettim ayaklarım aciyor fırına koymadan da oturmayayim dedim fırına koyduğum gibi salona koltiga attım kendimi bu neymiş yaaaa hiç bu kadar yorulduğumu bilmem.
Yok korkuyosunuz gibi demedim genel yazdım onu yanlış anlaşılmasınKorkuyla hiçbir alakası yok. Doktorlara da güvenim tam iyi ki varlar. Fakat mantığıma pturmayan bir şey olunxa mutlaka doktora sorarım. Yani bilgilenmek ve bilmek isterim
Açılmaua bakılabilir elbette doktorumda bakabiliriz haftaya dedi. Fakat açılma ile çatı muayenesi farklı şeyler.Sezeryan olacaklara da arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla çatı muayenesi yapiolar yine de bakıyorlar yani açılma olmuş mu falan diye açılma olsun istemiyorlar ya
Bende bi ara keşke bi ara verseymisim, hala hamile olduğumu unutuyorum sanırımİyi ama ne güzel bitirmişsin bende temizlik yapıyordum genelde akşama doğru enerjim geliyor ama mide yanması ile ara verdim
Öyle tabi. Bende kendi söylediğimden emin değilim zaten kesin öyledir demiyorumYok korkuyosunuz gibi demedim genel yazdım onu yanlış anlaşılmasınyani özet olarak sizinki yapmıyomuş benim ki yapıo sez olsada konu bu , sizinki yanlış benimki doğru ya da tam tersi diyemeyiz ben onu belirtmek istemiştim kesin bir dil kullanmamak adına
Akışına bırak stres olma canımcım herşey güzel olcakÖyle tabi. Bende kendi söylediğimden emin değilim zaten kesin öyledir demiyorum
2 kez aliniyor evet, ama biz hastaneye kontrole gittigimizde alindi. Galiba 1 hafta-10 gun kontroluydu. Tam gununu hatirlayamadim simdi. Ya da gobek bagi kanamisti dusunce, 5. Gun gidince aldilar galiba gitmisken. Yani hastanede de verebilirsiniz 2. Kani.Kızlar bu arada hep etraftan duyardım topuk kanını da bu konuda bir şry soracağım tecrübeli annelerden . Sağlık ocağından aradılar genel bir sohbet ettik gebeliğim hakkında. Şey dedi, hastanede ilk gün topuk kanı alınıyor ama onun 48 saat sonrasında saplık ocağındq da topuk kanı almamız lazım dedi. Yani sonuç olarwk 2 kez mi alınıyor ?? Bir de doğumdan 2 gün sonra bebeği sağlık ocağına mı götürmem gerekcek. Daha kendime bile gelememiş olurum ya
Streslik bişi yok ben zatwn olmicam muayeneAkışına bırak stres olma canımcım herşey güzel olcak
O zaman sevindim bu duruma / özellikle sağlık ocağından 48 saat sonra mutlaka gelmelisiniz onun bir süresi var denince merak ettim sağolun2 kez aliniyor evet, ama biz hastaneye kontrole gittigimizde alindi. Galiba 1 hafta-10 gun kontroluydu. Tam gununu hatirlayamadim simdi. Ya da gobek bagi kanamisti dusunce, 5. Gun gidince aldilar galiba gitmisken. Yani hastanede de verebilirsiniz 2. Kani.
Ayyy inşallah biraz daha bekler ufaklıkBana dua eder misiniz, sancım vardı sabahtan beri,kontrolde nst de çıktı, dr yatış veriyor,sancılar geçmezse doğuma alacakmış, daha çok erken,36+4te ve ilk kez 2500 gr mı gördük
İşitme testine de gidiliyor hastaneye. Saglik ocagindanss bu testler hastanede daha guvenilir olur bana gore. Belki saglik ocagu yapmiyordue işitme testi. Bie de test yapilmadan ve zaten gobek bagi dusmeden hemen yikamayin derim bebegi, sonra sorun olabiliyor.Ya bide bi sürü şey duyuyoruz. Artık neye kime güveneceğiz derken ve birine razıyken 2.yi istememde açıkçası. Hastaneyle işimiz biter inş sonra rutin sağlık ocağına da devam ederiz umarım.
Doktorların bu konu da çok kafasi karışık, ben bi kaç video izlemiştim bazı doktorlar kesinlikle gerekli görürken, bazıları hiç bir şekilde çatı muayenesi yapmıyormus artık o senin doktoruna bağlı canım bide ben hastanede yattığımda bana çati muayenesi yapılmıştı iki kere hemde öyle zor bişey yok bence, hiç canım da yanmadı biraz rahatsız hissediyorsun mahremiyet olarak yani o kadar .Kızlar çatı muayenesi yapmayan hastane var mı özelde devlette farketmez geçen sene doğum yapan biriyle konuştum normal doğum olarak yatışı yapıldı mecburi sezeryana döndü ama öncesinde hani yapılmamış ona çatı muayenesi şart olan bir şey değilse niye yapıyolar ki bize
Alışığım zaten alttan muayeneye şansıma detaylıda bile alttan bakıldıDoktorların bu konu da çok kafasi karışık, ben bi kaç video izlemiştim bazı doktorlar kesinlikle gerekli görürken, bazıları hiç bir şekilde çatı muayenesi yapmıyormus artık o senin doktoruna bağlı canım bide ben hastanede yattığımda bana çati muayenesi yapılmıştı iki kere hemde öyle zor bişey yok bence, hiç canım da yanmadı biraz rahatsız hissediyorsun mahremiyet olarak yani o kadar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?