2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Yaa bakalım artık nasıl hissedicez Zaten kıyafetler minicik onların içine sığacak olanlar da miniciktir

Kızlar çatı muayenesi yapmayan hastane var mı özelde devlette farketmez geçen sene doğum yapan biriyle konuştum normal doğum olarak yatışı yapıldı mecburi sezeryana döndü ama öncesinde hani yapılmamış ona çatı muayenesi şart olan bir şey değilse niye yapıyolar ki bize

Ben doktoruma doğum şeklim nasıl olur diye sorduğumda 37. Haftada çatı muayenesi yapacağız dedi bebek kilo ve kafası ile de uygunsa vajinal doğum yada sezeryan karar vereceğiz dedi. Eğer ki zorunlu sezeryan değilse öncesinde yapılıyor diye biliyorum.

Evet benimde 37+6 olcak yaptığında ama garip geldi yani her doktorun yapmaması. Ben devlete gidiyorum oda ona göre karar vereceğiz dedi demekki vajinal doğuma her devlette zorlamıyor normalde böyle bir algı var çünkü keyfi belki yapmıyorlardır da

Olabilir belki de öyledir ama bu muayene yapılmadan karar vermekte saçma sonuçta riske de atmış olurlar gerçekten darsa ve çocuk anne için riskliyse nasıl olacak.

Sezaryen kesin ise çatı muayenesi yapılmıyor. Özelde kendi isteğinle sezaryen olabiliyorsun ve o durrımda da yine çatı muayenesi yapılmıyor. Fakat normal doğum olacaksa ya da normal mi sezaryen mi daha belli değilse mecburen yaparlar o muayeneyi. Önemli bi şry bence . Neticede normal doğum yapacaksan uygun musun değil misin bakılması gerekiyor

Olabilir belki de öyledir ama bu muayene yapılmadan karar vermekte saçma sonuçta riske de atmış olurlar gerçekten darsa ve çocuk anne için riskliyse nasıl olacak.
Evet o dediğim kişinin mesela bebeği çatıda takılmıştı diye sezeryana döndü sonradan ve iki gün suni sancı çekmişti.

Aynen öyle bazı kişiler çok ön yargılı bu konuda yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum ama yapılması mantıklı bir şey sonuçta

Aynen öyle bazı kişiler çok ön yargılı bu konuda yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum ama yapılması mantıklı bir şey sonuçta
Yok yok ön yargıya gerek yok . Neticede bu muayene bebeğe zarar veren ya da sizi zora sokan bir muayene değil. Çatı darlıpı gerçekten anne içinde bebek içinde riskli bir durum. Normal doğum düşğnüyorsanız uygun olup olmadığınıza baktırın . Risk e gerek yok

Kızlar bu arada hep etraftan duyardım topuk kanını da bu konuda bir şry soracağım tecrübeli annelerden . Sağlık ocağından aradılar genel bir sohbet ettik gebeliğim hakkında. Şey dedi, hastanede ilk gün topuk kanı alınıyor ama onun 48 saat sonrasında saplık ocağındq da topuk kanı almamız lazım dedi. Yani sonuç olarwk 2 kez mi alınıyor ?? Bir de doğumdan 2 gün sonra bebeği sağlık ocağına mı götürmem gerekcek. Daha kendime bile gelememiş olurum ya

Kistik fibrozis sma gibi hastalık değerleri birinde normal dışı çıkarsa ikinciyle sağlama alınması nedeniyle 2 yerden de bakılır sağlık ocağında kan beklediği için yanlış ihtimali de oluyor yeğenim kistikfibrozis genetik baktirmadan hamile kaldım doktor sadece saglikocagi dese bile ben 2 yerde verecem ki kesinlik olsun
Benim annem ve eşim götürür bebeği diye düşünüyorum sezeryan olunca ben çıkamam heralde o günlerde ablam ve yengelerimde bebeği annem götürdü hep bizimde öyle olur

Benim sezaryen kesindi ama yine de muayenesini yapti oyle kesin konusmamak gerek her dr un tarzi baska kesin yapilmiyor sezaryende olsa diye bir sey yok yani cati bakiyor belki rahim yumusamasini bakiyor bakiyorda bakiyor biz bilemeyiz ama oyle karar vermisti benim ilk dogum tarihine en azindan baska dr lari bilemem ilki de ikincide ayni dr.

Cok emin konusma kuzum benjm tanidigim cogu kisiye yapildi bu sez olcaklari belli olsada yani dogru bilgi degil asla bakilmiyor diye bir sey yok

Topuk kani iki kere alindi dogumda bir ama digeri 5. Gundu sanki ama yine hastaneye gittik. ben cok sonra gittim saglik ocagina diye hatirliyorum emin de degilim.
Bu arada hastaneye gidilio sonraki yakin gunlerde hem cocuk muayenesi icin hem de allah korusun sarilik degeri dustumu vs icin kontrol amacli yani kendini hazirla

Hastaneyi bilmiyorum ama bana sağlık ocağı son kontrol de bebek doğumundan sonraki 5. Gün buraya geleceksin demişti.

Sezaryen korkutucu asiri agrili bir ameliyat degil korkma yani yuruyebiliyosun aci icinde kivranilmiyo oyle gidebilirsin yani cocugunla dr a

Estağfurullah saflık değil tabiki bende spor yaparken squat yapiordum doktora sordum hocam squat yapmak erken doğuma neden olur mu diye yok kendini zorlamadigin sürece bişey olmaz demişti ben hep yaptım sporumu falan evim 4. Katta ben hiç asansör kullanmam elim kolum dolum olmadıkça hep merdivenden çıkar inerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…