- 22 Kasım 2023
- 899
- 592
- 23
- 29
Maşallah gerçekten, tabi öncesinde alışkın olduğunuz şeyler ben bol yürüyüş dışı pek spor yapmadımEstağfurullah saflık değil tabiki bende spor yaparken squat yapiordum doktora sordum hocam squat yapmak erken doğuma neden olur mu diye yok kendini zorlamadigin sürece bişey olmaz demişti ben hep yaptım sporumu falan evim 4. Katta ben hiç asansör kullanmam elim kolum dolum olmadıkça hep merdivenden çıkar inerim.
Onu bilmiyorum csnım benim sürecim öyle ilerlediği için öyle bir cevap verdim. Doktorum çatı muayenesi yapmayacağını sezaryende gerekmediğini söyledi .Cok emin konusma kuzum benjm tanidigim cogu kisiye yapildi bu sez olcaklari belli olsada yani dogru bilgi degil asla bakilmiyor diye bir sey yok
Hastanede zaten 2 gece kalcam yani 3. Gün çıkış yapmış olcam . Dolayısıyla sonrasında hastaneye gidilse bile en erken 3 gün sonra gidilir diye biliyorum. Yani nerden baksan sezaryenin üzerinden 6 hün geçmiş olcak. Ama sağlık ocağı doğumdan 48 saat sonra gel dedi . O erken geldi banaTopuk kani iki kere alindi dogumda bir ama digeri 5. Gundu sanki ama yine hastaneye gittik. ben cok sonra gittim saglik ocagina diye hatirliyorum emin de degilim.
Bu arada hastaneye gidilio sonraki yakin gunlerde hem cocuk muayenesi icin hem de allah korusun sarilik degeri dustumu vs icin kontrol amacli yani kendini hazirla
5. Gün normal bence. Bana doğumdan 48 saat sonra dedi o biraz erken geldi bana çünkü daha hastaneden yeni taburcu oluyor olacağımHastaneyi bilmiyorum ama bana sağlık ocağı son kontrol de bebek doğumundan sonraki 5. Gün buraya geleceksin demişti.
Yani evet tabi ben ağırlık sporu yapiorum zaten yaklaşık 4 yıldır hamilelikten sonra da bir ay yattım o ay haricinde yaptım sporumu herkesin bünye bir olmuyor tabi ama benim kız bana çekmemis sanırım hala dönmedi doğum pozisyonunaMaşallah gerçekten, tabi öncesinde alışkın olduğunuz şeyler ben bol yürüyüş dışı pek spor yapmadımama artık başlamak lazım demek ki öyle zart diye başlayıvermiyor doğum bu tür şeylerle. Bir de çay tarifi verdi, ahududu çayı çok etkiliymiş hurmaya ek olarak
Her dr farkli demek istedim ben de yani biri sez olcagi halde gidip bakilirsa cati su bu soka girmesin diye kesin konusmak dogru degil dedimOnu bilmiyorum csnım benim sürecim öyle ilerlediği için öyle bir cevap verdim. Doktorum çatı muayenesi yapmayacağını sezaryende gerekmediğini söyledi .
Kolay gelsin canım . Yine iyi enerji varmış öyle demeAyyyy kızlar az önce yorgunluktan ağlıyordumsaat 3 den beri temizlik yaptım duşa gir yemek yap falan derken yemeği en son fırına koyacağım sıralar çok aşırı yoruldugum hissettim ayaklarım aciyor fırına koymadan da oturmayayim dedim fırına koyduğum gibi salona koltiga attım kendimi bu neymiş yaaaa hiç bu kadar yorulduğumu bilmem.
Oooo çok uzun sürmüş ama çok şükür iyisiniz canımKızlar ben çıktım bebeğimiz Yunus Emre doğdu , 3255gr 51cm, çok şükür her şey yolunda ama plasenta içeride kaldı yaklaşık 1,5 litre kan kaybettim tekrar kan verdiler şimdi uyandırma odasındayım , ameliyat 3 saat sürdü
Ben hala kaldırabiliyorumTolga çevik testini denedim bugün kesinlikle bacağımı kaldıramıyorum bilevarmı deneyen bunu
Peki sezeryan ılacağı kesin ise çatı muayenesi neden yapılır. Merakımdan soruyorum yani mantığı ne ? Çatı muayenesinin amacı bildiğim kadaeıyla normal doğuma uygun olup olmadığına bakılır. Kesin ve net sezeryan ise ne içinHer dr farkli demek istedim ben de yani biri sez olcagi halde gidip bakilirsa cati su bu soka girmesin diye kesin konusmak dogru degil dedim
Yani bi daha bi sorarsiniz hastaneye gidince cunku 5. Gun cagirio ve devlet istio ona yolluolar diye hatirliyorum ben de degismis olabilir belki ama 3 yil gecti. Eger hastane alicaz 2. Kani derse saglik ocagina soylersiniz ben hastanede verdircem kani diyeHastanede zaten 2 gece kalcam yani 3. Gün çıkış yapmış olcam . Dolayısıyla sonrasında hastaneye gidilse bile en erken 3 gün sonra gidilir diye biliyorum. Yani nerden baksan sezaryenin üzerinden 6 hün geçmiş olcak. Ama sağlık ocağı doğumdan 48 saat sonra gel dedi . O erken geldi bana
Çatı muayenesiyle açılma var mı diye muayene etmek aynı mı farklı mı??Kızlar çatı muayenesi yapmayan hastane var mı özelde devlette farketmez geçen sene doğum yapan biriyle konuştum normal doğum olarak yatışı yapıldı mecburi sezeryana döndü ama öncesinde hani yapılmamış ona çatı muayenesi şart olan bir şey değilse niye yapıyolar ki bize
Peki sezeryan ılacağı kesin ise çatı muayenesi neden yapılır. Merakımdan soruyorum yani mantığı ne ? Çatı muayenesinin amacı bildiğim kadaeıyla normal doğuma uygun olup olmadığına bakılır. Kesin ve net sezeryan ise ne içinHer dr farkli demek istedim ben de yani biri sez olcagi halde gidip bakilirsa cati su bu soka girmesin diye kesin konusmak dogru degil dedim
Hastane 1. Kanı alıyormuş doğar dopmaz. 48 saat sonrada sağlık ocağı 2. Kanı alıyormuş. Öyle söyledi sağlık ocağı bana. Sorarım yine tabiYani bi daha bi sorarsiniz hastaneye gidince cunku 5. Gun cagirio ve devlet istio ona yolluolar diye hatirliyorum ben de degismis olabilir belki ama 3 yil gecti. Eger hastane alicaz 2. Kani derse saglik ocagina soylersiniz ben hastanede verdircem kani diye
Ayyyyy çok enteresan olmuş o ana şahit olmandaKızlar bugün nst çok yoğun diye benimkini doğum odasında çektiler o sıra yan odada da doğum oldu bebeğin ölçümü ve kıyafetleri için benim olduğum odaya getirdiler. 3 kiloydu bebek ama o kadar küçük ki inanamadım benim gözümde 3 kg bebiş daha büyük olurmuş gibiydi. Biz bunları nasıl tutcaz nasıl giydircez merakla bekliyorum
Farklı diye biliyorum benÇatı muayenesiyle açılma var mı diye muayene etmek aynı mı farklı mı??
Açılma daha yüzeysel çatı muayenesi daha içe doğru oluyorÇatı muayenesiyle açılma var mı diye muayene etmek aynı mı farklı mı??
Gerçekten mi yaaa? Cevapları bende merakla bekliyorum. Zaten anlamıyorum drmuz varken ve herşeyi yaptırıyorken sağlık ocağı baskısını?Kızlar bu arada hep etraftan duyardım topuk kanını da bu konuda bir şry soracağım tecrübeli annelerden . Sağlık ocağından aradılar genel bir sohbet ettik gebeliğim hakkında. Şey dedi, hastanede ilk gün topuk kanı alınıyor ama onun 48 saat sonrasında saplık ocağındq da topuk kanı almamız lazım dedi. Yani sonuç olarwk 2 kez mi alınıyor ?? Bir de doğumdan 2 gün sonra bebeği sağlık ocağına mı götürmem gerekcek. Daha kendime bile gelememiş olurum ya
Evett güzeldi ama o ağlama sesi bile güzel geliyorAyyyyy çok enteresan olmuş o ana şahit olmanda
Yani bi daha bi sorarsiniz hastaneye gidince cunku 5. Gun cagirio ve devlet istio ona yolluolar diye hatirliyorum ben de degismis olabilir belki ama 3 yil gecti. Eger hastane alicaz 2. Kani derse saglik ocagina soylersiniz ben hastanede verdircem kani diyeHastanede zaten 2 gece kalcam yani 3. Gün çıkış yapmış olcam . Dolayısıyla sonrasında hastaneye gidilse bile en erken 3 gün sonra gidilir diye biliyorum. Yani nerden baksan sezaryenin üzerinden 6 hün geçmiş olcak. Ama sağlık ocağı doğumdan 48 saat sonra gel dedi . O erken geldi bana
Benim en basindan belliydi sez olcagi mesela kendi deneyimim bu çatı muayenesini nasıl bişi olarak görüyosanız bilmiyorum ama Korkucak bişey değil sadece çatı değil, rahim yumuşaması da baktı diye hatırlıyorum ona göre bana bir sezaryen planı seçti nst vs hepsine bakarak yani günü iyi alalım doğuma kafamıza göre değil anlatabildim mi dilim döndüğüncePeki sezeryan ılacağı kesin ise çatı muayenesi neden yapılır. Merakımdan soruyorum yani mantığı ne ? Çatı muayenesinin amacı bildiğim kadaeıyla normal doğuma uygun olup olmadığına bakılır. Kesin ve net sezeryan ise ne için
Bakklıyor ? Bahsettiğiniz durum muhtemelen normal doğum ihtimali de vardır ki bakıyordur. Tabi yine de emin değilim siz öyle diyorsanız öyledir. Sadece bi mantığı varsa bilgilenmek isteeim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?