2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Maşallah gerçekten, tabi öncesinde alışkın olduğunuz şeyler ben bol yürüyüş dışı pek spor yapmadım ama artık başlamak lazım demek ki öyle zart diye başlayıvermiyor doğum bu tür şeylerle. Bir de çay tarifi verdi, ahududu çayı çok etkiliymiş hurmaya ek olarak

Cok emin konusma kuzum benjm tanidigim cogu kisiye yapildi bu sez olcaklari belli olsada yani dogru bilgi degil asla bakilmiyor diye bir sey yok
Onu bilmiyorum csnım benim sürecim öyle ilerlediği için öyle bir cevap verdim. Doktorum çatı muayenesi yapmayacağını sezaryende gerekmediğini söyledi .

Ayyyy kızlar az önce yorgunluktan ağlıyordum saat 3 den beri temizlik yaptım duşa gir yemek yap falan derken yemeği en son fırına koyacağım sıralar çok aşırı yoruldugum hissettim ayaklarım aciyor fırına koymadan da oturmayayim dedim fırına koyduğum gibi salona koltiga attım kendimi bu neymiş yaaaa hiç bu kadar yorulduğumu bilmem.

Hastanede zaten 2 gece kalcam yani 3. Gün çıkış yapmış olcam . Dolayısıyla sonrasında hastaneye gidilse bile en erken 3 gün sonra gidilir diye biliyorum. Yani nerden baksan sezaryenin üzerinden 6 hün geçmiş olcak. Ama sağlık ocağı doğumdan 48 saat sonra gel dedi . O erken geldi bana

Yani evet tabi ben ağırlık sporu yapiorum zaten yaklaşık 4 yıldır hamilelikten sonra da bir ay yattım o ay haricinde yaptım sporumu herkesin bünye bir olmuyor tabi ama benim kız bana çekmemis sanırım hala dönmedi doğum pozisyonuna

Onu bilmiyorum csnım benim sürecim öyle ilerlediği için öyle bir cevap verdim. Doktorum çatı muayenesi yapmayacağını sezaryende gerekmediğini söyledi .
Her dr farkli demek istedim ben de yani biri sez olcagi halde gidip bakilirsa cati su bu soka girmesin diye kesin konusmak dogru degil dedim

Kolay gelsin canım . Yine iyi enerji varmış öyle deme bende akşam yemek yedikten sonra bazen bulaşıkları toplarken tam hepsini makinaya atıyorum masa örtüsünü vs seriyorum sadece tezgahın üstünü iki dk silcem ama ona takatim kalmadığı için keneimi koltuğa atıyorum iki dk dinlenip kalkıp o 2 dk lık işi bitiriyorum ahahaha

Oooo çok uzun sürmüş ama çok şükür iyisiniz canım hemen toparlasın inşallah

Her dr farkli demek istedim ben de yani biri sez olcagi halde gidip bakilirsa cati su bu soka girmesin diye kesin konusmak dogru degil dedim
Peki sezeryan ılacağı kesin ise çatı muayenesi neden yapılır. Merakımdan soruyorum yani mantığı ne ? Çatı muayenesinin amacı bildiğim kadaeıyla normal doğuma uygun olup olmadığına bakılır. Kesin ve net sezeryan ise ne için
Bakklıyor ? Bahsettiğiniz durum muhtemelen normal doğum ihtimali de vardır ki bakıyordur. Tabi yine de emin değilim siz öyle diyorsanız öyledir. Sadece bi mantığı varsa bilgilenmek isteeim

Yani bi daha bi sorarsiniz hastaneye gidince cunku 5. Gun cagirio ve devlet istio ona yolluolar diye hatirliyorum ben de degismis olabilir belki ama 3 yil gecti. Eger hastane alicaz 2. Kani derse saglik ocagina soylersiniz ben hastanede verdircem kani diye

Çatı muayenesiyle açılma var mı diye muayene etmek aynı mı farklı mı??

Peki sezeryan ılacağı kesin ise çatı muayenesi neden yapılır. Merakımdan soruyorum yani mantığı ne ? Çatı muayenesinin amacı bildiğim kadaeıyla normal doğuma uygun olup olmadığına bakılır. Kesin ve net sezeryan ise ne için
Bakklıyor ? Bahsettiğiniz durum muhtemelen normal doğum ihtimali de vardır ki bakıyordur. Tabi yine de emin değilim siz öyle diyorsanız öyledir. Sadece bi mantığı varsa bilgilenmek isteeim Hastane 1. Kanı alıyormuş doğar dopmaz. 48 saat sonrada sağlık ocağı 2. Kanı alıyormuş. Öyle söyledi sağlık ocağı bana. Sorarım yine tabi

Ayyyyy çok enteresan olmuş o ana şahit olmanda

Gerçekten mi yaaa? Cevapları bende merakla bekliyorum. Zaten anlamıyorum drmuz varken ve herşeyi yaptırıyorken sağlık ocağı baskısını?
Aşılar orda olur tamam da gerisine de karışmasınlar bi zahmet. Ayy onada bi değişik oldum ben şimdi

Yani bi daha bi sorarsiniz hastaneye gidince cunku 5. Gun cagirio ve devlet istio ona yolluolar diye hatirliyorum ben de degismis olabilir belki ama 3 yil gecti. Eger hastane alicaz 2. Kani derse saglik ocagina soylersiniz ben hastanede verdircem kani diye
Benim en basindan belliydi sez olcagi mesela kendi deneyimim bu çatı muayenesini nasıl bişi olarak görüyosanız bilmiyorum ama Korkucak bişey değil sadece çatı değil, rahim yumuşaması da baktı diye hatırlıyorum ona göre bana bir sezaryen planı seçti nst vs hepsine bakarak yani günü iyi alalım doğuma kafamıza göre değil anlatabildim mi dilim döndüğünce Ben dr değilim neden bu muyaneyi yaptınız diye de sormadım çünkü ondan iyi bilemem istemiyorum diye de bişey diyemem googledan bakıp vs vs sizin dr tercih etmiyodur kendi prensibi benim ve çevremdekilerin tercih etmiş bu da onların prensibi mesela tek bir doğru yok yani neye göre baktıklarını en iyi kendileri bilirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…