Tamam en doğru sizsiniz ne diyim ben şimdi komik sanki yarış yapıyoruzStreslik bişi yok ben zatwn olmicam muayenebu arada acıbademin kendi sayfasında yazan yazı da şurda dursun.
Benim iki arkadaşımda biri kendi isteği ile sezeryan diğeri mecburi sezeryandi doğum zamanları da belliydi, ikisi de farklı hastanelerde ,farklı doktorlar özel ikisinin gittiği hastane de, ikisine de çatı muayenesi yapıldı hatta onlarda anlamsız bulmuşlardi ama yapilmisti. Hadi birinin sancıları falan çıkıyordu nst de onun için bakıyordu belki ama diğerini hiç anlamadıkSezaryen kesin ise çatı muayenesi yapılmıyor. Özelde kendi isteğinle sezaryen olabiliyorsun ve o durrımda da yine çatı muayenesi yapılmıyor. Fakat normal doğum olacaksa ya da normal mi sezaryen mi daha belli değilse mecburen yaparlar o muayeneyi. Önemli bi şry bence . Neticede normal doğum yapacaksan uygun musun değil misin bakılması gerekiyor
Siz yanloş anlıyorsujuz bence niye en doğru ben olayım ki bastıra bastıra söyledim benimki kesin doğru olcak diye birTamam en doğru sizsiniz ne diyim ben şimdi komik sanki yarış yapıyoruzgüzel bişi yazdım muayene anlamında yazmadım aslında onu da ters cevaplıyosunuz hakkınızda hayırlısı olsun sevgiler
Yani tabi ki rutin bişey onlar için ama kendin bi tık tedirgin oluyorsun işte ne bileyim ben hala öyleyimAlışığım zaten alttan muayeneye şansıma detaylıda bile alttan bakıldıBirde sağlıkçı olduğum için sanırım böyle işlemler bana sıradan bir şey gibi geliyor. Ama yine insan az da olsa çekiniyor halbuki onlar için bir rutin haline gelmiş
Çatı muayenesi ile açılma olup olmadıpına bakılan muayene aynı değil. :) ama elbette çatı muayenesi de yapılmış olwbilir illaki benim bilmediğim bir sebebi de vardır. Ama açılma için yapılwn muayene çatı muayenesi değilBenim iki arkadaşımda biri kendi isteği ile sezeryan diğeri mecburi sezeryandi doğum zamanları da belliydi, ikisi de farklı hastanelerde ,farklı doktorlar özel ikisinin gittiği hastane de, ikisine de çatı muayenesi yapıldı hatta onlarda anlamsız bulmuşlardi ama yapilmisti. Hadi birinin sancıları falan çıkıyordu nst de onun için bakıyordu belki ama diğerini hiç anlamadıkya açılma olmasın doğuma kadar diye baktığını düşünüyoruz
İnşallah sancın geçer canım. Üzülme bebekte sen de iyi olacaksınız inşallah.Bana dua eder misiniz, sancım vardı sabahtan beri,kontrolde nst de çıktı, dr yatış veriyor,sancılar geçmezse doğuma alacakmış, daha çok erken,36+4te ve ilk kez 2500 gr mı gördük
Aaaa ahududu çayını duymamıştım bak iyi oldu onu öğrendiğimMaşallah gerçekten, tabi öncesinde alışkın olduğunuz şeyler ben bol yürüyüş dışı pek spor yapmadımama artık başlamak lazım demek ki öyle zart diye başlayıvermiyor doğum bu tür şeylerle. Bir de çay tarifi verdi, ahududu çayı çok etkiliymiş hurmaya ek olarak
Aaaa o zmn bana çatı muayenesi değil açılma var mı diye bakılmıştı hastanede yatarken, ikisinin farklı olduğunu bilmediğim için çatı muayenesi zannettim benAçılma daha yüzeysel çatı muayenesi daha içe doğru oluyor
Ben sebebini hiç bilmiyorum balım hatta ben çatı muayenesiyle açılmaya bakmanın farklı olduğunu bile bilmiyordumAçılmaua bakılabilir elbette doktorumda bakabiliriz haftaya dedi. Fakat açılma ile çatı muayenesi farklı şeyler.
Bu arada ben kesin biliyorum diye bi şey demiyorum yanlış anlaşılmasınsadefe bildiğim böyleydi. Eğer yapılıyorsa sebebi nedir bilmek isterim diye söyledim
Çatı muyenesinde kemiğin yapısına bakılıyor bebek geçebilir mi kemik yapısı geniş mi dar mı diye açılmada ise sadece rahim ağzına bakılıyor ortak yanları ikiside elle bakılıyorAaaa o zmn bana çatı muayenesi değil açılma var mı diye bakılmıştı hastanede yatarken, ikisinin farklı olduğunu bilmediğim için çatı muayenesi zannettim benhatta kendi kendime herkes çok canım yandı bilmem ne diyor benim canım yanmadı kolaymış falan demiştim.
Himmmm anladım canım evet mantıklı olan da o ama işte bilmeyince aynı zannediyordumÇatı muyenesinde kemiğin yapısına bakılıyor bebek geçebilir mi kemik yapısı geniş mi dar mı diye açılmada ise sadece rahim ağzına bakılıyor ortak yanları ikiside elle bakılıyor
Ağrısı bı yana evim yüksek olduğu için 6. KatSezaryen korkutucu asiri agrili bir ameliyat degil korkma yani yuruyebiliyosun aci icinde kivranilmiyo oyle gidebilirsin yani cocugunla dr a
Anladım canım siz daha iyi bilirsiniz tabi ki en doğru olanı bebeğiniz kendiniz için ben ameliyat için yazdımAğrısı bı yana evim yüksek olduğu için 6. Kateve gecmezsem anneme gelirsem bile 1 saat yol gitmem gerekiyor arabada git gel veya merdiven yürü zor olur annemlerle gönderirim diye düşündüm yoksa ameliyat ağrılarını genelde çabuk tolere ediyorum kesiden korkuyordum ama onu da kabullendim korkumu yendim az buçuk
Canım maşallahhh ay darısı başımıza . Biz de bu riskli dönemleri atlatalım inşallahGünaydın kızlar bugün 36 haftam bitti çok şükür, yani prematüre sorunu da ortadan kalkmış oldu. Bugünleri gördüğümüze o kadar mutluyum ki. Allah’a çok şükür. Yarın randevum var, doktor bütün ilaçları iğneleri keseceğini söylemişti, artık doğum ne zaman olursa olsun önemli değil. Ama bana sanki hemen olacakmış gibi gelmiyor, eşim de illa bayramdan sonra olsun diye kafayı takmış durumda. Herkes tam 40ı doldurmak ister de, ben o kadar 4 hafta daha bekleyebileceğimi sanmıyorum, en fazla 38 gibi gelir bence, bakalım hayırlısı. Doktor yataktan kalkabilirsin, yürümeye başlayabilirsin der inşaallah. Dün yere bir şey düşmüş, normalde almazdım da işte, bir an dalgınlıkla dizimi kırıp çömeldim, Allah-u ekber, dizlerime öyle bir vücut ağırlığım bindi ki, çömeldiğim yerden nasıl zor kalktım bilmiyorum. Artık bacaklarımda dizlerimde resmen kas kalmamış galiba, sıfır güç. Doğuma bu şekilde girersem ben nasıl güç bulup doğuracağım bilmiyorum, biraz yürümem güçlenmem lazım bence.
Canım gözün aydın tez zamanda şifalar inşallah . Maşallah kilosu herşeyi çok güzel . Ömrü de güzel olsun .Kızlar ben çıktım bebeğimiz Yunus Emre doğdu , 3255gr 51cm, çok şükür her şey yolunda ama plasenta içeride kaldı yaklaşık 1,5 litre kan kaybettim tekrar kan verdiler şimdi uyandırma odasındayım , ameliyat 3 saat sürdü
Hepimiz için hayirli kolay sağlıklı doğumlar olsun inşallahAnladım canım siz daha iyi bilirsiniz tabi ki en doğru olanı bebeğiniz kendiniz için ben ameliyat için yazdım
Ters bir üslup ya da yazım var ise gösterin isterseniz . Varsa kusura bakmayın. Hiçbir yazımda benimki doğru diye bir şey geçmiyor. Yapılıyor ise sebebini merak ediyorum dedim . Sebebini bilen yazar diye söyledim . yapılıyorsa yapılıyordur sadece sebebi nedir dedim . Başka bir şey yazdığımı fark etmedimGerçekten üzülüyorum tatlı bir dille yazmaya çalışıyorum ama çok ters bir üslupla karşılaşıyorum hepimiz bir amaç doğrultusunda burdayız ve tek bir doğru yok her seferinde bunu dile getirmeye çalışıyorum ama yanlış anlaşılıyorum sanırım.
Chat gpt den de sorularınıza cevap bulabilirsiniz, sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?