- 4 Mart 2025
- 669
- 963
- 18
Ben pompa almadım henüz. Bir yaşayıp görelim istedim önce. Siz tecrübelisiniz sanırım. Gerçekten her anneye bir noktada lazım oluyor mu?Yok canım hastanede veriyorlar zaten
Maşaallah. Hayırlı uğurlu olsun. Gözünüz aydın.Kızlar ben doğurdum. Detayını anlatacağım kendime geleyim
Bugün tam 40+0 :)Hadi bakalım, eli kulağında o zamanHaftanız kaçtı bilmiyorum ama büyümüş zaten artık Süreci evde yönetebilmek benim de temennim. İnşallah kalabildiğiniz kadar kalırsınız evinizde. Sonrası da bir avazda olur biter Allah'ın izniyle Güzel haberlerinizi bekliyoruz
Ooo tamam, sizin kavuşmanız an meselesiBugün tam 40+0 :)
Ben ilk bebeğimde mastite yakalanmama ramak kala pompayla kurtulmuştum. Bebek ilk günler midesi küçük oluyor emdiğini emiyor, ama eğer üretim fazla olursa geri kalan süt annede birikince çok fena iltihabik durum olabiliyor. Birikme yaptırmamak için düzenli boşaltım yapmak gerekebiliyor ama çok fazla sağarsanız da meme daha fazla üretmeye başlıyor, o kısır döngüye girmemek için sağma miktarını da düzgün ayarlamanız lazım, rahatlatacak derecede çok ama çok üretime sebebiyet verecek kadar çok olmamalı. Vs vs… 2. bebeğimde de 4-5 aylıkken stresli bir dönemimde sütüm gitti, tekrar sütümü getirebilmek için sürekli düzenli sağım yapmıştım. Ama o zamanlarda pompaları hep çevremdeki annelerden ödünç almıştım. Yani bu sefer de ihtiyaç olursa elimde pompa yokBen pompa almadım henüz. Bir yaşayıp görelim istedim önce. Siz tecrübelisiniz sanırım. Gerçekten her anneye bir noktada lazım oluyor mu?
Hmm hassas bir konu aslında... O dengeyi iyi tutturmak lazım o zamanBen ilk bebeğimde mastite yakalanmama ramak kala pompayla kurtulmuştum. Bebek ilk günler midesi küçük oluyor emdiğini emiyor, ama eğer üretim fazla olursa geri kalan süt annede birikince çok fena iltihabik durum olabiliyor. Birikme yaptırmamak için düzenli boşaltım yapmak gerekebiliyor ama çok fazla sağarsanız da meme daha fazla üretmeye başlıyor, o kısır döngüye girmemek için sağma miktarını da düzgün ayarlamanız lazım, rahatlatacak derecede çok ama çok üretime sebebiyet verecek kadar çok olmamalı. Vs vs… 2. bebeğimde de 4-5 aylıkken stresli bir dönemimde sütüm gitti, tekrar sütümü getirebilmek için sürekli düzenli sağım yapmıştım. Ama o zamanlarda pompaları hep çevremdeki annelerden ödünç almıştım. Yani bu sefer de ihtiyaç olursa elimde pompa yokçevremde de şu an yeni anne yok. İhtiyaç halinde alırım diye almadım şu an.
Mastit olduğumda benzer bir manuel el pompası ödünç almıştım. Yeterli gelmişti. Zaten çok sağmamam gerekiyordu, yeterli miktarı da kendim el pompasıyla ayarlayabiliyordum. Ama sütümün kesildiği dönemde makine olanlardan ödünç almıştım, çünkü hiç olmayan bir şeyi getirtebilmek için güç gerekiyor, el pompasıyla yapmış olsaydım onunla uğraşmak çok zor olurdu, o dönemde makine ihtiyacımı karşılamıştı.Hmm hassas bir konu aslında... O dengeyi iyi tutturmak lazım o zamanBir arkadaşım Mochi el pompasını bana getirdi geçen gün. Onunla idare edebilirim herhalde yoklukta? Sonra gerekirse belki elektrikli ev çift taraflı pompalardan ediniriz? Belki siz de o el pompalarından alabilirsiniz ama tabii şu an ihtiyaç var mı o da belli değil dediğiniz gibi
Sağlıkla kavuşun inşaallah.Kızlaaar biz 38 haftalık olduk yatış verildi fitille açılma deneniyor şuan olmazsa sezaryene dönülecek dua edin bana
Kaygılarınızı görmüşsünüz gibi geldi :/ İkinci çocuk olmasının artısı kadar zorluğu da var maalesef, üzerinize düşen çok fazla şey oluyor belki babası dengeyi sağlamakta yardımcı olur ona ekstra ilgi göstererek? Bir de, vaktiyle ben doğduğumda benden bir büyük ablama hediye alıp kardeşin sana aldı demişler :) Belki biraz daha ısınmasına vesile olurdoğum rüyalarına ben de katıldım. son günlerde oğlum çok zorluyor beni. oldukça hırçın ve çişini sürekli altına yapmaya başladı. okulda mı çok yoruldu ya da bebek mi etkiledi bilemiyorum. anne yanı beşiğini de ortaya çıkardık. aslında geçen odaya birlikte sticker yapıştırmıştık, pozitifti. gece rüyamda da hep oğlumla ilgileniyordum, bebek üzülüp ağlıyordu. üzüldüm vallazor günler geçti, daha zor günler kapıda gibi bir ruh halindeyim.
Allah yardımcın olsun canım. İnan sıcacık yanağını yanağına dayandıklarında Herşey unutuluyor.
Ameliyathane soğuk olduğu için ten teması sonrası çok tutmak istemiyorlar senin bulduğun yerde. Bebeğin işlemlerinin yapıldığı oda da ısıtmalı olur mesela o yüzden izin vermeyebilirler. Birde bazen göğüse kadar sterillik sağlanıyor bozulabilceğinden dolayı da izin vermeyebilirler tabi inşallah istediğiniz gibi olurYaao anı düşünüp aglayasim geliyor bir kaç gündür. İlk göreceğimiz an, ilk dokunuş, ilk kucağa alma
Ben ameliyathanede benim işlemler devam ederken emzirmek istediğimi söyleyeceğim ama bakalim nasil olacak
evet akşam yaşadıklarımı gördüm, bebeğin de üzülmesine üzüldüm onu düşünmüyordum çünküKaygılarınızı görmüşsünüz gibi geldi :/ İkinci çocuk olmasının artısı kadar zorluğu da var maalesef, üzerinize düşen çok fazla şey oluyor belki babası dengeyi sağlamakta yardımcı olur ona ekstra ilgi göstererek? Bir de, vaktiyle ben doğduğumda benden bir büyük ablama hediye alıp kardeşin sana aldı demişler :) Belki biraz daha ısınmasına vesile olur
ben pompa almıştım ama çok çok az kullandım diyebilirim. oğlum zaten sürekli memedeydi, bir de ekstra süt sağmak çok zor geldi. ihtiyaç da olmadı açıkçası. süt sağıp gidebileceğim ortam da yoktu. sütüm çok dolduğunda mastite ramak kala banyoda sıcak suyla masaj yapa yapa boşaltırdım.Hmm hassas bir konu aslında... O dengeyi iyi tutturmak lazım o zamanBir arkadaşım Mochi el pompasını bana getirdi geçen gün. Onunla idare edebilirim herhalde yoklukta? Sonra gerekirse belki elektrikli ev çift taraflı pompalardan ediniriz? Belki siz de o el pompalarından alabilirsiniz ama tabii şu an ihtiyaç var mı o da belli değil dediğiniz gibi
Sağlıcakla alın kucağıniza inşallahKızlaaar biz 38 haftalık olduk yatış verildi fitille açılma deneniyor şuan olmazsa sezaryene dönülecek dua edin bana
Üzülmeni anlayabiliyorum ama sabret erkekler doğana kadar bebek, neyin ne olduğunu farkedemiyor yani babalık onlara doğum sonrası yükleniyor. 8 yıl beklenmiş bir miniği gördükten sonra eşinde değişecektir. Senin için zorlu geçiyordur bu süreç ama sabret az kaldı zaten sen dua et önemli olan kız ya da erkek değil hem sağlıklı hem hayırlı bir evlat olması oda anlayacaktır er ya da geçKızlar ya bi konuda çok üzgünüm. Eşim hep kız bebek hayali kurdu dualar etti ama erkek olacak bebeğimiz. Kız olsaydı ilgisi bile farklı olurdu bu dönemde o kadar ki yansıttı. dün akşam da cinsiyeti kesin dimi diye soruyordu. Bende de psikolojik bir travma haline geldi. Çevremdeki arkadaşlarım falan sorunca maalesef erkek diyorum. Bu kez de vicdan yapıyorum. Rabbim 8 yılın sonunda bir bebek hediye etti ve erkek diye üzülüyoruz. İstemsizce o maalesef erkek cümlesi çıkıyor her seferinde ağzımda. Kendimi çok suçlu hissediyorum öyle dediğim için. Allah'ım beni tutma diyorum. Sağlıklı olsun yeter diyorum. Çok ama çok vicdan yapmış durumdayım. Çok üzgünüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?