Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hmm o da bir yöntem aslında... Boşaltılması gerektiğinde bir şekilde bir yol bulunur gibi. Ben de işe flan gitmeyeceğim uzun süre, o yüzden sağıp biriktirmek gibi bir zorunluluğumuz da olmayınca hemen pompa almaya yeltenmedim. Bakalım biraz yaşayıp görelim en iyisiben pompa almıştım ama çok çok az kullandım diyebilirim. oğlum zaten sürekli memedeydi, bir de ekstra süt sağmak çok zor geldi. ihtiyaç da olmadı açıkçası. süt sağıp gidebileceğim ortam da yoktu. sütüm çok dolduğunda mastite ramak kala banyoda sıcak suyla masaj yapa yapa boşaltırdım.
İçinde cız cız yanarak kanallar açılıyor gibi hissediyorum. Genel hassasiyet zaten hep vardıHenüz doğum yapmamış olup göğüslerinde hassasiyet olan var mı?
Aynı durumdayız. Yarın 36+0 oluyorum ve geceleri asla uyuyamıyorum. Max dediğin gibi 1 saat. Bacaklarım ağrıyor, huzursuz hissediyorum, uykum gelmiyor. Gündüz de bu yüzden çok halsiz oluyorum.Ayy bugün bende adet ağrısı gibi ağrıyla uyandım geceleri asla uyuyamıyorum ve bugün 37haftalık oldu umarım bayramde gelmez doktorum yok hemşireler eksik oluyor hastanede 12nde randevum var.28haziran olarak hesaplıyor doktorum ama biraz hareketliyizz Geceleri 1 saat falan uyuyorumdur anne olmaya hazır gibiyim vücudum resmen kendini hazırladı![]()
Ayni durumdayız yaa bende sadece kendim öyle hissediyorum diye içime atıp üzülüyordumKızlar ya bi konuda çok üzgünüm. Eşim hep kız bebek hayali kurdu dualar etti ama erkek olacak bebeğimiz. Kız olsaydı ilgisi bile farklı olurdu bu dönemde o kadar ki yansıttı. dün akşam da cinsiyeti kesin dimi diye soruyordu. Bende de psikolojik bir travma haline geldi. Çevremdeki arkadaşlarım falan sorunca maalesef erkek diyorum. Bu kez de vicdan yapıyorum. Rabbim 8 yılın sonunda bir bebek hediye etti ve erkek diye üzülüyoruz. İstemsizce o maalesef erkek cümlesi çıkıyor her seferinde ağzımda. Kendimi çok suçlu hissediyorum öyle dediğim için. Allah'ım beni tutma diyorum. Sağlıklı olsun yeter diyorum. Çok ama çok vicdan yapmış durumdayım. Çok üzgünüm
Benim sadece uç kısımlarında var artık her belirtiyi doğacak mıyım diye düşünüyorumİçinde cız cız yanarak kanallar açılıyor gibi hissediyorum. Genel hassasiyet zaten hep vardı![]()
BeenHenüz doğum yapmamış olup göğüslerinde hassasiyet olan var mı?
Akıntı aktif mi bende bazen uç kısmının yanlarında beyaz bir katman görüyorum ama hiç ıslaklık hissetmiyorumBeen
Hemde 28.haftadan beri hem akıntı var hemde hassasiyet sutyene veda edeli 2 ay oldu zaten asla giyemiyorum![]()
Rabbim inşallah kız da nasip eder, daha ilk bebişiniz. Hem bu kadar beklemenin ardından böyle bir mucize için insan ne kadar şükretse azdır. Sen canını sıkma eşin daha farkında değil ve doğunca kız bebek istediğini bile unutur. Sen moralini yüksek tut bebişinle bağını güçlendirmeye bak. Benim eşimin ailesi de çok erkek istiyordu, kız olunca bir suskunluk çöktü üstlerine ve ister istemez hissettiriyorlar ama umrumda değil. Kız erkek ne farkeder önemli olan onu hakkıyla büyütebilmek. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinKızlar ya bi konuda çok üzgünüm. Eşim hep kız bebek hayali kurdu dualar etti ama erkek olacak bebeğimiz. Kız olsaydı ilgisi bile farklı olurdu bu dönemde o kadar ki yansıttı. dün akşam da cinsiyeti kesin dimi diye soruyordu. Bende de psikolojik bir travma haline geldi. Çevremdeki arkadaşlarım falan sorunca maalesef erkek diyorum. Bu kez de vicdan yapıyorum. Rabbim 8 yılın sonunda bir bebek hediye etti ve erkek diye üzülüyoruz. İstemsizce o maalesef erkek cümlesi çıkıyor her seferinde ağzımda. Kendimi çok suçlu hissediyorum öyle dediğim için. Allah'ım beni tutma diyorum. Sağlıklı olsun yeter diyorum. Çok ama çok vicdan yapmış durumdayım. Çok üzgünüm
Hayırlı olsun inşallah sağlıkla kavuşun. Nasılsın, bebeğin nasıl? Çok şükür kavuştunuz bu zorlu sürecin sonundaKızlar kızım ve benim için dua edin. Bugün 12.30 da doğuma giriyorum. Gece çok güzel uyudum çok şükür. Şimdi heycanla kızıma kavuşmayı bekliyorum![]()
Bir yandan eşinizin toplumdaki erkek bebek düşkünlüğünün tam tersini yaşamasına sevindim, diğer yandan da bu ilahi kararlar üzerinde fikir yürütmenin uygun olmadığını düşününce üzüldüm. Siz de ister istemez etkilenmişsiniz, dilinize yansımış, şimdi de vicdanen rahatsızsınız. Bu bile çok kıymetli bence, yanlış düşünüldüğünün farkındasınızKızlar ya bi konuda çok üzgünüm. Eşim hep kız bebek hayali kurdu dualar etti ama erkek olacak bebeğimiz. Kız olsaydı ilgisi bile farklı olurdu bu dönemde o kadar ki yansıttı. dün akşam da cinsiyeti kesin dimi diye soruyordu. Bende de psikolojik bir travma haline geldi. Çevremdeki arkadaşlarım falan sorunca maalesef erkek diyorum. Bu kez de vicdan yapıyorum. Rabbim 8 yılın sonunda bir bebek hediye etti ve erkek diye üzülüyoruz. İstemsizce o maalesef erkek cümlesi çıkıyor her seferinde ağzımda. Kendimi çok suçlu hissediyorum öyle dediğim için. Allah'ım beni tutma diyorum. Sağlıklı olsun yeter diyorum. Çok ama çok vicdan yapmış durumdayım. Çok üzgünüm
İlk kötü kokulu koyu renkliydi damarlarımı yaka yaka geldi göğüs ucum yarık o yarığa dolup kuruyup acitiyordu temizleyince de tekrar geliyordu şuan koku yok yanma da geçti sudan hafif bulanık şekilde (tam süt gibi degil daha sulu ) ve dediğim gibi uçlara dolup kuruyunca aktif akıntı olmuyor goguslerimi yıkayıp yada uçlarını temizleyince tekrar akıyor daha önce doğum yapan annelere sorunca sakın dokunma temizleme dediler hep yoksa bebek emmedigi zamanlarda da akar goguslerde durmaz diye korkuttular bende acıdığında temizliyorum günde 1 kez de sicak suyla yıkıyorum doğuma kadar süt girsin diyeAkıntı aktif mi bende bazen uç kısmının yanlarında beyaz bir katman görüyorum ama hiç ıslaklık hissetmiyorum
Ameliyathane soğuk olduğu için ten teması sonrası çok tutmak istemiyorlar senin bulduğun yerde. Bebeğin işlemlerinin yapıldığı oda da ısıtmalı olur mesela o yüzden izin vermeyebilirler. Birde bazen göğüse kadar sterillik sağlanıyor bozulabilceğinden dolayı da izin vermeyebilirler tabi inşallah istediğiniz gibi olur![]()
Anladımm benim yengemin bebek doğmadan gelirdi kıyafetleri ıslanırdı bebekleri de hep tombiş tombiş olurdu belki seninde sütün çok olcaktırİlk kötü kokulu koyu renkliydi damarlarımı yaka yaka geldi göğüs ucum yarık o yarığa dolup kuruyup acitiyordu temizleyince de tekrar geliyordu şuan koku yok yanma da geçti sudan hafif bulanık şekilde (tam süt gibi degil daha sulu ) ve dediğim gibi uçlara dolup kuruyunca aktif akıntı olmuyor goguslerimi yıkayıp yada uçlarını temizleyince tekrar akıyor daha önce doğum yapan annelere sorunca sakın dokunma temizleme dediler hep yoksa bebek emmedigi zamanlarda da akar goguslerde durmaz diye korkuttular bende acıdığında temizliyorum günde 1 kez de sicak suyla yıkıyorum doğuma kadar süt girsin diye![]()
Kaç yaşındaydı oğlun? Benim de oğlum var 6 yaşında sayılır. Zor bir süreç. 2. Çocuğun en zor yani 1 tane daha çocuk olmasıdoğum rüyalarına ben de katıldım. son günlerde oğlum çok zorluyor beni. oldukça hırçın ve çişini sürekli altına yapmaya başladı. okulda mı çok yoruldu ya da bebek mi etkiledi bilemiyorum. anne yanı beşiğini de ortaya çıkardık. aslında geçen odaya birlikte sticker yapıştırmıştık, pozitifti. gece rüyamda da hep oğlumla ilgileniyordum, bebek üzülüp ağlıyordu. üzüldüm vallazor günler geçti, daha zor günler kapıda gibi bir ruh halindeyim.
![]()
Yaa çok iyiymiş tabi ben Türkiye’ye göre yorum yapınca ters düştüEv ebem emzirmek istediğim takdirde bunu yapabilecegimi sadece belirtmem gerektiği ifade etti. Eşim de ameliyatta benimle birlikte olacak. Eğer ben emzirmek istemezsem bebeği eşimin göğsüne yatiracaklarmis. Yani ya onda ya bende :) ameliyathanede tüm süreçte hep birlikte oluyormuşuz ve odaya da hep birlikte çıkıyormuşuz. Buradaki (Almanya) süreç böyle ilerliyormus sezeryanda, bakalım göreceğiz :)
Sterilizasyon için de hastane bir şampuan seti verdi. Doğum öncesi 5 gün sac& vücut onunla yikanilacakmis. Belki de o sebeple izin veriliyordur, bilemiyorum 12 gün sonra tecrübe edecegim.
Her anneye dersem çok iddialı olur. Yani hiç pompa kullanmayan ve 3 yaşına kadar emziren arkadaşlarım oldu. Ben oğlumda da kullanmıştım, şimdi kızım için yine aldım. İnşallah bol sütüm olur ve bol emer ama pompayı da süt artırmak için aldım. Oğlumu dünyaya getirdiğimde ben de almamıştım pompa, 3. Günü almak zorunda kaldık eşim gitti hemen e bebekten aldı geldi mesela. O yüzden ihtiyaca göre almak bence daha mantıklıBen pompa almadım henüz. Bir yaşayıp görelim istedim önce. Siz tecrübelisiniz sanırım. Gerçekten her anneye bir noktada lazım oluyor mu?
Ay hadi inşallah hep korkuttular çünkü şimdiden geliyorsa bebek doğunca gelmezler mı dersin göğsün Büyük sütün olmayacaklar mı dersinAnladımm benim yengemin bebek doğmadan gelirdi kıyafetleri ıslanırdı bebekleri de hep tombiş tombiş olurdu belki seninde sütün çok olcaktır![]()
Allah korusun deme öyle. Evladın kızı erkeği olmaz. Hadi o baba, anlamıyor. Gerçekten anlamıyor onlar kucaklarına alıncaya kadar ama bari sen yapma. Ne sanıyor mesela erkek çocuklarını. Yaramaz, şımarık, arsız. Kızlar da çok uslu, yastık gibi bi köşede oturuyor öyle mi. Hiç alakası yok. Benim bir oğlum var şimdi bir de kızım olacak ve etrafımda gördüğüm kızların çoğu itici, şımarık, yaramaz, arkadaşına vuran, edepsiz kızlar. Hiç hoşlanmıyorum. Benim oğlum asla öyle değil ve hiç olmadı. Kızlar güya daha sosyal olurmuş, daha merhaba nasılsın iyi günler diyen kız çocuğu görmedimKızlar ya bi konuda çok üzgünüm. Eşim hep kız bebek hayali kurdu dualar etti ama erkek olacak bebeğimiz. Kız olsaydı ilgisi bile farklı olurdu bu dönemde o kadar ki yansıttı. dün akşam da cinsiyeti kesin dimi diye soruyordu. Bende de psikolojik bir travma haline geldi. Çevremdeki arkadaşlarım falan sorunca maalesef erkek diyorum. Bu kez de vicdan yapıyorum. Rabbim 8 yılın sonunda bir bebek hediye etti ve erkek diye üzülüyoruz. İstemsizce o maalesef erkek cümlesi çıkıyor her seferinde ağzımda. Kendimi çok suçlu hissediyorum öyle dediğim için. Allah'ım beni tutma diyorum. Sağlıklı olsun yeter diyorum. Çok ama çok vicdan yapmış durumdayım. Çok üzgünüm