Benim bazen bağırsaklarım rahatsız olunca adet ağrısına benzer ağrım oluyor sonra tuvalete vesaire çıkınca geçiyor ama bel ağrısı olmadı hiç.Merhaba Doğum yapacak her kese kolay doğum diliyorum .Ben şuan 37+1 haftalığım akşamdan ara- ara düzensiz kasılmam oluyordu sabahtan yine aynı adet ağrısı gibi ve bazen belim ağrıyor ama doğum ağrısı olmadığına eminim. 2 gündür bağırsak sorunum var acaba bele ağrı yaparmı böyle bir şey yaşayan varmı?
Bir tek kasılma tedirgin ediyor beni yoksa ağrım düzensiz. Bu benim üçüncü doğumum hızlı açılma ola bilir karnımda sanki aşağı inmiş gibiBenim bazen bağırsaklarım rahatsız olunca adet ağrısına benzer ağrım oluyor sonra tuvalete vesaire çıkınca geçiyor ama bel ağrısı olmadı hiç.
Haftanız ne kadar ki yakın mı doğumaBir tek kasılma tedirgin ediyor beni yoksa ağrım düzensiz. Bu benim üçüncü doğumum hızlı açılma ola bilir karnımda sanki aşağı inmiş gibi
Ağlıyorum şuan ya valla. Ne sulu göz oldum ya. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Sağlıcakla kucağımıza alalım. Sağlıklı olsunlar hayırlı evlatlar olsun Rabbime ailesine vatanına milletineYok canım benim sen üzülme. Bak arkadaşın dediği gibi bebekler her şeyi hissederler. Anne karnında istenip istenmediklerini de hissederler. Bu tabii bilinçli bir bilgi olmayacak onlarda ama tüm yaşamlarını etkileyecek. Ben karnıma sarılıp oturuyorum, sen de öyle yap, sarıl kuzucuğunaRabbim gerçekten hayırlı, sağlıklı, uzun ömürlü evlat versin. Gönlünü ferah tut, kendini üzme, bebişi de üzme. Eşine de söyle, cinsiyet önemli değil, önemli olan bir insanın sevilip sevilmemesi. Bu bebek bizim ve onu çok seveceğiz. Kızınız olursa onu da aynı şekilde seversiniz. Sen hiç üzülme güzelim
37 hafta 1 gün haftam ama benim 2 çocuğum 41, 40 haftada doğdu. En son ultrasonda bebeğin suyu azalmıştı bu yüzden doğum olabilirHaftanız ne kadar ki yakın mı doğuma
Hayırlısı olsun vakti zamanı ne zamansa kolaylıkla gelsin bebiş37 hafta 1 gün haftam ama benim 2 çocuğum 41, 40 haftada doğdu. En son ultrasonda bebeğin suyu azalmıştı bu yüzden doğum olabilir
Haftan çok güzel, ilerlemen çok güzel maşallah. Hiç acele etme, endişe etme. Güzel bir doğum olsun, çok güzel hatırla bu saatleriniİniallah suni sancı verdiler sancım yeni yeni artıyor dozu da artırdılar açılmam 5 olmuş doğumda anca 5 den sonra olur dedi ilk doğum oldupu için yavaş ilerler
Sanmıyorum canım bağırsağın bele vuracağını ama artık bebişler büyüdü, sadece onları taşıdığımız için bile belimiz ağrıyor olabilir. Sancı gibi mi kasılma gibi mi sen biraz onu takip etMerhaba Doğum yapacak her kese kolay doğum diliyorum .Ben şuan 37+1 haftalığım akşamdan ara- ara düzensiz kasılmam oluyordu sabahtan yine aynı adet ağrısı gibi ve bazen belim ağrıyor ama doğum ağrısı olmadığına eminim. 2 gündür bağırsak sorunum var acaba bele ağrı yaparmı böyle bir şey yaşayan varmı?
E hormonlarAğlıyorum şuan ya valla. Ne sulu göz oldum ya. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Sağlıcakla kucağımıza alalım. Sağlıklı olsunlar hayırlı evlatlar olsun Rabbime ailesine vatanına milletine
Hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüsün minik adamKızlar etiketlemissiniz cok sag olun
Yazamadım giremedim teli elime hic ama hic alamadım
Cuma günü doğum yaptım cok sukur saglikli bir oğlusum oldu
Bugun sarilik oldu teyzoslari o haric her sey yolunda
Ama beni sormayın :)
İlk dogumumla alakam yok.. etkilenmeyin diye cok yazmayayim ama hala toparlanamadım cok agrim var
Yarin dikislerim kontrol edilecek.. o yuzden tüm hayat kalitem dusmus durumda teli elime dahi alamıyorum.
Umarim herkes cok iyidir toparlandigimda tum sureclerinizi okuyacagim insalllah
Kendinize cok iyi bakın
Dogum yapan arkadaslarimi tebrik ediyorum, yapacak olanlara da dualarimi gönderiyorum️
Meme ucunuzu bebeğin burnunun hemen altına sürüp koklatabilirsiniz, biraz o şekilde koklaya koklaya kendi ağzını açmasını bekleyin. Açtığında hemen memeyi verin. Biraz zor bir süreç ama çok denemelerle inşaallah meme emmeye başlayacaktır, ümidinizi kaybetmeyin, denemekten, ısrarcı olmaktan vazgeçmeyin. O inatçı olabilir, ama siz daha inatçı olun ve başarın. Maşaallah ne güzel bol sütünüz var, bebeğin iştahı da var belli ki, birbirinize kavuşacaksınız eminim.Kızlarrr doğum yapan tüm arkadaşlarımı tebrik ederim. Bebişten dolayı buralara hiç uğrayamıyorum. Size bir şey sormak istiyordum.
Doğumdan sonra 3 gün sütüm yoktı , 4. Gün çok şükür geldi . Bugün 5. Gün maşallah sütüm çok güzel geliyor, çocuk doktoru bebeğe fazlasıula yetecek kadar sütün var dedi . Bizim sorunumuz şu, bebiş ilk günler memeyi emiyordu ama süt gelmeyince uzaklaştı. Mama takviyesi de yapmıştık sarılık olmasın ve çok kilo kwybetmesin diye . Kaşık biberonla verdik hep mamayı .
Şimdi bebiş memeyi tutmuyor bir türlü. Ağzını düğüm yapıyor resmen. Başta meme ucumun bebeğe büyük geldiği söylendi ve silikon meme ucu aldık. Onu da almıyordu. Şimdi doktorumuz silikon ucu bırakın meme ucunu enjektör yardımıyla çıkaralım o şekilde deneyelim dedi. Bugünde o şekilde deniyoruz , enjektörle şol güzel çıkıyor ucu ama bebek memeye dokunduğu an ağzını düğümlüyor ve krize giriyor . Yandan bi kaç damla mama damlatıp memeyi tutturmaha çalışıyoruz yok olmuyor. Ne önerirsiniz çok yoruldumbi emse tüm dertlerim bitecekmiş gibi. Emmediği için memem kocaman olup sertleşiyor. Sağıyorum sağdığımı bebeğe veriyorum artık mama yerine . Ama memeden emerse şok rahat ederim. Ç
Var mı önerisi olan
Bakalim bizimki napicak, ellemek mi isteyecek gitsin mi diyecek
Henuz cok kucuk oldugu icin denemelere devam ederek alistirabileceginizi dusunuyorum. Cok zzor eminim, ama siz pes etmeyin. Kasik biberon siringa disinda bisey vermeyin derim. silikon meme ucunu da diktorunuzun dedigi gibi birakmak iyi olur iyice alismadan.Kızlarrr doğum yapan tüm arkadaşlarımı tebrik ederim. Bebişten dolayı buralara hiç uğrayamıyorum. Size bir şey sormak istiyordum.
Doğumdan sonra 3 gün sütüm yoktı , 4. Gün çok şükür geldi . Bugün 5. Gün maşallah sütüm çok güzel geliyor, çocuk doktoru bebeğe fazlasıula yetecek kadar sütün var dedi . Bizim sorunumuz şu, bebiş ilk günler memeyi emiyordu ama süt gelmeyince uzaklaştı. Mama takviyesi de yapmıştık sarılık olmasın ve çok kilo kwybetmesin diye . Kaşık biberonla verdik hep mamayı .
Şimdi bebiş memeyi tutmuyor bir türlü. Ağzını düğüm yapıyor resmen. Başta meme ucumun bebeğe büyük geldiği söylendi ve silikon meme ucu aldık. Onu da almıyordu. Şimdi doktorumuz silikon ucu bırakın meme ucunu enjektör yardımıyla çıkaralım o şekilde deneyelim dedi. Bugünde o şekilde deniyoruz , enjektörle şol güzel çıkıyor ucu ama bebek memeye dokunduğu an ağzını düğümlüyor ve krize giriyor . Yandan bi kaç damla mama damlatıp memeyi tutturmaha çalışıyoruz yok olmuyor. Ne önerirsiniz çok yoruldumbi emse tüm dertlerim bitecekmiş gibi. Emmediği için memem kocaman olup sertleşiyor. Sağıyorum sağdığımı bebeğe veriyorum artık mama yerine . Ama memeden emerse şok rahat ederim. Ç
Var mı önerisi olan
Çok sevindim sizin tecrübenizin de olumlu olmasınaBen eskiden bir erkek doğuma girmiş diye duyduğumda şey düşünürdüm, vaaaay demek ki çok duygusal, romantik bir erkekmiş, yoksa normal klasik Türk erkekleri asla yapamaz böyle şeyler. Benim eşim de klasik Türk erkeğidiryani sürprizdir, çiçektir, romantik güzel sözler söylemedir filan hiç öyle duygusunu dile getiren, yansıtan birisi değil. O yüzden benim eşim de asla yapmaz diye düşünüp hiç teklif bile etmemiştim ama doğuma ben de gireceğim diye kendisi karar verdiğinde çok şaşırdım ve eğer doğuma girmek onun için rahatsız edici bir şey olmuş olsaydı ikinciye de girmek istemezdi. Hem de ikincisinde kordonu da kendisi kesti. Şimdi yine doğuma girecek inşaallah. Doğuma birlikte giren anne-baba arasında doğumhanede öyle güzel anlar yaşanıyor ki beraber, bundan ala romantizm, bundan ala eş olma duygusunu tattığımızı bilmiyorum. İsterse hiçbir zaman bana seni seviyorum dememiş olsun, o yaşanılan anlar zaten neyin ne olduğunu ortaya koyuyor. İnşaallah sizin de eşsiz bir hatıra olarak hafızalarınızda yer eder. Ama tabii ki erkekten erkeğe, hatta kadından kadına bile kesinlikle değişiyor olabilir. Çünkü bazen kadınlar eşlerinin kendisini o acziyette görmesini istemiyor ve bazı erkekte de travma olarak kalıp eşinden soğuma durumu olduğunu duyduğum oldu.
Az evvel mesajımda inatçı olmaktan bahsettim ama hırçınlık kavga anlamında demiyorum, ısrar etmek vazgeçmemek anlamında diyorum tabii ki. Yoksa zorla olacak bir şey değil. Sadece denemekten vazgeçmeyin. Her gün her öğün memenizi koklatın, çok aç olduğu zamanda da yapmayın bir an evvel karnını doyurmak isteyip hırçınlaşabilir, önce biraz kaşıkla besleyip ama yarıda kesip doyurmadan tekrar memenizi teklif edin. Memenizi sıkıp biraz süt çıkartabilirsiniz, o sütlü haliyle de koklatabilirsiniz. Bol bol sarılın çıplak olarak ten tene temas çok etkili. Mesela ılık duşun altında sarılarak beraber vakit geçirebilirsiniz, ya da yatakta ikiniz de çıplak, sadece bezli ve üstüne ince bir örtü, göbeğinizin üstüne yatırıp bol vakit geçirebilirsiniz. Sonunda mutlaka memenizi isteyecektir, vazgeçmeyin.Kızlarrr doğum yapan tüm arkadaşlarımı tebrik ederim. Bebişten dolayı buralara hiç uğrayamıyorum. Size bir şey sormak istiyordum.
Var mı önerisi olan
%100 katılıyorum. Romantik değil de daha gerçekçi bi yerden tabii çocuğun anladığı dilden konuşmak lazım. Ben de bu şekilde söylüyorum, çok ağlayabilir, memeden süt içmekten başka bir şey yiyemeyecek, gece sık sık uyanacak vs diye. Ben de dediğin gibi komik hale getiriyorum. Dün mesela dedim ki neyse biz çıkarız Bilge evde babasıyla durur, oğlum diyo ki e anne süt, ne var canım dolaptaki paket sütü alıp içiversin dedim, olmaaaaz diye hem gülerek hem gerçekten itiraz ederek söylendi banaKardeşlerle ilgili verilen tavsiyeleri değerli buluyorum, yastık altına not yazmak fikri çok hoşuma gitti, ben de uygulayacağım, teşekkür ederim.
Ben de çocukları kardeşe hazırlarken şu yöntemi çok kullanmıştım size de tavsiye ederim, işe yarar inşaallah. Bundan sonra nasıl bir hayatları olacak, biraz gerçekçi biraz şakayla karışık anlatıyorum. Kızım 3 yaşındaydı kardeşi olduğunda ona hep bu yöntemi denemiştim. Şimdi kızım 7, oğlum 4 yaşında yine ikisine de aynı şekilde hikayeler anlatıp kardeşe hazırlıyoruz. Yani ay kardeş gelecek seni çok sevecek, oy çok minnoş olacak, çok tatlış olacak, çok seveceksin onu, onunla hep güzel oyunlar oynayacaksın vs hep olumlu tarzda değil de, gerçekçi olarak; kardeş gelince sürekli ağlayacak başımızı şişireceksürekli meme emmek zorunda kalacak, çünkü daha bebeciiik, kendi yemeğini bile kendi yiyemiyor, mecbur anne sütü alması gerekecek. Offf altına bir dolduracak kakaları püffff bir kokulu bir kokulu, bağıracağım ben “ablasııııı koş kardeşinin bezini getir” “abisiiii koş mendilini getir bu bebeğin yine ağzı burnu ıslandı” vs böyle kıkır kıkır güle güle oyunlar çok oynuyoruz. Bir de bebek olduktan sonra uyku molalarında biz de hemen bir ev işi halletmek istiyoruz haliyle ama bir yandan da e büyükle hiç ilgilenemiyorum pişmanlığı oluyor içten içe. Ama hadi gel etkinlik yapalım tarzında birebir vakit geçirmek değil de, hayatın içine onu da dahil etmek şeklinde yaparsak aslında yeterli bile diye düşünüyorum. Çünkü mesela onunla oyun oynarsanız yemek yapamazsınız, evi süpüremezsiniz belki, çocuklar çoğaldıkça her şeye ayrı ayrı vakit ayırmak zorlaşıyor, ama yemek yaparken sen de mutfağa gel, buzdolabı üstünde magnetlerle oyna diyebilirsiniz, siz de ona laf atarsınız alın size birlikte vakit geçirmek. Ya da kaşıkları çekmeceye yerleştir vs tarzında aynı ortamda birlikte vakit geçirmenin bile önemi büyük oluyor. Son olarak ilk günler bebeği görmeye gelen akraba arkadaş grupları eve geldiğinde önce evdeki büyük çocuğa önem vermeleri gerektiğini hatırlatırsanız çok çok iyi olur. Hatta minik birer hediye de onlara getirebilirler. Büyük çocuğu arka planda bırakma hatası çok yaygın yapılıyor maalesef. Bir bakmışsın herkes bebeğin etrafında, büyük çocuk bir köşede yalnız başına kalmış.
Bizzat tecrübe etmediğim bir konuda yorum yapmış olacağım ama çok yerinde bir yaklaşımınız var. Gerçeğe temas eden bir yerden dokunmak lazım çocuklara. Süreklilik açısından doğru olan buKardeşlerle ilgili verilen tavsiyeleri değerli buluyorum, yastık altına not yazmak fikri çok hoşuma gitti, ben de uygulayacağım, teşekkür ederim.
Ben de çocukları kardeşe hazırlarken şu yöntemi çok kullanmıştım size de tavsiye ederim, işe yarar inşaallah. Bundan sonra nasıl bir hayatları olacak, biraz gerçekçi biraz şakayla karışık anlatıyorum. Kızım 3 yaşındaydı kardeşi olduğunda ona hep bu yöntemi denemiştim. Şimdi kızım 7, oğlum 4 yaşında yine ikisine de aynı şekilde hikayeler anlatıp kardeşe hazırlıyoruz. Yani ay kardeş gelecek seni çok sevecek, oy çok minnoş olacak, çok tatlış olacak, çok seveceksin onu, onunla hep güzel oyunlar oynayacaksın vs hep olumlu tarzda değil de, gerçekçi olarak; kardeş gelince sürekli ağlayacak başımızı şişireceksürekli meme emmek zorunda kalacak, çünkü daha bebeciiik, kendi yemeğini bile kendi yiyemiyor, mecbur anne sütü alması gerekecek. Offf altına bir dolduracak kakaları püffff bir kokulu bir kokulu, bağıracağım ben “ablasııııı koş kardeşinin bezini getir” “abisiiii koş mendilini getir bu bebeğin yine ağzı burnu ıslandı” vs böyle kıkır kıkır güle güle oyunlar çok oynuyoruz. Bir de bebek olduktan sonra uyku molalarında biz de hemen bir ev işi halletmek istiyoruz haliyle ama bir yandan da e büyükle hiç ilgilenemiyorum pişmanlığı oluyor içten içe. Ama hadi gel etkinlik yapalım tarzında birebir vakit geçirmek değil de, hayatın içine onu da dahil etmek şeklinde yaparsak aslında yeterli bile diye düşünüyorum. Çünkü mesela onunla oyun oynarsanız yemek yapamazsınız, evi süpüremezsiniz belki, çocuklar çoğaldıkça her şeye ayrı ayrı vakit ayırmak zorlaşıyor, ama yemek yaparken sen de mutfağa gel, buzdolabı üstünde magnetlerle oyna diyebilirsiniz, siz de ona laf atarsınız alın size birlikte vakit geçirmek. Ya da kaşıkları çekmeceye yerleştir vs tarzında aynı ortamda birlikte vakit geçirmenin bile önemi büyük oluyor. Son olarak ilk günler bebeği görmeye gelen akraba arkadaş grupları eve geldiğinde önce evdeki büyük çocuğa önem vermeleri gerektiğini hatırlatırsanız çok çok iyi olur. Hatta minik birer hediye de onlara getirebilirler. Büyük çocuğu arka planda bırakma hatası çok yaygın yapılıyor maalesef. Bir bakmışsın herkes bebeğin etrafında, büyük çocuk bir köşede yalnız başına kalmış.
Güzel olur canım emzirirsen. Evet çok özel anlar. Allah herkese nasip etsin inşallah.Yaao anı düşünüp aglayasim geliyor bir kaç gündür. İlk göreceğimiz an, ilk dokunuş, ilk kucağa alma
Ben ameliyathanede benim işlemler devam ederken emzirmek istediğimi söyleyeceğim ama bakalim nasil olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?