Hadi inşallah akşama sağlıkla kavuşun. Güzel bir doğum olsun inşallahKızlar bnm içinde dua edin bnada hatış verdiler açılmam 4 e yakınmış ama sancım az şuanlık nstdeyim serum bağlı doğum olacak dedi ebe

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hadi inşallah akşama sağlıkla kavuşun. Güzel bir doğum olsun inşallahKızlar bnm içinde dua edin bnada hatış verdiler açılmam 4 e yakınmış ama sancım az şuanlık nstdeyim serum bağlı doğum olacak dedi ebe
Yaa çok iyiymiş tabi ben Türkiye’ye göre yorum yapınca ters düştüBen hiç çalışırken denk gelmedim çünkü bebeği 2 dk felan anneyle tutup koşa koşa götürüyordular
Sizin için her yönden güzel olur
![]()
Kaç yaşındaydı oğlun? Benim de oğlum var 6 yaşında sayılır. Zor bir süreç. 2. Çocuğun en zor yani 1 tane daha çocuk olması
Gece altına kaçırma için önerebileceğim şey uykuya daldıktan 1-1,5 saat sonra tuvalete kaldırmanız. Havalar ısınıyor daha çok sulu meyve tüketiyorlar, su tüketiyorlar vs.
Hırçınlık için ise normal diyorum. Benim oğlum da bi ara karşılaştığı duyguyla nasıl başa çıkacağını bilemiyordu. Ben asla kıskançlık kelimesini kullanmadım ama o kullandı. Ben de rahat bi tavırla bunun normal olduğunu söyledim. Herkes kardeşini kıskanır bu duygu normaldir dedim. Biraz da kendimden örnek verdim. Hissettiği duygunun yanlış/ayıp bir şey olduğunu düşünmesini istemedim. O günden sonra çok rahatladı. Nerdeyse her gün "ikimizi de aynı mı seviyorsun" diye soruyor, elbette diyorum. Çocuklar sevginin bölünmeyeceğinden emin olmak istiyorlar.
Şu da onu çok rahatlattı mesela "anne babaların kalbi her çocukta biraz daha büyür bu yüzden de daha önce doğmuş çocukların sevgisi azalmaz" dedim. Konuşmak, (bence kaç yaşında olursa olsun) en etkili yöntem. Ayıplamadan, yargılamadan, bütün hissettiklerini anlayıp normalleştirmek çocuğun kendine olan suçluluk duygusunu da azaltıyor, güvenli bağlanmayı da pekiştiriyor.
Endişelenme, her şey yoluna girecektir![]()
Yaa, eş desteği çok önemli halbuki.. siz zaten her şeyi düşünmüşsünüz, bence endişelendiğiniz gibi olmayacak :)evet akşam yaşadıklarımı gördüm, bebeğin de üzülmesine üzüldüm onu düşünmüyordum çünkübabası maalesef ekstra ilgi göstermez. zaten annelik sürecimde beni en çok zorlayan şey %99.9 ebeveynin kendim ve ben olmasıydı..
dün tüm hazırlıklrı tamamladım, kardeşinin getireceği oyuncak da dahil :) hastanede geldiğinde vermek için ayıcıklı çikolata da aldım. artık hayırlısı, neler yaşayacağız bakalım.
Konuşuyorum. Kendisinin kız kardeşi yok diye kız çocuk çok istiyordu. Bu yönde cok hüzünlü. Bende dilime yansıdığı için çok üzgünüm. Vicdanen çok rahatsız hissediyorum. Rabbim bir bebek verdi bize çok şükür.Bir yandan eşinizin toplumdaki erkek bebek düşkünlüğünün tam tersini yaşamasına sevindim, diğer yandan da bu ilahi kararlar üzerinde fikir yürütmenin uygun olmadığını düşününce üzüldüm. Siz de ister istemez etkilenmişsiniz, dilinize yansımış, şimdi de vicdanen rahatsızsınız. Bu bile çok kıymetli bence, yanlış düşünüldüğünün farkındasınızAllah sizi bir can ile şereflendirmiş, bunun kıymetini bilmeniz gerektiği yönünde konuşun eşinizle. Bunların dışında, bebeklerimiz istenip istenmediklerini, kabul görüp görmediklerini çok iyi seziyorlar ve zihinlerinde kayıt altına alıyorlar. Psikanalizde anne karnında geçirdiğimiz dönem içerisinde ailemizin yaşam koşulları ve bize dönük yaklaşımları çok ciddi değerlendirme konusudur. O sebeple evladınızın sizin ve eşiniz tarafından her haliyle kabul gördüğünü hissetmesi istenir. Siz belli ki daha farkındalıklısınız eşinize göre. Ona bu yönde telkinde bulunun. Sizi anlayacaktır
![]()
Maalesef yanlız değilsin. Bende tövbeler ediyorum. Korkuyorum bişi olacak diyeAyni durumdayız yaa bende sadece kendim öyle hissediyorum diye içime atıp üzülüyordum
Eşimde bende kız olmasını çok istedik doktor 5 aya kadar kıza benziyor dedi o sıralar eşim hep konuşur öper ilgi gösterirdi kesin cinsiyet erkek olduğunu öğrendiğimizden beri ilgisi azaldı sanki ben kuruntu yapıyorum sanıyordum ama konuş ilgilen sesini tanısın seni bilsin ki doğunca sende sakinleşsin diye uyarıyorum her akşam artık ben yoruldum
Dediğin gibi 6 yıl uğraştık 2 ameliyat onca tedavi ile kavuştuk derken bazen benimde ağzımdan maalesef erkek kelimesi çıkıyor ve çok üzülüyorum Allah'ım sen ağzıma bakma kalbimde ona olan sevgiyi bilen sensin diye tövbeler ediyorum
Ama bosver oğullarımız bizim dünyamız kalbimiz mucizemiz herşeyimiz biz taşıdığımız için hamile kalır kalmaz anneyiz erkekler doğumdan sonra baba oluyor temas etmedikçe kokularını duymadikca o duyguya giremiyorlar sonrada erkek adamın erkek çocuğu olur diye havalara giriyorlar(abimden biliyorum o da çok kız istemişti şimdi oğluyla yapışık ikizler gibiler çocuk annesine adıyla babasına babammm diyo birde
)
Rabbim evlatlarımızı bağışlasın sağlık sıhhat versin derdini göstermesin erkeği nasip eden Allah kızı da eder hazır hissettigimizde bi daha deneriz minnoş bı kızımız da olur![]()
İnşallah. Çok üzülüyorum bu şekilde olduğu için.Yaa, eş desteği çok önemli halbuki.. siz zaten her şeyi düşünmüşsünüz, bence endişelendiğiniz gibi olmayacak :)![]()
Amin inşallah. Psikolojik bir travma haline geldi bende. Eşime de kim sorsa çok üzgün bir şekilde erkek diyor. Ben çok üzülüyorum. İlklerde çok heyecanlıydı kızım olacak kızım olacak sonra erkek olduğunu öğrenince ağladı resmen. Çok kızdım küstüm. Ama bunu halen hissettiriyor yani. Bende farkında olmadan maalesef diyorum. Çok korkuyorum bişi olacak diye. Sağlığı veya yoklugu ile sinanirim diye. Tövbeler ediyorum ama vicdanen de hiç rahat degilimAllah korusun deme öyle. Evladın kızı erkeği olmaz. Hadi o baba, anlamıyor. Gerçekten anlamıyor onlar kucaklarına alıncaya kadar ama bari sen yapma. Ne sanıyor mesela erkek çocuklarını. Yaramaz, şımarık, arsız. Kızlar da çok uslu, yastık gibi bi köşede oturuyor öyle mi. Hiç alakası yok. Benim bir oğlum var şimdi bir de kızım olacak ve etrafımda gördüğüm kızların çoğu itici, şımarık, yaramaz, arkadaşına vuran, edepsiz kızlar. Hiç hoşlanmıyorum. Benim oğlum asla öyle değil ve hiç olmadı. Kızlar güya daha sosyal olurmuş, daha merhaba nasılsın iyi günler diyen kız çocuğu görmedimbakalım benim kızım nasıl olacak, ben de ayrı bi endişeliyim
benim oğlum girdiği market dahil selam verir, biri ona nasılsın dediğinde iyiyim sen nasılsın der. İnan milyon tane kıza değişmem oğlumu.
Bir aile, iki çocuğun kendi karakteri çok önemli. Yoksa bunun cinsiyetle bir alakası yok.
Allah korusun, üzülme ama bi daha da maalesef deme. Allah sağlık versin, iyi bir insan olsun inşallah. Öyle çok seveceksin ki onu, bak gör![]()
Gönlünü ferah tut Rabbime emanetler bizde sağlıklı ve hayırlı olmaları için dua edecez çok şükür bu güne geldik inşallah sağlıkla kavuşup büyütecez de hep pozitif düşün eşinin doğumdan sonraki düşkünlüğünü görünce sen bile şaşıracaksın ve boşuna üzülmüşüm diyeceksinMaalesef yanlız değilsin. Bende tövbeler ediyorum. Korkuyorum bişi olacak diye
Ben eskiden bir erkek doğuma girmiş diye duyduğumda şey düşünürdüm, vaaaay demek ki çok duygusal, romantik bir erkekmiş, yoksa normal klasik Türk erkekleri asla yapamaz böyle şeyler. Benim eşim de klasik Türk erkeğidirHanımlar çok güzel bir şey duydum, sizlere de moral olsun diye anlatmak istiyorum
65-70 yaşlarında, sözüne, fikrine, tecrübesine güvendiğimiz bir büyüğümüz meğer yıllar önce eşiyle birlikte doğuma girmişÇok eski bir dönemden bahsediyorum, o yüzden şaşırdım. O zamanlar bu gibi izinler var mıymış diye şaşırdım. Bir de eskiden erkekler hanımlarının bu kadar da destekçesi olmak gibi görevleri olduğunu düşünmüyorlardı sanıyordum. Neyse, bugün bize bunun hayatında verdiği en doğru kararlardan biri olduğunu, hayatında o yüksek duygunun üstüne çıkabilen başka bir duygu olmadığını söyledi. O mutluluğu başka hiçbir şeyden almamış. Bunu duymak bana çok iyi hissettirdi. Yine bunun kararı çok bireysel, tercih etmeyenlerin de kendince bir bildiği vardır. Fakat benim gibi doğuma eşiyle girecekler varsa belki bu ileri yaştan gelen geribildirim sizlere de iyi hissettirir diye paylaşmak istedim
![]()
Aaa çok güzeeel. Ben de o zaman bi resim yapıp yastığının altına bırakayım, hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederimBen de 8 yaş oğluma benzer aciklamayi yaptim. Ve kesinlikle rahatladigini, ikna olduğunu hissettim. Ne kadar 8 yaş olsa da aslinda hala bebek
Yumruk yapıp tarif ettim kalbimiz bu kadardı, kardeşin doğunca daha da büyüyüp bu kadar olacak. Seni yine aynı şekilde seveceğiz. Hiçbir şey değişmeyecek dedim.
Bir de odasinda bazi yerlere ben hastanede iken farkedip mutlu olmasi notlar yazdim, kalpler, resimler yaptım. Hastaneye gideceğim gün de mektup yazip yastığının altina koyacağım. Oğlum mektuplari cok seviyor. Benim hastanede olacağım ilk gece endisesinin en yüksek olduğu gece olacaktir. Mektubu okuyunca rahatlayip dalar uykuya.
İnşallah. Hepimiz sağlıcakla alalım kucağımızaGönlünü ferah tut Rabbime emanetler bizde sağlıklı ve hayırlı olmaları için dua edecez çok şükür bu güne geldik inşallah sağlıkla kavuşup büyütecez de hep pozitif düşün eşinin doğumdan sonraki düşkünlüğünü görünce sen bile şaşıracaksın ve boşuna üzülmüşüm diyeceksin![]()
Yok canım benim sen üzülme. Bak arkadaşın dediği gibi bebekler her şeyi hissederler. Anne karnında istenip istenmediklerini de hissederler. Bu tabii bilinçli bir bilgi olmayacak onlarda ama tüm yaşamlarını etkileyecek. Ben karnıma sarılıp oturuyorum, sen de öyle yap, sarıl kuzucuğunaAmin inşallah. Psikolojik bir travma haline geldi bende. Eşime de kim sorsa çok üzgün bir şekilde erkek diyor. Ben çok üzülüyorum. İlklerde çok heyecanlıydı kızım olacak kızım olacak sonra erkek olduğunu öğrenince ağladı resmen. Çok kızdım küstüm. Ama bunu halen hissettiriyor yani. Bende farkında olmadan maalesef diyorum. Çok korkuyorum bişi olacak diye. Sağlığı veya yoklugu ile sinanirim diye. Tövbeler ediyorum ama vicdanen de hiç rahat degilim
Hadi gözünüz aydın çok şükür. Sağlıkla mutlulukla büyütün yavrunuzuKizlar ben de eve cikiyorum cok sukur hersey yolunda bende de bebekte de
Dogum yapanlara hayirli olsun yapicaklara da kolayliklar diliyorum![]()
Oğlum 4 yaşında. Tabi maalesef şu anda kaygılarını bu kadar net ifade edemiyor. Biraz durumdan kaçınma durumu var. Bebek doğduktan sonra belki daha net konuşmalar geçer aramızda. Her fırsatta onu çok sevdiğimizi dile getiriyorum. Bu arada gündüzleri surekli cis yapmaya basladi. Umairm tum bunlar kardes yüzünden degil de okulda yorgunluk vs kaynaklidir. Tesekkur ederim yanitizsKaç yaşındaydı oğlun? Benim de oğlum var 6 yaşında sayılır. Zor bir süreç. 2. Çocuğun en zor yani 1 tane daha çocuk olması
Gece altına kaçırma için önerebileceğim şey uykuya daldıktan 1-1,5 saat sonra tuvalete kaldırmanız. Havalar ısınıyor daha çok sulu meyve tüketiyorlar, su tüketiyorlar vs.
Hırçınlık için ise normal diyorum. Benim oğlum da bi ara karşılaştığı duyguyla nasıl başa çıkacağını bilemiyordu. Ben asla kıskançlık kelimesini kullanmadım ama o kullandı. Ben de rahat bi tavırla bunun normal olduğunu söyledim. Herkes kardeşini kıskanır bu duygu normaldir dedim. Biraz da kendimden örnek verdim. Hissettiği duygunun yanlış/ayıp bir şey olduğunu düşünmesini istemedim. O günden sonra çok rahatladı. Nerdeyse her gün "ikimizi de aynı mı seviyorsun" diye soruyor, elbette diyorum. Çocuklar sevginin bölünmeyeceğinden emin olmak istiyorlar.
Şu da onu çok rahatlattı mesela "anne babaların kalbi her çocukta biraz daha büyür bu yüzden de daha önce doğmuş çocukların sevgisi azalmaz" dedim. Konuşmak, (bence kaç yaşında olursa olsun) en etkili yöntem. Ayıplamadan, yargılamadan, bütün hissettiklerini anlayıp normalleştirmek çocuğun kendine olan suçluluk duygusunu da azaltıyor, güvenli bağlanmayı da pekiştiriyor.
Endişelenme, her şey yoluna girecektir![]()
İniallah suni sancı verdiler sancım yeni yeni artıyor dozu da artırdılar açılmam 5 olmuş doğumda anca 5 den sonra olur dedi ilk doğum oldupu için yavaş ilerlerHadi inşallah akşama sağlıkla kavuşun. Güzel bir doğum olsun inşallah![]()