2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bende doğum sancısı çekiyorum şu an. Nişanım da geldi. Evde bekliyorum. Yalnız değilsiniz.

Kaşık biberon sadece kullandık şimdiye kadwr. Silikon meme ucuyla bile hiç almıyor ki alsa bırakırım ama onunla bile almıyor
Profesyonel destek almak iyi olabilir hastanedeki hemsire veya ebelerden. Tanidigim emzirme danismani yok (aslinda pek itibar da edemiyorum sosyal medyada gordugum herkese), bi ebekadinhurcan var galiba online da destek oluyor fikir almak isterseniz. Iyi haberlerinizi bekliyoruz bir de bebekler bizim her enerjimizi hissediyorlar. Olabildigince sakin olmaya calisin, emmiyor diye o an hemen salmamaya calisin kendinizi. Bebis de rahat hissetsin.

Kızlar bugün 37+6 yız ve bayram öncesi doktor kontrolümüz vardı. Bebek son 2 haftadır aşağıda diye çok hareket etmiyordum zaten yürüyüş hurma plates vs hiçbirşey yapmadım hatta 34 den beri evden çalışıp çok dışarı da çıkmıyorum. Bayramda doktorum yok ve bugün daha da aşağıdan muayene etti ve ilk defa vajinal muayene etti. Açılma vs var mı diye çünkü bebişi çok aşağıda gördü. Şükür açılma yok bana da dinlen bayram boyunca dedi ama aklımda deli sorular ya bayramda gelirse ? Ya vajinal muayene tetiklediyse ( çok ileri gitmedim tetiklemesin diye dedi). Bayramı bu endişelerle geçireceğiz ve eşimle ben yalnızız

Vajinal muayenenin tetiklemesi için doktorun “Membran Sıyırma” denen rahim ağzını süpürme işlemi yapması gerekiyor. Ki o işlem bile bazen doğumun başlamasında çok etkili olmuyor. Yani doktor sadece alttan normal açıklık muayenesi yaptıysa, ya da çatı muayeneleri de buna dahil, hiç endişe etmeyin bir şey olmaz. Ama tabii ki bu demek değil sizin doğumunuz başlamaz. Hiç alttan muayene etmemiş olsa bile doğum vaktiniz geldiyse her şey olabilir, çünkü nerdeyse 38 haftayı doldurmuşsunuz, erken bir durum söz konusu değil, olacaksa olur.

Evet sadece eliyle muayene etti. İlla bayramdan sonra olsun demek belki de ona haksızlık en güzeli sağlıklıkla kolaylıkla olsun bakalım. İçimi rahatlattınız teşekkürler

Evet sadece eliyle muayene etti. İlla bayramdan sonra olsun demek belki de ona haksızlık en güzeli sağlıklıkla kolaylıkla olsun bakalım. İçimi rahatlattınız teşekkürler
Hakkınızda hayırlısı olsun, inşaallah gönlünüzce bebeğiniz bekleyip, bayramı geçirir öyle gelir

O ozsef bilmiyorum ilk bebiş mi ben 38+5 teyim henüz bir şey yok sende endişe etme çatı muayenesi felan da oldum ben etkilemedi zaten öyle hemen etkileyen bir şey olsa önceden de birisi demişti doktorlar doğum başlasın diye sık sık yapardı. Bayram için endişelenenler (bende dahil senin gibi tekiz eşimle çünkü ) hepimiz atlatırız bayramı inşallah hayırlısıyla rahat bir kafayla kavuşuruz umarım bebişlerimize

Evet ilk bebiş bizim de. Amin inşallah sağlıkla gelsinler sizin de bebiş aşağıda mı görünüyor ? Bir de çok aşağıda olup kanala girip girmeme durumu var galiba bugün sordum henüz kanala girme durumu yok dedi sizin doktorunuz birşey söylemiş miydi

Benim kontrolüm yarın eğer benzer şeyler söylerse yazarım tekrardan bakalım bende merak ediyorum son gelişmeleri çünkü aşağıya indiğini hissediyorum benim plesenta ön taraftaydı normalde o kısımda hareket etmezdi çok şuan hareketleri o kısımda da hissediyorum.

Aynı durumdayız sürekli sert değildir diye düşünüyorum. Nasıl o durumlar? Yani insanlar nasıl yürüyor bilmiyorum. Şimdi bi yürüyüşten geldik nasıl aşağı doğru baskı ve sertlik var. Yatıp dinlenince geçiyor.

Şeyi sorsaydın keşke hani bayramda bi anda suyum gelir eder siz hastaneye gelir misiniz hocam diye. Eğer gelirim derse şahane. Gelemem derse de artık macera diyip rahatlat kendini sen şimdi 1 hafta boyunca hep yat, strese de girme. Allah bi yol gösterir

İnanın sanki oturduğumda bacağımın üstünde gibi hissediyorum. Doktor da ultrasonla o kadar aşağı baktı ki şaşırdım hocam nerede bu diye umarım güzel geçer muayeneniz ve bayramı sağlıkla atlatırız :)

Her yere girmiş olabilirler Benimkide bazen tam vajinanın üstünde hareket ediyor yani kanala girmiş bile olabilir garip hissettiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…