- 21 Kasım 2022
- 694
- 781
- 33
Ben 40 +0 ım.Benden daha ilerde olup doğmayan kaldı mı yoksa en yakın ben miyim
Bende doğum sancısı çekiyorum şu an. Nişanım da geldi. Evde bekliyorum. Yalnız değilsiniz.Ya kızlar ısrarla hastaneye gitmemeye çalışıyorum sizin başınızı şişiriyorum kusura bakmayın
karnım sertleşmiş ve aşağıya doğru baskı yapiyor belimde ağrıyor uzaninca belim geçiyor karnım aynı sertlikte göbeğimin derisi ağrıyor gerginlikten sertlikten neden olabilir acababebişin hareketleri aktif değişme yok bu arada
Kolaylıkla ilerler süreç inşallahBende doğum sancısı çekiyorum şu an. Nişanım da geldi. Evde bekliyorum. Yalnız değilsiniz.
Profesyonel destek almak iyi olabilir hastanedeki hemsire veya ebelerden. Tanidigim emzirme danismani yok (aslinda pek itibar da edemiyorum sosyal medyada gordugum herkese), bi ebekadinhurcan var galiba online da destek oluyor fikir almak isterseniz. Iyi haberlerinizi bekliyoruzKaşık biberon sadece kullandık şimdiye kadwr. Silikon meme ucuyla bile hiç almıyor kialsa bırakırım ama onunla bile almıyor
Gaz cikartabildiniz mi? O baya etkiliyor. Yavas yavas ayaklanmak da iyi gelmisti banazKızlar sezeryan sonrası ağrılardan en hızlı nasıl kurtulurum ?
Bende doğum sancısı çekiyorum şu an. Nişanım da geldi. Evde bekliyorum. Yalnız değilsiniz.
Vajinal muayenenin tetiklemesi için doktorun “Membran Sıyırma” denen rahim ağzını süpürme işlemi yapması gerekiyor. Ki o işlem bile bazen doğumun başlamasında çok etkili olmuyor. Yani doktor sadece alttan normal açıklık muayenesi yaptıysa, ya da çatı muayeneleri de buna dahil, hiç endişe etmeyin bir şey olmaz. Ama tabii ki bu demek değil sizin doğumunuz başlamaz. Hiç alttan muayene etmemiş olsa bile doğum vaktiniz geldiyse her şey olabilir, çünkü nerdeyse 38 haftayı doldurmuşsunuz, erken bir durum söz konusu değil, olacaksa olur.Kızlar bugün 37+6 yız ve bayram öncesi doktor kontrolümüz vardı. Bebek son 2 haftadır aşağıda diye çok hareket etmiyordum zaten yürüyüş hurma plates vs hiçbirşey yapmadım hatta 34 den beri evden çalışıp çok dışarı da çıkmıyorum. Bayramda doktorum yok ve bugün daha da aşağıdan muayene etti ve ilk defa vajinal muayene etti. Açılma vs var mı diye çünkü bebişi çok aşağıda gördü. Şükür açılma yok bana da dinlen bayram boyunca dedi ama aklımda deli sorular ya bayramda gelirse ? Ya vajinal muayene tetiklediyse ( çok ileri gitmedim tetiklemesin diye dedi). Bayramı bu endişelerle geçireceğiz ve eşimle ben yalnızız
Evet sadece eliyle muayene etti. İlla bayramdan sonra olsun demek belki de ona haksızlık en güzeli sağlıklıkla kolaylıkla olsun bakalım. İçimi rahatlattınız teşekkürlerVajinal muayenenin tetiklemesi için doktorun “Membran Sıyırma” denen rahim ağzını süpürme işlemi yapması gerekiyor. Ki o işlem bile bazen doğumun başlamasında çok etkili olmuyor. Yani doktor sadece alttan normal açıklık muayenesi yaptıysa, ya da çatı muayeneleri de buna dahil, hiç endişe etmeyin bir şey olmaz. Ama tabii ki bu demek değil sizin doğumunuz başlamaz, hiç alttan muayene etmemiş olsa bile doğum vaktiniz geldiyse her şey olabilir, çünkü nerdeyse 38 haftayı doldurmuşsunuz, erken bir durum söz konusu değil, olacaksa olur.
Hakkınızda hayırlısı olsun, inşaallah gönlünüzce bebeğiniz bekleyip, bayramı geçirir öyle gelirEvet sadece eliyle muayene etti. İlla bayramdan sonra olsun demek belki de ona haksızlık en güzeli sağlıklıkla kolaylıkla olsun bakalım. İçimi rahatlattınız teşekkürler
Bol bol yürüyerek ve uyuyarak canım. Ve zaman her şeyin ilacı olmayabilir ama sezaryen ağrılarının ilacıdırKızlar sezeryan sonrası ağrılardan en hızlı nasıl kurtulurum ?
Evet ilk bebiş bizim de. Amin inşallah sağlıkla gelsinlerO ozsef bilmiyorum ilk bebiş mi ben 38+5 teyim henüz bir şey yok sende endişe etme çatı muayenesi felan da oldum ben etkilemedi zaten öyle hemen etkileyen bir şey olsa önceden de birisi demişti doktorlar doğum başlasın diye sık sık yapardı. Bayram için endişelenenler (bende dahil senin gibi tekiz eşimle çünkü ) hepimiz atlatırız bayramı inşallah hayırlısıyla rahat bir kafayla kavuşuruz umarım bebişlerimize
Benim kontrolüm yarın eğer benzer şeyler söylerse yazarım tekrardan bakalım bende merak ediyorum son gelişmeleri çünkü aşağıya indiğini hissediyorum benim plesenta ön taraftaydı normalde o kısımda hareket etmezdi çok şuan hareketleri o kısımda da hissediyorum.Evet ilk bebiş bizim de. Amin inşallah sağlıkla gelsinlersizin de bebiş aşağıda mı görünüyor ? Bir de çok aşağıda olup kanala girip girmeme durumu var galiba bugün sordum henüz kanala girme durumu yok dedi sizin doktorunuz birşey söylemiş miydi
Aynı durumdayızYa kızlar ısrarla hastaneye gitmemeye çalışıyorum sizin başınızı şişiriyorum kusura bakmayın
karnım sertleşmiş ve aşağıya doğru baskı yapiyor belimde ağrıyor uzaninca belim geçiyor karnım aynı sertlikte göbeğimin derisi ağrıyor gerginlikten sertlikten neden olabilir acababebişin hareketleri aktif değişme yok bu arada
Şeyi sorsaydın keşke hani bayramda bi anda suyum gelir eder siz hastaneye gelir misiniz hocam diye. Eğer gelirim derse şahane. Gelemem derse de artık macera diyip rahatlat kendiniKızlar bugün 37+6 yız ve bayram öncesi doktor kontrolümüz vardı. Bebek son 2 haftadır aşağıda diye çok hareket etmiyordum zaten yürüyüş hurma plates vs hiçbirşey yapmadım hatta 34 den beri evden çalışıp çok dışarı da çıkmıyorum. Bayramda doktorum yok ve bugün daha da aşağıdan muayene etti ve ilk defa vajinal muayene etti. Açılma vs var mı diye çünkü bebişi çok aşağıda gördü. Şükür açılma yok bana da dinlen bayram boyunca dedi ama aklımda deli sorular ya bayramda gelirse ? Ya vajinal muayene tetiklediyse ( çok ileri gitmedim tetiklemesin diye dedi). Bayramı bu endişelerle geçireceğiz ve eşimle ben yalnızız
İnanın sanki oturduğumda bacağımın üstünde gibi hissediyorum. Doktor da ultrasonla o kadar aşağı baktı ki şaşırdım hocam nerede bu diyeBenim kontrolüm yarın eğer benzer şeyler söylerse yazarım tekrardan bakalım bende merak ediyorum son gelişmeleri çünkü aşağıya indiğini hissediyorum benim plesenta ön taraftaydı normalde o kısımda hareket etmezdi çok şuan hareketleri o kısımda da hissediyorum.
Her yere girmiş olabilirlerİnanın sanki oturduğumda bacağımın üstünde gibi hissediyorum. Doktor da ultrasonla o kadar aşağı baktı ki şaşırdım hocam nerede bu diyeumarım güzel geçer muayeneniz ve bayramı sağlıkla atlatırız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?