- 14 Ağustos 2011
- 28.448
- 4.332
- 448
Benim de 37 de oldu canım37 hafta 1 gün haftam ama benim 2 çocuğum 41, 40 haftada doğdu. En son ultrasonda bebeğin suyu azalmıştı bu yüzden doğum olabilir
Benim için önemli bir konuydu bu. Hatta hastane bile değiştirebilirdim ki müsaade ediyorlarmış çok şükür.Hanımlar çok güzel bir şey duydum, sizlere de moral olsun diye anlatmak istiyorum
65-70 yaşlarında, sözüne, fikrine, tecrübesine güvendiğimiz bir büyüğümüz meğer yıllar önce eşiyle birlikte doğuma girmişÇok eski bir dönemden bahsediyorum, o yüzden şaşırdım. O zamanlar bu gibi izinler var mıymış diye şaşırdım. Bir de eskiden erkekler hanımlarının bu kadar da destekçesi olmak gibi görevleri olduğunu düşünmüyorlardı sanıyordum. Neyse, bugün bize bunun hayatında verdiği en doğru kararlardan biri olduğunu, hayatında o yüksek duygunun üstüne çıkabilen başka bir duygu olmadığını söyledi. O mutluluğu başka hiçbir şeyden almamış. Bunu duymak bana çok iyi hissettirdi. Yine bunun kararı çok bireysel, tercih etmeyenlerin de kendince bir bildiği vardır. Fakat benim gibi doğuma eşiyle girecekler varsa belki bu ileri yaştan gelen geribildirim sizlere de iyi hissettirir diye paylaşmak istedim
Doğum yaptığınız hastanede emzirme danışmanı ebe varsa ondan destek alabilirsiniz birebir eğitimler veriyorlar çok daha net oluyor. Yoksa da yakınınızdaki devlet hastanelerini arayıp bir sorun isterseniz sağlık bakanlığı özel eğitimli emzirme danışmanlığını yaygınlaştırmaya çalışıyor çoğunda var artık. görüşme istersiniz işinize yarayacaktırKızlarrr doğum yapan tüm arkadaşlarımı tebrik ederim. Bebişten dolayı buralara hiç uğrayamıyorum. Size bir şey sormak istiyordum.
Doğumdan sonra 3 gün sütüm yoktı , 4. Gün çok şükür geldi . Bugün 5. Gün maşallah sütüm çok güzel geliyor, çocuk doktoru bebeğe fazlasıula yetecek kadar sütün var dedi . Bizim sorunumuz şu, bebiş ilk günler memeyi emiyordu ama süt gelmeyince uzaklaştı. Mama takviyesi de yapmıştık sarılık olmasın ve çok kilo kwybetmesin diye . Kaşık biberonla verdik hep mamayı .
Şimdi bebiş memeyi tutmuyor bir türlü. Ağzını düğüm yapıyor resmen. Başta meme ucumun bebeğe büyük geldiği söylendi ve silikon meme ucu aldık. Onu da almıyordu. Şimdi doktorumuz silikon ucu bırakın meme ucunu enjektör yardımıyla çıkaralım o şekilde deneyelim dedi. Bugünde o şekilde deniyoruz , enjektörle şol güzel çıkıyor ucu ama bebek memeye dokunduğu an ağzını düğümlüyor ve krize giriyor . Yandan bi kaç damla mama damlatıp memeyi tutturmaha çalışıyoruz yok olmuyor. Ne önerirsiniz çok yoruldumbi emse tüm dertlerim bitecekmiş gibi. Emmediği için memem kocaman olup sertleşiyor. Sağıyorum sağdığımı bebeğe veriyorum artık mama yerine . Ama memeden emerse şok rahat ederim. Ç
Var mı önerisi olan
Ya kızlar ısrarla hastaneye gitmemeye çalışıyorum sizin başınızı şişiriyorum kusura bakmayın
karnım sertleşmiş ve aşağıya doğru baskı yapiyor belimde ağrıyor uzaninca belim geçiyor karnım aynı sertlikte göbeğimin derisi ağrıyor gerginlikten sertlikten neden olabilir acababebişin hareketleri aktif değişme yok bu arada
Teşekkür ederim bir de dediğinizi deneyeyim. Baya zorlayıcı bir süreçMeme ucunuzu bebeğin burnunun hemen altına sürüp koklatabilirsiniz, biraz o şekilde koklaya koklaya kendi ağzını açmasını bekleyin. Açtığında hemen memeyi verin. Biraz zor bir süreç ama çok denemelerle inşaallah meme emmeye başlayacaktır, ümidinizi kaybetmeyin, denemekten, ısrarcı olmaktan vazgeçmeyin. O inatçı olabilir, ama siz daha inatçı olun ve başarın. Maşaallah ne güzel bol sütünüz var, bebeğin iştahı da var belli ki, birbirinize kavuşacaksınız eminim.
Kaşık biberon sadece kullandık şimdiye kadwr. Silikon meme ucuyla bile hiç almıyor kiHenuz cok kucuk oldugu icin denemelere devam ederek alistirabileceginizi dusunuyorum. Cok zzor eminim, ama siz pes etmeyin. Kasik biberon siringa disinda bisey vermeyin derim. silikon meme ucunu da diktorunuzun dedigi gibi birakmak iyi olur iyice alismadan.
Aynıyım bende bu gün, düzensiz ağrım ve kasılmam var. SAT a göre beklenen doğum tarihimizde aynı benim 24 Haziran .Ya kızlar ısrarla hastaneye gitmemeye çalışıyorum sizin başınızı şişiriyorum kusura bakmayın
karnım sertleşmiş ve aşağıya doğru baskı yapiyor belimde ağrıyor uzaninca belim geçiyor karnım aynı sertlikte göbeğimin derisi ağrıyor gerginlikten sertlikten neden olabilir acababebişin hareketleri aktif değişme yok bu arada
Hastanede baya yardımxı olmaya çalıştılar ama onlarda başaramadılar. Bugün çocuk doktorundaki ebe de 1 saat kadar uğraştı baya da işinde iyi bir ebeydi yöntemleri de gösterdi . O tutturamadı şimdi ben evde denemeye devam ediyorumDoğum yaptığınız hastanede emzirme danışmanı ebe varsa ondan destek alabilirsiniz birebir eğitimler veriyorlar çok daha net oluyor. Yoksa da yakınınızdaki devlet hastanelerini arayıp bir sorun isterseniz sağlık bakanlığı özel eğitimli emzirme danışmanlığını yaygınlaştırmaya çalışıyor çoğunda var artık. görüşme istersiniz işinize yarayacaktır
Doğurmayı çok istiyorum aslında ama bakıcı ablamızın bileti 5 gün sonraya gurbetteyim ailemiz yok çocuklarım kimle kalacak doğum yapacağım hastaneye çocuk almıyorlarBenim de 37 de oldu canım
Canım bu sabah aklıma geldin acaba nasılsın diye. Çok şükür süt gelmiş, bebişkomuz da emer elbette. Hiç üzülme sakın. Öncelikle sakin ol, hadi al al al diye strese girme. Onun dışında yalnız ol, yanında kimse olmasın, senin üstün çıplak mümkünse bebeğin de çıplak olsun ve bebek ağlasa dahi lütfen yanına kimse gelmesin (bunu söylüyorum çünkü beni en çok strese sokan şey buydu). Mümkünse akşam üzeri verme, akşam üzeri stres seviyesi her insanda olduğu gibi bebeklerde de artıyor, gece olsun, uykuya dalacak gibi olduğunda hemen memeyi teklif et. Reddetse de üzülme, strese girme, korkma. Sürekli teklif etmeye devam et.Kızlarrr doğum yapan tüm arkadaşlarımı tebrik ederim. Bebişten dolayı buralara hiç uğrayamıyorum. Size bir şey sormak istiyordum.
Doğumdan sonra 3 gün sütüm yoktı , 4. Gün çok şükür geldi . Bugün 5. Gün maşallah sütüm çok güzel geliyor, çocuk doktoru bebeğe fazlasıula yetecek kadar sütün var dedi . Bizim sorunumuz şu, bebiş ilk günler memeyi emiyordu ama süt gelmeyince uzaklaştı. Mama takviyesi de yapmıştık sarılık olmasın ve çok kilo kwybetmesin diye . Kaşık biberonla verdik hep mamayı .
Şimdi bebiş memeyi tutmuyor bir türlü. Ağzını düğüm yapıyor resmen. Başta meme ucumun bebeğe büyük geldiği söylendi ve silikon meme ucu aldık. Onu da almıyordu. Şimdi doktorumuz silikon ucu bırakın meme ucunu enjektör yardımıyla çıkaralım o şekilde deneyelim dedi. Bugünde o şekilde deniyoruz , enjektörle şol güzel çıkıyor ucu ama bebek memeye dokunduğu an ağzını düğümlüyor ve krize giriyor . Yandan bi kaç damla mama damlatıp memeyi tutturmaha çalışıyoruz yok olmuyor. Ne önerirsiniz çok yoruldumbi emse tüm dertlerim bitecekmiş gibi. Emmediği için memem kocaman olup sertleşiyor. Sağıyorum sağdığımı bebeğe veriyorum artık mama yerine . Ama memeden emerse şok rahat ederim. Ç
Var mı önerisi olan
Sağlıkla gelsin bir an önce kucağınıza yavrunuz. Evet tabii ağrı sızı çok normal, birkaç güne daha iyi hissedersin inşallahEvettt bende kısaca bahsedeyim doğumumdan. Sabah 07:30 gibi sezeryana alındım. Bebek 3015 gram 48 cm doğdu. Ameliyatım güzel geçti ama sonrasında ağrım oldu normal diyor hemşireler doktorlar. Bebeğim de sezeryanın çoğunda olurmuş ciğere su gitme durumu nefesi düzelsin diye gözlem amaçlı yoğun bakımda. Rabbim hepinize sağ Salim kucağına almayı nasip etsin
Çok teşekkür ederim her zaman dediğim gibi iyiki varsınızAnladığım kadarıyla şu an düzenli gelip giden bir kasılma dalga durumu yok. Acaba sabah akşam magnezyumu aksatmış olabilir misiniz? Bebek aşağı inmeye çalışırken çok ağırlık yapabiliyor, gerilebiliyor, bel sırt ağrısı olabiliyor. Ben de dün akşam magnezyum almayı unutmuştum, benzer şekilde ağrılarım oldu, magnezyum içince ve uyuyunca, sabah kalktığımda geçmişti.
Ayrıca rahat olun, eğer buna baş şişirmesi diyeceksek bile eh peki öyle olsun, burası birbirimizin başını şişirmek için kurulmuş bir grup zaten. Hepimiz aynı dönemlerden geçip, ortak duyguları yaşarken, bizi anlayamayacak olan başkalarının mı başını şişireceğiz, birbirimizin başını şişireceğiz elbette.
Canım normal pozisyonlar dısında emzirme pozisyonları var koltuk altından tutup tersten gibi onları da dene bazen işe yarıyorHastanede baya yardımxı olmaya çalıştılar ama onlarda başaramadılar. Bugün çocuk doktorundaki ebe de 1 saat kadar uğraştı baya da işinde iyi bir ebeydi yöntemleri de gösterdi . O tutturamadı şimdi ben evde denemeye devam ediyorum
Yaa çok zor bir durum Allah yardımcın olsun. 2 evladın var dimi. Bir arkadaşın var mı acaba 2 günlüğüne sana yardım edebilecek. Ailenizden de gelebilen olmaz mıydı, bi kardeş bi kuzen biriDoğurmayı çok istiyorum aslında ama bakıcı ablamızın bileti 5 gün sonraya gurbetteyim ailemiz yok çocuklarım kimle kalacak doğum yapacağım hastaneye çocuk almıyorlar
B brcubrcu0101 Aynen canım ben de oğlumu çoğunlukla koltukaltı pozisyonunda emziriyordum, klasik pozisyonda benimki hiç rahat etmiyordu, onun için emzirme yastığı çok işe yarıyorCanım normal pozisyonlar dısında emzirme pozisyonları var koltuk altından tutup tersten gibi onları da dene bazen işe yarıyorstres yapma inşallah rahatlarsınız
Benim sezeryan olacağı için 16 Haziran ama daha erken olsun istiyorum açıkçasıAynıyım bende bu gün, düzensiz ağrım ve kasılmam var. SAT a göre beklenen doğum tarihimizde aynı benim 24 Haziran .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?