2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Benim için önemli bir konuydu bu. Hatta hastane bile değiştirebilirdim ki müsaade ediyorlarmış çok şükür.
Beraber olmak bencede güzel bişey herkes inş istediği gibi bi süreç yaşar

Doğum yaptığınız hastanede emzirme danışmanı ebe varsa ondan destek alabilirsiniz birebir eğitimler veriyorlar çok daha net oluyor. Yoksa da yakınınızdaki devlet hastanelerini arayıp bir sorun isterseniz sağlık bakanlığı özel eğitimli emzirme danışmanlığını yaygınlaştırmaya çalışıyor çoğunda var artık. görüşme istersiniz işinize yarayacaktır

Evettt bende kısaca bahsedeyim doğumumdan. Sabah 07:30 gibi sezeryana alındım. Bebek 3015 gram 48 cm doğdu. Ameliyatım güzel geçti ama sonrasında ağrım oldu normal diyor hemşireler doktorlar. Bebeğim de sezeryanın çoğunda olurmuş ciğere su gitme durumu nefesi düzelsin diye gözlem amaçlı yoğun bakımda. Rabbim hepinize sağ Salim kucağına almayı nasip etsin

Ya kızlar ısrarla hastaneye gitmemeye çalışıyorum sizin başınızı şişiriyorum kusura bakmayın
karnım sertleşmiş ve aşağıya doğru baskı yapiyor belimde ağrıyor uzaninca belim geçiyor karnım aynı sertlikte göbeğimin derisi ağrıyor gerginlikten sertlikten neden olabilir acaba bebişin hareketleri aktif değişme yok bu arada

Anladığım kadarıyla şu an düzenli gelip giden bir kasılma dalga durumu yok. Acaba sabah akşam magnezyumu aksatmış olabilir misiniz? Bebek aşağı inmeye çalışırken çok ağırlık yapabiliyor, gerilebiliyor, bel sırt ağrısı olabiliyor. Ben de dün akşam magnezyum almayı unutmuştum, benzer şekilde ağrılarım oldu, magnezyum içince ve uyuyunca, sabah kalktığımda geçmişti.

Ayrıca rahat olun, eğer buna baş şişirmesi diyeceksek bile eh peki öyle olsun, burası birbirimizin başını şişirmek için kurulmuş bir grup zaten. Hepimiz aynı dönemlerden geçip, ortak duyguları yaşarken, bizi anlayamayacak olan başkalarının mı başını şişireceğiz, birbirimizin başını şişireceğiz elbette.

Teşekkür ederim bir de dediğinizi deneyeyim. Baya zorlayıcı bir süreç

Kaşık biberon sadece kullandık şimdiye kadwr. Silikon meme ucuyla bile hiç almıyor ki alsa bırakırım ama onunla bile almıyor

Aynıyım bende bu gün, düzensiz ağrım ve kasılmam var. SAT a göre beklenen doğum tarihimizde aynı benim 24 Haziran .

Hastanede baya yardımxı olmaya çalıştılar ama onlarda başaramadılar. Bugün çocuk doktorundaki ebe de 1 saat kadar uğraştı baya da işinde iyi bir ebeydi yöntemleri de gösterdi . O tutturamadı şimdi ben evde denemeye devam ediyorum

Canım bu sabah aklıma geldin acaba nasılsın diye. Çok şükür süt gelmiş, bebişkomuz da emer elbette. Hiç üzülme sakın. Öncelikle sakin ol, hadi al al al diye strese girme. Onun dışında yalnız ol, yanında kimse olmasın, senin üstün çıplak mümkünse bebeğin de çıplak olsun ve bebek ağlasa dahi lütfen yanına kimse gelmesin (bunu söylüyorum çünkü beni en çok strese sokan şey buydu). Mümkünse akşam üzeri verme, akşam üzeri stres seviyesi her insanda olduğu gibi bebeklerde de artıyor, gece olsun, uykuya dalacak gibi olduğunda hemen memeyi teklif et. Reddetse de üzülme, strese girme, korkma. Sürekli teklif etmeye devam et.

2. Önerim de yine mümkünse bebişle ten temasında ayakta hafif salınarak emzirme (en zoru bu bence) hafif bi salınım onu rahatlatıyor, bi yandan kısık sesle konuş onunla ve tabii ki gerilme. Bebekler o gerginliği kol kaslarının gerilmesinden bile hissediyorlar. Rahat olmaya çalış. Lütfen kimse de müdahale etmesin o anda

Sağlıkla gelsin bir an önce kucağınıza yavrunuz. Evet tabii ağrı sızı çok normal, birkaç güne daha iyi hissedersin inşallah

B brcubrcu0101 bir de arkadaşımıza katılıyorum kesinlikle hafif süt sıktığın göğüs ucunu koklat. Dudağının kenarına hafifçe sür o arama refleksini tetikle mutlaka. O refleksle dönmesini sağla. Ve noooolur şunu unutma, strese girme. Bugün ebe de yardımcı olmuş ya sana, tamam güzel ama kendin yalnızken yap, ışıklı bir ortam olmasın, hadi hadi diye hem seni hem bebeği kimse strese sokmasın

Çok teşekkür ederim her zaman dediğim gibi iyiki varsınız
Kasılma gibi degil genel gerginlik ve sertlik var karnimda magnezyumu günde 1 alıyorum belkide bebek aşağıya iniyordur diye az geliyordur birazdan alıp uyumayı deneyecem inşallah ondan dolayıdır geçer

Canım normal pozisyonlar dısında emzirme pozisyonları var koltuk altından tutup tersten gibi onları da dene bazen işe yarıyor stres yapma inşallah rahatlarsınız

Doğurmayı çok istiyorum aslında ama bakıcı ablamızın bileti 5 gün sonraya gurbetteyim ailemiz yok çocuklarım kimle kalacak doğum yapacağım hastaneye çocuk almıyorlar
Yaa çok zor bir durum Allah yardımcın olsun. 2 evladın var dimi. Bir arkadaşın var mı acaba 2 günlüğüne sana yardım edebilecek. Ailenizden de gelebilen olmaz mıydı, bi kardeş bi kuzen biri

Canım normal pozisyonlar dısında emzirme pozisyonları var koltuk altından tutup tersten gibi onları da dene bazen işe yarıyor stres yapma inşallah rahatlarsınız
B brcubrcu0101 Aynen canım ben de oğlumu çoğunlukla koltukaltı pozisyonunda emziriyordum, klasik pozisyonda benimki hiç rahat etmiyordu, onun için emzirme yastığı çok işe yarıyor

Eklentiler

• images.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 28
Aynıyım bende bu gün, düzensiz ağrım ve kasılmam var. SAT a göre beklenen doğum tarihimizde aynı benim 24 Haziran .
Benim sezeryan olacağı için 16 Haziran ama daha erken olsun istiyorum açıkçası
Belki piskolojikmen ağrılar da yaratıyorum vücut geriliyordur bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…