Canım meme ucun içe çökükse o sağım makinesiyle zaten çıkıyordur ucu diye düşünüyorum. O şekilde ucunu çıkar. Dün yazdıklarımızın hepsini okudun mu? Bebeğin aşırı aç olmaması lazım, hafif uykuya geçmeden önce olursa çok iyi olur, strese girmemen lazım, yanında kimsenin olmaması gerekiyor ki sen de kendini kontrol ediliyormuş gibi hissetme, bebeğin ağzının kenarını sık sık uyar arama refleksini harekete geçir, eğer bebeğe eldiven takıyorsan takma, bebek seni göğsünü hissetsin, pek çok emzirme pozisyonu var onları deneyebilirsin, dün yazdım ben de koltukaltı pozisyonu benim en rahat ettiğimdi. Sarılık sınırında ama sarılık değil dimi? Uyanıyor yani bebiş. Sarılık olunca zor emziriliyor çünkü bebek uyanmıyor.Kızlarrrr lütfen bana şu emzirme konusunda yardımxı olunbugün bebek 6 günlük oldu. Meme ucum içe çökük hiçbir şekilde bebek alamıyor ebeler hemşirelerde çok uğraştı bu şekilde alamicağını söylediler bende öok denedim . Silikon uç aldık aslında onu kolaylıkla alı dediler ama bebeğim onu da almıyor. Yandan mama süt damlatıp kandırarak arada tutturuyorum memeyi . Sarılık değeri sınırda o yüzden kilo vermemesi lazım, mama takviyesine başladık kaşık biberon ile mecburen. Sütüm fazla çok şükür. Sağıp veriyorum ara ara en azından çocuk anne sütü alsın diye.
Sürekli emzirme denemesi yapıyoruz bütün gün tüm işim bebişi emzirmeye çalışmak.
Ama çok yoruldum ve artık moralim çok bozuldu .
Aynı durumu yaşayanlar bana bir fikir verin lürfen((
Teşekkür ederim senin adına sevindim en azından bayramı iç rahatlığıyla ve hareketli geçirebilirsin. Bayramdan sonra egzersizler vs iyi gelebilir.
Şimdi şöyle ben bu bebişten önce kürtaj oldum boş gebelikten onun kanaması 6 Eylülde kesildi 20 Eylüle kadar ilişki vesaire olmadı hiç kontrole gittim yumurtam vardı hazırda o günden sonra tekrar düşündük. Ama doktor 6 eylülü son adet tarihi olarak kim sorarsa söylersin dedi böyle yani 6 eylüle göre 40 hafta 13 Haziran oluyor.Son adetin başlangıç tarihinden itibaren 40 hafta ile hesaplanıyor. Bunun üzerine 2 hafta daha uzaması demek 42 hafta dolması demek, ki bu çok nadir olan bir durum. Sizin hesaplamanız ne şekilde yapıldı?
İnşallah hepimizin istediği zamanda kolaylıkla olurTeşekkür ederim senin adına sevindim en azından bayramı iç rahatlığıyla ve hareketli geçirebilirsin. Bayramdan sonra egzersizler vs iyi gelebilir.
Canım yengeminde öyleydi annem ucunu hafif çekip ovuşturarak ucunu dışarıya çıkarmıştı birkaç gün üst üste her emzirmede yapmışlar bide öyle dene istersen inşallah biran önce çözülür sıkıntın bebiş tutar göğsünüKızlarrrr lütfen bana şu emzirme konusunda yardımxı olunbugün bebek 6 günlük oldu. Meme ucum içe çökük hiçbir şekilde bebek alamıyor ebeler hemşirelerde çok uğraştı bu şekilde alamicağını söylediler bende öok denedim . Silikon uç aldık aslında onu kolaylıkla alı dediler ama bebeğim onu da almıyor. Yandan mama süt damlatıp kandırarak arada tutturuyorum memeyi . Sarılık değeri sınırda o yüzden kilo vermemesi lazım, mama takviyesine başladık kaşık biberon ile mecburen. Sütüm fazla çok şükür. Sağıp veriyorum ara ara en azından çocuk anne sütü alsın diye.
Sürekli emzirme denemesi yapıyoruz bütün gün tüm işim bebişi emzirmeye çalışmak.
Ama çok yoruldum ve artık moralim çok bozuldu .
Aynı durumu yaşayanlar bana bir fikir verin lürfen((
İki gebeliğimde de 3 cm açılma vardı son kontrolümde. Hiç sancısız olmuştu bu kadarı. Benim sancı ve kasılmalardan sonra 3ün üzerine çıkmış oldu. Yani doğum başladığında gerçek sancılar geldiğinde zaten var olan bi açılmam vardı.Hepiniz çok sağ olun, umarım kolay ilerler sürecim
Evdeyim. Son bir toparladım etrafı, eşyalarımı. Eşimle eve çekidüzen verdik. İnatla her şey yolundaymış gibi bir tepsi börek de yaptım ama ağrım var
Aslında ağrım iki gündür vardı ama bu sabahki çatı muayenesinden sonra arttı. Zaten muayeneyle birlikte kanama/lekelenme de oldu. Tam olarak regl ağrısı şeklinde tarif edebilirim. 3-4 cm açıklığa gelene kadar çok üstüne düşmemiştim ağrının ama bundan sonrasını size sorayım. Ben ağrının şiddetini ölçmede iyi bir kıstas olmayabilirim. 3-4 cm'e kadar ağrıya dayandım farkında olmadan. Sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum. Ne kadar sürede ilerler sizce? Yani yeniden hastaneye gitmemi gerektirecek açıklığa ve sancıya ne zaman ulaşırım acaba? Doktor gece 3-5 arası gelebilirsiniz dedi ama çok belirsiz ve afaki konuşuyordu açıkçası. Yarın da gelebilirsiniz dedi. Ne bileyim fazla bilinmez geldi bana söyledikleri...
Neye göre yanlış diyorlar ki ? Sonuçta uygulamalar da doktorun söylediğiyle aynı tarihi söylüyor. Tabi o tarihte olacak diye birşey yok ama yanlış demelerinin sebebi nedirKızlar bana sürekli birileri doktorların söylediği doğum tarihi yanlış diyor ona bir iki hafta ekle sen diyor sizce bu doğru mu böyle olursa ben Haziranın sonuna kadar doğuramam ki
Doktorların hesapladığı erkenmiş yani o son adetle yumurtlama kısmında bi ara varya o boşuna sayılıyormuş ilişki tarihinden itibaren hesaplayacakmışız öyle diyorlarNeye göre yanlış diyorlar ki ? Sonuçta uygulamalar da doktorun söylediğiyle aynı tarihi söylüyor. Tabi o tarihte olacak diye birşey yok ama yanlış demelerinin sebebi nedir
10 gun once ya da 10 gun sonrasi normal kabul ediliyor.Kızlar bana sürekli birileri doktorların söylediği doğum tarihi yanlış diyor ona bir iki hafta ekle sen diyor sizce bu doğru mu böyle olursa ben Haziranın sonuna kadar doğuramam ki
Hayırlı olsun canım sağlıklı büyüsünlerAmin inşallahhepimizikiyle beraber sağlıkla büyüsünler
Çok teşekkür ederim hemen deneyeceğim bu yöntemiBir şekilde kandırıp memeyi tutturuyorum dediniz ya, onu tutturduktan sonra biraz emiyor mu, yoksa hemen çıkarıyor mu? Eğer biraz emip sonra çıkarıyorsa, siz ayakta iken bebeğiniz kucağınızda yukarı aşağı yukarı aşağı sallayarak, hatta bir nevi hoplatarak, ve bu her hoplama anında bebeğin ağzından meme çıkacakmış gibi olup ama çıkmasına izin vermeden tekrar hoplatarak emmesini desteklemeyi deneyin. Bilmiyorum anlatabildim mi ama ben bu şekilde bebeğimi emzirmiştim ilk zamanlar. Çünkü bebek biraz emip memeyi ağzından ittiriyor, ama eğer biz ondan önce davranıp memeyi ağzından çekermiş gibi yaptığımızda bebekte tam ters bir duygu oluşuyor ve memeyi önceden istemezken bu sefer tam tersi kaybetmemek için daha çok yapışıyor ve emiyor. İnşaallah sizde de işe yarar.
Çol teşekkür ederim hepsiji deneyeceğim. En son dün doktorda sınırdaydı. Ama zaten kaşık biberonla sütümü verdiğimde maşallah hızlıca emip içiyorCanım meme ucun içe çökükse o sağım makinesiyle zaten çıkıyordur ucu diye düşünüyorum. O şekilde ucunu çıkar. Dün yazdıklarımızın hepsini okudun mu? Bebeğin aşırı aç olmaması lazım, hafif uykuya geçmeden önce olursa çok iyi olur, strese girmemen lazım, yanında kimsenin olmaması gerekiyor ki sen de kendini kontrol ediliyormuş gibi hissetme, bebeğin ağzının kenarını sık sık uyar arama refleksini harekete geçir, eğer bebeğe eldiven takıyorsan takma, bebek seni göğsünü hissetsin, pek çok emzirme pozisyonu var onları deneyebilirsin, dün yazdım ben de koltukaltı pozisyonu benim en rahat ettiğimdi. Sarılık sınırında ama sarılık değil dimi? Uyanıyor yani bebiş. Sarılık olunca zor emziriliyor çünkü bebek uyanmıyor.
En önemlisi lütfen üzülme, korkma, elbet emecek
Bunla ilgili bir reels izlemiştim direkt sırt üstü koyarsanız uyusa bile uyanıyormuş kendisini savunmasız hissedip hırçınlaşıyormuş yan koyup yavaş yavaş düzleyin diyordu video daKızlar bizim oğlan beşiğe koyduğumuz gibi çığlığı basıyor hep kucakta uyumak istiyor sizinkiler de öyle mi?
Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallahArkadaşlar doğuranlar kervanına ben de katılıyorum galiba
Bu sabah kontrolümüz vardı. 37+3 olduk. İki gündür belimde ve karnımda regl ağrısı olduğunu söyleyince çatı muayenesi yapıldı ve 3-4 cm açıklık görüldü. Nstde de ağrı çıktı. Çok şaşkınız, ilerlemiş epey. Ağrılar da bugün arttı zaten. Katlanılmayacak gibi değil. Yatış yapmak istemiyordum, çok şükür doktor da yatırmak yerine eve gönderdi. Şu an süreci evde devam ettiriyorum. Yürüyemeyecek gibi olduğunuzda gelirsiniz dedi. Bu kadar mı dedim. Evet doğum böyle bir şey dediBu şekilde bu gece de doğum olabilirmiş, birkaç gün içinde de. Çok belirsiz konuştu. Dualarınızı eksik etmeyin
Doktorunuzun dediği doğrudur diye düşünüyorum. Bebeğin gelişimiyle doktorun söylediği hafta arasında da uyum varsa sorun yoktur.Şimdi şöyle ben bu bebişten önce kürtaj oldum boş gebelikten onun kanaması 6 Eylülde kesildi 20 Eylüle kadar ilişki vesaire olmadı hiç kontrole gittim yumurtam vardı hazırda o günden sonra tekrar düşündük. Ama doktor 6 eylülü son adet tarihi olarak kim sorarsa söylersin dedi böyle yani 6 eylüle göre 40 hafta 13 Haziran oluyor.
15 dk emmesi muhteşem bir şey. Kendinizle ve bebeğinizle gurur duyun bence. Öyle arada uzun emer arada kısa emer çok normal. Deneye deneye uzatacaksınız zamanı. Hiç endişe etmeyin. Şu an çok güzel ilerleme kat etmişsiniz.Çok teşekkür ederim hemen deneyeceğim bu yöntemikandırdıktan sonra bazen 15 dk kadar emiyor/ bazen inat edip hiç emmiyor. Bazen 5 saniye emip çekiyor vs
Hayirli ugurlu olsunBiz doğdukkavuştuk alyamıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?