2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Canım meme ucun içe çökükse o sağım makinesiyle zaten çıkıyordur ucu diye düşünüyorum. O şekilde ucunu çıkar. Dün yazdıklarımızın hepsini okudun mu? Bebeğin aşırı aç olmaması lazım, hafif uykuya geçmeden önce olursa çok iyi olur, strese girmemen lazım, yanında kimsenin olmaması gerekiyor ki sen de kendini kontrol ediliyormuş gibi hissetme, bebeğin ağzının kenarını sık sık uyar arama refleksini harekete geçir, eğer bebeğe eldiven takıyorsan takma, bebek seni göğsünü hissetsin, pek çok emzirme pozisyonu var onları deneyebilirsin, dün yazdım ben de koltukaltı pozisyonu benim en rahat ettiğimdi. Sarılık sınırında ama sarılık değil dimi? Uyanıyor yani bebiş. Sarılık olunca zor emziriliyor çünkü bebek uyanmıyor.

En önemlisi lütfen üzülme, korkma, elbet emecek

Teşekkür ederim senin adına sevindim en azından bayramı iç rahatlığıyla ve hareketli geçirebilirsin. Bayramdan sonra egzersizler vs iyi gelebilir.

Son adetin başlangıç tarihinden itibaren 40 hafta ile hesaplanıyor. Bunun üzerine 2 hafta daha uzaması demek 42 hafta dolması demek, ki bu çok nadir olan bir durum. Sizin hesaplamanız ne şekilde yapıldı?
Şimdi şöyle ben bu bebişten önce kürtaj oldum boş gebelikten onun kanaması 6 Eylülde kesildi 20 Eylüle kadar ilişki vesaire olmadı hiç kontrole gittim yumurtam vardı hazırda o günden sonra tekrar düşündük. Ama doktor 6 eylülü son adet tarihi olarak kim sorarsa söylersin dedi böyle yani 6 eylüle göre 40 hafta 13 Haziran oluyor.

Cani
Canım yengeminde öyleydi annem ucunu hafif çekip ovuşturarak ucunu dışarıya çıkarmıştı birkaç gün üst üste her emzirmede yapmışlar bide öyle dene istersen inşallah biran önce çözülür sıkıntın bebiş tutar göğsünü

İki gebeliğimde de 3 cm açılma vardı son kontrolümde. Hiç sancısız olmuştu bu kadarı. Benim sancı ve kasılmalardan sonra 3ün üzerine çıkmış oldu. Yani doğum başladığında gerçek sancılar geldiğinde zaten var olan bi açılmam vardı.
Ama anladığım açılma herkesin vücundunda çok farklı ilerliyor. Hatta arkadaşların yazdıklarından anladığım her bebekte bile farklı olabiliyor. Benim ilk ikisi aynıydı. Hızlı ve kolay açılmam oldu elhamdülillahz umuyorum ki yine öyle olur. Sizinde öyle olur inş. Çok çok rahat ve kolay olsun inş

3-4 cm açılmam olduktan 3-4 gün içinde oldu doğumlarım.

Kızlar bana sürekli birileri doktorların söylediği doğum tarihi yanlış diyor ona bir iki hafta ekle sen diyor sizce bu doğru mu böyle olursa ben Haziranın sonuna kadar doğuramam ki
Neye göre yanlış diyorlar ki ? Sonuçta uygulamalar da doktorun söylediğiyle aynı tarihi söylüyor. Tabi o tarihte olacak diye birşey yok ama yanlış demelerinin sebebi nedir

PaxosAurora şu kadar saatte şu kadar açılma olduysa, o zaman şu cm e şu kadar saatte gelirim, daha çokmuş gibi bir çıkarım yapmak çok yanlış oluyor. Cidden bir matematiği yok. Ağrı sıklığı 5 dk ya düşünce gidilmeli hastane yakınsa. Bugün instagram bir doğum hikayesi gördüm. İlk doğum olmasına rağmen çok hızlı ilerlemiş mesela. 3-4 saatte doğurmuş, çok aktif pilates yapan biriymiş.
Benim ilkinde 24 saati geçmişti sancılar. Ama bi gideyim deyip gece 12 de gittiğimde 1 cm di açılmam. Sabah 9 da hastaneye gittim tekrar 9 cm di. 10 gibi falan doğum oldu. Gece hızlı ilerlemiş açılmam

Neye göre yanlış diyorlar ki ? Sonuçta uygulamalar da doktorun söylediğiyle aynı tarihi söylüyor. Tabi o tarihte olacak diye birşey yok ama yanlış demelerinin sebebi nedir
Doktorların hesapladığı erkenmiş yani o son adetle yumurtlama kısmında bi ara varya o boşuna sayılıyormuş ilişki tarihinden itibaren hesaplayacakmışız öyle diyorlar
Ama onların dediğini düşününce de o zaman burada 37 de doğan mesela 35 te mi doğmuş oluyot bu hesaplamaya göre saçma da biraz yani bilemedim kafamı karıştırdılar ben Haziran sonunu beklemek istemiyorum

Çok teşekkür ederim hemen deneyeceğim bu yöntemi kandırdıktan sonra bazen 15 dk kadar emiyor/ bazen inat edip hiç emmiyor. Bazen 5 saniye emip çekiyor vs

Çol teşekkür ederim hepsiji deneyeceğim. En son dün doktorda sınırdaydı. Ama zaten kaşık biberonla sütümü verdiğimde maşallah hızlıca emip içiyor ama mememde hemen uyumak istitor

Kızlar bizim oğlan beşiğe koyduğumuz gibi çığlığı basıyor hep kucakta uyumak istiyor sizinkiler de öyle mi?
Bunla ilgili bir reels izlemiştim direkt sırt üstü koyarsanız uyusa bile uyanıyormuş kendisini savunmasız hissedip hırçınlaşıyormuş yan koyup yavaş yavaş düzleyin diyordu video da

Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah dua ediyorum

Doktorunuzun dediği doğrudur diye düşünüyorum. Bebeğin gelişimiyle doktorun söylediği hafta arasında da uyum varsa sorun yoktur.

Çok teşekkür ederim hemen deneyeceğim bu yöntemi kandırdıktan sonra bazen 15 dk kadar emiyor/ bazen inat edip hiç emmiyor. Bazen 5 saniye emip çekiyor vs
15 dk emmesi muhteşem bir şey. Kendinizle ve bebeğinizle gurur duyun bence. Öyle arada uzun emer arada kısa emer çok normal. Deneye deneye uzatacaksınız zamanı. Hiç endişe etmeyin. Şu an çok güzel ilerleme kat etmişsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…