Mübarek günler dua edeceğim. Allah en kısa sürede sağlıkla kavuştursun birbirinizeKızlar ben 2 gün önce doğum yaptım bebeğim hala yoğun bakımda. Solunum sistemi düzenlensin diye bekletiliyor. Çok kötüyüm sürekli ağlıyorum. Rabbim hiçbirimizin başına vermesin. Bir de dikişlerim ağrıyor ah ah çok dua istiyorum sizlerden. Evladıma sarılamadım daha.
Benim oglum oyleydiKızlar bizim oğlan beşiğe koyduğumuz gibi çığlığı basıyor hep kucakta uyumak istiyor sizinkiler de öyle mi?
Kız kim diyo bunuDoktorların hesapladığı erkenmiş yani o son adetle yumurtlama kısmında bi ara varya o boşuna sayılıyormuş ilişki tarihinden itibaren hesaplayacakmışız öyle diyorlar
Ama onların dediğini düşününce de o zaman burada 37 de doğan mesela 35 te mi doğmuş oluyot bu hesaplamaya göre saçma da biraz yani bilemedim kafamı karıştırdılar ben Haziran sonunu beklemek istemiyorum
Tez vakitte kavusursunuz insallahKızlar ben 2 gün önce doğum yaptım bebeğim hala yoğun bakımda. Solunum sistemi düzenlensin diye bekletiliyor. Çok kötüyüm sürekli ağlıyorum. Rabbim hiçbirimizin başına vermesin. Bir de dikişlerim ağrıyor ah ah çok dua istiyorum sizlerden. Evladıma sarılamadım daha.
Öyle olur tabii doğal canım. Kucakta dursun hep mümkünse, senin ya da eşinin. Sen iyi misin toparlandın mı birazKızlar bizim oğlan beşiğe koyduğumuz gibi çığlığı basıyor hep kucakta uyumak istiyor sizinkiler de öyle mi?
Oyy kuzum benim. Sabırlı ol canım, uyusun gerekirse de. Biraz uyusun, uyandır emsin, biraz daha şekerleme yapsın. Emmek sadece beslenmek değil, o bağı da kurmak demek (emmeyen bebekler bağ kuramaz değil tabii öyle bi anlam yok)Çol teşekkür ederim hepsiji deneyeceğim. En son dün doktorda sınırdaydı. Ama zaten kaşık biberonla sütümü verdiğimde maşallah hızlıca emip içiyorama mememde hemen uyumak istitor
Şu an yenidoğan olduğu için hala rahmin içindeki ortamı istiyor oluyor bebekler ilk günlerde. Çok normal. Bol bol size sarılmasına izin verin derim aslında ama bu her zaman elbette mümkün olmayabilir. Rahimdeki seslere benzer olan Beyaz gürültü denen sesleri telefondan açıp duyulacak mesafede ama uzak bir yere koyabilirsiniz. Ayrıca kucakta sıkı ve sıcak ortamdan bir anda boş yatağa geçmek bebekleri rahatsız edebilir. Kundak yapmayı deneyebilirsiniz, ya da reflü yastığı oluyor bebeği yan tarafına doğru o reflü yastığının ortasına yatırıyorsunuz, karnına ve sırtına yastıklar destek oluyor, sanki hala anneye sarılıyormuş gibi hissediyor. O yastık şart değil, 2 battaniyeyi kıvırıp da destek yapabilirsiniz. Görüntü şöyle olması lazım:Kızlar bizim oğlan beşiğe koyduğumuz gibi çığlığı basıyor hep kucakta uyumak istiyor sizinkiler de öyle mi?
Emerken cenesini destekleyin, yoruluyordurÇol teşekkür ederim hepsiji deneyeceğim. En son dün doktorda sınırdaydı. Ama zaten kaşık biberonla sütümü verdiğimde maşallah hızlıca emip içiyorama mememde hemen uyumak istitor
Sabaha karşı solunum cihazından çıkarıp deneme yapacaklar. İnşallah uyum sağlar. Olmazsa da üzülmeyin ilk denemesi dedi doktor. Uyum sağlasa bile antibiyotik veriliyormuş o en erken 5-7 gün sürermiş.Tez vakitte kavusursunuz insallahdoktorlar herhangi bir sure ongoruyoe mu?
Allah yardımcın olsun, çok çok zor bir süreç biliyorum. Dün de yazmıştım sana. Allah sizi bir an önce kavuştursun. Yarın sabah inşallah çifte bayram yapın. Onun sağlığı şimdi her şeyden önemli, önemli olan o. Bütün bu travmatik süreç daha sonra bi şekilde atlatılacak üzülme senKızlar ben 2 gün önce doğum yaptım bebeğim hala yoğun bakımda. Solunum sistemi düzenlensin diye bekletiliyor. Çok kötüyüm sürekli ağlıyorum. Rabbim hiçbirimizin başına vermesin. Bir de dikişlerim ağrıyor ah ah çok dua istiyorum sizlerden. Evladıma sarılamadım daha.
Sizin durumunuz gibi bir durum yaşamamın da mümkün olduğunu söyledi doktor aslında. Yani açılma olmasına rağmen günlerce doğum bekleyebilir dedi. Ama bu gece 3-5 arası da gelebilirsiniz dedi. Bir ara yatırayım dedi. Sonra vazgeçti. Yani ne ben tecrübeliyim ne onun kafası net. En nihayetinde eve geldik ve istediğim bu olduğu için şu an iyiyim diyebilirim. Ağrılar devam ediyor. Sabahtan beri aralıksız ağrıyordu. Akşam bir duş aldım, gevşedim, ağrılar duruldu biraz. En son 1 saat önce girmişti minik bir sancı, şimdi tam 1 saat sonra yine bir yokladı. Bu gece bu şekilde takipte olacağız sanırım. Çok sağ olun tecrübenizi paylaştığınız için, gerçekten çok değerli oluyor bu noktadaİki gebeliğimde de 3 cm açılma vardı son kontrolümde. Hiç sancısız olmuştu bu kadarı. Benim sancı ve kasılmalardan sonra 3ün üzerine çıkmış oldu. Yani doğum başladığında gerçek sancılar geldiğinde zaten var olan bi açılmam vardı.
Ama anladığım açılma herkesin vücundunda çok farklı ilerliyor. Hatta arkadaşların yazdıklarından anladığım her bebekte bile farklı olabiliyor. Benim ilk ikisi aynıydı. Hızlı ve kolay açılmam oldu elhamdülillahz umuyorum ki yine öyle olur. Sizinde öyle olur inş. Çok çok rahat ve kolay olsun inş
3-4 cm açılmam olduktan 3-4 gün içinde oldu doğumlarım.
Umarim iyi haberler alirsiniz yarinSabaha karşı solunum cihazından çıkarıp deneme yapacaklar. İnşallah uyum sağlar. Olmazsa da üzülmeyin ilk denemesi dedi doktor. Uyum sağlasa bile antibiyotik veriliyormuş o en erken 5-7 gün sürermiş.
Deniycem canım önce ayaklarını sonra sırt sonra baş yapıyorum ama olmadı iki kişi nöbet halindeyiz beşikte uyusa çok rahat edeceğizBunla ilgili bir reels izlemiştim direkt sırt üstü koyarsanız uyusa bile uyanıyormuş kendisini savunmasız hissedip hırçınlaşıyormuş yan koyup yavaş yavaş düzleyin diyordu video da
Bu 7 gün boyunca yoğunbakımda kalmak zorunda mıymış peki. 2si gitti 5 gün desen, senin yanında olup da verilemez mi acaba. Ah yavrum. En nihayetinde solunum her şey, başaracaktır küçük savaşçın.Sabaha karşı solunum cihazından çıkarıp deneme yapacaklar. İnşallah uyum sağlar. Olmazsa da üzülmeyin ilk denemesi dedi doktor. Uyum sağlasa bile antibiyotik veriliyormuş o en erken 5-7 gün sürermiş.
Evet gördüğüm kadarıyla kimsenin hikayesi birbirini tutmuyor. Tek doğru, ağrıların düzenli olması ve aralıklarının giderek kısalması gerektiği. Bakalım nasıl olacak. Kitlendik kaldık öyle, bekliyorum...PaxosAurora şu kadar saatte şu kadar açılma olduysa, o zaman şu cm e şu kadar saatte gelirim, daha çokmuş gibi bir çıkarım yapmak çok yanlış oluyor. Cidden bir matematiği yok. Ağrı sıklığı 5 dk ya düşünce gidilmeli hastane yakınsa. Bugün instagram bir doğum hikayesi gördüm. İlk doğum olmasına rağmen çok hızlı ilerlemiş mesela. 3-4 saatte doğurmuş, çok aktif pilates yapan biriymiş.
Benim ilkinde 24 saati geçmişti sancılar. Ama bi gideyim deyip gece 12 de gittiğimde 1 cm di açılmam. Sabah 9 da hastaneye gittim tekrar 9 cm di. 10 gibi falan doğum oldu. Gece hızlı ilerlemiş açılmam
Çok şükür iyiyiz canım göğüs ağrısı yaralar ve uykusuzlukla mücadele ediyoruz bir de oğlum şimdiden çok gazlı rezene çayı deniyorum umarım iyi gelirÖyle olur tabii doğal canım. Kucakta dursun hep mümkünse, senin ya da eşinin. Sen iyi misin toparlandın mı biraz
Bu mümkün olur mu bilmiyorum ama biraz uyumaya, enerjini toplamaya çalış canımEvet gördüğüm kadarıyla kimsenin hikayesi birbirini tutmuyor. Tek doğru, ağrıların düzenli olması ve aralıklarının giderek kısalması gerektiği. Bakalım nasıl olacak. Kitlendik kaldık öyle, bekliyorum...
Aslinda gaz bu kadar kucukken baslamaz denir, baska bir derdi olabilir mi? Sizin icmeniz icin kimyon cayi da oneririm.Çok şükür iyiyiz canım göğüs ağrısı yaralar ve uykusuzlukla mücadele ediyoruz bir de oğlum şimdiden çok gazlı rezene çayı deniyorum umarım iyi gelir
Yaaa güç verdiniz sağolun15 dk emmesi muhteşem bir şey. Kendinizle ve bebeğinizle gurur duyun bence. Öyle arada uzun emer arada kısa emer çok normal. Deneye deneye uzatacaksınız zamanı. Hiç endişe etmeyin. Şu an çok güzel ilerleme kat etmişsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?