2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Mübarek günler dua edeceğim. Allah en kısa sürede sağlıkla kavuştursun birbirinize

Kızlar bizim oğlan beşiğe koyduğumuz gibi çığlığı basıyor hep kucakta uyumak istiyor sizinkiler de öyle mi?
Benim oglum oyleydi uyursa yatas juno babyde uyurdu sadece. Besigi isitip oyle yatirabilirsiniz ya da besikte destekleyebilirsiniz ama cok kucuk henuz. Sizi istemesi cok normal. Iyice sizdiktan sonra yatirmayi deneyebilirsiniz. Bunlar ise yarar mi? Tamamen bebege bagli.

Kız kim diyo bunu bilimsizlik diyince de bizim millet valla

Tez vakitte kavusursunuz insallah doktorlar herhangi bir sure ongoruyoe mu?

Çol teşekkür ederim hepsiji deneyeceğim. En son dün doktorda sınırdaydı. Ama zaten kaşık biberonla sütümü verdiğimde maşallah hızlıca emip içiyor ama mememde hemen uyumak istitor
Oyy kuzum benim. Sabırlı ol canım, uyusun gerekirse de. Biraz uyusun, uyandır emsin, biraz daha şekerleme yapsın. Emmek sadece beslenmek değil, o bağı da kurmak demek (emmeyen bebekler bağ kuramaz değil tabii öyle bi anlam yok)
Birazcık yorulacaksın ama bikaç güne düzenin oturacak inşallah

Kızlar bizim oğlan beşiğe koyduğumuz gibi çığlığı basıyor hep kucakta uyumak istiyor sizinkiler de öyle mi?
Şu an yenidoğan olduğu için hala rahmin içindeki ortamı istiyor oluyor bebekler ilk günlerde. Çok normal. Bol bol size sarılmasına izin verin derim aslında ama bu her zaman elbette mümkün olmayabilir. Rahimdeki seslere benzer olan Beyaz gürültü denen sesleri telefondan açıp duyulacak mesafede ama uzak bir yere koyabilirsiniz. Ayrıca kucakta sıkı ve sıcak ortamdan bir anda boş yatağa geçmek bebekleri rahatsız edebilir. Kundak yapmayı deneyebilirsiniz, ya da reflü yastığı oluyor bebeği yan tarafına doğru o reflü yastığının ortasına yatırıyorsunuz, karnına ve sırtına yastıklar destek oluyor, sanki hala anneye sarılıyormuş gibi hissediyor. O yastık şart değil, 2 battaniyeyi kıvırıp da destek yapabilirsiniz. Görüntü şöyle olması lazım:

Eklentiler

• IMG_0894.webp
    3,1 KB · Görüntüleme: 26
Allah yardımcın olsun, çok çok zor bir süreç biliyorum. Dün de yazmıştım sana. Allah sizi bir an önce kavuştursun. Yarın sabah inşallah çifte bayram yapın. Onun sağlığı şimdi her şeyden önemli, önemli olan o. Bütün bu travmatik süreç daha sonra bi şekilde atlatılacak üzülme sen

Bu arada hep ayni yone yatirmamak lazim bebisleri bize hastanede onerilen sirt ustu yatirmakti, bebek kendi cevirir kafasini dediler, oyle de oldu. Bazi kisiler direkt yan yatiriyor ve hep ayni yone yatirince tortikollis adi verilen boyun egriligi, yuzde asimetri durumu ortaya cikabiliyor. Bunun onune gecmek icin yan yatiriyorsaniz bir sefer sagsa, diger sefer sola yatirin. Aklima gelmisken paylasmak istedim nacizane. Bilmeden sorun yasayan cok anne oluyor.

Sizin durumunuz gibi bir durum yaşamamın da mümkün olduğunu söyledi doktor aslında. Yani açılma olmasına rağmen günlerce doğum bekleyebilir dedi. Ama bu gece 3-5 arası da gelebilirsiniz dedi. Bir ara yatırayım dedi. Sonra vazgeçti. Yani ne ben tecrübeliyim ne onun kafası net. En nihayetinde eve geldik ve istediğim bu olduğu için şu an iyiyim diyebilirim. Ağrılar devam ediyor. Sabahtan beri aralıksız ağrıyordu. Akşam bir duş aldım, gevşedim, ağrılar duruldu biraz. En son 1 saat önce girmişti minik bir sancı, şimdi tam 1 saat sonra yine bir yokladı. Bu gece bu şekilde takipte olacağız sanırım. Çok sağ olun tecrübenizi paylaştığınız için, gerçekten çok değerli oluyor bu noktada

Sabaha karşı solunum cihazından çıkarıp deneme yapacaklar. İnşallah uyum sağlar. Olmazsa da üzülmeyin ilk denemesi dedi doktor. Uyum sağlasa bile antibiyotik veriliyormuş o en erken 5-7 gün sürermiş.
Umarim iyi haberler alirsiniz yarin cok zor olduguna eminim, onemli olan bebis toparlarsin gunler hep sizin ileride insallah

Bunla ilgili bir reels izlemiştim direkt sırt üstü koyarsanız uyusa bile uyanıyormuş kendisini savunmasız hissedip hırçınlaşıyormuş yan koyup yavaş yavaş düzleyin diyordu video da
Deniycem canım önce ayaklarını sonra sırt sonra baş yapıyorum ama olmadı iki kişi nöbet halindeyiz beşikte uyusa çok rahat edeceğiz

Sabaha karşı solunum cihazından çıkarıp deneme yapacaklar. İnşallah uyum sağlar. Olmazsa da üzülmeyin ilk denemesi dedi doktor. Uyum sağlasa bile antibiyotik veriliyormuş o en erken 5-7 gün sürermiş.
Bu 7 gün boyunca yoğunbakımda kalmak zorunda mıymış peki. 2si gitti 5 gün desen, senin yanında olup da verilemez mi acaba. Ah yavrum. En nihayetinde solunum her şey, başaracaktır küçük savaşçın.
Bi elini yüzünü yıka güzelce, sütünü sağ, duanı et canım. Ağlamamak insanın elinde değil. Geçecek inşallah, Allah beterinden korusun

Evet gördüğüm kadarıyla kimsenin hikayesi birbirini tutmuyor. Tek doğru, ağrıların düzenli olması ve aralıklarının giderek kısalması gerektiği. Bakalım nasıl olacak. Kitlendik kaldık öyle, bekliyorum...

Öyle olur tabii doğal canım. Kucakta dursun hep mümkünse, senin ya da eşinin. Sen iyi misin toparlandın mı biraz
Çok şükür iyiyiz canım göğüs ağrısı yaralar ve uykusuzlukla mücadele ediyoruz bir de oğlum şimdiden çok gazlı rezene çayı deniyorum umarım iyi gelir

Bu mümkün olur mu bilmiyorum ama biraz uyumaya, enerjini toplamaya çalış canım

Çok şükür iyiyiz canım göğüs ağrısı yaralar ve uykusuzlukla mücadele ediyoruz bir de oğlum şimdiden çok gazlı rezene çayı deniyorum umarım iyi gelir
Aslinda gaz bu kadar kucukken baslamaz denir, baska bir derdi olabilir mi? Sizin icmeniz icin kimyon cayi da oneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…