Uyuyabilmeniz çok iyi olmuş . Açıklık 5-6 cm olduğunda süreç daha hızlı ilerleyecek. Enerjinizi tüketmeyin doğum esnasında lazım olacak mümkün olduğunca dinlenmeye enerji toplamaya bakın dualarım sizinle güzel haberlerinizi bekliyoruzBirinin önemli bir durumu varsa ve kaçırdıysam üzülürüm. Önemsememekten değil, tamamen dünkü afallamamdan ötürüdür
Sağ olun, ben iyiyim. Ağrılar azaldı. Doktorun mu kafası karışık, çocuk mu fake atıyor anlayabilmiş değilim. Ailem de normalde bayram sonu geleceklerdi, dün apar topar Ankara'ya geldiler doğum olacak diye. Beni ayakta, kapıyı açıp onları karşılarken görünce herkes şokGece boyu ağrılar azaldı. 4-5 saat kesintisiz uyuyabildim. Bakalım bugün kahramanımızı ne gibi maceralar bekliyor
Siz nasılsınız asıl? Yavrucuk nasıl? Her şey iyi gidiyordu en son, enerjiniz yüksekti
Doğum da tam olarak böyle bir şey işteBirinin önemli bir durumu varsa ve kaçırdıysam üzülürüm. Önemsememekten değil, tamamen dünkü afallamamdan ötürüdür
Sağ olun, ben iyiyim. Ağrılar azaldı. Doktorun mu kafası karışık, çocuk mu fake atıyor anlayabilmiş değilim. Ailem de normalde bayram sonu geleceklerdi, dün apar topar Ankara'ya geldiler doğum olacak diye. Beni ayakta, kapıyı açıp onları karşılarken görünce herkes şokGece boyu ağrılar azaldı. 4-5 saat kesintisiz uyuyabildim. Bakalım bugün kahramanımızı ne gibi maceralar bekliyor
Siz nasılsınız asıl? Yavrucuk nasıl? Her şey iyi gidiyordu en son, enerjiniz yüksekti
Zaten şu hayatta bir işim de net ve önceden belli olmadı. Hep bir son anda şekillenme, ani değişiklik... Çocuk da bana çekti herhalde, sürprizli bir sürece soktu bizi sağ olsunDoğum da tam olarak böyle bir şey iştedoktorunuz bence iyiymiş tüm ihtimalleri anlatmış ne güzel. Bebiş de uyarı veriyor bak yakınım son hazırlıklarını yap diye Sürecinizi merak ediyorum, umarım kaçırmam
İyi bayramlar herkeseeeHayırlı bayramlar kızlarr
Ah kuşum doğmuş da göbek bağı bile düşmüşUyuyabilmeniz çok iyi olmuş . Açıklık 5-6 cm olduğunda süreç daha hızlı ilerleyecek. Enerjinizi tüketmeyin doğum esnasında lazım olacak mümkün olduğunca dinlenmeye enerji toplamaya bakın dualarım sizinle güzel haberlerinizi bekliyoruz
Biz iyiyiz genel olarak göbek bağı düştü bebeğimin sanırım ondan dolayı biraz huzursuz dünden beri bir söyleniyor uykuya emmeye direniyor o yüzden yorgunum bugünama bunlar da olacak sonuçta iki saat kesintisiz uyursam kendime geleceğim inşallah
Hadi inşallah bakalım moral bozmak yokAh kuşum doğmuş da göbek bağı bile düşmüşMuhtemelen bugün daha iyi geçer. Göbek bağı kanama, iltihap vs. olmadıkça çok da problem yaratan bir şey olmuyor diye biliyorum. Zaten yıkamamışsınızdır da daha. Hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle. Bugün uyursunuz umarım
ChatGPT ile de konuştum. Durum ekteki gibiDoğum da tam olarak böyle bir şey iştedoktorunuz bence iyiymiş tüm ihtimalleri anlatmış ne güzel. Bebiş de uyarı veriyor bak yakınım son hazırlıklarını yap diye Sürecinizi merak ediyorum, umarım kaçırmam
İyiyim çok şükürÖğlenden bir sonraki sabaha kadar 3 cm civarı açılmış o zaman. Ama sonrası hızlı ilerlemiş. İyi misiniz şimdi?
Doktorun da bana söylediği tek net şey, 'yürüyemeyecek gibi olduğunuzda gelin' oldu. O raddeye nasıl, ne zaman gelinir kısmını açıklamadı. O yüzden çok kararsız kaldım ne yapmam gerektiği konusunda.
Kızlarrrr lütfen bana şu emzirme konusunda yardımxı olunbugün bebek 6 günlük oldu. Meme ucum içe çökük hiçbir şekilde bebek alamıyor ebeler hemşirelerde çok uğraştı bu şekilde alamicağını söylediler bende öok denedim . Silikon uç aldık aslında onu kolaylıkla alı dediler ama bebeğim onu da almıyor. Yandan mama süt damlatıp kandırarak arada tutturuyorum memeyi . Sarılık değeri sınırda o yüzden kilo vermemesi lazım, mama takviyesine başladık kaşık biberon ile mecburen. Sütüm fazla çok şükür. Sağıp veriyorum ara ara en azından çocuk anne sütü alsın diye.
Sürekli emzirme denemesi yapıyoruz bütün gün tüm işim bebişi emzirmeye çalışmak.
Ama çok yoruldum ve artık moralim çok bozuldu .
Aynı durumu yaşayanlar bana bir fikir verin lürfen((
Wee baby (biraz sert), mochi gibi manuel süt sağma pompalarını göğüs ucu çıkarmak içinde kullanıyorlar. Onları deneyebilirsin. Silikon göğüs ucunu bebekler tutamıyorlar bence gereksiz.. Ebe ablanın birisi bana önemli olan göğüs ucu değil demişti. Bebeğe kavratmayı öğretince gerisi halloluyor. İlk başta zorlanılıyor ama sonrası rahat oluyor.Kızlarrrr lütfen bana şu emzirme konusunda yardımxı olunbugün bebek 6 günlük oldu. Meme ucum içe çökük hiçbir şekilde bebek alamıyor ebeler hemşirelerde çok uğraştı bu şekilde alamicağını söylediler bende öok denedim . Silikon uç aldık aslında onu kolaylıkla alı dediler ama bebeğim onu da almıyor. Yandan mama süt damlatıp kandırarak arada tutturuyorum memeyi . Sarılık değeri sınırda o yüzden kilo vermemesi lazım, mama takviyesine başladık kaşık biberon ile mecburen. Sütüm fazla çok şükür. Sağıp veriyorum ara ara en azından çocuk anne sütü alsın diye.
Sürekli emzirme denemesi yapıyoruz bütün gün tüm işim bebişi emzirmeye çalışmak.
Ama çok yoruldum ve artık moralim çok bozuldu .
Aynı durumu yaşayanlar bana bir fikir verin lürfen((
Doğrudur benim ilk tecrübe olduğu için terimleri tam anlamıyla bilmiyorum ama siz anladınız benim demek istediğimiHer bebekte emdikten sonra ağızdan gaz çıkarma hep yapılması gereken bir rutin. Bu normal her bebekte olan bir şey. Bazı bebek omuza koyar koymaz gaklar, bazısında da biraz sırta vura vura çıkartmasına yardımcı olmak lazım. Siz de iyi yapıyorsunuz. Bir de gazlı bebek dediğimizde o çok başka bir durum. O bebeğin pırtlamasıyla alakalı, pırtlayıp rahatlamadığında bebeğin karnında çok sancı oluyor, ağlama krizleri, uyuyamama. Genelde en erken 1 hafta 10 günlükken başlar. Her bebek gazlı olacak diye bir şey yok. Gazlı olan bebeğe karnına sırtına bacaklarına masajlar yapmak çok iyi geliyor. Kimyon çayı çok içmiştim, kızım aşırı gazlı bir bebekti. Bazı bebeklerde de hiç olmuyor gaz sorunu, kendisi pırtlayıp çıkartıyorlar.
Kuru bir görüntü varsa sorun yoktur, göbeğin ardında öyle kahverengi siyah bir parça kalmış gibi oluyor ama sonra geçiyor. Zamanı gelmeden düşme durumu olduysa ıslak ve iltihabi bir görüntüsü olurdu, şu an öyle bir durum yok anladığım kadarıyla, o yüzden endişe etmenize gerek yok bence.L Lightning cevabımın sizde olacağını umarak bir soru soracağım
Bebeğimin salı gecesi göbek bağı düştü ama düşmüş gibi değil de kopmuş gibi siyah bir parça daha göbeğinde duruyor hala. Salı gündüz idrar kültürü için bir kit vermişlerdi bir tarafı uzun bir tarafı kısa minik bir poşet. Pipisinin etrafına yapıştırıp dolunca kaba boşaltalım diye. Ben ilkinde göbek bağını rahatsız etmesin diye uzun tarafı yukarı gelecek şekilde yani ters olarak yapıştırmıştım. O şekilde idrar toplayamayınca olması gerektiği gibi yapıştırdım ama göbek bağının tam altına geliyordu. Acaba bu poşet kopmasına sebep olmuş olabilir mi? İçerde siyah görünen parça normal mi? Normalde olması gereken görüntü nasıl bir şey bilmiyorum. Doktoru izinde diye arayamadım. Acile mi götürsem
Yok Yok siyah parça var gibi duruyor bilmeyince endişe ettimKuru bir görüntü varsa sorun yoktur, göbeğin ardında öyle kahverengi siyah bir parça kalmış gibi oluyor ama sonra geçiyor. Zamanı gelmeden düşme durumu olduysa ıslak ve iltihabi bir görüntüsü olurdu, şu an öyle bir durum yok anladığım kadarıyla, o yüzden endişe etmenize gerek yok bence.
Hiç böyle düşünmemiştimAkşamdan fitil koymuştum gerçi çoğu akmıştır ama ya bebeğimin kafasına bulaşırsa diye endişem var
Bende de oluyor ama idrara çıkınca geçiyor, bence idrar torbası biraz dolsa baskı yapıyor bebek çok canımızı yakıyor bu da. Ben en son baktırdığımda enfeksiyon çıkmamıştı ama inşallah olmamıştırArkadaşlar dünden beri çok tuhaf bir şey yaşıyorum. Afedersiniz idrarımı yaparken karnıma çok kötü ağrı, sancı giriyor. İdrar yolu enfeksiyonu ağrısına hiç benzemiyor bildiğiniz yalancı sancı gibi çok şiddetli geliyor ve idrarımı rahat yapamıyorum. Hatta normalde de bazen olan vajina da batma hissi de çok oluyor. Sizce idrar yolu enfeksiyonu mu bu başka bir şey miBayramdan dolayı hastaneye gitmekte zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?