• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Çok şükür iyiyiz canım göğüs ağrısı yaralar ve uykusuzlukla mücadele ediyoruz bir de oğlum şimdiden çok gazlı rezene çayı deniyorum umarım iyi gelir 🤲🏻
Rezene pek önerilmiyor canım içindeki bazı maddelerden ötürü. Gaz için biraz zaman geçmesi lazım bildiğim kadarıyla, yani gaz olması için henüz çok küçük. Bi 2 haftalık falan olmalı diye biliyorum. gaz sancısı olmayabilir. Bebekler stresten de ağlayabilirler, kucaklayıp sakinleştirmek iyi gelebilir.
Göğüs için kalkan da kullanabilirsin, bir de jel yapılıyor o da çok iyi geliyor, gül suyu azıcık, içine bikaç tane ayva çekirdeği. Buzdolabında bekletiyorsun, jel gibi kıvam alıyor. Onu böyle serin serin de sürüyorsun göğsüne baya bi rahatlatıyor

Hepimiz daha ciddi sorunlarla uğraşmaya başladık. Kendi derdime düşüp halini hatırını sormayı ihmal ettiğim varsa hakkını helal etsin. İnşallah iyi olacağız ♥️
Grup bayağı hareketlendi son günlerde. Doğum yapıp bebek bakanlar, doğum yapıp bebeğine kavuşmayı bekleyenler, doğum yapma sürecinde olanlar, hala hamilelik ağrılarıyla uğraşanlar… vs vs… Şu an çok çeşitlilik var grupta Maşaallah. 😅 eskiden hepimiz sadece hamileydik 😂

Grup bayağı hareketlendi son günlerde. Doğum yapıp bebek bakanlar, doğum yapıp bebeğine kavuşmayı bekleyenler, doğum yapma sürecinde olanlar, hala hamilelik ağrılarıyla uğraşanlar… vs vs… Şu an çok çeşitlilik var grupta Maşaallah. 😅 eskiden hepimiz sadece hamileydik 😂
Aynen, işler ciddiye bindi. Buraya kadar düşe kalka getirdik, Allah bundan sonrasında da işlerimizi rast getirsin ♥️

Doktorların hesapladığı erkenmiş yani o son adetle yumurtlama kısmında bi ara varya o boşuna sayılıyormuş ilişki tarihinden itibaren hesaplayacakmışız öyle diyorlar 🤷🏻‍♀️
Ama onların dediğini düşününce de o zaman burada 37 de doğan mesela 35 te mi doğmuş oluyot bu hesaplamaya göre saçma da biraz yani bilemedim kafamı karıştırdılar ben Haziran sonunu beklemek istemiyorum 😐
Yani daha önce doğum yapmadım ama olaya biyolojik olarak baktığımızda da doktorlarınki mantıklı geliyor. Sonuçta oluşan yumurta dölleniyor. Döllenme zamanındansa yumurtanın oluşma zamanı yani son kanamayla bir önceki yumurtanın atılıp yeni yumurtanın oluştuğu zamanı baz almak mantıklı. Bir de herkes hamile kaldığı tarihi bilemez ki yaklaşık 4 hafta içerisinde herhangi bir haftada olmuş olabilir buna göre doğumun son 1 ayından emin olamayız. Bence içinizi ferah tutun mantıksız bir düşünce yakınlarınızınki.

Doktorların hesapladığı erkenmiş yani o son adetle yumurtlama kısmında bi ara varya o boşuna sayılıyormuş ilişki tarihinden itibaren hesaplayacakmışız öyle diyorlar 🤷🏻‍♀️
Ama onların dediğini düşününce de o zaman burada 37 de doğan mesela 35 te mi doğmuş oluyot bu hesaplamaya göre saçma da biraz yani bilemedim kafamı karıştırdılar ben Haziran sonunu beklemek istemiyorum 😐
Geç döllenme diye bir kavram da var bizim bebeğe 12. Haftada geç döllenme dedi doktor adet tarihimle bebeğin gelişimi tutmuyordu 1 hafta ileriye çekti adet tarihimi. Eğer gelişimi tutmasaydı öyle derlerdi bebek geleceği vakti bilir o kadar fazla bir hafta farkı farkedilirdi sen boşver milleti takma kafana 🌺

Rezene pek önerilmiyor canım içindeki bazı maddelerden ötürü. Gaz için biraz zaman geçmesi lazım bildiğim kadarıyla, yani gaz olması için henüz çok küçük. Bi 2 haftalık falan olmalı diye biliyorum. gaz sancısı olmayabilir. Bebekler stresten de ağlayabilirler, kucaklayıp sakinleştirmek iyi gelebilir.
Göğüs için kalkan da kullanabilirsin, bir de jel yapılıyor o da çok iyi geliyor, gül suyu azıcık, içine bikaç tane ayva çekirdeği. Buzdolabında bekletiyorsun, jel gibi kıvam alıyor. Onu böyle serin serin de sürüyorsun göğsüne baya bi rahatlatıyor
Bize iyi geldi şimdilik rezene bir yan etkisini görürsem bırakırım araştırdım zararını da görmedim aksine süt arttırdığı faydalı olduğu yazıyor. Günde 2 fincan üstüne çıkmam zaten. Gaz sancısı da karında değil ama emdikten sonra rahatsızlaşıyor dik pozisyonda omuzda bir yarım saat hafif sallayıp yürüdükten sonra biraz sırtına vuruyorum ebelerin gösterdiği şekilde gayet kuvvetli gaz çıkarıyor ağızdan gak şeklinde çıkınca rahatlıyor zaten ben de yeni tecrübe ediyorum ama her bebekte farklı olabilir.

Hepimiz daha ciddi sorunlarla uğraşmaya başladık. Kendi derdime düşüp halini hatırını sormayı ihmal ettiğim varsa hakkını helal etsin. İnşallah iyi olacağız ♥️
Şu an sadece kendinizi ve bebeğinizi düşünmeniz gereken bir noktadasınız 🤗 hakkımız varsa helal olsun tabii ki 🤗 nasıl oldunuz sancı sıklığı ilerledi mi

Bize iyi geldi şimdilik rezene bir yan etkisini görürsem bırakırım araştırdım zararını da görmedim aksine süt arttırdığı faydalı olduğu yazıyor. Günde 2 fincan üstüne çıkmam zaten. Gaz sancısı da karında değil ama emdikten sonra rahatsızlaşıyor dik pozisyonda omuzda bir yarım saat hafif sallayıp yürüdükten sonra biraz sırtına vuruyorum ebelerin gösterdiği şekilde gayet kuvvetli gaz çıkarıyor ağızdan gak şeklinde çıkınca rahatlıyor zaten ben de yeni tecrübe ediyorum ama her bebekte farklı olabilir.
Tabi tabi emdikten sonra gazını çıkartmak gerekiyor. Maşallah sana da, bence iyi geliyorsun üstesinden 😇

Sizin durumunuz gibi bir durum yaşamamın da mümkün olduğunu söyledi doktor aslında. Yani açılma olmasına rağmen günlerce doğum bekleyebilir dedi. Ama bu gece 3-5 arası da gelebilirsiniz dedi. Bir ara yatırayım dedi. Sonra vazgeçti. Yani ne ben tecrübeliyim ne onun kafası net. En nihayetinde eve geldik ve istediğim bu olduğu için şu an iyiyim diyebilirim. Ağrılar devam ediyor. Sabahtan beri aralıksız ağrıyordu. Akşam bir duş aldım, gevşedim, ağrılar duruldu biraz. En son 1 saat önce girmişti minik bir sancı, şimdi tam 1 saat sonra yine bir yokladı. Bu gece bu şekilde takipte olacağız sanırım. Çok sağ olun tecrübenizi paylaştığınız için, gerçekten çok değerli oluyor bu noktada 🙏🏻
Normal süreci beklerken netlik biraz zor oluyor gibi:) drlarda tecrübelere istatistiklere göre biraz yorumluyorlar☺️ o ağrılar sancılar hem açılmayı hem doğum sürecini hızlandırıyordur.

Kanama, su gelmesi vs durumu olmadıkça o sancıların aralığı azaldığı ve düzenli olduğu vakit gitmek en güzeli🙃

Her bebekte emdikten sonra ağızdan gaz çıkarma hep yapılması gereken bir rutin. Bu normal her bebekte olan bir şey. Bazı bebek omuza koyar koymaz gaklar, bazısında da biraz sırta vura vura çıkartmasına yardımcı olmak lazım. Siz de iyi yapıyorsunuz. Bir de gazlı bebek dediğimizde o çok başka bir durum. O bebeğin pırtlamasıyla alakalı, pırtlayıp rahatlamadığında bebeğin karnında çok sancı oluyor, ağlama krizleri, uyuyamama. Genelde en erken 1 hafta 10 günlükken başlar. Her bebek gazlı olacak diye bir şey yok. Gazlı olan bebeğe karnına sırtına bacaklarına masajlar yapmak çok iyi geliyor. Kimyon çayı çok içmiştim, kızım aşırı gazlı bir bebekti. Bazı bebeklerde de hiç olmuyor gaz sorunu, kendisi pırtlayıp çıkartıyorlar.

Normal süreci beklerken netlik biraz zor oluyor gibi:) drlarda tecrübelere istatistiklere göre biraz yorumluyorlar☺️ o ağrılar sancılar hem açılmayı hem doğum sürecini hızlandırıyordur.

Kanama, su gelmesi vs durumu olmadıkça o sancıların aralığı azaldığı ve düzenli olduğu vakit gitmek en güzeli🙃
Ya bu gece, ya bayramda ya da bayram sonu doğabilir dedi. Hatta bu açılma ile iki hafta bile geçirebilirsiniz de dedi. Bütün istatistikleri serdi yani önüme 😄 Bakalım ne olacak, nasıl olacak... Beklemedeyim. Gece boyu ağrım olmadı. Aralıksız 4-5 saat uyuyabildim. Gerçekten herkesin kendi hikayesi kendine özgüymüş. Yaşadıkça, gördükçe öğreneceğiz 😇

Şu an sadece kendinizi ve bebeğinizi düşünmeniz gereken bir noktadasınız 🤗 hakkımız varsa helal olsun tabii ki 🤗 nasıl oldunuz sancı sıklığı ilerledi mi
Birinin önemli bir durumu varsa ve kaçırdıysam üzülürüm. Önemsememekten değil, tamamen dünkü afallamamdan ötürüdür 🤗

Sağ olun, ben iyiyim. Ağrılar azaldı. Doktorun mu kafası karışık, çocuk mu fake atıyor anlayabilmiş değilim. Ailem de normalde bayram sonu geleceklerdi, dün apar topar Ankara'ya geldiler doğum olacak diye. Beni ayakta, kapıyı açıp onları karşılarken görünce herkes şok 😅 Gece boyu ağrılar azaldı. 4-5 saat kesintisiz uyuyabildim. Bakalım bugün kahramanımızı ne gibi maceralar bekliyor 😄

Siz nasılsınız asıl? Yavrucuk nasıl? Her şey iyi gidiyordu en son, enerjiniz yüksekti 🥰 🧿

Back
X