Enfeksiyon herkeste nasıl seyrediyor bilmiyorum ama bende şiddetli bel ağrısıyla uyutmayacak şekilde berbattı. Kesintisiz bi ağrıydı. Hani hiç nefes aldırmamıştı. Doğum sancısı düzenli nefes aldırıyorSıklığı arttı şuan ama tek taraflı ona eşlik eden bir şey yok hiç ya enfeksiyonsa nasıl ayırt edicem ben bunu
Yok ne kusuru ben zaten bi gün ağzımı açacam ona da kalp kırmak istemiyorum büyüğüm diyorum Allah'ım şu lohusalık geçsinYa neden bir gram düşünce yok bu insanlarda anlamıyorum! Kendisi gelmiş zaten başlı başına yük. Bir de dedeyi sokuyor eve. Yahu sen de doğurdun zamanında, sen de lohusa oldun, hiç mi empati yapmıyorsun be teyzem?! Benim kendi babam doğum olduğu gün çocuğun adını koyup memlekete dönme derdinde şu an. Sırf beni rahatsız etmemek içinKp ne alaka?! Ayrıca doymuyor bu çocuk lafının anlamı nedir ben gerçekten çözemedim. Nereden biliyorsun? Çocuk sana ben açım mı dedi? Diyelim ki engin tecrübelerinle şak diye anladın çocuğun aç olduğunu. Bunu söyleyerek nasıl bir çözüm sunmayı planlıyorsun? Yani demek istediğim, neye yarıyor bu tespitini bizimle paylaşman? Ayy cidden deliriyorum düşüncesizlik karşısında. Kusura bakmayın kv'nize söyleniyor gibi oldum ama ben genel olarak benzer yaklaşımlar gözlemlediğim için toplumdaki bu patavatsızlıklara karşı çok doluyum...
Yaa anneler hatırlamıyo bile o günleriSiz nerde yaşıyordunuz, evet annem de öyle diyo, daha hızlı büyür suyun içinde, ben sizi her gün yıkadım diyor yine karar veremedim bak
Evet diyceksin böyle hoşuma gidiyo bilerek aç bırakıyorum. Ya yeni annesin sen zaten beben doydu mu doymadı mı onun endişesi içindesin, seni rahatlatacağına daha da strese sokuyor. Eşini tebrik ederim ama tongaya düşmemişBen dün misafir konusunda çok gerildim, annem zaten saolsun yanımda herseyimle ilgileniyor, eşim desen hem bebek hem benim etrafımda pervane, çok ilgili bide çıktı geldi kayınvalidem benim memeler sürekli ortada emzirmeyi öğrenmeye çalışıyorum, vajinam zaten ödem olmuş doğru düzgün hareket edemiyorum sakat gibi yürüyorum, pijamalarin içinde perişan paspal halde hem kızımla hem kendimle ilgilenmeye çalışıyorum, gelmiş çok bisey yapacak gibi doymuyor bu çocuk deyip duruyor, bide akşam yemegine kayınpederimi çağırıyor, anne ben perişan haldeyim cekinirim babamın yanında gelmesin diyorum, bişey olmaz o senin baban diyo aradı çağırdı adamı, gelde delirme. Geldi adam ben cekinmedim valla o cekinsin banane, ben uyarmışım, yemekte ben kötü oldum ağrılarım arttı adam dayanamadı beni o halde görmeye gitti, adama söyleseler o düşünememiş benim onun yanında rahat edemeyeceğimi gelmiş ama kaynanam söylese gelmez zaten adamcağız. Bgn de tutturdu gelecem ama tansiyonum yok bilmem ne deyip durmaya yani eşime demek istiyor ki direkt de diyemiyorgel beni al oda yat da dinlen anne o zmn demiş gelip burda anneme ailesinin dedikodusunu yapıyo başka bişey yaptığı yok laf olsun işte
Rusya canım. Evet kesinlikle doğruSiz nerde yaşıyordunuz, evet annem de öyle diyo, daha hızlı büyür suyun içinde, ben sizi her gün yıkadım diyor yine karar veremedim bak
Hemen hemen aynı şeyler bende ekstra ishal durumu var. Az evvel tekrar tuvalete çıkınca rahatladım ben yine, çok şükür. Bağırsaklarım dolu olunca nedense beni zorluyor sanırım, anlamadım, baskı yapıyor aşırı derecede. Siz de tuvalete çıkınca rahatlarsınız belki inşaallah. Ağrım sancım bir şeyim yok o yüzden doktora haber vermek de pek manalı gelmedi.Yaa benimde karnım sert ve dediğin gibi ağrılı gece boyu uzanamadim şimdi biraz uyuyayım dedim o sertlikle uyandım ve dediğin gibi dil kökünde boğaza yakın taş yutmusta boğazımda kalmış gibi ağrıyor midemde aynı şekil taş oturmuş gibi tuvalete günde bir çıkabiliyorum arada sancilarda yokluyor gibi makat ve vajinada baskı hissi var karnimda aşağıya indi acaba acile gitsem mi diyorum
Çok sağolun. Evet bol su içiyorum, kefir de içtim. Biraz lapa gibi pilav yedim ishali kessin diye, o durdurdu biraz gibi geldi ama sonra yine ishal devam etmeye başladı. Ama açıkçası bağırsaklar boşalınca rahatlıyorum. Bir de gün arasında magnezyum içtim o da sanki biraz rahatlattı beni, bilmiyorum plasebo etkisi mi, sertlik kasılma gibi durumlarda elim hemen magnezyuma gidiyor.Bol su için, başka bir şey yiyip içmek nasıl etki yaratır kestiremiyorum şu an. Sudan zarar gelmez. Yine haber verin bize
Bende de vardı kumda döktüm hatta o gün boyu sürmüştü hiç kesilmemişti bu biraz farklı sanırım geçti gibi çünküEnfeksiyon herkeste nasıl seyrediyor bilmiyorum ama bende şiddetli bel ağrısıyla uyutmayacak şekilde berbattı. Kesintisiz bi ağrıydı. Hani hiç nefes aldırmamıştı. Doğum sancısı düzenli nefes aldırıyor
O da hastaneye götürtecek bi durumdu mesela.
Dayanılmayacak bişeyse gidin yinede. Ama enfeksiyon vardıysa yada daha önceden nasıl bişey olduğunu biliyorsanız kıyas edebilirsiniz
Aslında normal sağlıklı beslenmek yeterli. Bol bol su. Şekersiz hoşaf içilir genelde ilk günler. Gazlı yiyeceklerden uzak durulur, çünkü sütten bebeğe direkt gaz geçebilir. Mesela mercimek çorbası, kuru fasulye filan uzak durmak çok iyi olur, ya da bol kimyonlu yenirse gazı önlemeye yardımcı olur. Süt yapıcı şeyler her bünyeden her bünyeye değişiyor. Bol protein ama sebze de eksik olmaması lazım. Yoğurt kefir içilmesi iyi olur. Kahve, siyah çay da sınırlı olmalı. Aklıma gelenler bunlar.Kızlar merhaba. Doğumdan sonra neler yediniz ne yenmeli ne yenmemeli sizler neler yaptınız
Bugün bizim de öyle vallahi gelen giden bitmedi şimdi oturdumEvren herkesi teyakkuza geçirdi, kendi maşallah içeride takılıyorGerçekten bol sürprizli bir grupmuşuz, çoğumuzun beklediği tarihlerde olmadı doğum süreci. Az önce babasıyla dayısı beşiğini de kurdu. Şu an evde herkes can sıkıntısından yiyip içiyor, ben yemek yapıyorum, çamaşır yıkıyorum filan Saçma sapan muallakta kaldık
Gelmesinler ya, biraz rahat bıraksınlar lohusayıBugün bizim de öyle vallahi gelen giden bitmedi şimdi oturdumsiz nasıl oldunuz sancılar başladı mı
Geldim ben hastaneye açıklık muayenesi yapti açıklık yok sancılar 50 düzeyinde sertleşme normal mide ağrısı taş hissi yapabilir diye yolladı geriHemen hemen aynı şeyler bende ekstra ishal durumu var. Az evvel tekrar tuvalete çıkınca rahatladım ben yine, çok şükür. Bağırsaklarım dolu olunca nedense beni zorluyor sanırım, anlamadım, baskı yapıyor aşırı derecede. Siz de tuvalete çıkınca rahatlarsınız belki inşaallah. Ağrım sancım bir şeyim yok o yüzden doktora haber vermek de pek manalı gelmedi.
Çok sağolun. Evet bol su içiyorum, kefir de içtim. Biraz lapa gibi pilav yedim ishali kessin diye, o durdurdu biraz gibi geldi ama sonra yine ishal devam etmeye başladı. Ama açıkçası bağırsaklar boşalınca rahatlıyorum. Bir de gün arasında magnezyum içtim o da sanki biraz rahatlattı beni, bilmiyorum plasebo etkisi mi, sertlik kasılma gibi durumlarda elim hemen magnezyuma gidiyor.
Hahahaha tamam yikamadim daha zaten direniyorum yıkamaya vaktim de olmuyir ödemin acısı mastit için sağ emzir bilmem ne derkenYaa anneler hatırlamıyo bile o günlerigöbek düştükten sonra yıkamıştır yıkama yıkama, 10 gün geç yıkansa bebe büyümesinden bi şey kaybetmez
Yaa çok teşekkür ederimMaşallah sizeÇok güzel yönettiniz son dönemi, doğumu ve lohusalığın başlangıcını. Bütün hormonlarınız oynadı, progesteron dibe vurdu, buna rağmen günlerdir çok iyi götürüyorsunuz Ben sizi takdirle izliyorum
Sinirleniyorsanız da sinirleniyorsunuzdur, bunun için kimseden özür dileyecek değilsiniz. Gelen giden de sizin içinde bulunduğunuz durumu düşünerek konuşsun. Boğaz dokuz boğumCanınızı sıkacak bir şey duyduğunuzda mutlaka usulünce karşılık verin, içinizde tutmayın. Sadece çok yüksek tepki vermemeye çalışın ki çocuğunuza olumsuz yansımasın. İnsan sonra o sinir harbinin yankılarını kendi başına yaşarken keşke şu zekasızlara uymasaydım da bu kadar yükselmeseydim diye hayıflanıyor
Hak ediyorlar bazen gerçekten. Kalabalıktan çocuğu emzirirken sıkıldım gerçekten ama sorsanız sütüm yetmiyormuş da ondanmışBu arada acı eşiğimin yüksek olması ihtimaliyle ilgili sizin gibi cesaretlendirici şeyler söyleyenler olduğu gibi saçma sapan yorumlar da duyuyorum. Maalesef Perşembe günü doğum başlayabilir alarmından itibaren eş dost durumdan haberdar oldu. Arayan soran sağ olsun da çok boş yapıyorlar bazen. Anlattım ya, teyzem çocuğun oksijensiz kalmasından korkuyormuş. Az önce yine aradı, oksijen diyor başka bir şey demiyor. Hayır yani ne bilgin, ne tecrüben var da konuşuyorsun?! Suyum gelmedi, çocuk fıkır fıkır maşallahNeden kriz yaşayalım ki? Kadın işi gücü bırakmış oksijen aşağı oksijen yukarı... Mecburen bozuyorum, başka seçenek bırakmıyorlar.
Kesinlikle katılıyorum ya lohusayım sonuçta çok şükür her şeyi yapmaya çalışıyorum ama iyiyim diye de bu kadar zorlamasalar ne güzel olurduNe kadar rahat konuşuyorlar bu insanlar
yada onlar gibi bizde düşüncesizce cevap vermeliyiz
Bebek yani bu ağlar tabiki kendileri max yarım saat durup gitmeliler..
Geçecek illaki lohusalık böyle biseymis her gün bir sorunbgnde mastit oldum öğlenden beri onunla uğraşıyorum yemin ederim ödem de hala acıyo ama onu unuttum diyebilirim
Düşüncesizlik patavatsızlık bu seviyede olmamalı ya biz de gittik bir sürü lohusa arkadaşımıza akrabamıza hediyemiz varsa verdik bir çay ya içtik ya içmedik kalktık sonraBen dün misafir konusunda çok gerildim, annem zaten saolsun yanımda herseyimle ilgileniyor, eşim desen hem bebek hem benim etrafımda pervane, çok ilgili bide çıktı geldi kayınvalidem benim memeler sürekli ortada emzirmeyi öğrenmeye çalışıyorum, vajinam zaten ödem olmuş doğru düzgün hareket edemiyorum sakat gibi yürüyorum, pijamalarin içinde perişan paspal halde hem kızımla hem kendimle ilgilenmeye çalışıyorum, gelmiş çok bisey yapacak gibi doymuyor bu çocuk deyip duruyor, bide akşam yemegine kayınpederimi çağırıyor, anne ben perişan haldeyim cekinirim babamın yanında gelmesin diyorum, bişey olmaz o senin baban diyo aradı çağırdı adamı, gelde delirme. Geldi adam ben cekinmedim valla o cekinsin banane, ben uyarmışım, yemekte ben kötü oldum ağrılarım arttı adam dayanamadı beni o halde görmeye gitti, adama söyleseler o düşünememiş benim onun yanında rahat edemeyeceğimi gelmiş ama kaynanam söylese gelmez zaten adamcağız. Bgn de tutturdu gelecem ama tansiyonum yok bilmem ne deyip durmaya yani eşime demek istiyor ki direkt de diyemiyorgel beni al oda yat da dinlen anne o zmn demiş gelip burda anneme ailesinin dedikodusunu yapıyo başka bişey yaptığı yok laf olsun işte
Ağrılarınız az en azındanGelmesinler ya, biraz rahat bıraksınlar lohusayıBen iyiyim, ağrılar durdu Beklemedeyiz. Gebelikten çıkıyor gibi olmuştum, gebeliğe döndüm diyorum şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?