2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bende bu durumu çok merak ediyorum. Nemli bezle silin demişlerdi gebe okulunda ama yıkarsanızda çok dikkatli yıkayın göbek bağı iyice kurusun demişlerdi. Acaba oraya su değdirmeden bir yıkama yöntemi yok mudur

Bebek üzerinde çok kıymetli bir tabaka ile doğuyor, verniks. Bebeği hemen yıkamak bu kıymetli tabakayı ziyan etmek demek olur. Hem de su teması bebeğin göbeğinde iltihaba neden olur. Göbek bağının kupkuru tutulması gerekir. Zaten çok nadir durumlar haricinde 1 hafta 10 güne kadar göbek bağı düşer. Hiç acele etmeyin derim. Bebeğin keyfi yerindedir emin olun. Ama mesela o nadir durumlardan birini biz yaşadık, bebeğimin 28. günde göbeği düşmüştü. Biz de 20 günlükten sonra hala düşmeyince göbeğini muhafaza ederek bölgesel olarak bebeği yıkamaya başlamıştık.

Acı eşiğiniz de yüksek olabilir hissetmemek ya da daha az hissetmek iyi bir yerde aslında enerjiniz kalsın doğuma ne kadar güçlü olursanız doğum o kadar hızlı ve kolay olacak inşallah siz yine de dinlenin ama bol bol su için dinlenin aklım sizde güzel haberler gelsin inşallah
Ben de Evren inşallah 10 Haziran'dan önce gelmez dediğinizi hatırladım annelerine sürpriz yapmayı sevecek sanırım bizimkiler

Hayırlı olsun sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah

Üzüldüm keşke elimden bir şey gelse... İnşallah bir an önce geçer ödem zaten bebekle ekstra bir yoğunuz böyle şeyler daha az olsa keşke

Maalesef ben yaşamadım canım. İlk bebeğim de sezaryen oldu.
Ama şimdi farkettim bizim haftamız aynı, senin bebeğin benimkinden 1 gün büyük gibi duruyor. En son geçen hafta cumartesi gittiğimde kanalda değildi bebek hatta kafası sağ tarafımdaydı. Biraz küçükler gibi geliyor bana, telaşa kapılma. Karnımız büyüdü ondan da zorlanıyoruz elbette. Kuzucuğun dursun en az 1 hafta daha inşallah

Teşekkür ederim. Yok ailede kimsede olmadı tek bende. Şimdi kahvaltı yaptım bakalım devam edecek mi…
Hamileyken Daha farkli etkileyebilir belki her sey olur mu olur
enfeksiyon riskine karsi boyle soyleniyor. Iyice kuru tutabilecekseniz sorun olmaz diye biliyorum ama ben beklerim yikamam yine. Nolur nolmaz.

Dursun sonuna kadar da dursun yavrularimiz. Ama bu sancılar kasılmalar yaşantımızı durduruyor. Sürekli bir panik hali var. Yürüyüş yapayım diyorum daha evdeyken şiddetli kasılma geliyor. Dışarda da bu şekilde görülmek istemiyor insan. Hayırlısı olsun artık

Dursun sonuna kadar da dursun yavrularimiz. Ama bu sancılar kasılmalar yaşantımızı durduruyor. Sürekli bir panik hali var. Yürüyüş yapayım diyorum daha evdeyken şiddetli kasılma geliyor. Dışarda da bu şekilde görülmek istemiyor insan. Hayırlısı olsun artık

Ben yıkamamıştım canım beklemiştim. İstersen nemli bezle sil kuzunun boynunu falan ferahlasın

Kızlar gebeliğinde kan sulandırıcı kullananlar doktorunuz doğumdan kaç gün sonra başlattı veya bu konu ile ilgili ne söyledi?
Ben doğumda hastane değiştirdim ve burdaki doktor ( ki hiç bi şey bilmediklerini düşünüyorum) kullanmana gerek yok dedi. Ama ilacı başlatan doktorum doğumdan sonra 1 ay kullanacaksın demişti ki kendisi prof. Ama hanngi gün başlayacağımı konuşmadık. Daha önce sorduğumda hiç net cevap alamamıştım, ne yapacağımı bilmiyorum

Burda doğar doğmaz yıkıyorlar ve bebek için her gün banyo öneriyorlar. Gerçekten sık banyo bebeğin hızlı büyümesine, kilo almasına ve rahat uyumasına yardımcı oluyor

Ay ben şimdi doğurana kadar her şeyi sorarım şimdi de kasığıma bi anda sancı geliyor bıçak saplanır gibi çok kısa ama ara ara oluyor bu neden olabilir

Şimdi doğurmadım ama öncekileri bende yıkamadım. Temmuz bebeğiydi ilk kızım dikkat etmiştik. Ama bazı uzmanlar göbeğe su değdirmeden yıkayabilirsiniz diyor. Benm dr pamuklu suyla silmeyi tavsiye etmişti.

Ay ben şimdi doğurana kadar her şeyi sorarım şimdi de kasığıma bi anda sancı geliyor bıçak saplanır gibi çok kısa ama ara ara oluyor bu neden olabilir
Şimdi yine hepimiz sıklığı ve düzenli oluşu önemli diyecek.

Kasıkta bıçak saplanır gibi aynı tarifi bende yapıyorum ama tek seferlik yada çok arada olunca bi önemi yok. Gece öyle bi girdi insanın nefesini kesiyor ama geçiyor işte. Bunlarda bebeğin kanala girmesi işte açılma vs onlara yardımcı oluyor.

Kızlar 11.günden bildiriyorum başlangıç kilomdan 3 kilo fazlayım sadece toplamda 12 kilo almıştım. Oğlan hala mızmız ama ara ara uyuyor çok şükür Enerjim hala çok yüksek seyrediyor çamaşır bulaşık her şey tamam toz alıp süpürge bile yaptım. bir de bugün yüklenen aşırı bir sinirlilik hali var üstümde. Birazdan da misafirler gelecek. çocuğumla ilgili yorum yapacak kimseye tahammülüm kalmadı. İnşallah birilerine fiziksel olarak zarar vermeden atlatabilirim bugünü bana şans dileyin

Sıklığı arttı şuan ama tek taraflı ona eşlik eden bir şey yok hiç ya enfeksiyonsa nasıl ayırt edicem ben bunu

Yakın çevre mi canım umarım sinirini bozan olmaz valla ben bir ay misafir kabul etmeyi düşünmüyorum zaten gurbetteyiz çok talep olmaz ama arkadaşlara vs kırmadan söylicem
Sakin kalmaya çalış

Yakın çevre mi canım umarım sinirini bozan olmaz valla ben bir ay misafir kabul etmeyi düşünmüyorum zaten gurbetteyiz çok talep olmaz ama arkadaşlara vs kırmadan söylicem
Sakin kalmaya çalış
en iyisini yapıyorsunuz ya biz de artık patavatsızlara kibarca misafir kabul etmediğimizi söylemeye karar verdik iki ağlasa herkesin diline aynı soru düşüyor "sütün yetmiyor dimi" sabır diliyorum hepimize inşallah sakin kalabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…