2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Çok çok geçmiş olsun şimdi nasılsınız daha iyi misiniz

O zaman sizin de benim gibi mideniz boşalırsa rahatlayacaksınız.

O zaman sizin de benim gibi mideniz boşalırsa rahatlayacaksınız.
İnşallah öyle olur canım erik kompostosu yapacam belki o biraz rahatlatır bu gece iyi geçer ama muayene sonrasi sancılar çok arttı kasıklarım bicaklanir gibi ağrıyor

Estağfurullah, hep beraber yola devam

İyi yapmışsınız, hak etmiştir onlar Benim doğum durdu sanki. Gebeliğe geri döndüm Bekle bekle bir sonuç alamamak mental olarak yoruyor. O yüzden doğuma daha varmış gibi takılmaya karar verdim

Eve gelir gelmez yıkadık biz doktor bu konuda bilgşde vermedi zaten ama o pislikle 1 hafta olmaz ne kadr temizleselerde

Kızlar çarşamba doğum yaptım biliyorsunuz dikişlerim ağrıyır tuvalaete gitmeye korkuyorum ama şöylekü çıkmam gerekiyor ve gelen giden yok kanızlık için ne önerirsiniz en acilinden hiç rahat değilim gelse nasıl yapacağımı bilmiyorum hoşaf yedim yiyorum ama henğz olmadı bişey

Kızlar hala gebe olan herkese kolay doğumlar diliyorum.
Ben çarşamba günü sezeryanla doğurdum. 2 gece hastanedeydik bebisle. Bana sorarsanız ilk 2-3 gün hiç sütüm yoktu ama servisteki hemşireler memelerini çekiştirerek bebeğe vermeye ve beni sutum olduguna ikna etmeye çabaladilar.
2 gündür de evdeyiz. Bebek sadece sağ memeden emiyor solu kabul etmiyor. Doymadığını tahmin ediyordum ama bugün öğlen 2den akşam 7ye kadar aralıksız ağlayınca acile gittik. Bu esnada 600 gr kaybetmişiz. Doktora gitme kararını da bebek ağlarken morarinca vermiştik. Doktordan geldiğimizde beridir korkunç bir vicdan azabı hissediyorum. Keşke daha önce hemşireleri dinlemeyip mama desteğine baslasaymisim.
Sol memeyi reddi için de bayram sonrasına hemen bir emzirme danışmanı için görüştüm ve bu memedeki sütü sagip mama gibi vermeye başladım.
Sonra da oturup bir güzel ağladım... aynı durumda olan var mı bilmiyorum ama kendimi sağlıklı bebeği az kalsın açlıktan öldürecek bir anne gibi hissediyorum ve affedemiyorum .

Öncelikle hayırlı olsun sağlıkla mutlulukla büyüsün Zor bir durumda kalmışsınız, suçluluk hissetmeniz de çok normal. Hepimiz bir şeylerin acemisiyiz bilmediğimiz emin olamadığımız konularda başkalarının söylediklerini dinliyoruz buna göre hareket ediyoruz. Siz de hemşireleri dinlemişsiniz nihayetinde bebişin aç kalması kötü olmuş ama yaşadığınız üzüntü hormonlarınızı etkileyecektir yani sütünüzün miktarını da etkileyebilir. O sebeple bunları düşünüp üzülmek yerine bebeğinize ve kendinize daha çok odaklanmalısınız. Mutlaka uzun uzun ten tene temas edin bebeğinizle ki o da rahatlasın. Emzirme danışmanı çok güzel şeyler öğretecek inanın. Sütünüz de sağdıkça ve bebek emdikçe artacak. Buraya süt artırıcı komposto tarifi bırakıyorum bir deneyin işe yarayabilir. Bir de her defasında söylüyorum ama diyetisyen tahin helvası önermişti her kahvaltıda kibrit kutusu kadar. Ben yediğim günlerde daha çok sütüm olduğunu hissediyorum inşallah size de etki eder

Eklentiler

• IMG_20250608_060703.webp
    45,6 KB · Görüntüleme: 53
Mate çayı içmeye başladım ben sıkışma hissi yapmıyor yaklaşık 12 saat sonrası tuvalete çok rahat çıkıyorum. Doktor günde 1 bardağı geçmediğin sürece sorun yok demişti kendi doktorunuza bir danışıp deneyebilirsiniz. Bunun dışında probiyotikler var bebeği etkilemeyen hastane çıkışında yine doktor önerisiyle Miralax şase almıştım ama mate çayıyla daha rahat ettim

İyi yapmışsınız, hak etmiştir onlar Benim doğum durdu sanki. Gebeliğe geri döndüm Bekle bekle bir sonuç alamamak mental olarak yoruyor. O yüzden doğuma daha varmış gibi takılmaya karar verdim
Yaa herkesin doğum hikayesi çok farklı en azından hastanede beklemiyor oluşunuz beni çok mutlu ediyor. 3-4 cm açıklık az değil 5-6 cmden sonrası aktif faza geçiyormuşuz ve süreç çok daha hızlı ilerliyor Eminim Evren de ailesine kavuşmak için sabırsızlanıyordur annesi biraz daha dayanın

Hastane tipi mi pompa nasıl peki, bana hiç pompa söylemediler ama ben emin olmak istiyorum sütüm geliyor mu diye
Yok canım markası bile yok o kadar sıradan bir şey ben burda onlinedan 500₺ gibi bir fiyata almıştım kiwinin şu modeline benziyor ekledim kesinlikle doğumdan önce bulunması gereken bir şeymiş iyi ki lazım olmaz deyip ertelememişim

Eklentiler

• IMG_1089.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 43
İyi pazarlae kızlar ay tam yazıcam konular değişmiş oluyor bi fırsatım olmuyo hızlı toparlamak ille ilgili yazmak istedim, sez sonrası için ilk doğumda dr bana demişti ki vücuduna zaman tanı, 8 hafta yani 40 gün hassas durumdasın zorlama kendini. Bir an evvel iyileşmek diye birşey şöyle var tabi ki ben de ilk günden beri ayaktayım çok şükür ama dinlenmek için alan yaratıyorum. 3,5 yasında çocuğun olunca cok zor kucağıma da alıyorum ayakta da duruorum, parol iç dedi o hakkımı kullanıyorum aralarda mesela hatta ayağıyla karnıma çarptı boydan boya morarmış anne olunca dayanılıyor herşeye

sol memeyi de sağ memeyi tutturur gibi kucağınızda alarak verebilirsiniz. yani ayakları diğer tarafa doğru sarkacak.
bir anne olarak böyle hissetmeniz de çok normal, üzmeyin kendinizi, şu anda birbirinizi tanıyorsunuz bebişle. hemen önleminizi de alıp doktora gitmişsiniz. onun için en iyisi için çabalıyorsunuz. merak etmeyin aynı durumda olan birçok anne var.

tahin helvası da sütte etkili gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…