- 4 Mart 2025
- 1.052
- 1.483
- 48
Evren herkesi teyakkuza geçirdi, kendi maşallah içeride takılıyorAcı eşiğiniz de yüksek olabilir hissetmemek ya da daha az hissetmek iyi bir yerde aslında enerjiniz kalsın doğuma ne kadar güçlü olursanız doğum o kadar hızlı ve kolay olacak inşallahsiz yine de dinlenin ama bol bol su için dinlenin aklım sizde güzel haberler gelsin inşallah
Ben de Evren inşallah 10 Haziran'dan önce gelmez dediğinizi hatırladımannelerine sürpriz yapmayı sevecek sanırım bizimkiler
Maşallah sizeKızlar 11.günden bildiriyorum başlangıç kilomdan 3 kilo fazlayım sadece toplamda 12 kilo almıştım. Oğlan hala mızmız ama ara ara uyuyor çok şükürEnerjim hala çok yüksek seyrediyor çamaşır bulaşık her şey tamam toz alıp süpürge bile yaptım. bir de bugün yüklenen aşırı bir sinirlilik hali var üstümde. Birazdan da misafirler gelecek. çocuğumla ilgili yorum yapacak kimseye tahammülüm kalmadı. İnşallah birilerine fiziksel olarak zarar vermeden atlatabilirim bugünü bana şans dileyin
Bu arada acı eşiğimin yüksek olması ihtimaliyle ilgili sizin gibi cesaretlendirici şeyler söyleyenler olduğu gibi saçma sapan yorumlar da duyuyorum. Maalesef Perşembe günü doğum başlayabilir alarmından itibaren eş dost durumdan haberdar oldu. Arayan soran sağ olsun da çok boş yapıyorlar bazen. Anlattım ya, teyzem çocuğun oksijensiz kalmasından korkuyormuş. Az önce yine aradı, oksijen diyor başka bir şey demiyor. Hayır yani ne bilgin, ne tecrüben var da konuşuyorsun?! Suyum gelmedi, çocuk fıkır fıkır maşallahAcı eşiğiniz de yüksek olabilir hissetmemek ya da daha az hissetmek iyi bir yerde aslında enerjiniz kalsın doğuma ne kadar güçlü olursanız doğum o kadar hızlı ve kolay olacak inşallahsiz yine de dinlenin ama bol bol su için dinlenin aklım sizde güzel haberler gelsin inşallah
Ben de Evren inşallah 10 Haziran'dan önce gelmez dediğinizi hatırladımannelerine sürpriz yapmayı sevecek sanırım bizimkiler
Bakalım benim nasıl olcak artıcak mı kalıcak mı öyle
O sabahki belirtiler yok şuan sol kasığıma sancı giriyor bıçak saplanıyor gibi enfeksiyonum mu var diye stres yapmaya başladımNe durumdasınız?
Enfeksiyon olmayabilir. Haftalarımız ilerledi artık, vücut doğuma hazırlanıyor. Biraz takip edin bakalım. Ağrılar bel ve karında yoğunlaşırsa biraz daha dikkat kesilin. Benim 2 gün boyunca ağrım oldu ama hafif regl ağrısı gibiydi, o arada 3-4 cm açılmış. Şimdiyse hiç ağrım yok mesela. Yoğun ve düzenli ağrılar gelmedikçe ara ara giren bıçak saplanmalarını anlamlı bulmuyor doktorlar.O sabahki belirtiler yok şuan sol kasığıma sancı giriyor bıçak saplanıyor gibi enfeksiyonum mu var diye stres yapmaya başladım
Ne kadar rahat konuşuyorlar bu insanlaren iyisini yapıyorsunuz ya biz de artık patavatsızlara kibarca misafir kabul etmediğimizi söylemeye karar verdikiki ağlasa herkesin diline aynı soru düşüyor "sütün yetmiyor dimi" sabır diliyorum hepimize inşallah sakin kalabilirim
O zaman hala kasılmaların devam ediyor. Çok şiddetlenirse git istersen akşam tekrar. İnsan çok endişelenirDursun sonuna kadar da dursun yavrularimiz. Ama bu sancılar kasılmalar yaşantımızı durduruyor. Sürekli bir panik hali var. Yürüyüş yapayım diyorum daha evdeyken şiddetli kasılma geliyor. Dışarda da bu şekilde görülmek istemiyor insan. Hayırlısı olsun artık
Takip edeyim bakayım hepimizin güzel ilerler süreci inşallahEnfeksiyon olmayabilir. Haftalarımız ilerledi artık, vücut doğuma hazırlanıyor. Biraz takip edin bakalım. Ağrılar bel ve karında yoğunlaşırsa biraz daha dikkat kesilin. Benim 2 gün boyunca ağrım oldu ama hafif regl ağrısı gibiydi, o arada 3-4 cm açılmış. Şimdiyse hiç ağrım yok mesela. Yoğun ve düzenli ağrılar gelmedikçe ara ara giren bıçak saplanmalarını anlamlı bulmuyor doktorlar.
Geçecek illaki lohusalık böyle biseymis her gün bir sorunÜzüldüm keşke elimden bir şey gelse... İnşallah bir an önce geçer ödemzaten bebekle ekstra bir yoğunuz böyle şeyler daha az olsa keşke
Sildik sildik, siliyorum da zaten terleme falan da olmuyor ki hava bize sıcak onlara değilBen yıkamamıştım canım beklemiştim. İstersen nemli bezle sil kuzunun boynunu falan ferahlasın
Aminnnn valla çok üzüldüm sizin için gerçekten hamilelik,lohusalık derken hayatımızın en zor gunlerini yaşıyoruz belkide ama muhtemelen çok büyük level atlayacazGeceki gibi oldum yine bütün karnım saatlerdir aşırı sert, inanılmaz bir hareket kısıtlılığı yapıyor. Yatayım diyorum ne soluma ne sağıma rahat yatabiliyorum. Nefes darlığı da oluyor. Dil kökümde de bir ağrı oluşmaya başladı. İshalim dursun diye dikkat ettim yediklerime, bu sefer de hiç tuvalete çıkamadım, sanırım içimde beni yine huzursuz etmeye başladı. Bence yine bağırsaklarım boşalsa huzura ereceğim. Şu an çok sıkıntılı bir durum bu yaşadığım. Gaz gibi midir nedir çözemedim. Önceki hamileliğimde çok fena kabız sorunu yaşamıştım, bu sefer de ishal sorunu. Allah yardım etsin cümlemize.
Siz nerde yaşıyordunuz, evet annem de öyle diyo, daha hızlı büyür suyun içinde, ben sizi her gün yıkadım diyor yine karar veremedim bakBurda doğar doğmaz yıkıyorlar ve bebek için her gün banyo öneriyorlar. Gerçekten sık banyo bebeğin hızlı büyümesine, kilo almasına ve rahat uyumasına yardımcı oluyor
Yaa benimde karnım sert ve dediğin gibi ağrılı gece boyu uzanamadim şimdi biraz uyuyayım dedim o sertlikle uyandım ve dediğin gibi dil kökünde boğaza yakın taş yutmusta boğazımda kalmış gibi ağrıyor midemde aynı şekil taş oturmuş gibi tuvalete günde bir çıkabiliyorum arada sancilarda yokluyor gibi makat ve vajinada baskı hissi var karnimda aşağıya indi acaba acile gitsem mi diyorumGeceki gibi oldum yine bütün karnım saatlerdir aşırı sert, inanılmaz bir hareket kısıtlılığı yapıyor. Yatayım diyorum ne soluma ne sağıma rahat yatabiliyorum. Nefes darlığı da oluyor. Dil kökümde de bir ağrı oluşmaya başladı. İshalim dursun diye dikkat ettim yediklerime, bu sefer de hiç tuvalete çıkamadım, sanırım içimde beni yine huzursuz etmeye başladı. Bence yine bağırsaklarım boşalsa huzura ereceğim. Şu an çok sıkıntılı bir durum bu yaşadığım. Gaz gibi midir nedir çözemedim. Önceki hamileliğimde çok fena kabız sorunu yaşamıştım, bu sefer de ishal sorunu. Allah yardım etsin cümlemize.
Ben dün misafir konusunda çok gerildim, annem zaten saolsun yanımda herseyimle ilgileniyor, eşim desen hem bebek hem benim etrafımda pervane, çok ilgili bide çıktı geldi kayınvalidem benim memeler sürekli ortada emzirmeyi öğrenmeye çalışıyorum, vajinam zaten ödem olmuş doğru düzgün hareket edemiyorum sakat gibi yürüyorum, pijamalarin içinde perişan paspal halde hem kızımla hem kendimle ilgilenmeye çalışıyorum, gelmiş çok bisey yapacak gibi doymuyor bu çocuk deyip duruyor, bide akşam yemegine kayınpederimi çağırıyor, anne ben perişan haldeyim cekinirim babamın yanında gelmesin diyorum, bişey olmaz o senin baban diyo aradı çağırdı adamı, gelde delirme. Geldi adam ben cekinmedim valla o cekinsin banane, ben uyarmışım, yemekte ben kötü oldum ağrılarım arttı adam dayanamadı beni o halde görmeye gitti, adama söyleseler o düşünememiş benim onun yanında rahat edemeyeceğimi gelmiş ama kaynanam söylese gelmez zaten adamcağız. Bgn de tutturdu gelecem ama tansiyonum yok bilmem ne deyip durmaya yani eşime demek istiyor ki direkt de diyemiyoren iyisini yapıyorsunuz ya biz de artık patavatsızlara kibarca misafir kabul etmediğimizi söylemeye karar verdikiki ağlasa herkesin diline aynı soru düşüyor "sütün yetmiyor dimi" sabır diliyorum hepimize inşallah sakin kalabilirim
Valla bende inşallah kaynanama varmadan bu süreci geçirebilirim diyorum gerçekten aşırı anlayışsız bir kadın zaten ağrılarımiz, endişelerimiz var yorgunuz hormonlar tavan bide bu kendini bilmezlerle uğraşıp kendimize sabır diliyoruz. Biz sabredecegimize onlar biraz haddini bilse keşke, bide kadının kadına yaptığına bakar mısınız, benim yaşadığım şeylerin çoğunu yaşadın lohusayken, halden anlaman lazım demi yooookkkk, dert olmak çoğunun derdien iyisini yapıyorsunuz ya biz de artık patavatsızlara kibarca misafir kabul etmediğimizi söylemeye karar verdikiki ağlasa herkesin diline aynı soru düşüyor "sütün yetmiyor dimi" sabır diliyorum hepimize inşallah sakin kalabilirim
Bol su için, başka bir şey yiyip içmek nasıl etki yaratır kestiremiyorum şu an. Sudan zarar gelmez. Yine haber verin bizeGeceki gibi oldum yine bütün karnım saatlerdir aşırı sert, inanılmaz bir hareket kısıtlılığı yapıyor. Yatayım diyorum ne soluma ne sağıma rahat yatabiliyorum. Nefes darlığı da oluyor. Dil kökümde de bir ağrı oluşmaya başladı. İshalim dursun diye dikkat ettim yediklerime, bu sefer de hiç tuvalete çıkamadım, sanırım içimde beni yine huzursuz etmeye başladı. Bence yine bağırsaklarım boşalsa huzura ereceğim. Şu an çok sıkıntılı bir durum bu yaşadığım. Gaz gibi midir nedir çözemedim. Önceki hamileliğimde çok fena kabız sorunu yaşamıştım, bu sefer de ishal sorunu. Allah yardım etsin cümlemize.
Ya neden bir gram düşünce yok bu insanlarda anlamıyorum! Kendisi gelmiş zaten başlı başına yük. Bir de dedeyi sokuyor eve. Yahu sen de doğurdun zamanında, sen de lohusa oldun, hiç mi empati yapmıyorsun be teyzem?! Benim kendi babam doğum olduğu gün çocuğun adını koyup memlekete dönme derdinde şu an. Sırf beni rahatsız etmemek içinBen dün misafir konusunda çok gerildim, annem zaten saolsun yanımda herseyimle ilgileniyor, eşim desen hem bebek hem benim etrafımda pervane, çok ilgili bide çıktı geldi kayınvalidem benim memeler sürekli ortada emzirmeyi öğrenmeye çalışıyorum, vajinam zaten ödem olmuş doğru düzgün hareket edemiyorum sakat gibi yürüyorum, pijamalarin içinde perişan paspal halde hem kızımla hem kendimle ilgilenmeye çalışıyorum, gelmiş çok bisey yapacak gibi doymuyor bu çocuk deyip duruyor, bide akşam yemegine kayınpederimi çağırıyor, anne ben perişan haldeyim cekinirim babamın yanında gelmesin diyorum, bişey olmaz o senin baban diyo aradı çağırdı adamı, gelde delirme. Geldi adam ben cekinmedim valla o cekinsin banane, ben uyarmışım, yemekte ben kötü oldum ağrılarım arttı adam dayanamadı beni o halde görmeye gitti, adama söyleseler o düşünememiş benim onun yanında rahat edemeyeceğimi gelmiş ama kaynanam söylese gelmez zaten adamcağız. Bgn de tutturdu gelecem ama tansiyonum yok bilmem ne deyip durmaya yani eşime demek istiyor ki direkt de diyemiyorgel beni al oda yat da dinlen anne o zmn demiş gelip burda anneme ailesinin dedikodusunu yapıyo başka bişey yaptığı yok laf olsun işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?