2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Evet gercekten cok zor. Hep bebek bakiminin agu gugu yonleri, iyi yonlerinden bahsediliyor, ama buz dagi cok buyuk. Ilk bebegimde ben de cok bocaladim. Simdi ikincisi ne yapacagim hicbir fikrim yok. Zamanla yeni duzeninizi kuracaksiniz ve her sey daha iyi olacak, o konuda iciniz rahat olsun. Alabildiginiz kadar destek alin eger mumkunse. Yaz mevsimi bebek arabasiyla kisa bir yuruyus bile yapsaniz daha iyi hissedersiniz

Israrla devam edin emzirmeye pes etmeyin, tek seferden bebek biberona alışıp memenizi reddetmez. Israrcı olun vazgeçmeyin tekrar memenize dönecektir eminim.

Israrla devam edin emzirmeye pes etmeyin, tek seferden bebek biberona alışıp memenizi reddetmez. Israrcı olun vazgeçmeyin tekrar memenize dönecektir eminim.
Bu gecemi buna ayıracağım artık ama oğlum da aksi gibi uyanıp emmek istemiyor sarılık olacak diye de korkuyorum bir yandan ne yaptım ben inşallah hızlıca memeye geri döner

En iyisi akışa bırakmak.

Bu gecemi buna ayıracağım artık ama oğlum da aksi gibi uyanıp emmek istemiyor sarılık olacak diye de korkuyorum bir yandan ne yaptım ben inşallah hızlıca memeye geri döner
Yenidoğan bebeği uyandırmak en zor şeylerden biridir zaten. Ayak altlarını, topuğunu kaşıyabilirsiniz, yüzüne hafif hafif üfleyebilirsiniz, nemli bir mendille saçlarını, yüzünü, boynunu silebilirsiniz. Bunlar uyandırmak için benim uyguladığım yöntemlerdendi.

Annelik nasıl ki sezaryen/vajinal doğumla ölçülemeyecek bir şeyse, mama/meme ile de asla ölçülemez. Asla ben nasıl anneyim, yetemiyorum düşüncelerine girmeyin. Sizin elinizden geleni yaptığınız şu anki hüznünüzden besbelli. Ne vaat ediyor Allah “Ben kimseye taşıyamayacağı yükü vermem.” Allah size bir evlat emanet etmişse madem, siz yeterli değilsiniz de kim yeterli olacakmış?! Siz çok güçlüsünüz, bunu hiç unutmayın! Bebeğinizin tek ihtiyaç olduğu şey sizin sevginiz!

Ah papatya kıyamam sana üzülme geçicek geçiyor asla yetersiz değilsin benim ilk kızımda sütüm vardı ama yetmiyordu mama ile destekledim hep ilk haftalarım üzülmekle geçti sonra dedim sanki ben anne sütüyle mi büyümüşüm yoo gayette bağlıyım annemle herşey güzel olcak inan o canın kanın geri gelmicek bu günler öp kokla doya doya o yenidoğan kokusunu

Ben bugün okudum tekrardan dışarı çıkmam gerekti çünkü 4 saat dışarda 4 gün dolapta 6 ay buzlukta kalabilirmiş, dolaptan çıkarıp 10-15 dk oda sıcaklığına geldikten sonra verilebilirmiş eğer aceleniz yoksa, var ise benmari ısıtabilirsniz dio ılık olcak şekilde

Kızlar doğumdan sonra bacaklarda ödem neden olabilir. Hamilelikte yokru bi şeyim. İki bacağım da kütük gibi şiş. Ellerim de de var.
Canım ilk hamilelikte yaşamıştım o şişliği ben de bol su ve ayaklarını yukarı kaldır otururken demişti gün geçtikçe indi o şişlik gördüm böyle dizime sonra daha aşağıya gün gün inmişti

Teşekkür ederim. Dışarda oda sıcaklığında kalınca da benmari usulü ısıtmamız gerekiyor mu?

Ten tene temas ile de çözülür pes etmeyin lütfen

Çok zor şeylerle uğraşıyoruz üzüntünüzü anlıyorum. Vicdani yük yapmışsınız kendinize oysa elinizden geleni yaptığınız da çok belli. Unutmayın ama mutlu anne=mutlu bebek. Siz ne kadar iyi olursanız bebeğiniz de o kadar iyi olacak. Üzüntünüz de sütünüzü etkileyecektir. Birçok hastanede emzirme danışmanı var. Bir görüşün derim. Benim görüştüğüm emzirme danışmanı eşimle beni özel olarak almıştı odaya. Üstelik özel hastane de değil şehir hastanesindeydi bu. İkimize de çok kıymetli bir eğitim verdi iki kere de birlikte emzirdik şimdi ondan aldığım bilgilerle daha fazla emzirebiliyorum. Göğüslerim daha az acıyor bebeğim daha az ağlıyor. Bunu da bir deneyin. Tarif de bırakıyorum fırsat bulursanız işe yarıyor. Tahin helvası da düzenli tüketmeye çalışın. Muhakkak birinden biri işe yarayacaktır. Yeter ki kendinize yüklenip durduk yere yıpranmayın

Eklentiler

• IMG_20250608_211259.webp
    39,9 KB · Görüntüleme: 17
Beni de 5. Gün çağırmıştı doktorum kontrol için. Bi de sürekli üç günde bir bebek sarılığı için çağırıyorlar. Sizin durumlar nasıl kızlar?
Bizim sarılık riski kalktı çok şükür 5.gün gittik yani dün bundan sonra artmaz dedi kontrolde 10.gün çağırdı

Yok ısıtmaya gerek yok direk veriyorum ben
Havalar çok sıcak ya acaba dedim doşarda süte bi şey mi oluyor . Bugün sütü koklayasım geldi de kokusu kötğ geldi bana. Ama daha önce hiç anne sütü koklamadım tabi normalde de öyle mi bilmiyorum acaba dedim haba çok sıcakta dışarda tuttuğum için ekşiyor mu

Etrafıma bakıyorum herkes her şeyi sanki çok güzel yapıyor ben bi beceremedim anne olmayı gibi geliyor nitekim çok zormuş keşke sütüm gelseydi belki o zaman böyle hissetmezdim
Kimse hiçbir şeyi kusursuz yapamıyor ne yazık ki sadece kusurumuz varsa kabul edip düzeltmek için çaba sarf ediyoruz öyle de yapmalıyız. Lütfen kendinizi bırakmayın annelik bir ömür... Pes edersek yoruluruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…