Evet gercekten cok zor. Hep bebek bakiminin agu gugu yonleri, iyi yonlerinden bahsediliyor, ama buz dagi cok buyuk. Ilk bebegimde ben de cok bocaladim. Simdi ikincisi ne yapacagim hicbir fikrim yok. Zamanla yeni duzeninizi kuracaksiniz ve her sey daha iyi olacak, o konuda iciniz rahat olsun. Alabildiginiz kadar destek alin eger mumkunse. Yaz mevsimi bebek arabasiyla kisa bir yuruyus bile yapsaniz daha iyi hissedersinizBirçok anne benim gibi hissediyordur belki
o kadar zorlanıyorum ki eminim hepimiz aynıyızdır bu bi süreç geçecek onu da biliyorum hayatımın en güzel şeyi kucağımda şükür diyorum şu an ama ilk 10 gün çok kötüydü artık alışıyorum oğluma denizime. Lohusalık gerçekten varmış insan yaşamadan bilmiyor
Israrla devam edin emzirmeye pes etmeyin, tek seferden bebek biberona alışıp memenizi reddetmez. Israrcı olun vazgeçmeyin tekrar memenize dönecektir eminim.Kızlar çok kötü bir şey oldu tam sütüm gelmeye başladı dediğim anda emzirmeme yardım etmek için gelen arkadaşım vardı masajı filan nasıl yapacağımı öğretip sütün artmasına yardımcı oldu diye ona çok güvenmiştim bugün ben uyurken iki defa biberonla sağdığım sütü vermiş Philips avent biberon akışı hızlı gelmiş şimdi memeyi reddediyor oğlum şu an çok üzgünüm ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardımcı olun
Bu gecemi buna ayıracağım artık ama oğlum da aksi gibi uyanıp emmek istemiyor sarılık olacak diye de korkuyorum bir yandan ne yaptım benIsrarla devam edin emzirmeye pes etmeyin, tek seferden bebek biberona alışıp memenizi reddetmez. Israrcı olun vazgeçmeyin tekrar memenize dönecektir eminim.
En iyisi akışa bırakmak.Bebeğin haftası ilişki gününden hesaplanmıyor. Yumurtalıklarda bir önceki yumurtlama sonucu döllenmeyen yumurta ile önceki döngü sona erir ve yeni yumurtanın olgunlaşma sürecinin başladığı gün SAT olduğu için bebeğin haftası da o günden itibaren hesap edilir. Bu tüm dünyada bu şekilde hesaplanır. Sanırım günlerimiz hemen hemen aynı. Benim Sat tarihim 11 Eylül. Tahmini doğum tarihi 18 Haziran. Bugün hesaplamalara göre 38+4üm ama belki ultrasonda bakılsa bebeğin gelişimine göre 2-3 gün ileride ya da geride çıkabilir, bu normal.
Yenidoğan bebeği uyandırmak en zor şeylerden biridir zaten. Ayak altlarını, topuğunu kaşıyabilirsiniz, yüzüne hafif hafif üfleyebilirsiniz, nemli bir mendille saçlarını, yüzünü, boynunu silebilirsiniz. Bunlar uyandırmak için benim uyguladığım yöntemlerdendi.Bu gecemi buna ayıracağım artık ama oğlum da aksi gibi uyanıp emmek istemiyor sarılık olacak diye de korkuyorum bir yandan ne yaptım beninşallah hızlıca memeye geri döner
Çok doğru, öyle ya da böyle illa ki doğacaklarEn iyisi akışa bırakmak.
Annelik nasıl ki sezaryen/vajinal doğumla ölçülemeyecek bir şeyse, mama/meme ile de asla ölçülemez. Asla ben nasıl anneyim, yetemiyorum düşüncelerine girmeyin. Sizin elinizden geleni yaptığınız şu anki hüznünüzden besbelli. Ne vaat ediyor Allah “Ben kimseye taşıyamayacağı yükü vermem.” Allah size bir evlat emanet etmişse madem, siz yeterli değilsiniz de kim yeterli olacakmış?! Siz çok güçlüsünüz, bunu hiç unutmayın! Bebeğinizin tek ihtiyaç olduğu şey sizin sevginiz!Merhaba kızlar benim bebişim bugün 30. Günü çok zor geçtiği için yazamadım hiç sizemama ağırlıklı gidiyoruz asla sütüm gelmedi benim sağım yapıyorum o kadar az geliyor ki ilk günler çok ağladım yetersizim emziremiyorum bile ben ne biçim anneyim dedim ama şu an iyiyim bazen yapacak birşey yok gelmeyince gelmiyor ağlamaktan harap oldum 30 gündür uykusuzum ne zaman geçecek bilmiyorum lohusalık çok ağırmış bazen anne olduğumu kabullenemiyorum yetemeyince oğluma
O zaman tahminim 11 Haziran 3 güne doğurursun yaniAynen bencede biz baya azınlığız şuanBenim başka belirtim yok ya nişan felan da gelmedi sadece bebek biraz aşağıya indi gibi geliyor. Sizde var mı belirti
Ah papatya kıyamam sana üzülmeMerhaba kızlar benim bebişim bugün 30. Günü çok zor geçtiği için yazamadım hiç sizemama ağırlıklı gidiyoruz asla sütüm gelmedi benim sağım yapıyorum o kadar az geliyor ki ilk günler çok ağladım yetersizim emziremiyorum bile ben ne biçim anneyim dedim ama şu an iyiyim bazen yapacak birşey yok gelmeyince gelmiyor ağlamaktan harap oldum 30 gündür uykusuzum ne zaman geçecek bilmiyorum lohusalık çok ağırmış bazen anne olduğumu kabullenemiyorum yetemeyince oğluma
Ben bugün okudum tekrardan dışarı çıkmam gerekti çünkü 4 saat dışarda 4 gün dolapta 6 ay buzlukta kalabilirmiş, dolaptan çıkarıp 10-15 dk oda sıcaklığına geldikten sonra verilebilirmiş eğer aceleniz yoksa, var ise benmari ısıtabilirsniz dio ılık olcak şekildeKızlar anne sütü sağıyorum ama doğru muhafaza edip bebeğime verdiğime emin olamadım. Sütü sağıp biberonda oda sıcaklığında 2-3 saat bırakabiliyoruz diye biliyorum. Oda sıcaklığında kaldıktan sonra sıcak suyun içinde bekletip ılıtmamız mı gerekiyor ? Ben genelde sağdıktan sonra 1-2 saat içerisinde kullanıyorum bu yüzden buzdolabına bırakmıyorum ama sizce sağıp buzdolabına mı koysam direkt. 1 saat sonra kullancaksam bile . Sonra ılıtmam mı gerekiyor ? Tam olarak nasıl yaparsam daha iyi sizce?
Canım ilk hamilelikte yaşamıştım o şişliği ben de bol su ve ayaklarını yukarı kaldır otururken demişti gün geçtikçe indi o şişlik gördüm böyle dizime sonra daha aşağıya gün gün inmiştiKızlar doğumdan sonra bacaklarda ödem neden olabilir. Hamilelikte yokru bi şeyim. İki bacağım da kütük gibi şiş. Ellerim de de var.
Teşekkür ederim. Dışarda oda sıcaklığında kalınca da benmari usulü ısıtmamız gerekiyor mu?Ben bugün okudum tekrardan dışarı çıkmam gerekti çünkü 4 saat dışarda 4 gün dolapta 6 ay buzlukta kalabilirmiş, dolaptan çıkarıp 10-15 dk oda sıcaklığına geldikten sonra verilebilirmiş eğer aceleniz yoksa, var ise benmari ısıtabilirsniz dio ılık olcak şekilde
Ten tene temas ile de çözülür pes etmeyin lütfenKızlar çok kötü bir şey oldu tam sütüm gelmeye başladı dediğim anda emzirmeme yardım etmek için gelen arkadaşım vardı masajı filan nasıl yapacağımı öğretip sütün artmasına yardımcı oldu diye ona çok güvenmiştim bugün ben uyurken iki defa biberonla sağdığım sütü vermiş Philips avent biberon akışı hızlı gelmiş şimdi memeyi reddediyor oğlum şu an çok üzgünüm ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardımcı olun
Çok zor şeylerle uğraşıyoruz üzüntünüzü anlıyorum. Vicdani yük yapmışsınız kendinize oysa elinizden geleni yaptığınız da çok belli. Unutmayın ama mutlu anne=mutlu bebek. Siz ne kadar iyi olursanız bebeğiniz de o kadar iyi olacak. Üzüntünüz de sütünüzü etkileyecektir. Birçok hastanede emzirme danışmanı var. Bir görüşün derim. Benim görüştüğüm emzirme danışmanı eşimle beni özel olarak almıştı odaya. Üstelik özel hastane de değil şehir hastanesindeydi bu. İkimize de çok kıymetli bir eğitim verdi iki kere de birlikte emzirdik şimdi ondan aldığım bilgilerle daha fazla emzirebiliyorum. Göğüslerim daha az acıyor bebeğim daha az ağlıyor. Bunu da bir deneyin. Tarif de bırakıyorum fırsat bulursanız işe yarıyor. Tahin helvası da düzenli tüketmeye çalışın. Muhakkak birinden biri işe yarayacaktır. Yeter ki kendinize yüklenip durduk yere yıpranmayınMerhaba kızlar benim bebişim bugün 30. Günü çok zor geçtiği için yazamadım hiç sizemama ağırlıklı gidiyoruz asla sütüm gelmedi benim sağım yapıyorum o kadar az geliyor ki ilk günler çok ağladım yetersizim emziremiyorum bile ben ne biçim anneyim dedim ama şu an iyiyim bazen yapacak birşey yok gelmeyince gelmiyor ağlamaktan harap oldum 30 gündür uykusuzum ne zaman geçecek bilmiyorum lohusalık çok ağırmış bazen anne olduğumu kabullenemiyorum yetemeyince oğluma
Yok ısıtmaya gerek yok direk veriyorum benTeşekkür ederim. Dışarda oda sıcaklığında kalınca da benmari usulü ısıtmamız gerekiyor mu?
Bizim sarılık riski kalktı çok şükür 5.gün gittik yani dün bundan sonra artmaz dediBeni de 5. Gün çağırmıştı doktorum kontrol için. Bi de sürekli üç günde bir bebek sarılığı için çağırıyorlar. Sizin durumlar nasıl kızlar?
Ben gebelikteki ödemden nasıl kurtulurum diye sorduğumda doktorum bana doğumdan sonra da ödem olacak demiştiKızlar doğumdan sonra bacaklarda ödem neden olabilir. Hamilelikte yokru bi şeyim. İki bacağım da kütük gibi şiş. Ellerim de de var.
Bayram dolayısıyla kimseye ulaşamadım salıya randevu ayarlayabildimTatlım özel hastane de doğum yaptıysan hemen emzirme desteği almak istiyorum de ben bgn aldım ebe yardımcı oldu bana keşke bgne kadar gitseymisim
Havalar çok sıcak ya acaba dedim doşarda süte bi şey mi oluyor . Bugün sütü koklayasım geldi de kokusu kötğ geldi bana. Ama daha önce hiç anne sütü koklamadım tabi normalde de öyle mi bilmiyorumYok ısıtmaya gerek yok direk veriyorum ben
Kimse hiçbir şeyi kusursuz yapamıyor ne yazık kiEtrafıma bakıyorum herkes her şeyi sanki çok güzel yapıyor ben bi beceremedim anne olmayı gibi geliyor nitekim çok zormuş keşke sütüm gelseydi belki o zaman böyle hissetmezdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?