2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Benzer endişeler maalesef. Ben de sol memedeki sütü ve mamayi kssik biberonla veriyorum ama hep sağ memeyi de bırakırsa korkusu var bu konuda keşke bir düzen tutturabilsek

Tahminime göre 28 Mayısta sen tam 35+0 olmalısın, 1 hafta önde demiş demek ki. Ben de 31 Mayısta gittim 35+2 idi, 2750 gr dedi. Bizim günümüz aynı ama senin bebeğin 1 hafta önde görünüyor, benimkinden 1 hafta kadar iri yani. Öyle yorumladım ben. Bu hafta bakalım ne söyleyecekler bize doğum tarihi ile ilgili

Arkadaşlar ben de ufak bir güncelleme geçeyim. Bugün doktoruma yazdım. Dünden beri üç parça halinde nişanımın geldiğini söyledim. Ağrı ya da başka bir sorun yoksa acil bir durum olduğunu düşünmüyorum dedi. Ağrı yok, su yok, beklemeye devam yani biz

Evet sürekli sağım yapıyorum ama çok zor kolay gibi görünüyo ama çok zor az da olsa anne sütü alsın onun için ben de her şeyi yapmaya çalışıyorum ilerde pişmanlık yaşamak istemiyorum
Yok canım benim bilmez miyim elbette çok zor. Geçen gün bir emzirme danışmanı gördüm sosyal medyada. Oğlu 8 aylık kadar vardı. Son 3-4 aydır da ne emzirmiş ne süt sağmış (tam çözemedim ama hastalık geçirmiş galiba ilaç falan kullanmış)
Kadın yeniden sütünü artırmaya girişmiş onu çekiyordu. Sağdığı süt miktarı 1 yemek kaşığı kadar var ya ve fakat öyle güzel kendini motive ediyor, rahatlatıyor ki. Bir damla dahi olsa bebeğim anne sütü alsın diyor hem de bak aylar sonra. Ve en önemlisi bu süt böyle kalmayacak biliyorum artacak diyor. Durmadan sağıyor.

Çok hoşuma gitti o bilinç. Oğluna mama kaşığıyla 2-3 kaşık süt veriyordu. Asla pes etme. Zor bir doğum geçirdin, ne lohusalık kolay ne annelik kolay canım benim. Ama inan bana hepsi geçiyor. Ayrıca annelik emzirmekle de ölçülemeyecek kadar mühim bir mesele. Sen elinden geleni yapıyorsun en nihayetinde süt bebeğin sütü ve rızkı veren Allahtır. Sen gönlünü ferah tut

Yani içiniz rahat etmiyo ise dolaba koyun dediğim gibi 10-15 dk da geliomuş oda sıcaklığına sonra verebilirsiniz yine ben bugün o şekilde yaptım verdim ilk kızımda da öyle yapıodum

Etrafıma bakıyorum herkes her şeyi sanki çok güzel yapıyor ben bi beceremedim anne olmayı gibi geliyor nitekim çok zormuş keşke sütüm gelseydi belki o zaman böyle hissetmezdim
Herkes her şeyin iyi yönlerini anlatır, kötü anılar çabuk unutuluyor, siz de unutacaksınız bugünleri. Instagram sosyal medya yalanlarından da özellikle uzak durun uzun bir dönem. Oralarda herkes hayal dünyasında yaşıyor. Siz kalbinizi bebeğinize verin, ona bol bol sarılın. Arkadaşların dediği gibi eğer hiç denemediyseniz bir emzirme danışmanıyla görüşme sağlarsanız içinizin çok rahatlayacağını düşünüyorum, o da size derse ki evet gerçekten olmayacak, tamam dersiniz önünüze bakarsınız, hiçbir şey için kendinizi üzmeye değmez.

Canım sakin ol. Kız 2 biberonla çocuk memeyi reddetmez arkadaşımın oğlu 1 hafta küvezde kaldı biberonla beslendi, oğlan 3 yaşına kadar memeden ayrılmadı. Öyle iki çekmeyle meme reddi olmaz korkma hiç. Onun karnı toktur istemiyordur, telaşa kapılma. Arkadaşın da sana sormadan niye öyle bi şey yaptıysa neyse artık ona da kızma iyi niyetle vermiş ama gerçekten biberondan 2 süt içti diye meme reddi yaşamazsın

Bayram dolayısıyla kimseye ulaşamadım salıya randevu ayarlayabildim
Acile gitseydin keşke bgn bizim bebek kontrolümüz vardı tatil olduğu için acilden kontrole gelin demsilerdi. Bende gitmisken hemen sordum emzirme desteği alabilir miyim zorlanıyorum çok diye hemen ilgilendiler sagolsunlar

Bekleyip göreceğiz artık. Sali günü doktora gidecem. 37 hafta çalışamaz raporu alacam. Evde de tüm uzanıp sıkılıyorum. Eşim de işe gidecek bakalım nasıl geçecek bütün gün.

Bu benim korkulu rüyam oğlumu öyle zor uyandırırdım ki. Allah sağlık versin önce tabii

Sırada sanırım sen varsın. Hayırlısı ile. Su gibi olsun doğum da sonrası da.

[/QUOTE]
zaten son günlerdesin her türlü gelecek artık inş yeri rahat demekki

Annem var ve en eşim gerçekten çok büyük destek ikisi de, lohusalık duygusal olarak çok yoğun çok fazla endişem var hepsi bebekle ilgili doyuyor mu, çişini yapması önemli dediler aman çişini yaptı mı az mı yaptı bgn az yaptı bişey olur mu, sütüm az mı, ben kızı çok uyandıramiyorum uyanıp emmiyor sıpa çok uğraşıyoruz ama bu durum da beni çok korkutuyor aç kalır mi sarılık olur mu. Zaten ağrılarım yüzünden günde en az bir kez ağlıyorum çok büyük acı ama cidden bu ödem farklı bişey. Çok ağrı yapar demişti doktor bgn doktoruma msj attım sık sık ağrı kesici iç ihmal etme dedi. Yani böyle uykusuzluk bende de çok ama kız uyurken gündüzleri fırsat bulunca uyumaya çalışıyorum

Biz ne zaman doğuracağız bekle bekle geçmiyor zaman Salı gününe randevum var. 3 haftadır her randevuya aşırı heyecanlı gidiyorum kesin doğum başlıyor der doktor diye, ama bana mısın demiyor…

Yok yok bize daha var. Sen de Kayseri'deydin dimi, memnun musun doktorundan
Evet Kayseri. Memnunum bi sıkıntı yaşamadık çok şükür. Öyle bayılmıyorum da ama
bana 40ı bulursun dedi ya ben iyice saldım hiç beklemiyorum artık perşembe 38 bitmiş olacak kontrole gidince bakalım ne diyecek

Bayram günü o kadar şiddetli kasılma ve sancılarım vardı ki doguruyorum dedim kesin. Ama hastaneye gittiğimde açılma 0 di.
Yaa inş açılmanız kolay olur. Tüm normal bekleyenlerin inş öyle olur süreç hızlı ve konforlu geçer. Bende diğer doğumlarıma kıyasen öyle dedim. Beklentim o yönde

Bekleyip göreceğiz artık. Sali günü doktora gidecem. 37 hafta çalışamaz raporu alacam. Evde de tüm uzanıp sıkılıyorum. Eşim de işe gidecek bakalım nasıl geçecek bütün gün.
Ay sen çalışıyor musun, maşallah enerjine geçen yazmıştım ya ben 30. Haftada ayrıldım, asla öyle bir enerjim yok.
Söyliyim sana, çok rahat geçecek günlerin boşver napçan yorulup

Sırada sanırım sen varsın. Hayırlısı ile. Su gibi olsun doğum da sonrası da.
Ayy ben kendimden pek umutlu değilim. Sanki açıklığım 7-8 cm'e ulaşacak da ben anlamayacakmışım gibi hissediyorum son yaşadığımız aksiyondan sonra Annem de tutturmuş sen bence birden sancılanıp kapı eşiğinde doğuracaksın diye İnsanın böyle olumlu konuşan, yapıcı, motive edici annesi olmalı
Biz ne zaman doğuracağız bekle bekle geçmiyor zaman Salı gününe randevum var. 3 haftadır her randevuya aşırı heyecanlı gidiyorum kesin doğum başlıyor der doktor diye, ama bana mısın demiyor…
Biz aheste doğuranlar olarak geçeceğiz grup tarihine Benim de randevum Salı günü. Bakalım bu hafta doğurabilecek miyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…