- 27 Eylül 2024
- 107
- 57
- 13
- 35
Benzer endişeler maalesef. Ben de sol memedeki sütü ve mamayi kssik biberonla veriyorum ama hep sağ memeyi de bırakırsa korkusu varMerhaba . Kendinizi üzmeyin o hissiyat sanırım hepimizde var . En azından bende de var .
Bende senin bir tersini yaşıyprum mesela . Hastanede bebek doğunca sarılığı sınırda çıktı öyle olunxa mama vermeleri için çok ısrar ettim. İlk 3 gün sütüm gelmedi ve hemşirelee ağlamasına rağmen mama vermek istemedi. Bende ısrarla mama vermeleri gerektiğini bebeğin sarılığının yükseleceğini söyledim ve mama verdik 3 gün boyunca . Evet çok şükür sarılığı yükselmedi ve bebek ağlamadı hep yiyip uyudu ve kilosunu da güzelce aldı.
Ama gel gelelim ki bu kez de bebek memeyi almıyor . Silikon uç aldırdı hemşireler göğüs ucum içerde ve büyükmüş. Silikon uç ile de bebek hala almıyor sadece binbir kandırmayla yandan süt damlatarak vs tutturuyorum onda da 5 dk emip uyuya kalıyor . Bende bunun için vicdan azabı çekiyorum ve kendimi yetersiz hissediyorum iyi bakamıyormuşum gibi hissediyorum. Sütüm fazla bu sebeple sağıp veriyorum artık mama pek vermiyorum sağdığım sütü veriyorum sakinleştikten sonra emzirmeye çalışıyorum ama o kadqr zor bir süreç kiZ mama verdiğimiz için memeyi almadığını düşünüyoeum. Kaşık biberonla verdik ama yine de böyle
Tahminime göre 28 Mayısta sen tam 35+0 olmalısın, 1 hafta önde demiş demek ki. Ben de 31 Mayısta gittim 35+2 idi, 2750 gr dedi. Bizim günümüz aynı ama senin bebeğin 1 hafta önde görünüyor, benimkinden 1 hafta kadar iri yani. Öyle yorumladım ben. Bu hafta bakalım ne söyleyecekler bize doğum tarihi ile ilgiliBende ilişki gününü biliyorum hangi gün olduğunu bizden iyi bilemezler ya hani. 28 Mayıs'ta gittiğim zaman 2900 demişti 34 kusurde idim 36+1 demisti. Dün ise 38+6 dedibebeğimizin iriliği mi değil mi bilemedim artik
Hadi inşallah kolaylıkla gelsin deO zaman tahminim 11 Haziran 3 güne doğurursun yani
Yok canım benim bilmez miyim elbette çok zor. Geçen gün bir emzirme danışmanı gördüm sosyal medyada. Oğlu 8 aylık kadar vardı. Son 3-4 aydır da ne emzirmiş ne süt sağmış (tam çözemedim ama hastalık geçirmiş galiba ilaç falan kullanmış)Evet sürekli sağım yapıyorum ama çok zor kolay gibi görünüyo ama çok zor az da olsa anne sütü alsın onun için ben de her şeyi yapmaya çalışıyorum ilerde pişmanlık yaşamak istemiyorum
Yani içiniz rahat etmiyo ise dolaba koyun dediğim gibi 10-15 dk da geliomuş oda sıcaklığına sonra verebilirsiniz yineHavalar çok sıcak ya acaba dedim doşarda süte bi şey mi oluyor . Bugün sütü koklayasım geldi de kokusu kötğ geldi bana. Ama daha önce hiç anne sütü koklamadım tabi normalde de öyle mi bilmiyorumacaba dedim haba çok sıcakta dışarda tuttuğum için ekşiyor mu
Herkes her şeyin iyi yönlerini anlatır, kötü anılar çabuk unutuluyor, siz de unutacaksınız bugünleri. Instagram sosyal medya yalanlarından da özellikle uzak durun uzun bir dönem. Oralarda herkes hayal dünyasında yaşıyor. Siz kalbinizi bebeğinize verin, ona bol bol sarılın. Arkadaşların dediği gibi eğer hiç denemediyseniz bir emzirme danışmanıyla görüşme sağlarsanız içinizin çok rahatlayacağını düşünüyorum, o da size derse ki evet gerçekten olmayacak, tamam dersiniz önünüze bakarsınız, hiçbir şey için kendinizi üzmeye değmez.Etrafıma bakıyorum herkes her şeyi sanki çok güzel yapıyor ben bi beceremedim anne olmayı gibi geliyor nitekim çok zormuş keşke sütüm gelseydi belki o zaman böyle hissetmezdim
Canım sakin ol. Kız 2 biberonla çocuk memeyi reddetmezKızlar çok kötü bir şey oldu tam sütüm gelmeye başladı dediğim anda emzirmeme yardım etmek için gelen arkadaşım vardı masajı filan nasıl yapacağımı öğretip sütün artmasına yardımcı oldu diye ona çok güvenmiştim bugün ben uyurken iki defa biberonla sağdığım sütü vermiş Philips avent biberon akışı hızlı gelmiş şimdi memeyi reddediyor oğlum şu an çok üzgünüm ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardımcı olun
Acile gitseydin keşke bgn bizim bebek kontrolümüz vardı tatil olduğu için acilden kontrole gelin demsilerdi. Bende gitmisken hemen sordum emzirme desteği alabilir miyim zorlanıyorum çok diye hemen ilgilendiler sagolsunlarBayram dolayısıyla kimseye ulaşamadım salıya randevu ayarlayabildim
Bekleyip göreceğiz artık. Sali günü doktora gidecem. 37 hafta çalışamaz raporu alacam. Evde de tüm uzanıp sıkılıyorum. Eşim de işe gidecek bakalım nasıl geçecek bütün gün.Tahminime göre 28 Mayısta sen tam 35+0 olmalısın, 1 hafta önde demiş demek ki. Ben de 31 Mayısta gittim 35+2 idi, 2750 gr dedi. Bizim günümüz aynı ama senin bebeğin 1 hafta önde görünüyor, benimkinden 1 hafta kadar iri yani. Öyle yorumladım ben. Bu hafta bakalım ne söyleyecekler bize doğum tarihi ile ilgili
Bu benim korkulu rüyamYenidoğan bebeği uyandırmak en zor şeylerden biridir zaten. Ayak altlarını, topuğunu kaşıyabilirsiniz, yüzüne hafif hafif üfleyebilirsiniz, nemli bir mendille saçlarını, yüzünü, boynunu silebilirsiniz. Bunlar uyandırmak için benim uyguladığım yöntemlerdendi.
Sırada sanırım sen varsın. Hayırlısı ile. Su gibi olsun doğum da sonrası da.Arkadaşlar ben de ufak bir güncelleme geçeyim. Bugün doktoruma yazdım. Dünden beri üç parça halinde nişanımın geldiğini söyledim. Ağrı ya da başka bir sorun yoksa acil bir durum olduğunu düşünmüyorum dedi. Ağrı yok, su yok, beklemeye devam yani biz
Bide senin 3. Dimi daha kolay olur diyorlar ilk doğuma nazaran. İnşallah öyle olur.Sırada sanırım sen varsın. Hayırlısı ile. Su gibi olsun doğum da sonrası da.
[/QUOTE]Zorlanmıyorum yaa ama çok kilo almadım o yüzden olabilir mi bilemiyorum. Hatta karnım üstünden boşalınca bugün iş yaparken bile rahattım nedenseAma artık gelsin ya dün akşam arkadaşımla konuştum ara ara sancısı vardı az önce doğdu ve ben ondan ileriyim hafta olarak ben ne zaman doğcam diyorum artık
Annem var ve en eşim gerçekten çok büyük destek ikisi de, lohusalık duygusal olarak çok yoğunCanım benim de öyleydi. 10. Gün daha iyi oluyor ama yine de tabi oturup kalkarken ve tuvalette acı var. Kendini hatırlatıyor. Zamanla daha iyi oluruz inşallah. Aynen lohusalık durumları
Gerçekten ne yerde ne gökteyiz uyum sağlamaya çalışıyorum ve uykum var. Ödem var kilo çok veremedim. 5!kg gitti sadece. Ödem çok oluyor. Senin lohusalık duyguları nasıl? Kim kalıyor seninle?
Biz ne zaman doğuracağızArkadaşlar ben de ufak bir güncelleme geçeyim. Bugün doktoruma yazdım. Dünden beri üç parça halinde nişanımın geldiğini söyledim. Ağrı ya da başka bir sorun yoksa acil bir durum olduğunu düşünmüyorum dedi. Ağrı yok, su yok, beklemeye devam yani biz
Evet Kayseri. Memnunum bi sıkıntı yaşamadık çok şükür. Öyle bayılmıyorum da amaYok yok bize daha var. Sen de Kayseri'deydin dimi, memnun musun doktorundan
Yaa inş açılmanız kolay olur. Tüm normal bekleyenlerin inş öyle olur süreç hızlı ve konforlu geçer. Bende diğer doğumlarıma kıyasen öyle dedim. Beklentim o yöndeBayram günü o kadar şiddetli kasılma ve sancılarım vardı ki doguruyorum dedim kesin. Ama hastaneye gittiğimde açılma 0 di.
Ay sen çalışıyor musun, maşallah enerjineBekleyip göreceğiz artık. Sali günü doktora gidecem. 37 hafta çalışamaz raporu alacam. Evde de tüm uzanıp sıkılıyorum. Eşim de işe gidecek bakalım nasıl geçecek bütün gün.
Ayy ben kendimden pek umutlu değilim. Sanki açıklığım 7-8 cm'e ulaşacak da ben anlamayacakmışım gibi hissediyorum son yaşadığımız aksiyondan sonraSırada sanırım sen varsın. Hayırlısı ile. Su gibi olsun doğum da sonrası da.
Biz aheste doğuranlar olarak geçeceğiz grup tarihineBiz ne zaman doğuracağızbekle bekle geçmiyor zaman Salı gününe randevum var. 3 haftadır her randevuya aşırı heyecanlı gidiyorum kesin doğum başlıyor der doktor diye, ama bana mısın demiyor…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?