- 14 Ağustos 2011
- 28.803
- 4.542
- 448
Bana da doktor ilk hafta mama ver dedi ben vermedim çünkü ödem zaten gidiyor kilo olarak dedim bekledim üç gün sonra gerek yok dedi. Üzülmeyin memeyi alır inşallah. Herşey çok güzel olsun.Merhaba . Kendinizi üzmeyin o hissiyat sanırım hepimizde var . En azından bende de var .
Bende senin bir tersini yaşıyprum mesela . Hastanede bebek doğunca sarılığı sınırda çıktı öyle olunxa mama vermeleri için çok ısrar ettim. İlk 3 gün sütüm gelmedi ve hemşirelee ağlamasına rağmen mama vermek istemedi. Bende ısrarla mama vermeleri gerektiğini bebeğin sarılığının yükseleceğini söyledim ve mama verdik 3 gün boyunca . Evet çok şükür sarılığı yükselmedi ve bebek ağlamadı hep yiyip uyudu ve kilosunu da güzelce aldı.
Ama gel gelelim ki bu kez de bebek memeyi almıyor . Silikon uç aldırdı hemşireler göğüs ucum içerde ve büyükmüş. Silikon uç ile de bebek hala almıyor sadece binbir kandırmayla yandan süt damlatarak vs tutturuyorum onda da 5 dk emip uyuya kalıyor . Bende bunun için vicdan azabı çekiyorum ve kendimi yetersiz hissediyorum iyi bakamıyormuşum gibi hissediyorum. Sütüm fazla bu sebeple sağıp veriyorum artık mama pek vermiyorum sağdığım sütü veriyorum sakinleştikten sonra emzirmeye çalışıyorum ama o kadqr zor bir süreç kiZ mama verdiğimiz için memeyi almadığını düşünüyoeum. Kaşık biberonla verdik ama yine de böyle
Doktora söylerseniz ödem söktürücü verir, benim de hamilelikte olmamıştı ama sonrasında söktürücü vermişti doktor önceki doğumlarda.Kızlar doğumdan sonra bacaklarda ödem neden olabilir. Hamilelikte yokru bi şeyim. İki bacağım da kütük gibi şiş. Ellerim de de var.
Yaaa kıyamam sarılık mi oldu dedim ya okuyamadım yazılanları inşallah düşmüştür kuzucuğun sarılığıMaşallah çok şükür canım sevindim. Evet canım. Salı günü gidicez tekrar kısmet ise. İnşallah sarılığı düşmüştür.
Bende ilişki gününü biliyorum hangi gün olduğunu bizden iyi bilemezler ya hani. 28 Mayıs'ta gittiğim zaman 2900 demişti 34 kusurde idim 36+1 demisti. Dün ise 38+6 dediSen doğumu yapacağın doktora git canım, sonuçta ultrason ölçümü bu.
Benim de geç döllenme mesela, doktorum ve gittiğim başka doktorlar düzeltilmiş adet tarihimi baz alıyorlar. Sonra devlette yeni bi doktora gittim, bana diyo ki geç döllenme olmamış o doktor yanlış söylüyo. Yok hocam geç döllenme oldu ben biliyorum yani dedimayol çocuğu ben yaptım, ne zaman yaptığımı bilmez miyim böyle demedim tabi de tamam peki diyip çıktım
Benim de düzeltilmiş adet tarihim 26 eylül. Senin doktorun da en son mayıs sonunda gitmişsin gününle uyumlu ölçmüş. Gerçi bilmiyorum iri bir bebek de olabilir. Benim bebeğim 2750 gr idi en son, benden 2 hafta geride olan bi arkadaşım var onun bebeği 3000 gr imişo da mesela iri bi bebek
Bende 4 gündür anneyim ve bende çok zorlanıyorum, çoğu şeyden korkuyorum, endişe duyuyorum emse yetti mi sarılık olur mu, biraz çişini yapmasa bişey mi oldu, sütüm gelmiyor yok bebeği uyandiramiyorum emzirmeyorum falan bir sürü şey hepimiz bu duyguları yaşıyoruz bence,sanırım doğal bi süreç bu, bgn bende dedim ben çok zorlandım kimse bu kadar zorlanmıyor diye ama ne yaşadıklarıni bilemiyoruz kimsenin, kendini üzme hepimiz aynı durumdayız ve geçecek sakın kalmak en önemlisiEtrafıma bakıyorum herkes her şeyi sanki çok güzel yapıyor ben bi beceremedim anne olmayı gibi geliyor nitekim çok zormuş keşke sütüm gelseydi belki o zaman böyle hissetmezdim
Ben dayanamadım ya bebek ağlıyordu damla sütüm yoktu. Bebek aç aç nasıl kalcak dedim kendi kendime .Bana da doktor ilk hafta mama ver dedi ben vermedim çünkü ödem zaten gidiyor kilo olarak dedim bekledim üç gün sonra gerek yok dedi. Üzülmeyin memeyi alır inşallah. Herşey çok güzel olsun.
Bayram günü o kadar şiddetli kasılma ve sancılarım vardı ki doguruyorum dedim kesin. Ama hastaneye gittiğimde açılma 0 di.Kasılmalar daha belirgin artık. Benim aşağıda zaten ya sanki. Mide tarafım boş. Böyle elimi koyunca hissedebiliyorum. Bu kasılmalar sıklaşıp böyle giderse açılmam olur diye de öngörüyorum. Ama işte çok hareketliydim ondan da olabilir. O yüzden şu 2 gün kendimi dinlicem
Siz benden öndesiniz zaten hafta olarak ki karnınız geçerken indiyse gelir 2-3-4 güneçok net hissedersiniz birden indiyse tabi. Eğilmek ayakkabı giymek vs baya imkansız olur.
Bende mutluluktan ziyade neye uğradığımı şaşırmış bir halde gibiyim. Umarım bahsedilen lohusa stresi vs budur. Düzeleceğimizi düşünüyorum gün geçtikçeEtrafıma bakıyorum herkes her şeyi sanki çok güzel yapıyor ben bi beceremedim anne olmayı gibi geliyor nitekim çok zormuş keşke sütüm gelseydi belki o zaman böyle hissetmezdim
İnşallah halledeceğiz geçecek hepsi teşekkürBende 4 gündür anneyim ve bende çok zorlanıyorum, çoğu şeyden korkuyorum, endişe duyuyorum emse yetti mi sarılık olur mu, biraz çişini yapmasa bişey mi oldu, sütüm gelmiyor yok bebeği uyandiramiyorum emzirmeyorum falan bir sürü şey hepimiz bu duyguları yaşıyoruz bence,sanırım doğal bi süreç bu, bgn bende dedim ben çok zorlandım kimse bu kadar zorlanmıyor diye ama ne yaşadıklarıni bilemiyoruz kimsenin, kendini üzme hepimiz aynı durumdayız ve geçecek sakın kalmak en önemlisiçoğu şeyi hallettik, bu günleri de hallaledecez .
Anne olmak hic kolay bir sey degil. Sizin icin artik yeni bir hayat. Lohusalik bambaska bir psikoloji. Uykusuzluk zaten butun kimyayi etkiliyor. Bunlari ya da benzerlerini tum anneler hissediyor oyle ya da boyle. Kendinize zaman tanıyınMerhaba kızlar benim bebişim bugün 30. Günü çok zor geçtiği için yazamadım hiç sizemama ağırlıklı gidiyoruz asla sütüm gelmedi benim sağım yapıyorum o kadar az geliyor ki ilk günler çok ağladım yetersizim emziremiyorum bile ben ne biçim anneyim dedim ama şu an iyiyim bazen yapacak birşey yok gelmeyince gelmiyor ağlamaktan harap oldum 30 gündür uykusuzum ne zaman geçecek bilmiyorum lohusalık çok ağırmış bazen anne olduğumu kabullenemiyorum yetemeyince oğluma
Ilk gunler mama ile desteklemek bence hic de kotu bir fikir degil. Ilk oglumda gunde bir sefer de olsa vermistik, doktor kucuk bebek destekleyelim demisti. Yaklasik 10 gun sonra hep anne sutuyle devam ettik ama bu bebegimde de sarilik riskine karsi bir ogun de olsa verebilirim. Annelik iste hep bir eksiklik ariyoruz kendimizde. Demem o ki, kendinize o mu bu mu demeyin, bazen surec farkli ilerliyor sebebi biz degiliz illa.Ben dayanamadım ya bebek ağlıyordu damla sütüm yoktu. Bebek aç aç nasıl kalcak dedim kendi kendime .
o kadar zorlanıyorum ki eminim hepimiz aynıyızdır bu bi süreç geçecek onu da biliyorum hayatımın en güzel şeyi kucağımda şükür diyorum şu an ama ilk 10 gün çok kötüydü artık alışıyorum oğluma denizime. Lohusalık gerçekten varmış insan yaşamadan bilmiyorAnne olmak hic kolay bir sey degil. Sizin icin artik yeni bir hayat. Lohusalik bambaska bir psikoloji. Uykusuzluk zaten butun kimyayi etkiliyor. Bunlari ya da benzerlerini tum anneler hissediyor oyle ya da boyle. Kendinize zaman tanıyınbebis de ister mama ister anne sutu, saglikla buyusun de hic onemli degil, ilerleyen sureclerde siz de daha net fark edersiniz umarim
Canım benim ağlama, üzülme de. Emzirmek şu aşamada senin bilinçli bi şekilde yapmayacağın bi şey değil ki. Belki bir emzirme danışmanından danışmanlık almak işe yarayabilir. Sağım yapmayı asla bırakma, az geliyor deme devam et. Mama da olsa meme de olsa büyüyecek bebişler. Mümkün olduğunca kucağında tut bebeğini, üzülme, üzüntü de sütünü azaltır. Moralini yüksek tut lütfenMerhaba kızlar benim bebişim bugün 30. Günü çok zor geçtiği için yazamadım hiç sizemama ağırlıklı gidiyoruz asla sütüm gelmedi benim sağım yapıyorum o kadar az geliyor ki ilk günler çok ağladım yetersizim emziremiyorum bile ben ne biçim anneyim dedim ama şu an iyiyim bazen yapacak birşey yok gelmeyince gelmiyor ağlamaktan harap oldum 30 gündür uykusuzum ne zaman geçecek bilmiyorum lohusalık çok ağırmış bazen anne olduğumu kabullenemiyorum yetemeyince oğluma
Bebeğin haftası ilişki gününden hesaplanmıyor. Yumurtalıklarda bir önceki yumurtlama sonucu döllenmeyen yumurta ile önceki döngü sona erir ve yeni yumurtanın olgunlaşma sürecinin başladığı gün SAT olduğu için bebeğin haftası da o günden itibaren hesap edilir. Bu tüm dünyada bu şekilde hesaplanır. Sanırım günlerimiz hemen hemen aynı. Benim Sat tarihim 11 Eylül. Tahmini doğum tarihi 18 Haziran. Bugün hesaplamalara göre 38+4üm ama belki ultrasonda bakılsa bebeğin gelişimine göre 2-3 gün ileride ya da geride çıkabilir, bu normal.Bende ilişki gününü biliyorum hangi gün olduğunu bizden iyi bilemezler ya hani. 28 Mayıs'ta gittiğim zaman 2900 demişti 34 kusurde idim 36+1 demisti. Dün ise 38+6 dedibebeğimizin iriliği mi değil mi bilemedim artik
Evet sürekli sağım yapıyorum ama çok zor kolay gibi görünüyo ama çok zor az da olsa anne sütü alsın onun için ben de her şeyi yapmaya çalışıyorum ilerde pişmanlık yaşamak istemiyorumCanım benim ağlama, üzülme de. Emzirmek şu aşamada senin bilinçli bi şekilde yapmayacağın bi şey değil ki. Belki bir emzirme danışmanından danışmanlık almak işe yarayabilir. Sağım yapmayı asla bırakma, az geliyor deme devam et. Mama da olsa meme de olsa büyüyecek bebişler. Mümkün olduğunca kucağında tut bebeğini, üzülme, üzüntü de sütünü azaltır. Moralini yüksek tut lütfen
Buzdolabından sonra benmari usulü ılıtmanız gerekir ama dışarıda bırakırsanız ılıtmanıza gerek olmadığını düşünüyorum. Zaten havalar çok sıcak dışarda tutmayın bile bence.Kızlar anne sütü sağıyorum ama doğru muhafaza edip bebeğime verdiğime emin olamadım. Sütü sağıp biberonda oda sıcaklığında 2-3 saat bırakabiliyoruz diye biliyorum. Oda sıcaklığında kaldıktan sonra sıcak suyun içinde bekletip ılıtmamız mı gerekiyor ? Ben genelde sağdıktan sonra 1-2 saat içerisinde kullanıyorum bu yüzden buzdolabına bırakmıyorum ama sizce sağıp buzdolabına mı koysam direkt. 1 saat sonra kullancaksam bile . Sonra ılıtmam mı gerekiyor ? Tam olarak nasıl yaparsam daha iyi sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?