2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bana da doktor ilk hafta mama ver dedi ben vermedim çünkü ödem zaten gidiyor kilo olarak dedim bekledim üç gün sonra gerek yok dedi. Üzülmeyin memeyi alır inşallah. Herşey çok güzel olsun.

Merhaba kızlar benim bebişim bugün 30. Günü çok zor geçtiği için yazamadım hiç size mama ağırlıklı gidiyoruz asla sütüm gelmedi benim sağım yapıyorum o kadar az geliyor ki ilk günler çok ağladım yetersizim emziremiyorum bile ben ne biçim anneyim dedim ama şu an iyiyim bazen yapacak birşey yok gelmeyince gelmiyor ağlamaktan harap oldum 30 gündür uykusuzum ne zaman geçecek bilmiyorum lohusalık çok ağırmış bazen anne olduğumu kabullenemiyorum yetemeyince oğluma

Kızlar doğumdan sonra bacaklarda ödem neden olabilir. Hamilelikte yokru bi şeyim. İki bacağım da kütük gibi şiş. Ellerim de de var.
Doktora söylerseniz ödem söktürücü verir, benim de hamilelikte olmamıştı ama sonrasında söktürücü vermişti doktor önceki doğumlarda.

Maşallah çok şükür canım sevindim. Evet canım. Salı günü gidicez tekrar kısmet ise. İnşallah sarılığı düşmüştür.
Yaaa kıyamam sarılık mi oldu dedim ya okuyamadım yazılanları inşallah düşmüştür kuzucuğun sarılığı

Bende ilişki gününü biliyorum hangi gün olduğunu bizden iyi bilemezler ya hani. 28 Mayıs'ta gittiğim zaman 2900 demişti 34 kusurde idim 36+1 demisti. Dün ise 38+6 dedi bebeğimizin iriliği mi değil mi bilemedim artik

Etrafıma bakıyorum herkes her şeyi sanki çok güzel yapıyor ben bi beceremedim anne olmayı gibi geliyor nitekim çok zormuş keşke sütüm gelseydi belki o zaman böyle hissetmezdim
Bende 4 gündür anneyim ve bende çok zorlanıyorum, çoğu şeyden korkuyorum, endişe duyuyorum emse yetti mi sarılık olur mu, biraz çişini yapmasa bişey mi oldu, sütüm gelmiyor yok bebeği uyandiramiyorum emzirmeyorum falan bir sürü şey hepimiz bu duyguları yaşıyoruz bence,sanırım doğal bi süreç bu, bgn bende dedim ben çok zorlandım kimse bu kadar zorlanmıyor diye ama ne yaşadıklarıni bilemiyoruz kimsenin, kendini üzme hepimiz aynı durumdayız ve geçecek sakın kalmak en önemlisi çoğu şeyi hallettik, bu günleri de hallaledecez .

Bana da doktor ilk hafta mama ver dedi ben vermedim çünkü ödem zaten gidiyor kilo olarak dedim bekledim üç gün sonra gerek yok dedi. Üzülmeyin memeyi alır inşallah. Herşey çok güzel olsun.
Ben dayanamadım ya bebek ağlıyordu damla sütüm yoktu. Bebek aç aç nasıl kalcak dedim kendi kendime .

Bayram günü o kadar şiddetli kasılma ve sancılarım vardı ki doguruyorum dedim kesin. Ama hastaneye gittiğimde açılma 0 di.

Kızlar anne sütü sağıyorum ama doğru muhafaza edip bebeğime verdiğime emin olamadım. Sütü sağıp biberonda oda sıcaklığında 2-3 saat bırakabiliyoruz diye biliyorum. Oda sıcaklığında kaldıktan sonra sıcak suyun içinde bekletip ılıtmamız mı gerekiyor ? Ben genelde sağdıktan sonra 1-2 saat içerisinde kullanıyorum bu yüzden buzdolabına bırakmıyorum ama sizce sağıp buzdolabına mı koysam direkt. 1 saat sonra kullancaksam bile . Sonra ılıtmam mı gerekiyor ? Tam olarak nasıl yaparsam daha iyi sizce?

Etrafıma bakıyorum herkes her şeyi sanki çok güzel yapıyor ben bi beceremedim anne olmayı gibi geliyor nitekim çok zormuş keşke sütüm gelseydi belki o zaman böyle hissetmezdim
Bende mutluluktan ziyade neye uğradığımı şaşırmış bir halde gibiyim. Umarım bahsedilen lohusa stresi vs budur. Düzeleceğimizi düşünüyorum gün geçtikçe

Kızlar çok kötü bir şey oldu tam sütüm gelmeye başladı dediğim anda emzirmeme yardım etmek için gelen arkadaşım vardı masajı filan nasıl yapacağımı öğretip sütün artmasına yardımcı oldu diye ona çok güvenmiştim bugün ben uyurken iki defa biberonla sağdığım sütü vermiş Philips avent biberon akışı hızlı gelmiş şimdi memeyi reddediyor oğlum şu an çok üzgünüm ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardımcı olun

İnşallah halledeceğiz geçecek hepsi teşekkür
Ederim :)

Anne olmak hic kolay bir sey degil. Sizin icin artik yeni bir hayat. Lohusalik bambaska bir psikoloji. Uykusuzluk zaten butun kimyayi etkiliyor. Bunlari ya da benzerlerini tum anneler hissediyor oyle ya da boyle. Kendinize zaman tanıyın bebis de ister mama ister anne sutu, saglikla buyusun de hic onemli degil, ilerleyen sureclerde siz de daha net fark edersiniz umarim

Ben dayanamadım ya bebek ağlıyordu damla sütüm yoktu. Bebek aç aç nasıl kalcak dedim kendi kendime .
Ilk gunler mama ile desteklemek bence hic de kotu bir fikir degil. Ilk oglumda gunde bir sefer de olsa vermistik, doktor kucuk bebek destekleyelim demisti. Yaklasik 10 gun sonra hep anne sutuyle devam ettik ama bu bebegimde de sarilik riskine karsi bir ogun de olsa verebilirim. Annelik iste hep bir eksiklik ariyoruz kendimizde. Demem o ki, kendinize o mu bu mu demeyin, bazen surec farkli ilerliyor sebebi biz degiliz illa.

Birçok anne benim gibi hissediyordur belki
o kadar zorlanıyorum ki eminim hepimiz aynıyızdır bu bi süreç geçecek onu da biliyorum hayatımın en güzel şeyi kucağımda şükür diyorum şu an ama ilk 10 gün çok kötüydü artık alışıyorum oğluma denizime. Lohusalık gerçekten varmış insan yaşamadan bilmiyor

Canım benim ağlama, üzülme de. Emzirmek şu aşamada senin bilinçli bi şekilde yapmayacağın bi şey değil ki. Belki bir emzirme danışmanından danışmanlık almak işe yarayabilir. Sağım yapmayı asla bırakma, az geliyor deme devam et. Mama da olsa meme de olsa büyüyecek bebişler. Mümkün olduğunca kucağında tut bebeğini, üzülme, üzüntü de sütünü azaltır. Moralini yüksek tut lütfen

Bebeğin haftası ilişki gününden hesaplanmıyor. Yumurtalıklarda bir önceki yumurtlama sonucu döllenmeyen yumurta ile önceki döngü sona erir ve yeni yumurtanın olgunlaşma sürecinin başladığı gün SAT olduğu için bebeğin haftası da o günden itibaren hesap edilir. Bu tüm dünyada bu şekilde hesaplanır. Sanırım günlerimiz hemen hemen aynı. Benim Sat tarihim 11 Eylül. Tahmini doğum tarihi 18 Haziran. Bugün hesaplamalara göre 38+4üm ama belki ultrasonda bakılsa bebeğin gelişimine göre 2-3 gün ileride ya da geride çıkabilir, bu normal.

Son düzenleme:
Evet sürekli sağım yapıyorum ama çok zor kolay gibi görünüyo ama çok zor az da olsa anne sütü alsın onun için ben de her şeyi yapmaya çalışıyorum ilerde pişmanlık yaşamak istemiyorum

Buzdolabından sonra benmari usulü ılıtmanız gerekir ama dışarıda bırakırsanız ılıtmanıza gerek olmadığını düşünüyorum. Zaten havalar çok sıcak dışarda tutmayın bile bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…