2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Biz seninle aynı gün doğurduk benimki ve seninki aynı ağrıları çekiyor olabilir :) bizimkinde gaz var ama doktor 20 güne bu gaz sancısılari geçer dedi onu bekliyorum 😅
Ay inşallah yaa bebişe de üzülüyorum bi rahat değil🥲
Çok uykusuz kaldıysa uyumak için emip, uyuyamıyordur. Yorgun düşüp sinirleniyor olabilir
Her gün aynısı oluyor bende öyle düşünüyordum ilk ama bi huzursuzluk vat

Kızlar bebeği kabız felan olan oldu mu dün bebeğim önceki günler günde 3 kez kaka yaparken hiç yapmadı sürekli ıkınıyor ben kabız felan değilim ama benden geçiyor ise

Kızlar bebeği kabız felan olan oldu mu dün bebeğim önceki günler günde 3 kez kaka yaparken hiç yapmadı sürekli ıkınıyor ben kabız felan değilim ama benden geçiyor ise
Her gün yapmak zorunda değil bebekler. Normal bir durum. 1 hafta sonra hala yapmazsa kabız sayılır.

Dün gece eşimin ailesiyle ilgili problem yaşadık. Sütümün sabah baya azaldığını gördüm. Pompaya da çok gelmedi. Bebek emerken bir gün önce sütler damlardı o da olmadı. Süt hemen böyle pıt diye kesilir mi ?
Öyle düşünmeyin. Kesildiğini sanmıyorum en fazla 1-2 günlük bir azalma dönemi yaşıyor olabilirsiniz. Bazen sıcaktan ya da bebeğin az emmesinden de olabiliyor ara ara. Protein ağırlıklı beslenmeye çalışın. Haşlanmış et mesela çok iyi gelir. Bol su için. Hoşaf yapıp için bol bol. Taze incir de çok artırıyor. Aşure, keşkek tarzı buğday içerikli şeyler de yiyebilirsiniz. En geç 2-3 içinde önceki haline dönecek eminim.

Kızlar çevremde benden sonra doğum yapanlar var bakıyorum daha bir ay dolmadan bebeklerini güzel güzel giydirip gezmelere gidiyorlar ben o dönemlerde evde ağlıyordum şimdi de çok farklı sayılmam gerçi nasıl oluyor bu insanlar emzirmiyor mu kaynağı ne bu enerji ve bakımlılığın ben bir kapatıcı rimel zor sürüyorum o da yeni yeni
Üzülme yalnız değilsin. Aynı duygu bende de var. Adına kıskançlık mı dersin imrenme mi 🙈 instagramda falan da görüyorum vay be diyorum. evden dışarı çıkmak zulüm geliyor bana. Terliyorum sütüm akıyor bebek acıktı mı mı rahat mı sonra aşırı yoruluyorum eskiden böyle değildim gezme deyince akan sular dururdu Rabbim bi enerji verirdi hasta halimle 25 bin adım atmalı gezerdim 😂 şu an yan odaya gitmeye üşeniyorum abartısız. Oturduğum yerden hala kalkamıyorum hamileliğimdeki gibi muhtemelen artan kilom yüzünden bacaklarım dengeyi kuramıyor. Arada bir kızı kursa götürdüğümde bebişi de alıp çıkıyoruz ama zulüm gibi geliyor mecburiyetten gidiyoruz. Aslında dışarda uslu uslu uyuyor yavrum hiç eziyet etmiyor ama ben kendim zorlanıyorum malesef. Tabi sıcakların da çok etkisi var bunda.

Şu hayatta erkek olmak varmış. Eşim kişisi çocuk başkasınınmış gibi yaşıyor. Bir kez bez değiştirmişliği, üstünü giydirmişliği veya banyo yaptırmışlığı yok. Söyleyince ben korkarım yapamam. Ayrı odalarda yatıyoruz zaten uykusu çok hafif uyanınca geri uyuyamıyor. Hadi o neyse bende istemiyorum yanımda bana bşr faydası yok zaten aksine onun sıcaklığı stresi de bize geçecek. İşten geliyor yemek yok mutfağa girip bi yemek yapıyor. Bebek durmadıysa sırayla yiyoruz o ara uyutuyor bakıyor. Onun dışında biraz sevip odasına çekiliyor. Eski düzenimize bir dönsek sıkıldım diyor 😂 Hacı senin düzeninde değişiklik mi var bi yemek yapıyorsun alt tarafı o mu zoruna gidiyor, bulaşığa da dokunmuyor. Bugün evlilik yıl dönümümüz ben tamamen unutmuşum kendi derdimden dün o hatırlattı. Yahu ben böyle romantizmler istemiyorum. Mesela kalk bi kahvaltı hazırla dimi yatıyor hala.

Ooo rimel sürüyosun ha, bu ne bakım 💅 😄 ben saçımı zor topluyorum, o videodaki kadın gibi. Bi çocuğum oldu, ne devletten haberim var ne milletten saçımı zor topluyorum 😄
O gezen güzel anneler genellikle emzirmiyor, yanlarında mutlaka yardımcı var, bebeğe bakan ayrı evin temizliğini yemeğini yapan ayrı. Ya da o kadar geziyorlar ki evleri zaten hiç kirlenmiyor 😄 gece uykusuz kalsalar, dağ gibi birikmiş çamaşır bulaşık onlara baksa balkona zor çıkarlar. Ay nerden biliyosun deme 😵‍💫😭
geçen hafta bizde eşimle yemeğe gittik veeeee rimel sürdüm, inanabiliyor musunuz 😃😃😃 kendimi o kadar bakımlı hissettim ki 😀😀

Kızlar ben gece 12 gibi son mamasını verdim uyuttum. Sabah 7ye kadar aralarda eme eme geldik. Sabah da güzel kalktı, huzursuz değildi. Sütümden emin değilim asla, sizce 12de yediği mamayla sabah 7ye kadar huzursuz olmadan tok kalma ihtimali var mı sütüm çok azsa?
Doymasa uyumazdi bence canm

Şu hayatta erkek olmak varmış. Eşim kişisi çocuk başkasınınmış gibi yaşıyor. Bir kez bez değiştirmişliği, üstünü giydirmişliği veya banyo yaptırmışlığı yok. Söyleyince ben korkarım yapamam. Ayrı odalarda yatıyoruz zaten uykusu çok hafif uyanınca geri uyuyamıyor. Hadi o neyse bende istemiyorum yanımda bana bşr faydası yok zaten aksine onun sıcaklığı stresi de bize geçecek. İşten geliyor yemek yok mutfağa girip bi yemek yapıyor. Bebek durmadıysa sırayla yiyoruz o ara uyutuyor bakıyor. Onun dışında biraz sevip odasına çekiliyor. Eski düzenimize bir dönsek sıkıldım diyor 😂 Hacı senin düzeninde değişiklik mi var bi yemek yapıyorsun alt tarafı o mu zoruna gidiyor, bulaşığa da dokunmuyor. Bugün evlilik yıl dönümümüz ben tamamen unutmuşum kendi derdimden dün o hatırlattı. Yahu ben böyle romantizmler istemiyorum. Mesela kalk bi kahvaltı hazırla dimi yatıyor hala.
Maalesef bu sene bunu kabullendim. Şimdiye kadar hiç alttan alan olmamıştım ama sadece konuştuğumla kalıyorum, absürt bir şekilde büyüyüp kavgaya dönüşüyor olay ve değişen bir şey yok. O yüzden pes ettim artık. Çalışmayan bir kadınım, eşimi ailemi seviyorum, en azından yaptığım hizmet sevdiklerime diye kabullendim. Onun hayatı paylaşmaktan anladığı benim evi çekip çevirmem, çocukları idare etmem ve onun da işe gidip para kazanması olarak sabit bir fikirle gelmiş geçmiş, evde bir şeye elini sürmedi sürmüyor, bu düşüncelerini de 10 senedir naptıysam değiştiremediğim için artık 10 yılın sonunda kabullendim nihayet. Kendi babamdan böyle görmedim ama belli ki 40 yaşında bir adamı da bu saatten sonra değiştiremem. Ama kabullenince bir huzura erdim sanki, kendimi artık onu değiştirmeye çabalamakla yormuyorum, evet ev düzeni ve çocuklarla çok yoruluyorum ama bir şekilde hafifledim sanki. En azından enerjimi onu değiştirmeye harcamadığım için kendimi diğer şeylere daha enerjik hissetmeye başladım. Acaba emekli filan olursa evde bir işin ucundan tutar mı, zannımca en fazla bir süpürge açar yumurta kırar, onun haricinde böyle gelmiş böyle gidiyor. Allah sağlık sıhhat versin cümlemize. En önemlisi o.

Maalesef bu sene bunu kabullendim. Şimdiye kadar hiç alttan alan olmamıştım ama sadece konuştuğumla kalıyorum, absürt bir şekilde büyüyüp kavgaya dönüşüyor olay ve değişen bir şey yok. O yüzden pes ettim artık. Çalışmayan bir kadınım, eşimi ailemi seviyorum, en azından yaptığım hizmet sevdiklerime diye kabullendim. Onun hayatı paylaşmaktan anladığı benim evi çekip çevirmem, çocukları idare etmem ve onun da işe gidip para kazanması olarak sabit bir fikirle gelmiş geçmiş, evde bir şeye elini sürmedi sürmüyor, bu düşüncelerini de 10 senedir naptıysam değiştiremediğim için artık 10 yılın sonunda kabullendim nihayet. Kendi babamdan böyle görmedim ama belli ki 40 yaşında bir adamı da bu saatten sonra değiştiremem. Ama kabullenince bir huzura erdim sanki, kendimi artık onu değiştirmeye çabalamakla yormuyorum, evet ev düzeni ve çocuklarla çok yoruluyorum ama bir şekilde hafifledim sanki. En azından enerjimi onu değiştirmeye harcamadığım için kendimi diğer şeylere daha enerjik hissetmeye başladım. Acaba emekli filan olursa evde bir işin ucundan tutar mı, zannımca en fazla bir süpürge açar yumurta kırar, onun haricinde böyle gelmiş böyle gidiyor. Allah sağlık sıhhat versin cümlemize. En önemlisi o.
Emekli olsalar hiç çekilmez bütün gün burnunun dibinde herşeye karışır 😂😂 benimki öğretmen yazın evde hiç tavsiye etmiyorum 😂
Birçok erkek böyle maalesef özellikle oğlu olan güzel anneler siz evladınızı merhametli ve sorumluluğunu bilecek şekilde yetiştirin lütfen 💕🌸

Emekli olsalar hiç çekilmez bütün gün burnunun dibinde herşeye karışır 😂😂 benimki öğretmen yazın evde hiç tavsiye etmiyorum 😂
Birçok erkek böyle maalesef özellikle oğlu olan güzel anneler siz evladınızı merhametli ve sorumluluğunu bilecek şekilde yetiştirin lütfen 💕🌸
Ayy doğru emekliliği hiç düşünmeyeyim ben o zaman 😅 evet amin 2 oğlum var inşaallah babası fikirlerini empoze etmeden 😅😅

Öyle düşünmeyin. Kesildiğini sanmıyorum en fazla 1-2 günlük bir azalma dönemi yaşıyor olabilirsiniz. Bazen sıcaktan ya da bebeğin az emmesinden de olabiliyor ara ara. Protein ağırlıklı beslenmeye çalışın. Haşlanmış et mesela çok iyi gelir. Bol su için. Hoşaf yapıp için bol bol. Taze incir de çok artırıyor. Aşure, keşkek tarzı buğday içerikli şeyler de yiyebilirsiniz. En geç 2-3 içinde önceki haline dönecek eminim.
Çok teşekkür ederim. Dediklerinizi yapacağım. Dediğiniz gibi 2 gündür Az emdirip biberonla vermek zorunda kaldım. İnşallah geçici bir şeydir

Kızlar bebeğim 2 ay 4 günlük oldu. Zeka kartları dışında bebeğin oynayabileceği bir oyuncak var mı? Yani ben bir sürü şey almıştım sa şuan hangisi uygun ona bilemiyorum? Piyanolu oyun halısı için küçük geldi bana durmadı çünkü. Sizler neler yapıyorsunu. Süt içip uyuyor ya da kucakta şarkı söyleyip sohbet ediyoruz gezdiriyoeuz vs başka bir şey yapmıyorum. Şimdi dedim ki acaba hata mı ediyorum bu çocuğun oynayacağı bir şeyler mi çıkarsam diye . Ama ne yapılacağını bilemedim. Sizlerde durum nedir

Dün gece eşimin ailesiyle ilgili problem yaşadık. Sütümün sabah baya azaldığını gördüm. Pompaya da çok gelmedi. Bebek emerken bir gün önce sütler damlardı o da olmadı. Süt hemen böyle pıt diye kesilir mi ?
Merak etmeyin kesilmemiştir . Benim sütüm çok fazla olmasına rağmen bende aynı şekilde eşimin ailesi ile sıkıntı yaşadığım her gün sütüm inanılmaz azaldı. İlk olduğunda çok korkmuş ağlamıştım sütüm kesildi diye . 1 gün sonra düzeldi. Daha sınra 2-3 kez daha aynı şeyi yaşadım yani onların evine her gidişimde sütüm kesilir gibi azaldı eve döndüğümde geri eski haline döndü . Yani süt stresten inanılmaz derecede etkileniyoe

Kızlar çevremde benden sonra doğum yapanlar var bakıyorum daha bir ay dolmadan bebeklerini güzel güzel giydirip gezmelere gidiyorlar ben o dönemlerde evde ağlıyordum şimdi de çok farklı sayılmam gerçi nasıl oluyor bu insanlar emzirmiyor mu kaynağı ne bu enerji ve bakımlılığın ben bir kapatıcı rimel zor sürüyorum o da yeni yeni
Valla rimel kaptıcı sürüyorsan kendini tebrik et 😂 ben en son ne zaman sürdüğümü hatırlamıyorum . Saçımı bile çoğu zaman arabaya bindikten sonra topluyorum öyle bir haldeyim🫠 çevrende gördüklerinin muhakkak destekçileri vardır

Kızlar bebeğim 2 ay 4 günlük oldu. Zeka kartları dışında bebeğin oynayabileceği bir oyuncak var mı? Yani ben bir sürü şey almıştım sa şuan hangisi uygun ona bilemiyorum? Piyanolu oyun halısı için küçük geldi bana durmadı çünkü. Sizler neler yapıyorsunu. Süt içip uyuyor ya da kucakta şarkı söyleyip sohbet ediyoruz gezdiriyoeuz vs başka bir şey yapmıyorum. Şimdi dedim ki acaba hata mı ediyorum bu çocuğun oynayacağı bir şeyler mi çıkarsam diye . Ama ne yapılacağını bilemedim. Sizlerde durum nedir
Bence şu an küçükler herşey için bol bol konuşuyorum onunla gerçi üç gündür 8. Hafta atağındayiz bence, aşırı huysuz ama yine de konuşuyorum, oda konuşmaya çalışıyor aaaa uuuu biseyler diyor garibim, çenesi düşük olacak 😃 burda bi arkadaşımız oyun halısını yazmış bende gittim hemen çıkardım dün , ama anlamadı bişey ayakları çok hareketli olduğu için piyanoyu çalışıyor ama anlamıyor ki yavrum o sesin ordan geldigini bide oyun halısı fisher Price ın ki asıl olan oyuncaklar baya renkli biraz onlara baktı falan o kadar , bu arada bugün ben nereye gidersem gözüyle beni takip ettiğini farkettim yaaa büyüyor bu minnoslar. Neyse oyuncak için erken bence 😃

Kızlar kv kp bebeğime torunları değilde çocuklarıymış gibi davranıyor. Aynı durumu yaşayan var mı? Tek torunları seviyorlar anlıyorum da aertık bu durum iyice çıldırtmaya başladı beni. Her şeye müdahale etmeye çalışıyorlar ama ben sanki dış kapının mandalıyımda onlarda bebeğin anne babası gibi. Sabah emzik koymuştum ağzına , görüntülü aradılar . Kp dio ki emziği çıkar . ( hani dese ki kızım emzik zararlı olabilir mi vermesen daha mı iui dese bi nebze anlicam onu da 1 kez söyleyehilirler tabi gerisini ben bilirm) ama direkt çıkar diyor . Çıkarmadım elbette hayır ben böyle uygun görüyorum dedim . Ya da mesela diyorki bi büyüsün onu yazlığa götürecem aylarca ( sen bana sordun mu annesi uygun görüyor mu). Söyleyiş tarzları hep şey yaparım ederim sormam etmem gibi. Aşırı irite edici . Mesela benim bebeğim sıcağı hiç sevmiyor haliyle kundaktan nefret ediyor ve ben annesi olarak böyle olduğunu biliyırum. Çocuğu kundak yapıyorlar bana sormadan , ben çocuk sevmiyor sıcağı durmuyor böylr desem bile yok kundak iyidir diyip yapıp bırakıyorlar . Sormak yok anladım da ben söyleyince de kendi bildikleriji yapıyorlar . Gerçekten nasıl baş edeceğimi bilmiyorum artık. Eşime söyleyince haklısın ama onlarında tek torunu ne yapayım görüşmeyelim mi diyor çok seviyorlar diyor . Yahu 9 ay karnımda ben taşıdım gecelerdir uykusuz kalan benim ama hiçbir şekilde söyledijlerim kaale alınmıyor. Burcu ne biliyor kafasındalar ınlar ne diyorsa doğru olan odur. Sürekli büyünce şöyle yapcwz böyle yapcaz diyorlar hana sormadan planlar yapıyorlar. Ben her seferinde bozuyorum tahi ama yine de sinir oluyorum.
Durup dururken yarın yazlığa gidecez diyorlar mesela . Ama bana hiç sormamışlar gelecek misin diye ? Onlar karar vermişse gidecez. Gelmeyeceğiz bebeğim bu sıralar evde kalacak dedim ,bir dahakine bana sorarak plan yaparsanız böyle bozulmamış olur dedim . Süt meselesi olmasaydı bebeği hötürürdük diyor hala . Kafayı yersin😡

Bence şu an küçükler herşey için bol bol konuşuyorum onunla gerçi üç gündür 8. Hafta atağındayiz bence, aşırı huysuz ama yine de konuşuyorum, oda konuşmaya çalışıyor aaaa uuuu biseyler diyor garibim, çenesi düşük olacak 😃 burda bi arkadaşımız oyun halısını yazmış bende gittim hemen çıkardım dün , ama anlamadı bişey ayakları çok hareketli olduğu için piyanoyu çalışıyor ama anlamıyor ki yavrum o sesin ordan geldigini bide oyun halısı fisher Price ın ki asıl olan oyuncaklar baya renkli biraz onlara baktı falan o kadar , bu arada bugün ben nereye gidersem gözüyle beni takip ettiğini farkettim yaaa büyüyor bu minnoslar. Neyse oyuncak için erken bence 😃
Bende piyanolu oyun halısını denedim ayağıyla vuruyor ama dediğin gibi sesin ordan çıktığını anlamadığı için sıkılıp ağlıyor bir şey anlamadı yani . Bi kaç çıngıraklı oyuncak salladım biraz bakıp ağladı . Ana kucağına rengarenk bir oyuncak twktım vi tek onu sevdi ona bakıp bakıp gülüyor 😂😂gözüyle bakma olayı bizde de çok var benim olduğum yerde sadece bana bakıyor minnoşum

Ben söylemiştim 🤭benim bicirik biraz meraklı herşeye çabuk atlıyor anası gibi oyuncaklar çıngıraklı bizimkinde eliyle vuruyor tutuyor ama bırakmayı öğrenmedi henüz birakamayinca ağlıyor 😅 piyanoya vurdukça gülüyor çıngıraklar sallandikca gülüyor buraya video atmayı bilmiyorum yoksa maymunluklariyla dün çok güldük size de atardım 🤗🌸

Bende piyanolu oyun halısını denedim ayağıyla vuruyor ama dediğin gibi sesin ordan çıktığını anlamadığı için sıkılıp ağlıyor bir şey anlamadı yani . Bi kaç çıngıraklı oyuncak salladım biraz bakıp ağladı . Ana kucağına rengarenk bir oyuncak twktım vi tek onu sevdi ona bakıp bakıp gülüyor 😂😂gözüyle bakma olayı bizde de çok var benim olduğum yerde sadece bana bakıyor minnoşum
İlk koyuşum çok sevdi bugün tekrar dener yazarım 😅

Eklentiler

• IMG_20250802_175257.webp
    IMG_20250802_175257.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 32
Back
X