2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Kızlar bebeği kabız felan olan oldu mu dün bebeğim önceki günler günde 3 kez kaka yaparken hiç yapmadı sürekli ıkınıyor ben kabız felan değilim ama benden geçiyor ise
Benim bebeğim 2.gun mama vermistim o kabız yapmıştı 2 gün yapamamisti.Ben önce mamadan olduğunu anlamadım doktora kontrole gitmiştik bende o zamn sormuştum ben kabizim o mu bebeğe geçti açaba diye hayır demişti senin kabızlığın onu etkilemez demişti.

Evet ya bu fenolara hayret ediyorum benim arkadaş da öyle biri aslında çok da tanımıyorum uzaktan arkadaş daha 10 gün filan oldu doğum yaptı geziyor ben 2.ay bitti ilk defa bir yemeğe çıkabildim restoranda şansıma çocuk oyun alanı ve çok güzel bir bebek bakım odası vardı. Bundan sonra daha sık gideriz oraya diye düşünüyorum. Tam karşısında da avm vardı Carrefour’dan eksikleri aldık bez bebek deterjanı vs çok iyi geldi. 1700₺ye 300 adet bez aldım indirimde. 😃 Ama hava çok sıcak bugün 52 dereceyi görmüş. Artık bir ay yeter bu gezme bize havalar biraz normalleşsin öyle gideriz.

52 mi nerede yaşıyorsun?
İyi gelmez mi şimdi tahammül seviyen ne kadar artmıştır. İnsan kendine iyi gelen bir şey yaptığında evladına başka bir aşkla bakıyor🤍
Bak bir iki daha çık bakım odası falan aramayacaksın bile havada karada o bakımı yaparsın :)

Yanlis yönlendirmek istemem ama çok kötü değilseniz masajla bir şekilde açmayo deneseniz ve belki bir de genel cerrah görse?
Salı günü gittim, memede uzmanlaşmış bir genel cerraha gittim. Meme polikliniği. Durumumu anlattım. Sürekli tekrar ettiğini söyledim. Muayene etti. Şu an bile elime sertlikler geliyor dedi. Ki gittiğimde aktif tıkanıklığım yoktu iyiydim. Randevuyu çok önceden almıştım ha deyince bulunmuyor. Antibiyotik yazdı tekrarlarsa kullan diye ki aynısından farklı bile değil. Bebek büyüdükçe daha çok emdikçe düzelir dedi. Bir çözümü yok anladığım.
Masaj ve diğer bütün şeyler yaptım hep. Bu gece de düzelmezse yarın başlayacağım antibiyotiğe sanırım.

Sağım yapıyor musun canım duşta masaj sonrası sağımla ben de kıyısından döndüm
Makineye hiç gelmiyor. Birini emzirirken diğeri akınca hemen elle masaj yapa yapa sağıyorum. O biraz rahatlatıyor zaten. Göğsümün ateşi 38 de şu an artmıyor şükür ama geçmiyor da.

52 mi nerede yaşıyorsun?
İyi gelmez mi şimdi tahammül seviyen ne kadar artmıştır. İnsan kendine iyi gelen bir şey yaptığında evladına başka bir aşkla bakıyor🤍
Bak bir iki daha çık bakım odası falan aramayacaksın bile havada karada o bakımı yaparsın :)
Dubai canım 🏜️
Arabayı park edip 5 adım avmye girene kadar bile nefes alamıyorsun öyle bir sıcak hele araba güneşte falan durduysa oturamazsın toton yanar o derece bazen kapı tutacağına dokunamıyorum sıcaktan 🔥

Dubai canım 🏜️
Arabayı park edip 5 adım avmye girene kadar bile nefes alamıyorsun öyle bir sıcak hele araba güneşte falan durduysa oturamazsın toton yanar o derece bazen kapı tutacağına dokunamıyorum sıcaktan 🔥

Allah yardımcın olsun bizim burda 30 u biraz geçince triplere giriyoruz 52 yi tahmin dahi edemiyorum :)
Ama bebiş oranın şartlarında doğdu bir bakıma daha kolay olur alışması

Benim bebeğim 2.gun mama vermistim o kabız yapmıştı 2 gün yapamamisti.Ben önce mamadan olduğunu anlamadım doktora kontrole gitmiştik bende o zamn sormuştum ben kabizim o mu bebeğe geçti açaba diye hayır demişti senin kabızlığın onu etkilemez demişti.
Sanırım bende mama verdikten sonra oldu ama önceden yapmamıştı hiç ara verip birden verince öyle bir etkisi mi oldu acaba

Gülmeye başladı mı 🙄 benimki hala gergin 😂😂 ne zaman gülecek merak ediyorum arkadaşınki 5.ayda gülmüş 🙈
Ben de çok merak ediyordum, öğrendim. Sadece kakasını yapınca bezini değiştirirken gülüyor, bence dalga geçiyor benimle 🤣

Benim babamda asla böyle değil ya. Anneme çok yardım eder hasta bile olsa. Ne bilim ben herkesi öyle sanırdım. En doğrusu beklentiyi minumumda tutmak ama bugün 11 yıl oldu bizimde, yok içime anlatamıyorum bi türlü. Ben çalışıyorum ama bunun çalışıp çalışmamanla ilgisi yok, adamın içinden gelecek. Yani benimki hiç yapmıyor değil ama böyle nasıl desem benim söylememle, ucundan gönülsüz bir gün yapsa 1 ay konuşulsun istiyor gibi.
Ay demeyin öyle bu da bir şans, en azından doğrusunu görmüşsünüz ona göre eleştirebiliyorsunuz. Ben babam tuvaletini tuvalete yapsa şükür diyecek vaziyetteydim, evde anne yok her türlü sorumluluk bendeydi. Yemeği tencereden yerken kaç tencereyi yere düşürdü de nasıl temizledim hatırladıkça ağlamak geliyor içimden. Neyse ki evlendim diyorum buna da şükür 🤷

Salı günü gittim, memede uzmanlaşmış bir genel cerraha gittim. Meme polikliniği. Durumumu anlattım. Sürekli tekrar ettiğini söyledim. Muayene etti. Şu an bile elime sertlikler geliyor dedi. Ki gittiğimde aktif tıkanıklığım yoktu iyiydim. Randevuyu çok önceden almıştım ha deyince bulunmuyor. Antibiyotik yazdı tekrarlarsa kullan diye ki aynısından farklı bile değil. Bebek büyüdükçe daha çok emdikçe düzelir dedi. Bir çözümü yok anladığım.
Masaj ve diğer bütün şeyler yaptım hep. Bu gece de düzelmezse yarın başlayacağım antibiyotiğe sanırım.

Ben bazen bisey arastirirken yabanci forumlari fln da arastirip okuyorum. Belki farkli bir uygulama, fikir vardir diye. Yasadigin sorunun almancasi 'milchstau' mesela. Google zaten sayfalari Türkçe'ye ceviriyor. Belki bir faydasi olur 🙏🏻
Kısa bir baktim da quark sargısı yapılıyormuş mesela. Müslin bez arasına soğuk quark peynir. Quark peyniri lor peynir yapip içine az bi suyundan koyarak blendirdan geciripte yapabilirsin

Benim babamda asla böyle değil ya. Anneme çok yardım eder hasta bile olsa. Ne bilim ben herkesi öyle sanırdım. En doğrusu beklentiyi minumumda tutmak ama bugün 11 yıl oldu bizimde, yok içime anlatamıyorum bi türlü. Ben çalışıyorum ama bunun çalışıp çalışmamanla ilgisi yok, adamın içinden gelecek. Yani benimki hiç yapmıyor değil ama böyle nasıl desem benim söylememle, ucundan gönülsüz bir gün yapsa 1 ay konuşulsun istiyor gibi.
Artık siz de övün gitsin madem, aslan kocam, paşam, beyim 😂 en azından bir şekilde işiniz görülmüş oluyor, ama evet erkeklerin geneli evdeki işleri sorumluluk olarak üstlenmiyorlar maalesef, o yüzden de süreklilik yok, söylemeniz gerekiyor.

Bu yaşa gelmiş birinden ümidi kesip geleceğe yatırım yapmak en iyisi 😂
Sen başarırsın inanıyorum 💕💕 anladığım kadarıyla çok küçük değil seninkiler ev işlerinin bir kısmını oyunla onlara yaptıramaz mısın 😅 çamaşır katlamak, etrafı toplamak gibi
Evet çocuklara hafif işler veriyorum her gün, kaşıkları yerleştiriyorlar, çamaşırları renklere göre ayırıp makineye atıyorlar, kuruyunca sepete alıyorlar, odalarını beraberce topluyorlar. Ama bunların davranış olarak kazanım olması için ayda yılda bir değil de düzenli şekilde her gün aynı şeyi yapmaları lazım. Şimdilik bunu odalarına asla dokunmayarak yapıyorum, birazdan odanızı süpürmeye geliyorum hemen toplayın diyorum, sadece kendileri topluyor, bu onlara günlük bir düzen olarak yerleşti gibi. İnşaallah adım adım başka şeylerde de yükümü hafifletirler.

Kızlar benim oğlan tam babaci ve ben bu durumdan şikayetçiyim
Eşim hamilelik boyunca bu kere konuşmadı benimseyemedi doğunca hakkını yiyemem çok seviyo ilgilenmek istiyor ama bilmiyor bakım konusunu öğrenmeye çalışıyor şuan ama yani bakimini yaparsın, yedirir icirirsin,altını temizler,kıyafetini temiz giydirir,başını yıkarsın gece boyu bin defa uyanır bezini alıp emzirmeyle bin parça uyku ve baş ağrısıyla sabah edersin ama beyefendi dönüp babaya aşkla bakar güler onun koynunda uyur 🥺 saat 20den beri karanlık odada ayağımda salladım kucağımda gezdirdim besige koydum bana mısın demiyor asla memeye gelmiyor şimdi eşimi çağırdım gel uyut diye uzandı yataga yanına aldı kolunuyla sarılıp uyudu bı baktım benim şebekte uyumuş 😫yani adam sana nini mı söyledi koynunda mı salladı bı sarilmayla da satmazsin ananı 😅
Çok kıskandım bı o kadarda sevindim ben üç beş dk da olsa uyumaya gidiyorum sizin bebislere de bol uykular diliyorum hepimiz dinlenelim inşallah 🤲🏻 🌸

Bu tarz olaylar bizde var sanıyorum, benzer durumları görmek rahatlattı - ağlanacak halimize gülmek :) ne zaman eşimden destek beklesem bizde de iş kavgaya varıyor. Henüz %100 kabullenemedim belki %70-80. Bazen çok yorulunca medet umuyorum. Beklenti yok, hayal kırıklığı yok aslında.
Özellikle sosyal medyada herkesin kocası aşırı duyarlı, aşırı sorumluluk sahibi olarak gösterildiği için insan tek benim kocam böyle galiba diye düşünüyor. Aslında öyle değil, birçok erkek böyle yetiştirilmiş maalesef. O yüzden evet yalnız değilsiniz, değiliz.

Back
X