• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Kızlar havalar soğudu. Geceleri bebeğe ne giydiriyorsunuz? Bir şey örtmüyorum istemiyor bebeğim . Mevsimlik tulum içerisine kısa kol zıbın giydirdim üşür mü acaba
Özendim şuan sizlere bizde halen klima çalışıyor kapatınca bebeğim boncuk boncuk terliyor 🥲
Yaa yalnız değilmişiz 😅 az önce abim rüzgar var çocuğun bacaklarına bişey ört dedi derin uykuda olmasına rağmen ayaklarını dikip vurdu tamamen örtüyü atana kadar😂😂
Ahh bu bebişler 😅

Kızlarrr günaydınnn 🌸
Uzun zamandır giremedim. Benim iki çocukta arka arkaya kalkınca uykuya dalamadım tekrar 😭 Sizlere birşey danışıcam. Kızım 2. Ayda rota aşısı oldu. 21-22 gün sonra ilk defa kakasında kan vardı. Ağustos ayına denk geliyor. O ay içinde 2 kere daha oldu aralıklı olarak. Birşeye alerjisi var demek. Süt ve ürünleri olduğunu düşünmüyorum. Çünkü hep yedim peynir vs. Doktora 3. Ay kontrolünde söyledim. 2. Doz aşı 4. Ayda vurulacak. Ve benim bildiğim kanlı kakası olan bebeklere yapılmıyor. Ama bizim doktor sıkıntı olmaz dedi. 10 gün öncesinde yediklerime dikkat et gibi birşey söyledi. Eylülde de şimdiye kadar 2-3 kere daha oldu 1 tanesi yoğundu. İçim hiç rahat değil. Oğlumda böyle kanlı kaka durumu hiç olmadı. O yüzden tam emin değilim. Benim durumumda olan var mı?
İlk bebegimde oyleydik. Bizde kan az ama daha sık oluyordu. Rotada süt proteini olduğu için tetikleyici olabiliyor ve vurulmasın denebiliyor. Siz süt değil diyorsunuz. Tabi şunu da düşünmek lazım etkisi hemen aynı gün çıkmayabiliyor. Belki 1 hafta süt ve süt ürünleri yemeyip takip edebilirsiniz. Ben alerji yüzünden büyük oğluma ikinci dozu yaptırmamıştım. Alerji doktoru ve gastroenterolog da öyle önermişti. Hala doğrı karar neydi bilmiyorum😳

Hoşgeldiniz bu arada:)

Aslında bizde soğuk klimadan sıcak klimaya 3-5 gün ara ile geçiş yaptık size de umut olsun😂 Babymom25 Babymom25
İstanbul da Perşembe itibariyle soğuyacakmış 🤲🏼Bir sürü kışlık aldım, hevesle bekliyorum 😅 7/24 yapışık halde olduğumuz için su gibi olmamak da güzel olacak.
Bu arada sizin uyku düzeldi mi? 4.ay atağından şüpheleniyor musunuz hala? Biz 98 günlük olduk bence erken ama dün uykuya müthiş bir direnç başladı. Gün içinde toplasanız yarım saat uyumuştur gece de 11e kadar uyutamadık buna rağmen çok sık kalktı

Kızlar havalar soğudu. Geceleri bebeğe ne giydiriyorsunuz? Bir şey örtmüyorum istemiyor bebeğim . Mevsimlik tulum içerisine kısa kol zıbın giydirdim üşür mü acaba
Mevsimlik tulum giydiriyorum sadece. İçine badi giydirmiyorum ben. Üstüne de orta ince bir battaniye örtüyorum belinin biraz üstüne kadar. Kenarlardan da iyice sıkıştırıyorum ki üstüne çekip yüzünü örtmeye kalkmasın. Ama tabii elli kere kontrol ediyorum, içim rahat etmiyor. Ankara karasal iklim malum, hava serinledi artık buralarda. Buna rağmen bu tarif ettiğim şekilde üşümüyor. Evet yüzü, elleri sıcacık olmuyor pek ama bu şekilde uyutarak uyku kalitesini artırmaya çalışıyorum aslında.

Aynıyız, klima düşük ayarda hala çalışıyor ve bebeğim kısa kollu zıbın + patikli pijama altı giyiniyor hala ensesi ısınıyor epey uykusunda 😅
Ben sadece zıbınla ve çorapla yatırıyorum sadece bacakları ılık oluyor ensesi sıcak ama tani kundak yapıyorum o yüzden de olabilir 🫣
Aslında bizde soğuk klimadan sıcak klimaya 3-5 gün ara ile geçiş yaptık size de umut olsun😂 Babymom25 Babymom25
Bizim Kasıma kadar yolumuz var🥲😅

Kızlarrr günaydınnn 🌸
Uzun zamandır giremedim. Benim iki çocukta arka arkaya kalkınca uykuya dalamadım tekrar 😭 Sizlere birşey danışıcam. Kızım 2. Ayda rota aşısı oldu. 21-22 gün sonra ilk defa kakasında kan vardı. Ağustos ayına denk geliyor. O ay içinde 2 kere daha oldu aralıklı olarak. Birşeye alerjisi var demek. Süt ve ürünleri olduğunu düşünmüyorum. Çünkü hep yedim peynir vs. Doktora 3. Ay kontrolünde söyledim. 2. Doz aşı 4. Ayda vurulacak. Ve benim bildiğim kanlı kakası olan bebeklere yapılmıyor. Ama bizim doktor sıkıntı olmaz dedi. 10 gün öncesinde yediklerime dikkat et gibi birşey söyledi. Eylülde de şimdiye kadar 2-3 kere daha oldu 1 tanesi yoğundu. İçim hiç rahat değil. Oğlumda böyle kanlı kaka durumu hiç olmadı. O yüzden tam emin değilim. Benim durumumda olan var mı?
Merhaba 🌸
Kanlı kaka ise bir alerji uzmanına mutlaka gözükün. Rota aşisi kar zarar acisindan düşünüldüğünde bizim alerji profesörü vurdurmamiz gerektiğini söylemişti. (10 yıl once).
Bir süre yediklerinize dikkat edin .Alerji olmayadabilir.Öyle ise de Korkmayın geçici bir durum oluyor çok şükür.Sadece yediklerimize dikkat etmemiz lazım.
Bizimde 3 aylıkken ortaya cikmisti mesela.ilk ayında hiçbir belirti yoktu.

Bende bunu dedim hep 19.00 ne yaaa bence de çok erken ve sabah da çok erken uyanır bence ben 21.00 a alistirdim 20.30 da yıkıyorum bence en güzel saat 21.00 ve o saatte uyumaya alışınca biz dışardayken falan da o saat gelince uyumak istiyor ve uyuması kolay oluyor
Benim kızım 7 de uyuyor ama sabah 4 te ayakta bende uyku saatini geç saate almak istiyorum dediğiniz gibi eşim benim 7 de eve geliyor çocuğu hiç görmeden çocuk büyüdü:/

Benim kız artık pilates topunda uyumak istemiyor. Kucakta sallanarak uyumayı zaten uzun süre önce bıraktı. Ayakta da durmuyor hamakta arada sırada o da sürekli sallamaya devam etmen lazım çocuğun uyuma şekli yok şu an resmen. Bunu diyeceğim aklıma gelmezdi ama ayakta sallamaya nasıl alıştırabilirim?
En azından bi belimi yaslarım, ayağımı uzatırım, bi çayımı içerim. Topta zıplamaktan omuzlarım çürüdü ağır da artık tükendim gerçekten babası da yardım edemiyor en azından önceden sen uyut ben işimi halledeyim diyordum

Benim kız artık pilates topunda uyumak istemiyor. Kucakta sallanarak uyumayı zaten uzun süre önce bıraktı. Ayakta da durmuyor hamakta arada sırada o da sürekli sallamaya devam etmen lazım çocuğun uyuma şekli yok şu an resmen. Bunu diyeceğim aklıma gelmezdi ama ayakta sallamaya nasıl alıştırabilirim?
En azından bi belimi yaslarım, ayağımı uzatırım, bi çayımı içerim. Topta zıplamaktan omuzlarım çürüdü ağır da artık tükendim gerçekten babası da yardım edemiyor en azından önceden sen uyut ben işimi halledeyim diyordum
Pilates topunda beliniz çok ağrır cidden. Gaz sorunu devam mı ediyor yoksa zor uyuyor diyr mi öyle uyuttunuz bu zamana kadar. Çünkü cidden zor. Ayakta sallamayı bizimki de reddediyor ama bazen sallatıyor da belli olmuyor. Kucağımda uyutuyorum ya da yatağına koyuyorum sallıyorum. Dönüşümlü. Ama bizim asıl yardımcımız emzik.
Ayakta sallamaya başlayıp ağladığında kucağınıza alıp pış pış sesi çıkararak bi elinizle patpat yapın poposuna, sakinleşince tekrar koyun. Böyle böyle alışır inş.

Pilates topunda beliniz çok ağrır cidden. Gaz sorunu devam mı ediyor yoksa zor uyuyor diyr mi öyle uyuttunuz bu zamana kadar. Çünkü cidden zor. Ayakta sallamayı bizimki de reddediyor ama bazen sallatıyor da belli olmuyor. Kucağımda uyutuyorum ya da yatağına koyuyorum sallıyorum. Dönüşümlü. Ama bizim asıl yardımcımız emzik.
Ayakta sallamaya başlayıp ağladığında kucağınıza alıp pış pış sesi çıkararak bi elinizle patpat yapın poposuna, sakinleşince tekrar koyun. Böyle böyle alışır inş.
Gaz problemi çok ciddi şekilde devam ediyor dün gece yine morarırıncaya kadar krizlerdeydik. Başından beri böyle, ayak vs istemiyor sadece şansa orda uyuyordu mecbur sürdürdük ama artık çok da sarmalanmak istemiyor sanırım o da büyüdü rahatsız oluyor, iri bir bebek.
Gece de kolumda çok rahat uyurdu şimdi kendini geri atmaya başladı sırt üstü koyuyorum kolumu çekip devam ediyor.
Emzik de tutmuyor evde 8-9 çeşit vardır , çok zor bi bebek başından beri maalesef
Dediğiniz mantıklı geldi ama deneyeceğim🙏🏼

İstanbul da Perşembe itibariyle soğuyacakmış 🤲🏼Bir sürü kışlık aldım, hevesle bekliyorum 😅 7/24 yapışık halde olduğumuz için su gibi olmamak da güzel olacak.
Bu arada sizin uyku düzeldi mi? 4.ay atağından şüpheleniyor musunuz hala? Biz 98 günlük olduk bence erken ama dün uykuya müthiş bir direnç başladı. Gün içinde toplasanız yarım saat uyumuştur gece de 11e kadar uyutamadık buna rağmen çok sık kalktı
3 gece çok kötüydü yarım saatte bir uyanıyordu. Şimdi eskisi kadar iyi değil ama o 3 günkadar kötü de değil. 2 saatte bir uyanıyor🤦 normalde gece 4 saat falan uyur öyle uyanırdı. Sizinde kötğ olmuş ya :(

Mevsimlik tulum giydiriyorum sadece. İçine badi giydirmiyorum ben. Üstüne de orta ince bir battaniye örtüyorum belinin biraz üstüne kadar. Kenarlardan da iyice sıkıştırıyorum ki üstüne çekip yüzünü örtmeye kalkmasın. Ama tabii elli kere kontrol ediyorum, içim rahat etmiyor. Ankara karasal iklim malum, hava serinledi artık buralarda. Buna rağmen bu tarif ettiğim şekilde üşümüyor. Evet yüzü, elleri sıcacık olmuyor pek ama bu şekilde uyutarak uyku kalitesini artırmaya çalışıyorum aslında.
Battaniyeden korkuyorum ya gece bende denedim ama aklım sürekşi battaniyede kaldığı için uyuyamadım geri çektim üzerinden🤦

Kızlar ninana diye bir sayfada kendinden kundaklı uylu tulumları gördüm çok hoşuma gitti ama bebişler büyüdü malum, kundaklısı için artık geç oldu dimi ? Yoksa daha uzun süre kullanılabilir mi? Hiç net bi yazı görmedim bununla ilgili, chat amca önermemiş yakında dönerse güvenli değil diye ama bilemedim ya. Cidden gece ne giydireceğiz bu bebelere biz, uyuyamıyorum
0.5 tog uyku gurusu almıştım Owli marka. Bebeğime banyodan sonra uzun kollu bir tulum giydiriyorum, çok kalın değil (H&M). Ben uyuyana kadar bu tulumuyla duruyor. Üzerine müslin örtüyorum, ben uyumadığım için takip edebiliyorum

Ben yatacağım zaman bu uyku gurusunu bu şekilde giydiriyorum tulumunun üzerine. Kolları dışarıda. 0.5 tog, 24-26 derece için uygun. Şu an geceleri odamız 24-25 derecede seyrediyor

Sabah kontrol ettim bir kaç kez, terleme emaresi yok. Sadece H&M tulumla yatırmıştım bir kere. Bacakları soğuktu o nedenle tuluma geçtim. Kafam çok rahat etti gerçekten

Eklentiler

• IMG_7762.webp
    IMG_7762.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 31
Back
X