Henüz kaloriferlerimiz yanmıyor, Ankara da epey serin malum. Ama ben çok sıcakta uyutmak istemiyorum, kesinlikle uyku kalitesini bozuyor. Kolsuz badi giydiriyorum atlet niyetine. Üstüne Carters'tan aldığım togsuz mevsimlik uyku tulumu. Sonra da çok temkinli bir şekilde battaniye örtüyorum üstüne. Battaniyeyi sağlama alma şeklim de şöyle: Sırtını kalın ve sert bir rulo battaniyeye dayıyorum ve bana bakar şekilde yan yatırıyorum, yüzü bana dönük oluyor. Rulo battaniyenin arkasında babası yatıyor. Göğsünden aşağısına gelecek şekilde bebek yastığı koyuyorum aramıza, tampon bölge. Bu şekilde hem onu kendimden koruyorum hem de dar bir alana kıstırıyorum. Üstüne örttüğüm polar battaniyeyi ise bebek yastığının altına ve arkasındaki rulo battaniyenin altına kıstırıyorum. Bu şekilde üstünü açamadığı gibi battaniyeyi yüzüne de çekemiyor. Sadece artık dönebildiği için yatış pozisyonunu değiştirmeye çalışıyor, yüzüstü yatmak istiyor, kıpırdanıyor. Ben zaten anında uyanıyorum, görüyorum onu. Yüzüstü kalmakta ısrar etse bile yastığı ve rulo battaniyeyi yerinden oynatmadan üstündeki battaniyeyi bir şekilde yine kıstırıp sağlama alıyorum. Gündüz uykularında da aynı yatma düzeneği geçerli, sadece daha ince bir battaniye kullanıyorum.
Bu anlattığım şekilde göğsü ve sırtı üşümüyor. Gece bakıyorum yüzü hafif soğuk oluyor ama o saatte bizim de yüzümüz soğuk oluyor, normal bence. Hala toglu tulum almadım. Kaloriferler yandıktan sonra karar vereceğim. Gündüzleri de evin içinde uzun kollu penye anvelop badi ile patikli altlardan giydiriyorum ve yelek giydiriyorum. Bir de yakasında devamlı önlük oluyor artık salyalar yüzünden, onu sık sık değiştiriyorum ki göğsü üşümesin ıslak ıslak. Bence çocukları asıl hasta edebilecek şeylerin başında bu ıslak önlükler geliyor. Üşüme-giyinme konusundaki tecrübelerim böyle