• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    196
Ben bu sorunu çözdüm artık hamakta uyuyor ama işte gecelerimiz berbat kaç gündür gece uyanıp uyumuyor ve ayağımla sallıyorum yoksa asla uyumuyor.🥲 az önce de bir video gördüm moralim bozuldu çoğu kişinin bu meme reddi ile dördüncü ayda sütü kesilmiş sağdıkları halde🥹
Olumsuzu çağırmıyoruz ama atağı sakin geçen hiç bebek yok mu sanki ✨777✨ evrene olumlu mesaj gönderelim✨
(bir ay sonra görmek istiyorum kendimi 🤣🤣)

Kızlar bebişleri oturtmaya başladınız mı yavaş yavaş? Hep yatar pozisyonda veya ana kucağındaki gibi yarı oturur. Ama 4 aylık olmamıza çok az kaldı artık Osman Hoca aşamalı oturtabilirsiniz demiş. Önce kucakta tutarken sonra koltuk kanepede ve mama sandalyesinde destekli şekilde sonra desteksiz. Ben dün başladım ama çok az tuttum 1-2 dk kucağımda.
Ben oturtmustum ilk kızımda yavaştan şimdide başladım minnoşa koltukta yarı oturur pozisyonda duruo en azındna bscagımda ya da çok komik 😂

Kıyafet konusmussunuz ben mont vardı abladan kalma onu giydirdim soğuk içinde hm deki tulumlardan var biz de tüylü tüylü bebek arabasına rahat olur ama normal araba avm vs için no. Bir de bebek arabasına yağmurluk rüzgarlık var çoook memnunum tavsiye ederim ablayı bırakmaya gidioruz sabah mis yağmurlu ve çok rüzgarlı hava rahat oldu rüzgar aldı ıslandı derdi yok 🥰

Kızlar bebişleri oturtmaya başladınız mı yavaş yavaş? Hep yatar pozisyonda veya ana kucağındaki gibi yarı oturur. Ama 4 aylık olmamıza çok az kaldı artık Osman Hoca aşamalı oturtabilirsiniz demiş. Önce kucakta tutarken sonra koltuk kanepede ve mama sandalyesinde destekli şekilde sonra desteksiz. Ben dün başladım ama çok az tuttum 1-2 dk kucağımda.
ben başladım destekli oturtmaya kafa kontrol varsa başlayabilir demişti doktor yat yat nereye kadar :)

kullanıp memnun kaldığınız oyun matı markası var mı ? dönme olayını bizimki iki kere üst üste yapmaya başladı tehlike çanları çaldı yatak için birde izmir de havalar soğuduğu ana kucağı bi yere kadar raat oluyor yer soğuk en azından matın altına örtü serip rahat eder internette baktım çok marka var kararsız kaldım

kullanıp memnun kaldığınız oyun matı markası var mı ? dönme olayını bizimki iki kere üst üste yapmaya başladı tehlike çanları çaldı yatak için birde izmir de havalar soğuduğu ana kucağı bi yere kadar raat oluyor yer soğuk en azından matın altına örtü serip rahat eder internette baktım çok marka var kararsız kaldım
İnfant hobby idi markası katlanabilir ilk kızımdan duruo hala taş gibi

Bize bu hediye geldi dokusu güzel şuan üzerindeki renkler dikkatini çekiyor ben oyuncaklarla bilinçli oynadığı zamanlar güzel olur diye düşünüyorum.

Eklentiler

• IMG_6776.webp
    IMG_6776.webp
    144,5 KB · Görüntüleme: 39
Kızlar merhaba. Uzun süredir girem2dim iki çocuk olunca hareketli geçiyor. 4 ay aşıları için aradılar oraya gidicem birazdan. Sizi aradılar mı?

Sanırım bebeklere ne giydirilmeli meselesi en zor olan kısımmış🤦 uzmanların bahsettiği derecelerde giydirilmesi önerilen şeylerde bebeğim buz gibi oluyor 🤦 ve sanırım üşüttü zaten ara ara öksürüyor. Her gecr ne giydirecem derdinden gına geldi. Hiç söylenenler uymuyor yani . Evin derecesi 25
Gösteriyor , 1 tog uyku tulumunda göğüs ve ense kısmına dokunduğumda buz gibi. Zaten sabaha doğru derece 22 -23 lere geliyor . İlk uyuttuğumda iyi ama sabaha doğru buz gibi oluyor. Bir şey anlamadım vallahi . Bana çok zor geldi giyim işi
Henüz kaloriferlerimiz yanmıyor, Ankara da epey serin malum. Ama ben çok sıcakta uyutmak istemiyorum, kesinlikle uyku kalitesini bozuyor. Kolsuz badi giydiriyorum atlet niyetine. Üstüne Carters'tan aldığım togsuz mevsimlik uyku tulumu. Sonra da çok temkinli bir şekilde battaniye örtüyorum üstüne. Battaniyeyi sağlama alma şeklim de şöyle: Sırtını kalın ve sert bir rulo battaniyeye dayıyorum ve bana bakar şekilde yan yatırıyorum, yüzü bana dönük oluyor. Rulo battaniyenin arkasında babası yatıyor. Göğsünden aşağısına gelecek şekilde bebek yastığı koyuyorum aramıza, tampon bölge. Bu şekilde hem onu kendimden koruyorum hem de dar bir alana kıstırıyorum. Üstüne örttüğüm polar battaniyeyi ise bebek yastığının altına ve arkasındaki rulo battaniyenin altına kıstırıyorum. Bu şekilde üstünü açamadığı gibi battaniyeyi yüzüne de çekemiyor. Sadece artık dönebildiği için yatış pozisyonunu değiştirmeye çalışıyor, yüzüstü yatmak istiyor, kıpırdanıyor. Ben zaten anında uyanıyorum, görüyorum onu. Yüzüstü kalmakta ısrar etse bile yastığı ve rulo battaniyeyi yerinden oynatmadan üstündeki battaniyeyi bir şekilde yine kıstırıp sağlama alıyorum. Gündüz uykularında da aynı yatma düzeneği geçerli, sadece daha ince bir battaniye kullanıyorum.

Bu anlattığım şekilde göğsü ve sırtı üşümüyor. Gece bakıyorum yüzü hafif soğuk oluyor ama o saatte bizim de yüzümüz soğuk oluyor, normal bence. Hala toglu tulum almadım. Kaloriferler yandıktan sonra karar vereceğim. Gündüzleri de evin içinde uzun kollu penye anvelop badi ile patikli altlardan giydiriyorum ve yelek giydiriyorum. Bir de yakasında devamlı önlük oluyor artık salyalar yüzünden, onu sık sık değiştiriyorum ki göğsü üşümesin ıslak ıslak. Bence çocukları asıl hasta edebilecek şeylerin başında bu ıslak önlükler geliyor. Üşüme-giyinme konusundaki tecrübelerim böyle 😄

Ben bir süredir yemek yerken kucağıma oturtuyorum. Masayı görünce mutlu oluyor, ağlama sızlama da bitiyor 😅 Hem 1-2 dk da değil, bayağı 15-20 dk duruyor. Tabii ara ara omzuma alıyorum ya da kaldırıp gezdiriyorum ama oturduğu da çok oluyor.

Kızlar merhaba. Uzun süredir girem2dim iki çocuk olunca hareketli geçiyor. 4 ay aşıları için aradılar oraya gidicem birazdan. Sizi aradılar mı?
Bize sağlık ocağından gün vermişlerdi ama günü gelince arayan soran olmadı. Biz de oturduğumuz yerden taşınmıştık zaten aldırmamıştır aile hekimini yeni eve gidemedik. 4.ay kontrolüne gittiğimizde hastanede doktorumuz yaptı aşılarını.

Henüz kaloriferlerimiz yanmıyor, Ankara da epey serin malum. Ama ben çok sıcakta uyutmak istemiyorum, kesinlikle uyku kalitesini bozuyor. Kolsuz badi giydiriyorum atlet niyetine. Üstüne Carters'tan aldığım togsuz mevsimlik uyku tulumu. Sonra da çok temkinli bir şekilde battaniye örtüyorum üstüne. Battaniyeyi sağlama alma şeklim de şöyle: Sırtını kalın ve sert bir rulo battaniyeye dayıyorum ve bana bakar şekilde yan yatırıyorum, yüzü bana dönük oluyor. Rulo battaniyenin arkasında babası yatıyor. Göğsünden aşağısına gelecek şekilde bebek yastığı koyuyorum aramıza, tampon bölge. Bu şekilde hem onu kendimden koruyorum hem de dar bir alana kıstırıyorum. Üstüne örttüğüm polar battaniyeyi ise bebek yastığının altına ve arkasındaki rulo battaniyenin altına kıstırıyorum. Bu şekilde üstünü açamadığı gibi battaniyeyi yüzüne de çekemiyor. Sadece artık dönebildiği için yatış pozisyonunu değiştirmeye çalışıyor, yüzüstü yatmak istiyor, kıpırdanıyor. Ben zaten anında uyanıyorum, görüyorum onu. Yüzüstü kalmakta ısrar etse bile yastığı ve rulo battaniyeyi yerinden oynatmadan üstündeki battaniyeyi bir şekilde yine kıstırıp sağlama alıyorum. Gündüz uykularında da aynı yatma düzeneği geçerli, sadece daha ince bir battaniye kullanıyorum.

Bu anlattığım şekilde göğsü ve sırtı üşümüyor. Gece bakıyorum yüzü hafif soğuk oluyor ama o saatte bizim de yüzümüz soğuk oluyor, normal bence. Hala toglu tulum almadım. Kaloriferler yandıktan sonra karar vereceğim. Gündüzleri de evin içinde uzun kollu penye anvelop badi ile patikli altlardan giydiriyorum ve yelek giydiriyorum. Bir de yakasında devamlı önlük oluyor artık salyalar yüzünden, onu sık sık değiştiriyorum ki göğsü üşümesin ıslak ıslak. Bence çocukları asıl hasta edebilecek şeylerin başında bu ıslak önlükler geliyor. Üşüme-giyinme konusundaki tecrübelerim böyle 😄
Bahsettiğiniz şekilde bebiş üşümez zatengayet iyi sarıyorsunuz😂 yanınızda uyuduğu için battaniye çok risk teşkil etmiyor . Ben bir türlü yanımda uyutmaya cesaret edemedim . Yanımda yatırabilseydim hem sıcaklok açısından hem benim konforum açısından daha iyi olurdu bir süre. Gece botu beşikten çıkarıp geri koymak belimi iyice ağrıtıyor ve bebeği yerine koyunca uyanma ihtimali de daha yüksek oluyor.
Aslında uykum da hafif ama yine de ya çok uykusuz kaşırsam da ağır uykuya yatarsam vs diye endişelenip hiç gündüz bile yanıma yatıramadım :(
Sanırım biraz fazla kaygılıyım. Bomboş beşikte battaniyesiz uyuyor bebeğim. O yüzden ne giydirmem gerektiğini bu kadar takıuprum . Etrafına dediğiniz şekilde rulo yastık vs bile indiremiyorum kıstırmak amacıyla ona bile bir sürü komplo senaryosu kuruyorum kafamda😂

Back
X