• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    196
+1 diyoruk bir de bebeği ağlatıorum diye kocadan azar işttim dün ikisini de yıkarken birini giydiriodum sadecee…. Tutmak yerine laf işittim 🤣 hepimiz süper kadınlarız bence hem iş hem ev hem çocuk hem koca hem mutfak temizlik bla blaaa 1 çocuk 2 çocuk 3 farketmez bence yüklenen annelik hepsine yetiyor 😀
Iki gece 4’de 5’de uyandik bebek ve oncesinde sayamadigim kdr uyabdi. Sabah 5 de kalktim diyorun burun kiviriyor. Niye boyle bu erkekler 😩 niye bir isin ucundan tutmuyoelar. Coook cok az bile destek olsalar bize oyle iyi gelecek ki. Galiba oyle ama yuklenen annelik hepsine yetiyoe ya da biz yolunu bulup yetiriyoruz

Ben yanlış anladım pardon 🙏🏻 teşekkür ederim motive edici sözler için 💕
Bir çocuğu yetiştirmek için bir köy lazım diye bir söz var ya 1-2 kişi bile olsa yeterdi şuan 🥹🥹
Aileden birileri kisa sure de olsa destege gelemez mi ya da siz gitseniz bebisle? Ufak bir enerji olur💐

Iki gece 4’de 5’de uyandik bebek ve oncesinde sayamadigim kdr uyabdi. Sabah 5 de kalktim diyorun burun kiviriyor. Niye boyle bu erkekler 😩 niye bir isin ucundan tutmuyoelar. Coook cok az bile destek olsalar bize oyle iyi gelecek ki. Galiba oyle ama yuklenen annelik hepsine yetiyoe ya da biz yolunu bulup yetiriyoruz
Yorum yapamiyorum 🤬 kadinlar bu yuzden cabuk yaslaniyor zaten Allah buyuk valla tirnagimiz var kasiyoruz basimizi kafaya taksak ooo hayat gecmez 😀

Bebeklerde de aynı durum mu bilmiyorum ama çocuktan çocuğa değişiyor bence . Benim bebeğim 25 derecede 1 tog uyku tulumuyla daha güzel uyumaya başladı. Normal tulum giydirdiğim zaman her yeri buz gibiydi ve sürekli uyanıyordu . Bilmiyorum bu bilgiler her sene güncelleniyor. Seneye “yok bebekler çok üşür bizim gibi değiller sıcak tutun şu derexe yapın” derlerse şaşırmam.
En iyisi eski usül. Terlemesi zararlı tabi kontrollü ilerlemek lazım ama terlemediği sürece vücudunun sıcak olması bana göre daha mantıklı geliyor . Biz bile serin havada battaniyeye sarılarak uyumayı seviyorken bebekler niye serin serin uyusun😂 mesela gündüz ben yanındayken artık battaniyesini örtmeye başladım, oda ısısını serinde tutup üzerine battaniye örtüp uyuttupumda daha uzun uyuyor 🙏🏻

18 derecede durmalari gerektiğine ben de ikna olamıyorum. İlla durmasi gerekse de ayri odalarda durmamiz gerekiyor😬 Paylasimdaki videoda da kadin bere ve yorganla, bebekte bisey yok. Yani aslinda paylaşımdaki amaç videonun komikligi idi.
Kelebek kanadindan yel alır der eskiler. Vardir bir bildikleri elbet.
Bizim analık içgüdülerimiz bebeklerimizi soğukta bırakmaya pek uygun değil ve bence bizim bebeklerimiz de soğukta kalmaya pek uygun degiller. Alman çocuklar kışın okula şortla gidiyor, ben oğlumu öyle göndersem akşamına hasta olur

Ben eşimi hiç bir zaman karıştırmadım yani o kadar zor bir kadın ki bi gün bize gelecekti ben arkadaşıma gidiyorum diye kabul etmedim zaten her gün geldiği yer aman eşimi arayıp ben size gelemiyorum diye ağlamıştı eşimde aşırı sinir olup işten gelip annesiyle kavga etmişti ki ben yine insanlık yapıp annen o senin sakın bağırma demiştim ben asla karıştırmadım kayınvalidemle iliskime eşimi hatta biz koca koca insanlarız senin bu duruma yapacağın bişey yok o senin annen ben senin eşinim ikimizi de yeri sende başka o yüzden ikimizle de olan ilişkin aynı olacak demiştim , kayınvalidem com zor bir insan kızına da aynısı yapar sınır asla yok istedigin kadar sen sınır koymaya çalışır umrunda olmaz o yüzden bende tamamen konuşmayıp kökten halledeyim artık diyorum eşim için üzülüyorum ama daha benim kayınvalideme yapacak hiç biseyim yok yani 😥 o senin annen istediğin gibi görüş evet burası seninde evin istediği zamn yine gelsin ama ben odamdan çıkmam dedim
Anliyorum canim yani guclu olabilirsen bu surecte tabi gorusmeyebilirsin o halde ama belki esine kiyamazsin iste 😀 aman valla cok ince cizgiler bu kadar dik durabiliosan dugune de git kv icin neden kocani yalniz yollicakmissin hicte bisi olmaz

Kızlar bu kanz marka sıcaklık nem ölçerden kullanan var mı ev şuan serin ama 26.9 diyor öyle olsa sıcak olur yanlış mı ölçüyor acaba?

Kızlar benim bebeğin bugün bir hafta doldu kaka yapmadı ama rahatça gaz çıkarıyor ıkınma felan da yok 10 günü beklemeli miyim sizce?
Benimki haftada 1 yapıyor doktor yine bekletiyor yaptı mı da 1 haftalık yapıyor
10 güne kadar normalmiş öyle diyorlar kendileri 10 gün çıkamasın bakim normal derler mi 😄

Anliyorum canim yani guclu olabilirsen bu surecte tabi gorusmeyebilirsin o halde ama belki esine kiyamazsin iste 😀 aman valla cok ince cizgiler bu kadar dik durabiliosan dugune de git kv icin neden kocani yalniz yollicakmissin hicte bisi olmaz
Bakalım neler olacak ben böyle şeylere takılan bir insan değildim dün bu mesele yüzünden uyuyamadım resmen 😀 neler oldu bize bide arkadaşlar ya sizinde hamilelikten sonra değişen huylarınız var mı, benim çok oldu tahammül seviyem sıfır mesela şu an evde bu aralar kalabalığız ortalık heryer heryerde ev küçük bişey koyacak yer bulamıyorum ya mesela öyle bir gıcık oluyorum ki saçımı başımı yolcam nerdeyse 😀 bugün annemle konuşurken onu dedim niye bu kadar tahammülsuz oldum herşeye sinir oluyorum ki benim sakinligim galesizlik olarak bilinirdi yakın çevrem tarafından 😀

Tükürsen nisan yağmuru mu sanıyor 🤣
Yani ben daha önce bana yaptıkları karşısında hep dedim konuşmak istemiyorum seninle görüşmek istemiyorum diye yine geldi evime bende evime geldi büyüğümdur dedim saygısızlık yapmadım ama hep çok soğuğumdur ona karşı oda farkında ama işine gelmediği için trip atmaz bana yoksa çok alıngan bi insandır herkese karşı 😀 ayyy değişik bi insan ya

Gece benim kız 2 buçuk saat uyanık kaldı 1 buçuk gibi uyandı 4 e geliyordu uyuttum zorla ve odanın içindeydik sürekli , birkez bile uyanıp yardım edeyim mi demedi 😀 söyleyeceklerim bu kadar 😀

Kızlar bu kanz marka sıcaklık nem ölçerden kullanan var mı ev şuan serin ama 26.9 diyor öyle olsa sıcak olur yanlış mı ölçüyor acaba?
Ayyy bende onu soracaktım dün almadım ben henüz hangi marka alsam diye Xiaomi nin varmış tlfndan falan da bakabiliyormussun ondan mı yoksa ebebekte ki kanz yeterli olur mu diye

Bakalım neler olacak ben böyle şeylere takılan bir insan değildim dün bu mesele yüzünden uyuyamadım resmen 😀 neler oldu bize bide arkadaşlar ya sizinde hamilelikten sonra değişen huylarınız var mı, benim çok oldu tahammül seviyem sıfır mesela şu an evde bu aralar kalabalığız ortalık heryer heryerde ev küçük bişey koyacak yer bulamıyorum ya mesela öyle bir gıcık oluyorum ki saçımı başımı yolcam nerdeyse 😀 bugün annemle konuşurken onu dedim niye bu kadar tahammülsuz oldum herşeye sinir oluyorum ki benim sakinligim galesizlik olarak bilinirdi yakın çevrem tarafından 😀
Ben de aynıyım, ilaveten kim ne der ne düşünür eskisi kadar umursamıyorum asla. 2,5 yıl kayınvalidemle kızım, annem böyle takılıyorduk lohusayken gösterdi gerçek yüzünü şu an konuşmuyoruz, hatta yurtdışına taşınacağız inşallah, eşim de uzaklaşmak istiyor :) zaten şu ana kadar ilişkiyi ayakta tutan bendim. O kadar saygıda kusur etmedim ki kadın yüzünü gösterememişti fakat kendime yapılanı yutarım, bebeğime asla. Sanırım anneliğe dahil bunlar da, ben çocuktan önceki halimi çok daha toy ve saf buluyorum şahsen 🫠

Bende de kanz var, yazin 27-28 gösteriyordu su an 24-25 bence dogru ama dikkat edin etrafinda isitan bir sey olmasin biz lambanin yanina koymustuk mesela onun isisiyla yuksek gostermisti. Serinse 27 derece gercekci degil tabii

Kendinizi sucmalamayin, bünye meselesi. Benim oglum bebekken baya tombikti, simdi 4 yasinda iyice ufsk tefek kaldi. Ortalama gidiyordu hep, persentili azaldi. Tabi ben de uzuluyorum elimden geldikçe beslenmesini sağlam tutmaya calisiyorum. Alerji ve kardes gelmesi beslenmesini kotulestirdi cunku. Argivit focusa basladik, buyumeyi etkiledigi kanitlanmis. Sanki o iyi geliyor. Bebeginizin de kilosu gayet iyiymis zaten. 3200 dogdu benim kucuk bebis de, 3. Ayda 6600 du.
Maşallah size

Ben çocuk yapmadan önce anlaşma yapmıştım yoksa çocuk istemiyordum. Şimdilik anlaşmaya uyuyor. Sabah bebek uyandığında o alıyor ilgileniyor işe gitmeden öncede uyutup öyle işe gidiyor . Bu şekilde ben 9a kadar uyumuş oluyorum ve bu inanılmaz iyi geliyor bana. Akşamda işten feldiğinde ben süt anne oluyorum sadexe

Back
X