Benim çocuklarımın bebeklikleri hep buna aşırı kafamı takmamla geçti. Sefil ziyan oldum diyebilirim. Şimdi de arada geliyor içime ama sonra geçiştiriyorum, düşünmemeye çalışıyorum. İlk bebeğime hamileyken doktor karnımda ultrasona bakarken daha, siz maacır mısınız diye sormuştu. Ben de şaşırdım evet Rumeli göçmeniyim nerden anladınız dedim, bebeğin kafa yapısı göçmenlere benziyor dedi. hoppalaaaa tabi ben bunu taktım kafaya. Doğduğunda aslında çok güzel yuvarlak bir kafası vardı. Ama büyüdükçe arkası basılmaya başladı. Doktora kafası basık mı diye ben sormayayım bir sıkıntı varsa o söyler diyordum, doktor da hep ölçümlerini yapıyordu klasik kontrolleri yapıyordu ama hiç kafası şöyle basık düz filan demiyordu. Ben de takmamaya düşünmemeye çalışıyordum. Kız olduğu için saçları uzadıkça farkedilmez oldu sonra unuttum gitti. Sonra ortanca çocuğum oldu. Erkek. O da çok güzel bir kafayla doğdu ama sırt üstü yattıkça basılmaya başladı, Bu sefer iyice kafama takmıştım doktora her götürdüğümde kafa şeklini soruyordum, evet hafif bir basıklık oluşuyor gibi yüzüstü yatırın düzelir demişti. Yok ama ne kadar yüzüstü yatırsam da asla düzelmiyordu. Psikolojik olarak iyi değildim artık, rüyalarıma giriyordu. Sokağa bile çıkmak istemiyordum çünkü sokakta gördüğüm bütün insanların kafasının şekline dikkat etmekten fenalık geçiriyordum. Bir an evvel saçları uzasın diye dua ediyordum. Herkes bebeğimin kafa yapısını düz olarak görüyor ama ben üzülmeyeyim diye bana söylemiyorlar diye düşünüyordum. Anneme diyordum yok normal diyordu ama inanmıyordum. Nihayet o da büyüdüğünde normalleşmeye başladı, ya da benim gözüm alıştım, ya da zaten benim bebeklerimin genetik olarak kafa şekli ilk doktorumun dediği gibi göçmenlikten ötürü böyleymiş belki de ve şu an hiçbir anormal bir basıklık durumu yok ondan eminim. Hani duymuşsunuzdur tarihte de 18. Yy filan insanları kafa yapılarına göre ırklara ayırırlarmış ya. Hatta mezarlardan çıkarıp ölçüm yapmışlar üstün ırk tespiti yapmışlar filan. Bu tarz bir inanış ezelden beri var demek ki. Tabii ki üstün ırk inanışı filan diye bir şeye inanmıyorum orası ayrı. Ama genetik olarak insanların bir kafa yapısı olduğu gerçek. Neyse velhasıl 3. Bebekte şimdi bu konuya biraz daha rahat bakıyorum diyebilirim. Arada bir aklıma geliyor, yüz üstü yatırıyorum gündüz ama genel itibariyle genetik olduğuna inanıyorum. Siz de sürekli sırt üstü yatırmayın. Döndürün arada, gündüz yüz üstü yatırın filan ama velevki buna hiç dikkat etmemiş olsanız bile büyüdükçe kafa şekilleri de düzene giriyor diye düşünüyorum. Tabi yine bir doktorunuzla da istişare yapın. Bazen düzlük değil de şekil yamuklukları olabiliyor. Onlara başka uygulamalar var sanırım.
Not: benim için travmatik sayılabilecek bir konu olduğu için uzun yazdım. İçimi dökmüş gibi oldum biraz. Kusura bakmayınz