• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Çok geçmiş olsun ya kilo durumu herkeste varmış ben de çok takılmıyorum kardeşim zargana gibiydi 3 yaşına kadar sonradan aldı bizimkiler de öyle olacak gibi duruyor 🥺 kabızlığın sebebini bulmak için diyet günlerindeki gibi yeme günlüğü tutmak işe yarayabilir. Merak ettiğim şu acaba kuru kayısı hurma falan kabızlığa iyi geliyor ya acaba çocukları da etkiliyor mu bunlar
Hiç bilmiyorum ki 🥺 Yani iyi gelecekse her şeyi yaparım. Yeter ki çocuk böyle solup gitmesin... Doktor muhtemelen eliminasyon diyeti önerecek. Cuma yine çağırdı çünkü. Çok da detaylı konuşmadı ki normalde ders gibi anlatır uzun uzun. Tahminimce eşimin gergin enerjisi doktoru daha az bilgi paylaşmaya itiyor, ne kadar çok bilirlerse o kadar gerilirler diye düşünüyor sanırım. Ben yalnız olsam sanki kadınla daha iyi iletişim kuracağız. Eşimi evhamlı ve kaygılı buluyor sanki. Kadın doğumcuda da aynı sıkıntıyı yaşamıştık. Eşimi terslemişti bir keresinde...

Çok sağ olun 🥺 Doktor henüz bir şey önermedi ama çocuğunu aynı doktora götüren bir arkadaşımla konuştum da o da muhtemelen eliminasyon diyeti yaptırır dedi. Glütensiz beslenmeye doğru yol alacağız gibi görünüyor (ki çok karşıydım çölyak olmayanların glütensiz beslenmesine) 😔
Gluteni kesmek son çare, daha önce kesilecek süt, yumurta, kuruyemşş var. Umarım basitçe hallolur🙏

Gluteni kesmek son çare, daha önce kesilecek süt, yumurta, kuruyemşş var. Umarım basitçe hallolur🙏
Umarım öyle olur. Şu an tahminlerle konuşuyorum. Başka bir mesajda daha anlattım. Doktorla çok da detaylı konuşamadık. Normalde uzun uzun anlatırdı ama eşimin evhamlı tavrı kadını zorluyor gibi hissediyorum. Çok didik didik etmeden Cuma yine çağırdı...

Beslenmene dikkat ediyor musun? Paketli gıda/basit şeker tüketiyor musun? Ben protein ağırlıklı beslenmeye başladım. Hergün sabah 2 yumurta akşam et/tavuk/balık yiyorum. Gaz baya azaldı asıl mukus için başladım ama gaz içinde fayda gördüm. Bağırsak mikrobiyotasının gelişmesi için bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağı yiyorum. İnstagramda hastalanmayancocuk sayfası var vaktin olduğunda biraz incele 🥰 umarım sorununu hızlıca çözersin 🙏🏻🥰
Eşle ilişkiye gelince valla bizimde öyle 10da yorgunluktan uyuyakalıyorum sadece haftasonu görüşebiliyoruz 😅
Açıkçası hiç etmiyorum, edemiyorum şanslıysak pratik bir şeyler yiyoruz çoğu zaman aç yatıyoruz

Kızlar bebeğini sağarak besleyen var mı? Kaç saatte kaç ml içmeleri gerekiyor 4 aylık bir bebeğin acaba

Açıkçası hiç etmiyorum, edemiyorum şanslıysak pratik bir şeyler yiyoruz çoğu zaman aç yatıyoruz
Ana öğün olarak tüketince karbonhidratın gaz yaptığını düşünüyorum makarna pizza vs 🙄
Haklısın yemek hazırlamak zor ve zaman alıcı umarım zaman geçtikçe kolaylar bebeklerimiz 🥰

Kızlar oğlum 20 gün önce doktor kontrolünde 6.200 kiloydu. Herkesin bebeği 4. ayda az kilo alınca bende kendim kilosuna bakmak istedim. Önce kendimi sonra bebeğimi tarttım 6.400 olmuş böylece 20 günde 200 gr almış oluyor.

Kızlar benim bebeğim pusette asla rahat etmiyor eğri büğrü duruyor çocuk. Bebek arabasının diğer koltuğunu takmak için de erken diyorlar. Benzer problemi yaşayan var mı?
Biz pusete hiç oturtmadık asla sevmedi çok rahatsız oldu yaklaşık bir aydır normal arabanın koltuğunu kullanıyoruz tamamen yatık pozisyonda

Artık sığmıyorlar pusetlere ben arabada koyuyorum sadece normaldr geçtim bebek arabasına erken değil bence ama emniyet kemerlerini çok iyi takmak gerek

Bende bu aralar diğer koltuğa geçmeyi planlıyorum çünkü pusette rahat etmediği için asla durmuyor süs olarak yanımızda taşıyoruz ı da kucağımızda oluyor

Biz pusete hiç oturtmadık asla sevmedi çok rahatsız oldu yaklaşık bir aydır normal arabanın koltuğunu kullanıyoruz tamamen yatık pozisyonda
Yalnız olmama sevindim, olur mu diye düşünüyordum ben de geçeyim arabaya 👍

Rota 2 doz değil mi? Neden 3 yapıldı?

Bi de ben de 6 aydan önce tadım olmaz diye biliyorum ama her doktor farklı. Bizim doktorumuz tattır dese de tattırmam sanırım. 3. Aydan itibaren kısa süreli destekli oturtmayı duydum ben de, hiç yapmıyorum ama 😃
Bize uygulanan asi Rotateq ve Rotateq asisi 3 doz diye biliyorum. 2 doz uygulanan Rotarux sanırım. :)

Back
X