• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Kızlar ben bu gece uykusu problemine artık katlanamayacak hale geldim . Ben atak matak olduğunu artık düşünmüyorum . Nasıl çözülür ne yapılır allah aşkına doktora mı gitmemüz lazım uyku eğitmenine mi gitmemiz lazım ne gerekiyorsa yapayım ama ne ruh sağlığım kaldı ne fiziki sağlığım kaldı ben artık gerçekten çıldırmak üzereyim.
Arkadaş yarım saatte bir uyanmak nedir ya . 2 saatte biri alır başıma koyarım ama yok yarım saatte bir uyanıyor .
Artık gün içinde hareket edecek hal bırakmıyor bende hünlerdir evde sıcak yemek pişirip yiyemedim gece uykusuz kalmaktan . Bu nedir arkadaş yatağına bırakıyorum 15 dk sonra geri kalkıyor artık geceler eziyet gibi oldu bana. Az uz değil 20 gündür bu çocuk böyle .
Bu kadarının atak matak olduğunu düşünmüyorum ben artık çevremde onca bebek var kimse bu kadar sıkıntı çekmemiş. Tamam atak olur uykuları bozulur huyu suyu bozukur anlarımda bu bambaşka bir boyut artık atak diyip hiçbir çözüme girişmedim ama bi problem var belli ki. Gündüz uykularında sorun yok uykuya dalışında sorun yok ağlama yok ama grce boyu uyanıp duruyor.
Bir yeri ağrısa ağlardı. Aç olsa bilirdim. Soğuk olsa bilirim. Yabi artık düşünmem lazom neyden kaynaklı böyle nasıl çözülğr ben artık bunun derdine düşecem.
Gerçekten takatim kalmadı
3 gündür bunu yaşıyoruz beynim dün gece eror verdi çalışmıyor artık 😓
20 dkda bir aranıp meme istedi aç mı ki diye diye emzirdim memeye gelir gelmez uyudu emziği değil memeyi istedi en son eşimi salona gönderdim yanıma yatırdım besige koy çıkar zorlandığım için ama o da fayda etmedi yine uyanmalara devam etti birde dün geceden beri tam dönmeyi öğrendi ya ben uyurken dönüp kalırsa korkusuyla hiç uyuyamadım ama dönünce kurtaramadığı için ağlıyor o da bişey 🥲 artık gece de mama verecem sütüm ciddi miktarda azaldı belki yetmiyor gece doymasina ondan da uyanıyordur😔

Kızlar bebekleriniz ayakta tuttuğunuzda basabiliyor mu
Bir de benim oğlum kafasını kaldırıyor onda sorun yok ama kucagimda tuttugumda hep yan tutuyor.. boyun filmi cektirdim temiz cikti ama 4 ayi doldurdu duzelmedi
Bu hafta tekrar baska doktora goturecegim
Kafayı işine gelirse tutuyor bazen yamuk bazen dik bazen bükük o normaldir 6 aya kadar dimdik tutamayabilirler önemli olan 6.ay sonrası dik tutması benim oğlum ayaklarını içe çeviriyor ayaklarının yanlarına basmaya çalışıyor içe doğru çarpık gibi ama o da kudurukluğundan diye düşünüyorum çünkü elimle duzeltince düzeliyor uzanikken ayağına elimi koyunca düz basıyor

Onu hiç ayırma yanından alışsın bir yere gittiginiz de yolda hep yanına koy puşetin içine koy zamanla alışacak farkı gözlemlersin ben çok faydasını gördüm hiç sallamıyorum kendi kendine uyumayı öğrendi onun sayesinde oyun oynarken filan hem yanında tuturmaya çalışma zamanla kendi alacak benim ki hiç eline almıyor zaten yeni yeni başladı birseyleri tutmaya

Gündüz uykusunda da yanına koyunca uyuyor mu ?
Öncesinde zor uyuyan bir bebek miydi

Babası ağırlığını vermeden tutuyor, o zaman basıp adım atıyor. Kafayı da dik tıtuyor ama bazen boynu bükük dolaşıyor. O da normal gibi geliyor bana. Zaten kafayı dik tutuyorsa sorun yoktur gibi geldi. Eğrilik olsa hiç dik tuttuğu bir an olmazdı diye düşündüm.

Kafayı işine gelirse tutuyor bazen yamuk bazen dik bazen bükük o normaldir 6 aya kadar dimdik tutamayabilirler önemli olan 6.ay sonrası dik tutması benim oğlum ayaklarını içe çeviriyor ayaklarının yanlarına basmaya çalışıyor içe doğru çarpık gibi ama o da kudurukluğundan diye düşünüyorum çünkü elimle duzeltince düzeliyor uzanikken ayağına elimi koyunca düz basıyor

Bizimki basmıyor hic acaba kilosundan mı tontiş biraz
Gerci abisi de çok geç basmıştı
Normalde dik tuttu mu tutuyor kafayı da geneli yan hep
Tesekkur ederim kızlar

Kızlar bebeğimi çok iyi olduğunu düşündüğüm bir çocuk doktoruna götürdüm. Profesör, yaşlıca bir adam ve ilk kez 20 dk genel muayene sürdü diyebilirim. Genel tartışılan konular olduğu için bazı bilgileri sizinle de paylaşmak istiyorum:

1-kulak çekmek, eli ağıza götürmek, salya akıtmak, salyaya bağlı ara ara öksürük bunlar hep normal ve gelişimin bir parçası (illa diş demek değil dişlerine baktı daha çoook var dişlere dedi ama bebeğim bunların hepsini yapıyor)
2- Gaz problemine tıp bir çözüm ve açıklama getiremedi, anne sütünü suçladılar ispatlanamadı. Genetiğini suçladılar ispatlanamadı. Bağırsak enzimlerini suçladılar yine ispatlanamadı. 6.ayda rahatlar

3- Yenidoğanken ilk 2 ay her şey için memeye gelir, aç olmasa da sürekli emer ama 4.ayda artık sadece ihtiyaç duyduğunda emer bırakır bu da genelde 4-5 dk olur. Sen de bebeğim iştahsız, eskisi gibi emmiyor diye düşünürsün ama aslında öyle değil

4-Peynir kesiği gibi kusma 2. Aydan itibaren artar, 6.aya doğru azalır. Normaldir

20 dkda bir aranıp meme istedi aç mı ki diye diye emzirdim memeye gelir gelmez uyudu emziği değil memeyi istedi en son eşimi salona gönderdim yanıma yatırdım besige koy çıkar zorlandığım için ama o da fayda etmedi yine uyanmalara devam etti birde dün geceden beri tam dönmeyi öğrendi ya ben uyurken dönüp kalırsa korkusuyla hiç uyuyamadım ama dönünce kurtaramadığı için ağlıyor o da bişey 🥲 artık gece de mama verecem sütüm ciddi miktarda azaldı belki yetmiyor gece doymasina ondan da uyanıyordur😔
Evet benimde uyanıyor memeye geliyor ama emzik gibi kullanıyor süt içmiyor. Muhtemelen acıktığı içindenuyanıyor diye düşündüm ben çünkü memeye geliyor ama süt içtiğini gözlemleyemiyorum içiyoesa da çok az içiyor. Biberon vermeye de korkuyorum. Gece kaşık biberon ile de veremem uyanık olması lazım . Nasıl yapsam bilemedim. Yanımda yatırmak işe yarar inşallah ama yaramazsa da beşikten çıkar indir muhabbetinden kurtulurum ciddi belim ağrımaya başladı artık çünkü

Kızlar bebeğimi çok iyi olduğunu düşündüğüm bir çocuk doktoruna götürdüm. Profesör, yaşlıca bir adam ve ilk kez 20 dk genel muayene sürdü diyebilirim. Genel tartışılan konular olduğu için bazı bilgileri sizinle de paylaşmak istiyorum:

1-kulak çekmek, eli ağıza götürmek, salya akıtmak, salyaya bağlı ara ara öksürük bunlar hep normal ve gelişimin bir parçası (illa diş demek değil dişlerine baktı daha çoook var dişlere dedi ama bebeğim bunların hepsini yapıyor)
2- Gaz problemine tıp bir çözüm ve açıklama getiremedi, anne sütünü suçladılar ispatlanamadı. Genetiğini suçladılar ispatlanamadı. Bağırsak enzimlerini suçladılar yine ispatlanamadı. 6.ayda rahatlar

3- Yenidoğanken ilk 2 ay her şey için memeye gelir, aç olmasa da sürekli emer ama 4.ayda artık sadece ihtiyaç duyduğunda emer bırakır bu da genelde 4-5 dk olur. Sen de bebeğim iştahsız, eskisi gibi emmiyor diye düşünürsün ama aslında öyle değil

4-Peynir kesiği gibi kusma 2. Aydan itibaren artar, 6.aya doğru azalır. Normaldir
3 numaralı seçenek bizde ters tepti😂 normalde içtiği kadar içip bırakan bebeğim 3,5 aydan beri emzik gibi emip hiç süt içmeden bırakıyor . Gece zorla ağzından çıkarmasam sabaha kadar ağzında durur😭
Bilgiler için teşekkür ederi

Gündüz uykusunda da yanına koyunca uyuyor mu ?
Öncesinde zor uyuyan bir bebek miydi
Ben uyku arkadaşını doğduğundan itibaren koydum hiç ayırmadım hep onu hissetti yanında evet gece gündüz kendi kendine uyuyor tabi arada huysuzluk yaptıgı oluyor uyku dalma aşamasında kucagım da sallayıp sakinleştirip yatırıyorum uyuyor şuan kayınvalide bakıyor mesela uykusu varsa kendi uyuyor sallama filan yok eşim birde emziğe alıştırdı oda uykuya geçişleri hızlandırdı bana göre ama tabi bebek huyuylada çook alakalı sakin bir bebek daha yeni yeni ağlama şeyleri başladı huysuzluk filan oda 4 ay atakları bence

Evet benimde uyanıyor memeye geliyor ama emzik gibi kullanıyor süt içmiyor. Muhtemelen acıktığı içindenuyanıyor diye düşündüm ben çünkü memeye geliyor ama süt içtiğini gözlemleyemiyorum içiyoesa da çok az içiyor. Biberon vermeye de korkuyorum. Gece kaşık biberon ile de veremem uyanık olması lazım . Nasıl yapsam bilemedim. Yanımda yatırmak işe yarar inşallah ama yaramazsa da beşikten çıkar indir muhabbetinden kurtulurum ciddi belim ağrımaya başladı artık çünkü
Ben veriyorum biberon ama korka korka red yapacak diye süt azaldığından beri bı geceleri memeyi ağlamadan tutuyor büyük ihtimalle memeye erken veda edecez sütüm baya azaldı o öyle yaptıkça ama aç kalmasına da gönlüm razı gelmiyor mecbur veriyorum biberonu inşallah yanına yatırmak işe yarar
Benim oğlum önceden geceleri 1 2 kez emmek için kalkardi son 3 gündür hep tetikte gibi uykusunu asla almıyor ama sabahları da ilk kez bu kadar güzel uyuyor doğduğundan beri gece gündüz uykularimiz yer degistirdi resmen inşallah biran önce düzelir yoksa ben bitecek böyle giderse 😑

Bizimki basmıyor hic acaba kilosundan mı tontiş biraz
Gerci abisi de çok geç basmıştı
Normalde dik tuttu mu tutuyor kafayı da geneli yan hep
Tesekkur ederim kızlar
Zaten sürekli dik tutuş olmaz henüz erken git gide boyunlarını tutma süreleri artacaktır merak etmeyin abişte öyleymiş genetik ve mizaç baya etkili oluyor minnoşlarda 🥰

Yaaa kızlar valla başınızı ağrıtıyorum ama ağlamaktan ve buraya derdimi dökmekten başka çarem kalmadı benim kızım hiç içmek istemiyor bu ay 500 Gr almış ama bu zor zahmet ivirdigim kadarıyla aldığı miktar bu hafta hiç bir Gr bile almamış zaten artık hiç içmiyo resmen hiç içmiyo bgn gastroenteroloji bölümünde kontrolümüz vardı doktor zorlamayın demekten başka hiç bişey demedi zaten artık migdeside iyi durumda , iyi yani çok şükür bişeyi yok huyu bu ya resmen bu kız böyle ve bebekken böyle mama içmeyen annes sütü almayan kaç tane bebek hikayesi var bizim kız böyle olunca etraftan bizim kife öyleydi görümceminde böyleydi sunumda böyleydi diyen çok fazla insan var ve maalesef böyle devam etmişler yememisler ek gıda falan da ve hep zayıf ve küçük kalmışlar o kadar mutsuzum ki ya niye benim çocuğumda herkesin çocuğu gibi değil valla yapabilsem artık canıma kiycam ben

Kızlar ben bu gece uykusu problemine artık katlanamayacak hale geldim . Ben atak matak olduğunu artık düşünmüyorum . Nasıl çözülür ne yapılır allah aşkına doktora mı gitmemüz lazım uyku eğitmenine mi gitmemiz lazım ne gerekiyorsa yapayım ama ne ruh sağlığım kaldı ne fiziki sağlığım kaldı ben artık gerçekten çıldırmak üzereyim.
Arkadaş yarım saatte bir uyanmak nedir ya . 2 saatte biri alır başıma koyarım ama yok yarım saatte bir uyanıyor .
Artık gün içinde hareket edecek hal bırakmıyor bende hünlerdir evde sıcak yemek pişirip yiyemedim gece uykusuz kalmaktan . Bu nedir arkadaş yatağına bırakıyorum 15 dk sonra geri kalkıyor artık geceler eziyet gibi oldu bana. Az uz değil 20 gündür bu çocuk böyle .
Bu kadarının atak matak olduğunu düşünmüyorum ben artık çevremde onca bebek var kimse bu kadar sıkıntı çekmemiş. Tamam atak olur uykuları bozulur huyu suyu bozukur anlarımda bu bambaşka bir boyut artık atak diyip hiçbir çözüme girişmedim ama bi problem var belli ki. Gündüz uykularında sorun yok uykuya dalışında sorun yok ağlama yok ama grce boyu uyanıp duruyor.
Bir yeri ağrısa ağlardı. Aç olsa bilirdim. Soğuk olsa bilirim. Yabi artık düşünmem lazom neyden kaynaklı böyle nasıl çözülğr ben artık bunun derdine düşecem.
Gerçekten takatim kalmadı
Evet cnm ama cidden atak gubi görünmüyor bence bi uyku eğitimi için konuş birisiyle benim kızda da çok gerileme oldu gece kalkıp bir iki saat uyumadığı oluyor falan ama bu kadar 15 dk sonra da uyanmiyir gündüz uykusunda uyanıyor 15 20 dk sonra ama gece öyle değil bilemiyorum ki acaba atağı çok ağır mi ağlatıyor desek yine de birisiyle görüş bence , ay senle ben bi psikolojilerimize bi zeval gelmeden büyütsek şu bebeleri 😥 yeni nesil bebekler çok zor ya

Bide strese giriyor yani hanımefendi 😂 stresin kaynağı kendisi. geceden beri beni tüketti daha fazla konuşmasam iyi olacak 🤣🤣
normalde uyuduğunda yanında uzanırdım ama küstüm salonda oturuyorum 🤪😂

Yazmıyoruz diye mutluyuz sanmayın kızlar hepimiz zordayız bilin 🙌🏻
Valla ben öyle zannediyordum ne güzel herkesin herşey yolunda gidiyor, biz bı kaç kişi aşırı zorlanıyoruz bu grupta diye, sizde kötüsünüz demi 😃 iyi olmak olmaz anca beraber kanca beraber 😃

Yaaa kızlar valla başınızı ağrıtıyorum ama ağlamaktan ve buraya derdimi dökmekten başka çarem kalmadı benim kızım hiç içmek istemiyor bu ay 500 Gr almış ama bu zor zahmet ivirdigim kadarıyla aldığı miktar bu hafta hiç bir Gr bile almamış zaten artık hiç içmiyo resmen hiç içmiyo bgn gastroenteroloji bölümünde kontrolümüz vardı doktor zorlamayın demekten başka hiç bişey demedi zaten artık migdeside iyi durumda , iyi yani çok şükür bişeyi yok huyu bu ya resmen bu kız böyle ve bebekken böyle mama içmeyen annes sütü almayan kaç tane bebek hikayesi var bizim kız böyle olunca etraftan bizim kife öyleydi görümceminde böyleydi sunumda böyleydi diyen çok fazla insan var ve maalesef böyle devam etmişler yememisler ek gıda falan da ve hep zayıf ve küçük kalmışlar o kadar mutsuzum ki ya niye benim çocuğumda herkesin çocuğu gibi değil valla yapabilsem artık canıma kiycam ben

Benim ilk oğlum çok emerdi ve tosundu
Ek gıda zamanı beni perişan etti.. yemek reddi oldu. 1 yasindan sonra da suzulmeye basladi
Bunun emmekle hic alakasi yok inan bana
O dönem ekim anneleri olaraj whatsapp grubumuz vardi emmeyen bebekler bir güzel yiyorlardı.
Hatta yeminim var bu oğlumda öyle ugraşmayacağım sofrada ne varsa vericem agzina
İlkinin yemek sorunu beni yaşlandırmıştı
Ama emmeye gelince göz göze gelmeye korkuyordum meme bagimlisiydi

Kilo alımı iyiyse biraz akışa bırakın. Benim ilk kızımı doktora götürdüğümde ( 4-5 aylıktı sanırım) bu çocuk aç kalmış kilo almamış demişti. Eşimle çıkışta kavga etmiştik. Hala daha hatırlar konuşuruz o günü. Kafaya takıp moralimi bozmasına izin vermedim çok şükür. benim kızım yapısal olarak zayıf, 9 yaşında hala çok zayıf. Ama boyu gayet iyi o yüzden sorun etmiyorum. Bende küçükken çok zayıfmışım ve iştahsız. Anneler strese girip üzüldükçe üstüne düştükçe bi şey değişmiyor ki. Değiştiremeyeceğiniz şeylere üzülmeyin. Ve evet çok iyi annesin, çocuğunun az yemesi bunu değiştirmiyor. Onu öyle kabul et annesi

Benim kızım da bi kaç gece böyle yapmışti sürekli uyandı ki emmiyorda ama uzun sürmedi 3 gece falandi sanırım yani yarım saaat demiyordu mızmızlanip uyanıyordu aglamada yok ama B brcubrcu0101 arkadaşımızın çok uzun sürmüş

Bazı çocukların mizacı bu sanırım kabullenelim . Bazıları iştahlı bazıları iştahsız demekki. Maalesef benimde 1 ayda 470 gr aldı ama şuan son 1 aydan da kötü. Hiç içmek istemiyor. Memeyi emzik olarak kullanıyor süt içmiyor. Sağıp vereyim bari diyorum ama 40-50 ml sütü 1 saat boyunca binbir şaklabanlıkla içirmeye çalışıyorum onunda yarısını ğzerine döküyor ağzından çıkarıyor . Yani 470 gr a üzüldüm ama şuan böyle giderse onu bile alamayacak gibi düşünüyorum.
Ne diyim bilemedim süt içirecem diye ne bel kaldı ne kol kaldı şöyle bi bacağımı uzatıp oturamadım uzanamadım

Kızlar bebeğime diş kaşıyıcı vermek istiyorum. Aslında daha erken olduğunu düşünüyordum ama bugün ağlayarak elini resmen sürtüyor ağzına. Çok hırslı emiyor sinirli sinirli. Acaba kaşınıyor mu diye düşündüm. Sizce bunu vermeden kaynatmalı mıyım yoksa yıkamak yeterli olur mu?

Eklentiler

• IMG_5872.webp
    IMG_5872.webp
    61,1 KB · Görüntüleme: 5
Back
X