• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Kızlar, rosto köfte tarifi çok güzel tavsiye ederim. Hem de acayip pratik. Hem fırında oluşu çok kolay, hem de diğer klasik köfte gibi tek tek yuvarlamayla zaman kaybı yaşamıyorsunuz. Hemen rulo yap at fırına pişsin kendi kendine. Üstüne de domatesli salçalı sos… Enfes 😍 fırın tepsinin içine rosto köftenin yanına elma dilim patates de çok güzel oluyor, köfte pişerken patatesler de bir yandan pişmiş oluyor. Ben yanına pilav da seviyorum. Bir de cacık yaptım. 😋😋
Sizin de böyle pratik tariflerinizi duymaya açığım, siz de paylaşın lütfen 😍
Oh mis ellerine sağlık canım .
Bende bugün milföyden mantı yaptım.
Kiyma soğan ve patates ten olan harç yapıp milfoyleri 4 e kesip harcı koyup ters çevirip tepsiye diziyorum.
Çıkınca üzerine yogurt ve kırmızı biber tereyağ. Hem pratik hem güzel.
Tavsiye olunur😊
Birde kahveye çaya gelen misafirlerime leblebi topları yapıp buzluğa attım.
1 paket leblebiyi rondodan çektim. Rondonun İçine 8,9 adet hurma ve findik ve 3,4 ymk kasigi süt ekleyip tekrar bizzt.
En son da üzerine bitter çikolata.
Beslenmeye de koyuyorum ben .Diyet icin de bir alternatif..Deneyin derim.

Yaa yine senin sebebi var benimkinin oda yok aslında iştahı var ama biberonla verirsem var memeyi istemiyor artık 1 dk bile zor duruyor 😕

İyi aslında sağlık durumu boyu felan da iyi ama her ay 900 gram alıp birden 200 e düşünce insan afallıyor.

Biberona mı alıştırmaya çalışıyorsun

Hepsi normal düzene girer umarım ya hep stres hep stres😕
Evdemi tarttınız bebeğinizi? 4. ayın bitmesine daha 10 gün var belki 500 gr yapar ben öyle ümid ediyorum. Ben doktora telefonda sordum normal olduğunu söyledi. 4. ay sonrası kaşık mamaya geçe bilirsiniz ben düşünüyorum kaşık mamayı

Kızlar biraz özel olacak ama sordum gitti 😄
Benim vajinam daralmış sanki birlikte olurken çok zorlanıyoruz. 40 kontrolüne de gitmedim.. sezaryende böyle seyler olur mu bilginiz var mı?

Darlik hissedilmesinin nedeni aslında kuruluk. Ostrojen eksikliğinden kaynaklanıyor. Şu an emzirme döneminde olduğumuz için malum düşük. Adet olup, hormonlar eskiye dönünce düzeliyor. O zamana kadar jellerden faydalanilabilir. Bir nevi menopoz fragmanı da diyebiliriz sanirim :)

Evdemi tarttınız bebeğinizi? 4. ayın bitmesine daha 10 gün var belki 500 gr yapar ben öyle ümid ediyorum. Ben doktora telefonda sordum normal olduğunu söyledi. 4. ay sonrası kaşık mamaya geçe bilirsiniz ben düşünüyorum kaşık mamayı
Evet evde tarttım ama önceden de hep evde tartıyorduk doktorla aynı çıkıyordu inşallah olur ya 500 en azından.Kaşık mama dediği evde bir şeyler yaparak mı yanı ek gıda mı?

Aa çok geçmiş olsun ya
Benim ilk dogumumda hiç uyusukluk yoktu 5 yil gdcmisti agri sizi hicbir seyim yoktu hatta arkadaşlad derdi usutunce sezaryen yerim sizliyor diye bende olmazdi
Ama bu dogumda benim de aynı dediğin gibi uyuşuk sızlamalarım oluyor
Çok şükür atlatmışsın 🙏🏼

Haftaya giderim bende olmadı 😄 aynı tepkiden korkuyorum bende onay vermeden haltı yiyip gelip ne soruyorsun diye 😅😅
Çok teşekkür ederim 🥰 gerçekten kabus gibi günlerdi ameliyatımdaki doktorla da pek yıldızımız barışmadı sonrasında da vücut kitledi kendini kalkamadım yataktan derken şuan tek fobim o günler ama geçti yaa çok şükür bebişlerimiz 4 aylık oldular 🤲🏻
Biraz sitem duyabilirsin o zamanda anayım ben ana adlı şiirimi okuyabilirsin 😂😂 (bebem var benim tuvalete bile izinle gidiyorum en son düşüneceğim şey kendim oldu ondan gelemedim sorry 🤣🤣)

Yok beeee kitaba bakmıyor demedik, bize bakmıyor anlamında, yani benim kızım kaç tane kitap okudum asla bakmadı değişik ses tonlarıyla falan da okudum ama yok hiç oralı olmadı. Ama ben karşısına geçeyim mimiklerle ses tonlarıyla konuşayım hayvan sesleri falan yapayım dikkatini çekiyor
Anladııım kuzum. Aslında bu ara kartlara bakabilirler hem de kartları hareket ettiririz daha dikkat çekici olur. İşte ne biliyim bi aslancık varmış uçağa binip annesine gitmiş 😄 ay asla da hikaye uyduramıyorum 🙈

Anladııım kuzum. Aslında bu ara kartlara bakabilirler hem de kartları hareket ettiririz daha dikkat çekici olur. İşte ne biliyim bi aslancık varmış uçağa binip annesine gitmiş 😄 ay asla da hikaye uyduramıyorum 🙈
Hahahaha bende yapay zekaya soruyorum 😀

Rosto köfte yapmadım hiç, nasıl yapıyorsunuz?

Bir tarif de benden gelsin 😊 Ben de dün cupcake kalıplarının içine köfte koyup şekillendirdim. Fırına sürdüm biraz piştiler. Patates püresi yaptım ve cupcake kalıbı şeklinde pişen köftenln içine doldırdum. Üzerine kaşar serptim ve salçalı sosla fırına verdim. Kaşarlar kızarana kadar pişti. Epey beğenildi.
Kız ona nasıl zamanın yetiyor, bulaşığını sormuyorum bile 😃 ben hazır yapılmış makarnayı zor ısıtıp yiyorum.

Yok yaa kesin karar verdim, ben beceriksizim. Herkesin evi toplu, temiz, herkes çeşit çeşit yemek de yapabiliyor. Ben ne evi çevirmeyi beceriyorum ne çocuğu uyutmayı. Asla öyle bırakayım da kendi yatağında yarım saat uyusun olmuyor.

Kızlar ben galiba depresyona giriyorum.

Kız ona nasıl zamanın yetiyor, bulaşığını sormuyorum bile 😃 ben hazır yapılmış makarnayı zor ısıtıp yiyorum.

Yok yaa kesin karar verdim, ben beceriksizim. Herkesin evi toplu, temiz, herkes çeşit çeşit yemek de yapabiliyor. Ben ne evi çevirmeyi beceriyorum ne çocuğu uyutmayı. Asla öyle bırakayım da kendi yatağında yarım saat uyusun olmuyor.

Yok hayır, bu sefer yardımcımız var, o sayede yapıyorum. Abi okuldayken ablamız bebişe bakarken ben de yemek yapıyorum. Yalnız olduğum günler daha basit şeyler yapıyorum. Bir de ben işi bırakıp ev hayatına geçince kendimi mutfağa verdim resmen.

Kötü hissettirmek istemem ❤️ yalnızlığın ne olduğunu çok iyi biliyorum.

Sizin oralarda hava soğumuştur iyice. Keşke biraz bebek arabasıyla gezebilseniz ya da komşuya bir kahve şansı olmaz mı? İyi gelir biraz sosyallik🙏

Benim bebemin haberi yok bence bu 2 uyaran alındığında sakinleşmesi gerektiği durumundan 😅
Aglamaktan uyuyamama da saniyorum ki uyku aralığını fazla acmaktan oluyor.
Bu aydaki bebekler için 1,5 saat olmali diye deniyor ya bu benim bebeğim için 1 saat mesela. 1 saati geçkin süre uyanık kalirsa bu şekilde ağlıyor. Ama 1 saati aşmaz uyutmaya calisirsam max 5 dakika fln sürüyor uykuya dalması
Bilgenin de haberi yok uyaran muyaran. Ağlıyor bam bam bam 🤦🏻‍♀️ aynen 1,5 saat deniliyor ama Bilge max max 1 saat. Hatta 45-50. Dakikada uykusu geliyor. Tamam uyutuyorum (önce meme ardından ayağımda sallıyorum) ama bıraktığım an uyanıyor. Yatarak memede uyutuyorum yine bıraktığım an uyanıyor. Kucağımda uyutsam aynı şekilde. Anakucağında sallayarak uyutuyorum tamam yine uyuyor ama sallamayı bırakınca uyanıyor. 1 saat boyunca ben onu ana kucağında sallıyorum, kalkıp bir çay içemiyorum. Ne çayı yaa dün tuvalete gittim artık yani horluyodu resmen öyle derin uyuyodu, 2 dk içinde geldim de ağlamaktan çatlıyor az daha kendini ordan yere atacakmış. Bu şekilde bırakırsam 5 dk içinde uyanıyor. 15 dk içinde geri uyumak istiyor.

Tüm günüm abartısız şekilde onu uyutmaya çalışmakla geçiyor. Uyutmasam olmuyor, ağlıyor gözünü ovuşturuyor uyumak istiyor çok net belli.

Şimdi 50 dk oldu, ayağımda uyuyor mışıl mışıl 😃 ben de çivilendim kaldım. Galiba çok zorlanıyorum artık..

Canim sen yeni mi giriyorsun biz hep oralardayız(depresyon) gel aramıza hoşgeldin, arkadan bağlanan beyaz gömleğini ve hunini de al gel 😀😀😀 valla ben evi toplamaya fırsat bulsam, yemeğe bulamıyorum, yemeğe bulsam evi toplayamıyorum, şu an uyuyor benim bızdık kalkıp ev toplayabilirim ama yatıp uyumak istiyorum, buraya da bakayım diyorum bu sefer uyku kalıyor o sırada benim kız uyanır zaten yine hiç bişey yapamadan geçen ilk uyku olur 😀

Yok hayır, bu sefer yardımcımız var, o sayede yapıyorum. Abi okuldayken ablamız bebişe bakarken ben de yemek yapıyorum. Yalnız olduğum günler daha basit şeyler yapıyorum. Bir de ben işi bırakıp ev hayatına geçince kendimi mutfağa verdim resmen.

Kötü hissettirmek istemem ❤️ yalnızlığın ne olduğunu çok iyi biliyorum.

Sizin oralarda hava soğumuştur iyice. Keşke biraz bebek arabasıyla gezebilseniz ya da komşuya bir kahve şansı olmaz mı? İyi gelir biraz sosyallik🙏
Soğudu soğudu, çok da rüzgar var. Kızın da burnu akıyor zaten

Yok canım benim sen kötü hissettirmedin tabii ki, ben kötü hissediyorum. Biliyosun 2 çocuklu ev, sürekli dağınık, sürekli bulaşık. Komşularım çok iyi çok şükür, ne zaman istesem gelip bebişi tutuyolar ben oğlana öğlen yemek hazırlıyorum (oğlum öğlen gelip yemek yiyip tekrar okula gidiyor, 3te geliyor eve), arada onlara gidiyorum kahveye. Sağolsunlar çok, çok iyi insanlar. Ben yetişemiyorum sadece, beceremiyorum yani. Valla senin gibiyim işi bıraktım evdeyim ama hala yemek için akşam kocamın gelmesini bekliyorum 😃 düzelicez inşallah, zaman çabuk geçiyor.
Var ol 🙏🏻☕

Canim sen yeni mi giriyorsun biz hep oralardayız(depresyon) gel aramıza hoşgeldin, arkadan bağlanan beyaz gömleğini ve hunini de al gel 😀😀😀 valla ben evi toplamaya fırsat bulsam, yemeğe bulamıyorum, yemeğe bulsam evi toplayamıyorum, şu an uyuyor benim bızdık kalkıp ev toplayabilirim ama yatıp uyumak istiyorum, buraya da bakayım diyorum bu sefer uyku kalıyor o sırada benim kız uyanır zaten yine hiç bişey yapamadan geçen ilk uyku olur 😀
He yaa sorma, iyidim ben. Son 3-4 gündür fenayım. Hunilendim. Valla minişkon uyuyorsa senden bağımsız bi şekilde yat uyu. Benim kız bir tek ilk uykusunu benden ayrı uyuyabiliyor. Uyutup bırakıyorum ve tam 30-35 dakika uyuyor. O sırada hemen peynir ekmek atıyorum ağzıma vitaminlerimi içiyorum kahvemi yapıyorum kiii uyanıyor. Yine de kendisine teşekkür ediyorum 😃

Soğudu soğudu, çok da rüzgar var. Kızın da burnu akıyor zaten

Yok canım benim sen kötü hissettirmedin tabii ki, ben kötü hissediyorum. Biliyosun 2 çocuklu ev, sürekli dağınık, sürekli bulaşık. Komşularım çok iyi çok şükür, ne zaman istesem gelip bebişi tutuyolar ben oğlana öğlen yemek hazırlıyorum (oğlum öğlen gelip yemek yiyip tekrar okula gidiyor, 3te geliyor eve), arada onlara gidiyorum kahveye. Sağolsunlar çok, çok iyi insanlar. Ben yetişemiyorum sadece, beceremiyorum yani. Valla senin gibiyim işi bıraktım evdeyim ama hala yemek için akşam kocamın gelmesini bekliyorum 😃 düzelicez inşallah, zaman çabuk geçiyor.
Var ol 🙏🏻☕
Haklısın hiç kolay bir ruh hali değil :( büyük oğlum Bilge gibi hiç uyumazdı ve yanımda eşim dahil kimse yoktu. O dönem resmen travma oldu, bu sefer yalnız kalmayo göze alamıyorum. Destek olacak birini istesem de bulamamıştım. Şimdi şansımız yaver gitti. O dönem çareyi günde üç sefer bebek arabasıyla gezmekte bulmuştum ama soğuk havada ne yapabilirsin. Komşularının iyi olmasına çok sevindim. İnan çok büyük bir şans. Mesela o sırada tak kulağına kulaklığı bir dizi aç ya da bebişi ayakta sallamadan önce yanına çayını alsan, yine kulaklıkla bir şeyler dinlesen izlesen? Bana çok iyi geliyor. Eşin erken gelebiliyor mu, destekçi mi?
Benim eşim çok geç geliyor. Akşam 18’den sonrası tam bir facia oluyor. Büyük bağırıyor, istekleir bitmiyor. Küçük uyucam diye bağırıyor ve abisinin sesinden uyuyamııyor ya da zoraki uyuttuğum bebek ses yüzünden uyanıyor. Ben büyüğe kızıyorum 😔 benim de akşamları bunalım. Halimize çok şükür yine de geçecek inşallah

He yaa sorma, iyidim ben. Son 3-4 gündür fenayım. Hunilendim. Valla minişkon uyuyorsa senden bağımsız bi şekilde yat uyu. Benim kız bir tek ilk uykusunu benden ayrı uyuyabiliyor. Uyutup bırakıyorum ve tam 30-35 dakika uyuyor. O sırada hemen peynir ekmek atıyorum ağzıma vitaminlerimi içiyorum kahvemi yapıyorum kiii uyanıyor. Yine de kendisine teşekkür ediyorum 😃
Ben hiç ayağımda sallamadim kızı hep yatağında yatırdım kucağımda uyuyor ama yatağına yatırıyorum her seferinde , yanımda da yatırmadım hiç o yüzden benden ayrı uyuyor çok şükür haaa çok uzun uyumuyo ama uyuyor sonuçta 😃

Kızlar bebeğim yüz üstü dönmeyi öğrenmiş ve döndümten sonra da kendini düzeltemiyor🤦🤦gündüz dikkat ederim de gecelerden korkuyorum 🤦
Bu arada 2 gecedir birlikte uyuyoruz fakat uykusundw en ufak düzelme olmadı. Akşam 8de uyuyor sabah 6ya kadar 15 defa uyanoyor diyebilirim. Artık çıldırmak üzereyim gece uyuyup uyanmaktan sabah dayak uemişe dönüyorum

Back
X