• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Kızlar carters da 2000 tl üzeri %50 indirim var. Ben ek gıda için skip hop termos ve Sophie La Girafe diş kaşıyıcı aldım, uzun süredir radarımdaydı. Düşünenler değerlendirebilir
Bir kod mu kullandınız? Sepete attım ama indirim olmadı 🥲

Evet sanıyorum öyle ama etraftan “Benim bebeğim çok uslu, gece boyu uyuyor” tarzı söylemler duyunca hayatımda ilk kez kıskançlık yaşıyorum sanırım 😅 Nörolojik gelişim sürecindense öpüp başıma koyarım tabii ki ama biraz da mizaç kesinlikle😶

İkizler -Aslan da fena bi kombinasyon olmuş zira Aslan da biraz ilgi arsızı oluyor diye biliyorum 🥲
Elbet vardır sakin bebekler, maşallah diyelim onlara da ama bu ağlamalar huysuzlanmalar da bebekliğin şanındandır 😌 Sağlıklı olsunlar da hepsini hallederiz. Sıkmayın canınızı 😇
Her iki burçtan da çekinen gördüm ama ben oğlum Yengeç olacak diye çok korkmuştum, kağıt üzerinde öyle görünüyordu başta 🙈 Eşim su grubu ile hiç anlaşamıyor, hep sorun yaşıyor, o yüzden istememiştim Yengeç'i. Aslan benim en iyi anlaştığım burçlardan, o yüzden çok memnunum oğlumun kombinasyonundan. Ama evet, çok soft bir kombinasyon değil 😄

Ya teyzeleri bu cüce bugün doğru düzgün beslenmedi. O kadar az emdi ki yani nasıl duruyor bilmiyorum aç aç 🙈 Bir de saçma sapan ağlıyor, gözünden yaşlar fışkırıyor bir anda. Sonra birden oyuna geçiyor, neşeleniyor. Ne 4. aymış arkadaş, içimizden geçti 😅

Ya teyzeleri bu cüce bugün doğru düzgün beslenmedi. O kadar az emdi ki yani nasıl duruyor bilmiyorum aç aç 🙈 Bir de saçma sapan ağlıyor, gözünden yaşlar fışkırıyor bir anda. Sonra birden oyuna geçiyor, neşeleniyor. Ne 4. aymış arkadaş, içimizden geçti 😅
Çok farklı bir şey yazmadım ama bende de durumlar aynı demek istedim 😂

Bu ay hiçbir şeyi sorgulamamaya karar verdim 🥲 duygular arası hızlı geçiş bizde de var 😅

Evet siz yıllar geçince alışmışsınız ama aslında bunlarla yaşamak gerçekten hayatı zorlaştıran şeyler. Evlenince biraz törpülenmiş madem, çocuğunuzla da vakit geçtikçe zamanla törpülenebilir belki ama belki de çocuğunuz üzerinde de olumsuz etki edebilir. İmkanınız varsa mutlaka bir psikologla görüşseniz iyi olur bence. Ya da daha önce dediğim gibi ben çocuğumu Ergoterapiste götürmüştüm ama belki yetişkinlere de oluyordur bir ergoterapistle de görüşebilirsiniz. Çocukların bazen duyu eksikliği ya da fazlalığı oluyor ve aynen sizin dediğiniz gibi kendi vücudunun bir yerine dokunulduğunda aşırı tetiklenme durumu, ya da tüylü şeylere dokunamamak, ıslak şeylere dokunamamak, kuma çamura dokunamamak, tırnak yemek, tırnak etini koparmak, kıyafetinin fermuarıyla, ipiyle sürekli oynamak, sarılmaktan rahatsız olmak, ya da tam tersi çok sıkı sıkı canını acıtacak şekilde sarılmak, bazı seslere aşırı tepki vermek, bazı ışıklardan rahatsız olmak, ya da karanlıktan çok korkmak, çamaşır makinesi gibi dönen şeylere çok uzun süre bakıp durmak, bir şeyleri sürekli koklama alışkanlığı, yemeklerde aşırı seçicilik, sürekli zıplama/dönme/sallanma ihtiyacı, sert ve canını acıtıcı hareketlerde bulunma ihtiyacı, mesela bile bile koşup duvara çarpmak, kedi/köpek/böcek vs hayvanlardan çok korkmak, dengesiz yürümek, sürekli düşmek vs vs… çok şey var. Aslında bunlar her çocukta zaman zaman olabilir. Ama bize oyun terapistimiz demişti ki eğer bir davranış 2 ay içinde geçmiyorsa terapi almak gerekiyor. Bazı durumlarda sizin de tecrübe ettiğiniz gibi üstüne gidildikçe düzeliyor bu durum. Mesela dokunmada eksiklik yaşayan çocuklara bol bol slime ile oyunlar veriliyor, üzerine gidildikçe düzeliyor, mesela kediden korkma durumu varsa önce dışarda uzaktan sevmek, sonra kedisi olan birisinin evine gidip 1 saat vakit geçirmek vs böyle böyle maruz kalarak atlatılıyor. Ya da başka başka çeşitli tedavi yöntemleri de var.
Ayyy çok teşekkür ederim ne güzel anlatmışsınız yani bi fırsat bulup görüşmek lazım.

Allah razı olsun❤️ Hepimizinkine huzur, bolca sağlıkla uyku versin gerçekten. Tek başına hele çok çok zor insan boğulur gibi oluyor, ben bebek bakmanın bu kadar zor olduğunu bilmezdim ya. Ne emek, ne özveri gerektiriyormuş…
Saat 7 buçuk ve hala uyumadı uyku pozisyonuna bile getiremiyoruz yattığı an bi yerine bişey olmuş gibi ağlıyor karnını da doyuramadim yıktı ortalığı en son çare besige koyup hızlı hızlı sallamak oldu bir tek öyle sustu 🤦 şimdi babası veriyor mamasını ben daha fazla ağlama sesi duymak istemiyorum bu neydi benim bgn yaşadığım yaaa sabah 6 dan akşam 7 bucuga kadar toplamda bir bir buçuk saat anca uyudu ve 13 buçuk saat ağladı hemde sesli sesli çığlık kıyamet ağladı arada dinlendi sonra yine ağladı 🤦🥵 yemin ediyorum 2. Çocuğu hatta 1 den fazla çocuk yapan bütün kadınlar alfadır yoksa yapılacak iş değil 🤦

Bgn bende 4. ayı iliklerime kadar yaşadım cooookk ama çok ağladı bak şu an beynimin içinde ağlama sesi yankılanıyor 🥵😮‍💨🤮 neyse biseyleri var belliki üzülüyorum da 😟şuyum var, buram ağrıyo da diyemiyolar, ben yine diş eti falan ağrıyordur diye düşündüm çünkü aşırı kaşıyor ellerini ağzının en arkasına götürmeye çalışıyor, yani elleri zaten sürekli ağzında ama şu iki gündür daha da hırsla ağzında 😟 çok minikler ama çok zorrrr yaaaa cidden çok zor bebek büyütmek

Bgn bende 4. ayı iliklerime kadar yaşadım cooookk ama çok ağladı bak şu an beynimin içinde ağlama sesi yankılanıyor 🥵😮‍💨🤮 neyse biseyleri var belliki üzülüyorum da 😟şuyum var, buram ağrıyo da diyemiyolar, ben yine diş eti falan ağrıyordur diye düşündüm çünkü aşırı kaşıyor ellerini ağzının en arkasına götürmeye çalışıyor, yani elleri zaten sürekli ağzında ama şu iki gündür daha da hırsla ağzında 😟 çok minikler ama çok zorrrr yaaaa cidden çok zor bebek büyütmek
Bizimde öyle sürtüyor ağzını artık bir şeylere tetagil kullanıyorum o bile fayda etmiyor 🤦🏻‍♀️ Bugün zeytinyağında bekletilmiş karanfilli karışım da sürdüm fayda etmedi ama dıltan belirti de yok

Bebek olmak da zor ya menenjitlere biz yeni başladık o da bi ateş yaptı iki gün sürdü üstüne diş patladı oturup ağlayacam sinir krizinin ucundayım 🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲

Beni de mahvetti bu ay ve dişler göründü alt ön dişler nasıl bir ağrısı varsa ne versem çare olmadı biran önce çıksa keşke
Bgn bende acaba diş mi diyirum bakalım anlarız artık , tetagil denediniz mi temiz içerik diyorlar onun için almak lazım dursun kenarda

Bizimde öyle sürtüyor ağzını artık bir şeylere tetagil kullanıyorum o bile fayda etmiyor 🤦🏻‍♀️ Bugün zeytinyağında bekletilmiş karanfilli karışım da sürdüm fayda etmedi ama dıltan belirti de yok
Evet bi belirti yok ama başlarmışya diş etleri acımaya bence o yüzden gibi geldi bana ya

Back
X