2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Kızlar benim kızımın verem aşısı yeri baya şişmiş, içi de sarımsı gibi. Sanki akabilir vs demişti hemşire ama sizde de oldu mu?
Benim oğlumun da verem aşısı yeri büyümüş ve kızarmış sanki. Ama içinde sarılık yok. Daha önce konuşulmuştu diye hatırlıyorum grupta, belli bir süre verem aşının yapıldığı yerde bu gibi değişiklikler olabiliyormuş

Teyzeleri, oğlum iki hafta sonra sünnet olacak Allah kısmet ederse 🤗 Epey hareketli bir bebek olduğu için daha fazla hareketlenmeden özellikle de emeklemeye başlamadan sünneti aradan çıkarmak istedik. Sünnetten sonraki bir haftalık süreç gözümü korkutsa da ileride daha zor olurdudiye düşünerek rahatlamaya çalışıyorum 🥲

Kızlar selamlar. Biz mama sandalyemizi aldık şükür 😅 baby plus mamalove aldık. Çok sağlam gözüküyor kullanınca yine yorumlarım. Ya ben size başka bir şey soracağım. Demir ilacı sidefer kullanıyoruz. Lakin arada kullanmayı unuttuğum oldu. Unuttuğum günlerde oğluşum kaka yapamadı. Kullandığım değil. Kullanmayı unuttuğum günlerde kabız oldu. Tam 7. Günde kaka geldi. Sonraki gün değişik bir yeşil renk geldi. Doktora soracağım inşallah kötü bir şey değildir. Bir de emziriyorum ve ucunda süt incisi oldu. Allahım bu nasıl bir acı emzirirken aklım gitti sandım. Ters emzirdim daha iyiyim. Hastanenin emzirme hemşirelerine gittim muayene oldum. Gümüş kapak kullanma havasız kalmış. Her emzirmeden sonra kendi sütünden ucuna sür 10-15 dakika göğsün açık dursun dedi. Sahiden bugün uyguladım baya iyi geldi. Belki olan olur burada dursun.

Teyzeleri, oğlum iki hafta sonra sünnet olacak Allah kısmet ederse 🤗 Epey hareketli bir bebek olduğu için daha fazla hareketlenmeden özellikle de emeklemeye başlamadan sünneti aradan çıkarmak istedik. Sünnetten sonraki bir haftalık süreç gözümü korkutsa da ileride daha zor olurdudiye düşünerek rahatlamaya çalışıyorum 🥲
Şimdiden geçmiş olsun 💐

Sünnet kıyafeti aldın mı oğlana onu yazmamışsın 😃😃 kıyafet giydirmezsen ben inanmam 🙈🙈
Şaka şaka, hayırlı olsun inşallah, kolay geçsin canım

Benim bebeğim hala dönmüyor. Doktor kontrolünde soracağım. Bir önceki kontrolde dönmesi geç olabilir kilodan telaş etme dedi ama analık işte.. sizinkiler dönüyor mu?

Benimki de yana dönüyor sadece, yüzüstü göğsünğ kaldırmıyor veya tam tur dönmüyor
Benimkide bazen yana dönmeye çalışıyor. Ya da bez için altını açtığımızda baya ayakları kaldırıyor tepede tutuyor dönmeye çalışıyor ama tam bir dönüş henüz yok. İnşallah bizimkilerde döner ☺️

Benim bebeğim hala dönmüyor. Doktor kontrolünde soracağım. Bir önceki kontrolde dönmesi geç olabilir kilodan telaş etme dedi ama analık işte.. sizinkiler dönüyor mu?

Ben de yazmıştım daha önce dönmüyor diye. Hemen ertesi gün dönmeye başlamıştı :)
Ben onu desteklemek ve öğretmek icin yan yatırıp poposunun altına minderle destekliyordum. Arada elimle onu çekip dönmesini sağlıyordum. Öylelikle sanırım öğrendi.
Benim bebeğimin de kilo persentili %90 fln sanirim

Ben de yazmıştım daha önce dönmüyor diye. Hemen ertesi gün dönmeye başlamıştı :)
Ben onu desteklemek ve öğretmek icin yan yatırıp poposunun altına minderle destekliyordum. Arada elimle onu çekip dönmesini sağlıyordum. Öylelikle sanırım öğrendi.
Benim bebeğimin de kilo persentili %90 fln sanirim
Yaa ne güzel maşallah 🥰 bende yapıyorum ama cık çok keyifçi. Bizimkininde kilo persentili öyle. Bizimki de inşallah döner 🥹☺️

Yaa ne güzel maşallah 🥰 bende yapıyorum ama cık çok keyifçi. Bizimkininde kilo persentili öyle. Bizimki de inşallah döner 🥹☺️
Peki doktor kilosu için bir şey diyor mu ? Fazla fln diye ?
Geçen Osman Gönülalin soru cevabinda biri sormuş "bebeğim 5.5 aylık 8 kilo, normal mi" diye. O da demiş ki " hayır, çok fazla"
Bizimki şu an 4.5 aylik 8,1 kg. Adam akıllı bir doktorumuz olmadığı için de görüş alamıyorum. Hoş gerçi doktor fazla dese ne yapabilirim, çocuğu aç bırakacak değilim

Sünnet kıyafeti aldın mı oğlana onu yazmamışsın 😃😃 kıyafet giydirmezsen ben inanmam 🙈🙈
Şaka şaka, hayırlı olsun inşallah, kolay geçsin canım
Yaaa almak gerekir mi? 😯 Ben onu hep daha sonraya saklıyordum ama o gün için özel bir kıyafet lazım mı cidden? Kardeşime uzun bir gömlek giydirmiştik, altı açık efil efil geziyordu 😅

Peki doktor kilosu için bir şey diyor mu ? Fazla fln diye ?
Geçen Osman Gönülalin soru cevabinda biri sormuş "bebeğim 5.5 aylık 8 kilo, normal mi" diye. O da demiş ki " hayır, çok fazla"
Bizimki şu an 4.5 aylik 8,1 kg. Adam akıllı bir doktorumuz olmadığı için de görüş alamıyorum. Hoş gerçi doktor fazla dese ne yapabilirim, çocuğu aç bırakacak değilim
Aynen öyle dediğiniz gibi diyor doktorumuz da. Ben 2-3 farklı doktora götürdüm. Sadece anne sütü alıyor dilediği kadar içebilir dedi. Durduk yere vermiyorum zaten meme. Çocuk talep ediyor öyle veriyorum. Ki beni bunaltmıyor ilk günlerdeki gibi de. Atıyorum dışarı çıkıyoruz 3-4 saatte bir emdiği de oluyor bazen 1-2 saatte bir istiyor. Doktor gayet iyi sorun değil dedi. Çocuğa diyet mi yaptıracağız dedi. Mama olsa keserdik biraz dedi.

U userfromde Y yakamozlugece5 arkadaşlar bebeklerinizin kilosuna istinaden sormak istedim, merak ettim. Ne ile besliyorsunuz? Yani meme mi sadece yoksa meme+mama mı? 🧿💕

Doğum kilosu fazla idi. Aslina bakıldığında 3 kilo doğmuş olsa bugün 6,5 kg civari olacaktı :)
Sadece anne sütü alıyor. Ama karnımda iken bolca çiğ kabak çekirdeği, kaşar peyniri, avokado, tahin ile beslendi, tombişliğinin sebebi onlar bence

Doğum kilosu fazla idi. Aslina bakıldığında 3 kilo doğmuş olsa bugün 6,5 kg civari olacaktı :)
Sadece anne sütü alıyor. Ama karnımda iken bolca çiğ kabak çekirdeği, kaşar peyniri, avokado, tahin ile beslendi, tombişliğinin sebebi onlar bence
Benimki çok tombikte doğmadı 😅 3015 gram doğdu.

Back
X