• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    206
Nerelerdesiniz uzun zamandır yazmıyorsunuz? İyisinizdir inşaallah
Merhaba, iyiyim iyiyim. Giremedim bir süredir evet. Merak edip sorduğun için teşekkür ederim 🙏 🤩
Ben bu aralar çok misafir ağırladım, ağırlıyorum. Çocuk görmeye gelenler oluyor. Benim bebe gündüzleri durmuyor, iş yapamıyorum çok geriliyorum. Birde her gün sürekli bir yerlerdeyim ve bir şeylere yetişmeye çalışıyorum. Siz nasılsınız?

Arkadaşlar bu BLW yöntemini uygulayanınız/uygulamış olanınız var mı? Varsa hangi sebzeyle başladığınızı ve nasıl ne kadar yedirdiğinizi soracaktım. Ben brokoli ile başlayayım dedim ama bir tıkandım sanki cesaretim gitti gibi
Brokoliyi hemen vermeyi düşünmüyorum. Bence en güvenlisi balkabağı. Henüz başlamadım ama balkabağı ile başlamayı düşünüyorum. Büyüğümde de öyle yapmıştım

Kızlar bir sorum için fikrinize ihtiyacım var,
Bebeğim 7 ay 5 günlükken yurtdışına gideceğiz inşaallah 9 günlüğüne. Ben şimdi 6 ay dolmadan bir an evvel ek gıda tadımlara başlayıp orada da yanımda buradan götürdüğüm hazır kavanoz püre sebze mamalarla filan devam mı edeyim azar azar? Yoksa orada ek gıdaya ara verip yedirdim yedirmedim dertlerine hiç girmeyeyim mi? Dönüşte kaldığım yerden devam ederim? Yoksaaaa gidip dönene kadar ek gıda serüvenine hiiiiç mi başlamasam? Çok mu geç olur o zaman da? Siz olsanız ne yapardınız?
Bence (bence diyorum uzman değilim ) çocuğunuz hazırsa beklemeyin başlayın, geç olabilir. Ara vermek de iyi bir seçenek olmayabilir diye düşünüyorum çocuk hevesliyse sunmak lazım. Sonuçta amaç karın doyurmak değil beslenmeye alıştırmak daha 7. Ayda. Ufak tefek şeyler verirsiniz sizi yormayacak şekilde. Meyvedir kavanoz mamadır gibi gibi

Son düzenleme:
Kızlar ek gıda süreci ile ilgili bende bir şey sormak istiyorum. Pirinç unu, irmik ne biliyim değişik değişik unlar bunlar neden veriliyor bebeklere. Pirinç glisemik indeksi yüksek diye artık yetişkinlere bile önerilmiyor biliyorsunuz. İrmik dediğiniz şey sırf ince diye mi yediriliyor besleyici değil öyle aman aman. Gerçekten anlamadığım için soruyorum. Yani bunları vermekteki amaç çocuk doysun mu yoksa iyi beslensin mi? Bana mantıklı gelmiyor. Besleyicilik değeri yüksek ürünler değil ki. Yumurta et yoğurt meyve sebze bunlar varken.. pankek, sebzeli muffin, ev yapımı bebe bisküvisi (karbonhidrat ihtiyacı da var tabi kabul) gibi gibi tariflere bunlara tam buğday unu koysam yeter diye düşünüyorum. Bebe muhallebisi falan yapıp vermeyi düşünmüyorum zaten. Büyüyünce yemeyeceği şeyleri bebekken vermek mantıklı gelmiyor bana. Damak tadı nasıl oturacak. Mesela 4 yaşında yemeyecek bunları. O ladar çok organik ürün var ki bebekler için influencerlar da (doktor olanlar bile) deli gibi reklamını yapıyor. Bir pazara dönüşmüş artık. Biz anneler de en iyisini istiyoruz bebelerimiz için. Bence resmen istismar ediliyoruz. Gibime geliyor.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.

Çok geçmiş olsun evet kuru hava maalesef bebeklerin cildini kurutuyor 😔
Aşıdan sonra durumlar nasıl? Keyfi yerinde mi?
Birde doktorunuz kim paylaşırsanız mutlu olurum ☺️ Ankara’ya gittiğimizde belki değerlendirebiliriz
Doktorun ismini öğrenebildiniz mi göremedim yorumlarda. Ben de ek gıdaya geçmeyi düşünüyorum hala doktoruma karar veremedim Ankaradayım :) PaxosAurora PaxosAurora
Bu arada oğlum 6 buçuk aylık biz 5. Aya girince başladık ek gıdaya doktor önersiyle mamayla besleniyoruz zaten bebiş de hazır olunca işte başladık gitti
Maşallah epey bir girmişsiniz ek gıda olayına :) Biz de 5.aydayız gündüzleri mama yiyor geceleri süt mama karışık gidiyor. Siz ek gıdaya başladıktan sonra mama durumu nasıl oldu? Yine aynı şekilde içmeye devam mı ediyor? Açıkçası mamayı biraz bıraktırmak istiyorum en azından ek gıdaya başlarsa doğal bir şeyler yemiş olur.
Kızlae konuyla alakasız ama 23-24 derecedw siz nasıl giydiriyorsunuz bebeklerinizi? Ya bana ev gayet iyi geliyor sabaha karşı soğuk oluyor sadece. Tek uzun kollu zıbın ve çoraplı pijama giydiriyorum ben
Ben zıbın üstüne bir tane ince üst giydiriyorum. Zıbını kısa kollu giydiriyorum üstünden giydirdiğim uzun kollu oluyor. Kendim atletin üstüne uzun kollu bir şey giydiğim için bebeğe de öyle giydiriyorum bazen uyurken üstüne battaniye de örtünce terlediği oluyor 😁 Normalde terlemiyor ama sıcaklanıyor mu bilmiyorum.

Doktorun ismini öğrenebildiniz mi göremedim yorumlarda. Ben de ek gıdaya geçmeyi düşünüyorum hala doktoruma karar veremedim Ankaradayım :) PaxosAurora PaxosAurora

Maşallah epey bir girmişsiniz ek gıda olayına :) Biz de 5.aydayız gündüzleri mama yiyor geceleri süt mama karışık gidiyor. Siz ek gıdaya başladıktan sonra mama durumu nasıl oldu? Yine aynı şekilde içmeye devam mı ediyor? Açıkçası mamayı biraz bıraktırmak istiyorum en azından ek gıdaya başlarsa doğal bir şeyler yemiş olur.

Ben zıbın üstüne bir tane ince üst giydiriyorum. Zıbını kısa kollu giydiriyorum üstünden giydirdiğim uzun kollu oluyor. Kendim atletin üstüne uzun kollu bir şey giydiğim için bebeğe de öyle giydiriyorum bazen uyurken üstüne battaniye de örtünce terlediği oluyor 😁 Normalde terlemiyor ama sıcaklanıyor mu bilmiyorum.
1 yaşa kadar anne sütü veya mama aynen devam cnm oğlum deniz istiyor mama zaten ek gıda da öyle aman aman yemiyorlar ki yada benim oğlum yemiyo 😅

Kızlar bir sorum için fikrinize ihtiyacım var,
Bebeğim 7 ay 5 günlükken yurtdışına gideceğiz inşaallah 9 günlüğüne. Ben şimdi 6 ay dolmadan bir an evvel ek gıda tadımlara başlayıp orada da yanımda buradan götürdüğüm hazır kavanoz püre sebze mamalarla filan devam mı edeyim azar azar? Yoksa orada ek gıdaya ara verip yedirdim yedirmedim dertlerine hiç girmeyeyim mi? Dönüşte kaldığım yerden devam ederim? Yoksaaaa gidip dönene kadar ek gıda serüvenine hiiiiç mi başlamasam? Çok mu geç olur o zaman da? Siz olsanız ne yapardınız?
Benim ikizlerim şu an 6 aylık bugün başlıyoruz tadım yapmaya. Bizde tam 7 aylıkken 5 günlüğüne gideceğiz yurtdışına. Dün kontrolde doktorla konuştum tadımlarımız bitecek o zamana kadar ek gıdaya ara vermeyeceğiz orada dedi. Ama özellikle belirtti ki sakın kendini kasma orada ek gıda için bişeyler hazırlamak için tatilin tasını çıkar içeriği çok güzel kavanoz mamalar var ben sana gitmeden hangilerini alabileceğini söyleyeceğim 5 gün onları kullanacaksın dedi.

Back
X