• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
Kızlarr ek gıda serüvenimiz devam ediyor. Filenin organik labnesini denettirdim kuzuma. Kaç gündür bir sürü şey denedi. Yumurta yoğurt bile denendi. Ama labneyi denedikten sonra yüzünde kırmızı sivilceler Çıktı. Hemen kestim vermedim bir daha da çıkmadı bir şey. Sorum şu : yoğurtta süt ürünü ona alerji olmazken labneye olabilir mi ?
İşte alerjik reaksiyon kaşıntı seviyesindeyse tekrar vermeniz iyi olabilir. Bir kez daha karşılaşsın bünyesi, bakalım bu sefer nasıl savaşacak. Biz de avokadoda yaşadık bu kızarıklıkları. Ertesi gün muzla karıştırıp verdim, kızarıklık olmadı

Kızlarr ek gıda serüvenimiz devam ediyor. Filenin organik labnesini denettirdim kuzuma. Kaç gündür bir sürü şey denedi. Yumurta yoğurt bile denendi. Ama labneyi denedikten sonra yüzünde kırmızı sivilceler Çıktı. Hemen kestim vermedim bir daha da çıkmadı bir şey. Sorum şu : yoğurtta süt ürünü ona alerji olmazken labneye olabilir mi ?
Hepsi farklı basamak. O yüzden yoğurda olmazken peynire olabilir evst. Süt diyeti açtırırlen de önce yoğurt, sonra peynir açtırıyorlar.

İşte alerjik reaksiyon kaşıntı seviyesindeyse tekrar vermeniz iyi olabilir. Bir kez daha karşılaşsın bünyesi, bakalım bu sefer nasıl savaşacak. Biz de avokadoda yaşadık bu kızarıklıkları. Ertesi gün muzla karıştırıp verdim, kızarıklık olmadı
Bir şeyle karıştırıp da verdim onda da oldu. Korktum bıraktım vermiyorum 😬 hepsi tam bir kuş. Büyüdüler bir de tadım yapıyorlar ☺️

Hepsi farklı basamak. O yüzden yoğurda olmazken peynire olabilir evst. Süt diyeti açtırırlen de önce yoğurt, sonra peynir açtırıyorlar.
Ben süt ürünlerini çok severim. Emzirirken de yedim içtim hiç böyle olmamıştı. Şimdi kendine verdiğim de labne de oldu. Anladım. Hepsi başka türlü değerlendiriliyor.

Ben süt ürünlerini çok severim. Emzirirken de yedim içtim hiç böyle olmamıştı. Şimdi kendine verdiğim de labne de oldu. Anladım. Hepsi başka türlü değerlendiriliyor.
Biraz ara verip yine deneyin. Genelde bı şekilde öneriliyor diye biliyorum. Bu sefer tolere edebilir.🙏

Tamamdır yine denerim ileri de 🥰 bir de kızlar siz kaç öğün veriyorsunuz günde ? Tabii çok bir şey yemiyorlar da
Biz henuz sabah ilk uykudan uyaninca ve aksam. Sabah meyve ya da sebze. Aksam da hippin tahilli mamalarindan. Kahvaltıyı gelecek ay ekleyecegiz galiba

Kızlar bizim de 2. dişimiz çıktı. Daha ilk diş çıkalı ne kadar oldu, çok peşpeşe çıktılar. Beklemiyordum hiç. Bu gece belki 20 kere ağlayarak uyanmıştır. Demek ki diş sancısındanmış. Öğlen bir baktım aaa yanyana iki tane olmuşlar. 🥰🦷🦷 sağlıklı yesinler büyüsünler inşaallah. Bu arada kızlar bebeklerin dişi çıkmıyorsa hiç endişe etmeyin. Bizim doktor bazı bebeklerin 4 aylıkken bile çıkar 1 yaşında bir sürü dişi olur. Bazı bebekler de ilk dişlerini 1 yaşında çıkarırlar, bu bir gelişim göstergesi değil, Eyvah bebeğim geride kaldı gibi asla düşünüp endişe etmeyin demişti. Aklınızda bulunsun.

Biz henuz sabah ilk uykudan uyaninca ve aksam. Sabah meyve ya da sebze. Aksam da hippin tahilli mamalarindan. Kahvaltıyı gelecek ay ekleyecegiz galiba
Bu konu kafamı çok karıştırıyor, kaynaklar öğün olarak değil sadece tadım diyorlar ben o sebeple öğün gibi vermiyorum her gün başka sebze tadıyoruz ufak ufak yumurta sarısı ve yoğurt da tattık ama azar azar tadına bakacağı şekilde. Ama böyle de ek gıda da ilerlemiyor gibi hissediyorum miktar olarak nasıl artacak, ne aşamada öğün olmalı vs kafamı çok karıştırıyor bu konu 🤔

Bu konu kafamı çok karıştırıyor, kaynaklar öğün olarak değil sadece tadım diyorlar ben o sebeple öğün gibi vermiyorum her gün başka sebze tadıyoruz ufak ufak yumurta sarısı ve yoğurt da tattık ama azar azar tadına bakacağı şekilde. Ama böyle de ek gıda da ilerlemiyor gibi hissediyorum miktar olarak nasıl artacak, ne aşamada öğün olmalı vs kafamı çok karıştırıyor bu konu 🤔
Bizimkinin de adı öğün. Abartmadan tattırıyorum aslında ölçüyü bebekler belirliyor. Bir süre sonra yorulduğunu ya da istemediğini fark ediyorum. Yavaş yavaş büyür porsiyonlarımız. Mesela 10 gün sonra doktor bize çorbaya geçin dedi. 5 gün oldu başlayalı, hipp mamayı ilk güne göre daha çok yer oldu. Tabi hala az ama artıyor. 8-9 aylık gibi daha çok yerler aklımda öyle kalmış.

Back
X