- 22 Kasım 2022
- 3.484
- 3.812
- 63
Bende sağlık ocağı doktorunun lafıyla asla hareket etmem doktorumun fikri cok önemli. Bazı doktorlar sadece 1 doz tetanoz ol yeterli diyormuş bilmiyorum cok iyi araştırmak lazım korktum biben tek doz adacel olmak istiyorum ya ama doktorumla daha konuşmadık erken olduğu için kendim araştırıp okudum sadece 3 kez aşı olmak istemiyorum
Biz cybex eezy twist modelini aldık 360 derece dönebilen. Hem kabin boy olduğu için tercih ettik, hem de bir tık daha sağlam olsun istedik. 8 kilo civarı ağırlığı var gayet uygun geldi bize.Canım bahsettiğin bebek arabalarının modelini falan da yazabilir misin? Eşim Almanya'ya gidecek haziran sonu ona baktırayım. İlk çocuk olduğu için ne model ne marka hiçbir fikrimiz yok bir yerden başlayalım :) Yurtdışından parfüm çanta out bebek eşyaları in oldu
Hamilelikten öne de kuru ve egzamaya yatkın cilt olarak benim sınavım hala kuruluktan yara olan kaşınan cilt. Her gün 15-20 dakika oramı buramı kremliyorum. Ben kullandıklarımı ve birkaç tane de araştırıp aldıklarımı yazayım bir bak istersen. Genelde dermokozmetik markalardan tercih ediyorum. Laboratuarı/testi vs yerli olanlara içim rahat etmiyor. Bu tarz şeyler tarım bakanlığı kontrolünde oluyor ya da hiç kontrol olmuyor. Ben içeriklerini güvenli mi diye chatgptye yorumlatıyorum her birinin. Bebek ürünü olan her şeye de doğrudan güvenmeyin maalesef bizde standartlar düşük ve tartışmalı içerikleri ekleyebiliyorlar.
Yüzüm için serum Avene Cicalfate+ Cilt Bakım Serumu üzerine Avene Hydrance Rich Nemlendirici Krem kullanıyorum. Çok kuru olduğunda La Roche Posay Lipikar Baume AP+ M Balm kullanıyordum şimdi bitti. Bioderma cicabio arnica aldım. Göbeğimde iğne morluklarına da iyi gelir diye umuyorum. Bunları kurdeşen gibi olan yerlere de sürüyorum rahatlatıyor.
Vücuduma da bioderma atoderm balm + çok kuruyan yerlere mustelanın avokadolu kremini sürüyorum(göğüs uçlarım falan bazen kuruyor bu alerji falan yapmadı). Çok kızarıp kaşınırsam da biodermanın after sun kremini dolapta tutuyorum soğuk soğuk iyi geliyor.
Güneş kremi de kimyasal filtre içermeyen sadece Bioderma Photoderm SPF 50+ Mineral Fluide bulabildim. 15 dk beklenince üzerine makyaj yapılabilir bence. Ben şuan yapmadığım için yalan olmasın. Vücut içinde daha ekonomik bir ürün aradım ama bulamadım yani mecbur tatilde de kullanmak için yedeğini aldım. Bioderma Atoderm 2-in-1 Body Oil'i de yağ olarak aldım ama henüz kargoda kullanmaya başlamadım.
Böyle böyle 13 haftayı bitirdim bakalım inş egzama için ilaç kullanmadan tamamlarım.
Linki varmı acabaBiz cybex eezy twist modelini aldık 360 derece dönebilen. Hem kabin boy olduğu için tercih ettik, hem de bir tık daha sağlam olsun istedik. 8 kilo civarı ağırlığı var gayet uygun geldi bize.
Maşallah canım Allah nazardan saklasınHanımlarrrr çıktımayy kızçem nasıl oynakkk yerinde durmadıııı. Eller kollar bacaklar bi o yana gitti bi bu yana C cilekcanavari bebiş hala önde o kadar iştahsızlığıma rağmen hatta 1 kilo vermişim hiç almamışım ama hoca sağlıklı bebek sıkıntı yok dedi 16+2 çıktık usgde 138 gram şuanda her şey yolunda
Güle güle kullanmak nasip etsin canım sağlıkla mutlulukla
Hayırlı uğurlu olsun canım cinsiyet için de Allah gönlüne göre versinBen ancak gelebildim13+1’deyiz. Bebeğimi uzun uzun gördüm. Doktor riskli dönemi atlatmışsın dedi. Kocam 3 dakikalık video çekmiş. Geldiğimden beri tekrar tekrar onu izliyorum %99 erkek dedi. Yine de kıyafet alma bir dahaki gelişinde netleştirelim dedi. Sen ne hissediyordun dedi. Erkek hissediyordum dedim. Evet, annelerin hissi çıkıyor genelde dedi Böyle yani kızlar. Heyecandan karmakarışık yazdım. Hâlâ etkisindeyim o anların.
Çok geçmiş olsun bol c vitamini ateş için de parol inşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz kuzenim pandemide hamileydi o kadar tatlı akıllı hanım hanımcık bir kızı oldu hiç korkmayıncovid testim pozitif çıktıinşallah bebeğime bişe olmaz
Çileğim bogmacayi duymuştum da difteri ilk defa duydum yarın kontrolum var 12 de soracağım mutlaka tetanoz u da kaç doz istiyorlar diye sağlık ocağı bana çift doz tetanoz için tarih verdi sadeceKızlar hello. Bu akşam kafama feci şekilde takılan bi konu var tetanoz aşıları
Şimdi değişmiş birde boğmaca ve difteri eklenmiş, sağlık ocağı bayramdan sonra yapalım dedi. Ama biraz araştırınca bazı olumsuz sonuçlar doğurduğunu okudum. Bu konuda bi fikri olan, doktorundan ebesinden konuyla alakalı detaylı bilgi alan var mı?
Valla bana perinatolog öyle söyledi cnm yinede doktoruna sorAy ben hiç almayayım eczaneden o zaman. Ne kaldı ki 17’ye. İki gündür biraz daha iyi hissediyorum çünkü mentalim iyi moral olarak güçlüyüm. O da daha sağlıklı yapıyor insanı tabii biraz da patates, püre falan yiyorum sabahları tutuyor beni sanırım umarım
Günaydın hayırlı sabahlar kızlarKızlar çarşamba randevum var günler geçmiyor ilk çocuğummuş gibi heyecanla cinsiyet öğrenmeyi bekliyorum
Bu sefer 15 haftalık olduk inşaAllah görürüz
Günaydın canım. Sağlıkla gelsin bebeğinGünaydın hayırlı sabahlar kızlar
Dün devlete gittim gıcık dr söylemiyorum cinsiyet dedibebeğim iyi hersey yolunda 9 cm 84 gr 3 gün geriden geliyiruz sadece
Ama burda okumuştum sanki gidip söylememiz lazımmışKizlar asi olayini ben de doktoruma sorup arastiracagim fakat kafama bir sey takildi, e nabizda benim hamile olduguma dair bilgi olmadigindan aile hekimim de hamile oldugumu bilmiyor. Asilar vs orada yapiliyorsa arayip haber mi vermeliyim siz oyle mi yaptiniz
Benden de haberleri yok .
Ama burda okumuştum sanki gidip söylememiz lazımmış
Evet canım ya bu konu benim de kafama çok takılıyo. Aile hekimindeki ebe beni arayıp 1 temmuzda tetanoz aşısı için çağırdıKızlar hello. Bu akşam kafama feci şekilde takılan bi konu var tetanoz aşıları
Şimdi değişmiş birde boğmaca ve difteri eklenmiş, sağlık ocağı bayramdan sonra yapalım dedi. Ama biraz araştırınca bazı olumsuz sonuçlar doğurduğunu okudum. Bu konuda bi fikri olan, doktorundan ebesinden konuyla alakalı detaylı bilgi alan var mı?
Adacel ne canım ilk kez duydum benben tek doz adacel olmak istiyorum ya ama doktorumla daha konuşmadık erken olduğu için kendim araştırıp okudum sadece 3 kez aşı olmak istemiyorum
Onunda etkisi var tabi ama Kuruluk dışında ilişki olmadığı zamanlarda da canımın yandığını hissediyorum. Sanirim akintidan dolayi kuruluk oluyor. Doktor cok normal dedi hamilelikte. Bir çaresi de yok sanırım.Kuruluk oluyor biraz ondan olabilir mi? Doğal kayganlaştıracak bir şeyle deneseniz bilmiyorum gebelikte ne uygun olur ben de yardımcı bir şey istiyorum
Doğru söylüyorsun herseyi son ana bırakmakta maddi olarak bir anda büyük bir yük. Artık hiçbirseyle ilgili fiyat algımızda kalmadı. Birsey kaç lira eder tahmin edemiyorum. Benim alışverişi ertelemem eşimden kaynaklı aslında. İlk çocuğu olması sebebiyle endişeleri var. Birsey olur diye çok korkuyor. Sürekli "maşallah de, poponu kaşı, dilini ısır " gibi batıl inançlara tutunuyor. Benim işim çok zorBasladim kusum ya dayanamadimbir de hepsi bir maddi olarak yigilsin istemedik, sagolsun buyukler de ille bizden olsun birseyleri alin istediginizde deyince almis olduk buyuk kalem bebek odasi kalmis oldu boylelikle bir tek yoksa inan ben de beklemek isterdim insani garip bir mutluluk ama bir endise de kapliyor yalan yok. Belki kolay elde ettigim bir gebelik olsaydi cok daha ozguvenle baslardim yapmaya daha bile erken de, ama tedaviyle olunca her konuda fazla temkinli gitmek zorunda gibi hissediyorum
Ben 2 gündür kendimi denemek için bıraktım. Çok şükür gayet iyiyim. İnşallah bundan sonra da gerek kalmaz17. Haftadan sonra prilam önermiyoruz dedi bana doktor .alışkanlık yapıyormuş vucud kullanmani istemiyorum dedi .sizinde aklınızda bulunsun günde en az 3 kere içiyordum ben.artik kullanmiyorum
ya gerçekten mi içim rahatlıyo böyle duyunca size de çok geçmiş olsun sağlıklı mutlu olsun hep çocuklarımız, bebek için endişelendim baya bi de öksürük başladı o da kafama takılıyo bişe yapar mı diyeCanım korkma ben 4 yıl önce pandemi tam tavan yapmışken 16 haftalık kızıma hamileyken geçirdim düzenli parol kullandım kızıma hiçbir etkisi olmadı korkma
çok teşekkür ederimmmÇok geçmiş olsun bol c vitamini ateş için de parol inşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz kuzenim pandemide hamileydi o kadar tatlı akıllı hanım hanımcık bir kızı oldu hiç korkmayın
salatalık mucize birşey bulantıyı alıyor. Şuan yanımda iki tane salatalık var :) tavsiye ederim canımBen 2 gündür kendimi denemek için bıraktım. Çok şükür gayet iyiyim. İnşallah bundan sonra da gerek kalmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?