Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Kızlar benim sağ alt kaburgam artık çok açıyor yaaa yavrum sürekli baskı yapıyor herhalde
Ay aynı durum 2 haftadan fazladır bende de var. Totosunu koymuş beyfendi doktor ters döndüğünde bunlar olur demişti. Bir ayağı da midemde bi ittiriyor bazen zor tutuyorum kendimi hem iştahım açıldı hem bişey yiyemiyorum.. Ama ters döndüyse en güzel yanı daha çok hissediyorum her hareketini artık bilgin olsun değiyor

Aşağıda hamilelik günlüğünde 1650 gr yazıyor ya ondan takıldım bende. Benim doktorum da kilosu konusunda bişey demedi normaldir o zaman
Ben de merak edip sormuştum canım her hafta için bi aralık var demişti doktorum. Uygulama ortalamayı veriyor. Bu bizimkileri iri yapmaz. Kız erkek arası bile irilik farkı olabiliyormuş bende de 1720 mi ne yazıyo bizim ki 31+4 te 1980gr geldi. Yarın 33 e giriyoruz 2 yi geçmiştir sanırım

Evet ben de çok hissediyorum ama kaburga ağrısı da cız cız bitmiyor

Isı yükseldi ahahahha yarıldım kimyasal deneyler yapmış eşin yine iş başında djdjjd

Valla bilmiyorum canım niye böyle oldu. Bugün Banada doktor senin nabzın da çok yüksek dedi. birde son günlerde uyurken nefesim kesiliyor. Çoğu zaman rüyamda boğuluyor gibi oluyorum. Sağ salim şu 34-35 leri görüp güzel kilolarda alsak bebeklerimizi kucağımıza . Benim tansiyondan dolayı direnç yüksek olduğu için heran gelişim yavaşlayabilir yada durabilir deniyor. Şuana kadar şükür iyi i

Evet ben de çok hissediyorum ama kaburga ağrısı da cız cız bitmiyor
Evet malesef bitmiyor, bi de karıncalaşma oldu bende bir süre. Kasım araya sıkışmış meğerse. Biraz kımıldandıkça o geçti şükür. Ama biraz daha büyüdüğünde ne hale geliriz bilmiyorum ben de

Hakkaten ya daha 60 gün var Doktorunla görüştün mü bunun çaresi yok di mi? Ben en son gittiğimde tam anlayamadım acıyı başka şeyden sandım sütyen falan kasıyor sandım o yüzden sormamıştım.

Kızlar benim de göbeğim sanki iki hafta içinde iki katına çıktı gerim gerim geriliyorum bi anda büyüdü sizin de böyle mi oldu
Benim göbeğim o kadar sert ve gergin ki ortadan ikiye ayrılacak gibi hissediyorum. Böyle sertleşme olunca zor nefes alıyorum ve huzursuz oluyorum. Şuan içim içimi yiyor. Acaba birde devletin aciline mi gitsem diye. Erken doĝum korkusu beni aşırı paranoyak bir hale getirdi. Hiç iyi hissetmiyorum kendimi. Nasıl başedeceğim bu duyguyla? Ya da gerçekten önemli bir durumsa ve ben kendimi yatıştırmaya çalışırken hata yapıyorsam?

Kızlar benim de göbeğim sanki iki hafta içinde iki katına çıktı gerim gerim geriliyorum bi anda büyüdü sizin de böyle mi oldu
Evet 28 den sonra çok hızlı büyüyor benim de öyle olmuştu ama şuan 31+0 ım tam ve iki gündür sanki göbeğimin şişliği indi. Bugün doktor kontrolünde bebeğin başı aşağıdaydı heralde aşağı inince öyle hissettirdi.

Canım daha önce nstende hafif sancı çıkmıştı diye hatırlıyorum. Yine aynı şeyi yaşıyorsan git bence. Ordan az buçuk anlarsın sancı mı değil mi. Sertleşme dediğin tüm karnında mı oluyor ve dinlenince geçmiyor mu.

Malesef yok, alan daralıyo mecbur totosunu bi yerlere koyacak. Şimdiye kadar psikolojik olarak yoruldun biliyorum ama artık fiziksel yorgunluğun başlayacak. Bu normal biraz sabredicez dedi

Karın bölgesi komple taş gibiyse ve nefes almakta zorluk oluyorsa ne olır ne olmaz acile git demişti bana perinatolog. İçimize ferah tutmalıyız ama içinize sinmeyen bir durum varsa mutlaka gidin bence

Allah hepimizin yardımcısı olsun. Artık öyle stres içindeyim ki neredeyse hastanenin önünde yatacak haldeyim. Sürekli bebeği kontrol ediyorum. Kıpırdadı mi diye yokluyorum. Her yerim ağrıyor ama belki de stresten, kendimi sıkmaktan ağrıyordur. Bilemiyorum ama gücüm tükendi sanki. İlk defa kendimi yetersiz hissetmeye başladım. Stresle başa çıkabilme yeteneğimi kaybettim

Bu duyguları ben de yaşıyorum. İçim bi türlü rahat etmiyor

Sanırım hepimiz aynı korkuları yaşıyoruz canım. Daha önceki aylarda iki kere hareketsizlik ten doktoruma yazdım. Ne olur olmaz görmek istedi acile yönlendirdi. Geçen gün yalancı kasılmalarım oldu ağrıyla birlikte sık olduğunu farkedince 1 saat boyunca süre tuutttum 7 8 dk da bir olunca doktoruma tabloyu attım. Bu kadar sık olmamalı hemen git dedi. Bak ama öncesi de var kısa bir süre de değil yani. Ama anlayamıyor ki insan bilmediği bişeyi. Neyse gittik kasılmalarım kesildi. 4 kat merdiven 20 dk araba yolculuğu derken düzeldi heralde. Ebe sen daha önce de gelmiştin deyince o kadar gerildim ki. Hani çok da sakın bi insanımdır acı eşiğim yüksektir. Herşeye acile koşmuyorum. İstemsizce ama oluyordu diye ikna etmeye çalıştım. Bu sefer abartıyor muyum modunda geçti 3 günüm. Sonra dedim dur merve gideceksin tabi parasıyla değil mi yani ilk gebelik olmasa bile her biri farklı süreçler. İçin rahat etmiyor mu git tabi ki. Ama bir sorun olduğunda eminim anlayacaksın. Bunun için hiç endişe etme. Zamanı neyse o zaman gelecek miniklerimiz.

Karın bölgesi komple taş gibiyse ve nefes almakta zorluk oluyorsa ne olır ne olmaz acile git demişti bana perinatolog. İçimize ferah tutmalıyız ama içinize sinmeyen bir durum varsa mutlaka gidin bence
Evet nst de sancim görünüyor. 4 gündür hergün ozeldeki doktoruma gidiyorum. İğne yapıldı zaten. 20-25 mmhg seviyesinde kasılmalar. Açılma ya da bebeğin suyunda bir problem yok. Ama sertleşme bazen çok artıyor ve nefes darlığı yapıyor. Bugün bebeğin kalp atışı da üst sınırdaydı. Doktor küveze girmemesi için 34-35 haftayı görmeyi hedefliyor. Ama benim içimdeki huzursuzluk ve vücudumda hissettiğim sıkıntı o kadar bile dayanamayacakmışım gibi bir hissiyat veriyor bana. Korkudan sürekli kendimi dinliyorum. Ilık duş aldım. Biraz uzanayım rahatlama olmazsa bu defa Üsküdar Zeynep Kamile giderim.

Benim de 30 da başladı ağrılar sırt alt karın pelvis.... Dayak yemiş gibiyim. Bi nevi yiyoruz da hiç stres olma. Sana güzel birşey söyliyim mi? 30 31 hafta civarı benim sürekli uyuyan çocuk uyandı. Sürekli hareketli ve çok net hissediyorum artık. Bir de aşağı yukarı uyku vakitleri oturdu artık. 2 3 gün kendini dinle not al kenara hareket ettiği zamanları. Ne zaman uyuduğunu anlarsın. Benim ki öğlen ve akşam uyuyor 4 er saat sonra hep ayakta. O saatlerde hiç ay kıpırdamadı diye endişe etmiyorum. Buralara kadar geldik hem de çok zor şeyler yaşayarak. Artık biraz rahat etme vakti. Az bir zaman kaldı. Aynı bedende olmanın tadını çılaralım biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…