- 16 Mart 2025
- 700
- 1.403
- 28
- 38
Evet birde dediğin gibi bir mahcubiyet ve ikna etme çabası oluyor insanda. Kötü hissediyorum kendimi. Sanki naz yapıyorum ya da ben çok abartıyorum gibi bir duygu oluyor. Bu benim ilk gebeligimde değil ama 15 yıl geçti üzerinden. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Tek hatırladığım asla böyle sıkıntılar yaşamadığım.Sanırım hepimiz aynı korkuları yaşıyoruz canım. Daha önceki aylarda iki kere hareketsizlik ten doktoruma yazdım. Ne olur olmaz görmek istedi acile yönlendirdi. Geçen gün yalancı kasılmalarım oldu ağrıyla birlikte sık olduğunu farkedince 1 saat boyunca süre tuutttum 7 8 dk da bir olunca doktoruma tabloyu attım. Bu kadar sık olmamalı hemen git dedi. Bak ama öncesi de var kısa bir süre de değil yani. Ama anlayamıyor ki insan bilmediği bişeyi. Neyse gittik kasılmalarım kesildi. 4 kat merdiven 20 dk araba yolculuğu derken düzeldi heralde. Ebe sen daha önce de gelmiştin deyince o kadar gerildim ki. Hani çok da sakın bi insanımdır acı eşiğim yüksektir. Herşeye acile koşmuyorum. İstemsizce ama oluyordu diye ikna etmeye çalıştım. Bu sefer abartıyor muyum modunda geçti 3 günüm. Sonra dedim dur merve gideceksin tabi parasıyla değil miyani ilk gebelik olmasa bile her biri farklı süreçler. İçin rahat etmiyor mu git tabi ki. Ama bir sorun olduğunda eminim anlayacaksın. Bunun için hiç endişe etme. Zamanı neyse o zaman gelecek miniklerimiz.
Kasılma için bir hap vermiş miydi? Sol tarafa uzanıp iyice dinlenin. O kadar iyi anlıyorum ki o huzursuzluğuEvet nst de sancim görünüyor. 4 gündür hergün ozeldeki doktoruma gidiyorum. İğne yapıldı zaten. 20-25 mmhg seviyesinde kasılmalar. Açılma ya da bebeğin suyunda bir problem yok. Ama sertleşme bazen çok artıyor ve nefes darlığı yapıyor. Bugün bebeğin kalp atışı da üst sınırdaydı. Doktor küveze girmemesi için 34-35 haftayı görmeyi hedefliyor. Ama benim içimdeki huzursuzluk ve vücudumda hissettiğim sıkıntı o kadar bile dayanamayacakmışım gibi bir hissiyat veriyor bana. Korkudan sürekli kendimi dinliyorum. Ilık duş aldım. Biraz uzanayım rahatlama olmazsa bu defa Üsküdar Zeynep Kamile giderim.
Canım bu durumunu bilmiyordum ben kusura bakma genel bir stres içerisinde olduğunu düşündüm. Eğer geçmez ve rahatlamazsan ihmal etme ve git. İçin rahat etsin.Evet nst de sancim görünüyor. 4 gündür hergün ozeldeki doktoruma gidiyorum. İğne yapıldı zaten. 20-25 mmhg seviyesinde kasılmalar. Açılma ya da bebeğin suyunda bir problem yok. Ama sertleşme bazen çok artıyor ve nefes darlığı yapıyor. Bugün bebeğin kalp atışı da üst sınırdaydı. Doktor küveze girmemesi için 34-35 haftayı görmeyi hedefliyor. Ama benim içimdeki huzursuzluk ve vücudumda hissettiğim sıkıntı o kadar bile dayanamayacakmışım gibi bir hissiyat veriyor bana. Korkudan sürekli kendimi dinliyorum. Ilık duş aldım. Biraz uzanayım rahatlama olmazsa bu defa Üsküdar Zeynep Kamile giderim.
Yok hap vermedi. Ciğerleri gelissin diye İğne yapıldı. Elimden geldiğince evin içinde bile gezinmemeye çalışıyorum. Sürekli yatıyorum. Kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. İnşallah sağlıkla sıhhatle tamamlayalım artıkKasılma için bir hap vermiş miydi? Sol tarafa uzanıp iyice dinlenin. O kadar iyi anlıyorum ki o huzursuzluğu. En iyiyi düşünüp güçlü kalmaya çalışacağız. Dinledikçe geçecek inşallah öyle düşünün
Güzelim isterse arada hiç zaman olmasın gördüğüm kadarıyla hiç bir doğum bir değil. Ayrıca boşver naz da yapabiliriz, abartabiliriz de. Ters bir durum olsa canı yanacak bizleriz. Bak bu benim 6. Gebeliğim. İlk 5i tansiyon kaynaklı kaybetmişim. İkna edemedim kimseyi tansiyonumun çıktığına. Bu gebeliğimde kadın doğuma gitmeden kardiyolojiye gidip ağladım sızlandım. Bi baktı doğruyu söylüyorum. Direkt ortak devam ettik. Bu haftalara geldik. Hepimiz zor şeyler yaşıyoruz. Tabi ki pinpiriklenebiliriz kusura da bakmasınlar.Evet birde dediğin gibi bir mahcubiyet ve ikna etme çabası oluyor insanda. Kötü hissediyorum kendimi. Sanki naz yapıyorum ya da ben çok abartıyorum gibi bir duygu oluyor. Bu benim ilk gebeligimde değil ama 15 yıl geçti üzerinden. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Tek hatırladığım asla böyle sıkıntılar yaşamadığım.
O iğneyi ben de oldum. İnsan psikolojik olarak farklı bir ruh haline giriyor o iğneden olunca. Ama önlem işte. Birbirimize bol bol dua edelim. Sağlıkla, vaktinde kucağımkza alalımYok hap vermedi. Ciğerleri gelissin diye İğne yapıldı. Elimden geldiğince evin içinde bile gezinmemeye çalışıyorum. Sürekli yatıyorum. Kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. İnşallah sağlıkla sıhhatle tamamlayalım artık
Amin inşallah canım. Hepimiz iyi olalım. Çok yorulduk çok yıprandık. Güzel günler gelsin artıkO iğneyi ben de oldum. İnsan psikolojik olarak farklı bir ruh haline giriyor o iğneden olunca. Ama önlem işte. Birbirimize bol bol dua edelim. Sağlıkla, vaktinde kucağımkza alalım
Yakında baktılar mı nasıl böbreğin durumu canım, inşallah sıkıntı daha ilerlemeden bitirirsin gebeliği ağrı çekmek zorAy o da aradan çıksa ne güzel olurdu ama riskliyde yapmasın tabi.
Bende normal doğum ister gibiydim ama böbrek ağrısına dayanamıcam yani doktor 38. Haftaya sezaryen planlarsa ben okeyim. Gecem gündüzüm birbirine girdi şu aptal böbrek yüzünden
Yaa insan vücudunda birşeyler yolunda gitmediğinde fark ediyor ama gerçekten iyi doktora denk gelmekte şans. İnşallah Rabbım sevinçle evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsinGüzelim isterse arada hiç zaman olmasın gördüğüm kadarıyla hiç bir doğum bir değil. Ayrıca boşver naz da yapabiliriz, abartabiliriz de. Ters bir durum olsa canı yanacak bizleriz. Bak bu benim 6. Gebeliğim. İlk 5i tansiyon kaynaklı kaybetmişim. İkna edemedim kimseyi tansiyonumun çıktığına. Bu gebeliğimde kadın doğuma gitmeden kardiyolojiye gidip ağladım sızlandım. Bi baktı doğruyu söylüyorum. Direkt ortak devam ettik. Bu haftalara geldik. Hepimiz zor şeyler yaşıyoruz. Tabi ki pinpiriklenebiliriz kusura da bakmasınlar.
Asm nin kullandığı bir sistem var onlar görürler canımKızlar bir şey soracağım önemli. Bunu Ekim anneleri grubuna da sordum ama belki burada da bilen başına gelen vardır.
Eşinizin veya sizin SMA sonucu gelmeyip sürpriz bir şekilde hamile olduğunu öğrenen var mı? Bizim sonucumuz gelmedi ne sağlık ocağında ne eşimin kan verdiği yerde öğrenemiyoruz e-Nabız’da zaten yok.
SMA ile ilgilenen sağlıkçı bir tanidigimiz vardı . O da sistemde göremedi ama zaten olumsuz bir şey olsa size dönüş yaparlardı mutlaka dedi… sorun şu ki eşimle 6.aya kadar yurtdışındaydık. Allah korusun olumsuz bir şey olsa da arasalar da ulaşamazlardı bize Türk hatlarımız kapalıydı.biliyorum baya zaman geçti ama öğrenemiyorum bir türlü içim içimi yiyor başına böyle bir şey gelen var mı
Canım şimdi sen yazınca kendi nst me baktım benim de 20-50 arasında çıkmış hep kasılmalar. Nst sırasında da hep 43 falandı ama doktor normal dedi. Acaba yaşadığın kasılmalar braxton hics kasılmaları mı yani yalancı kasılmalar. Böyleyse stres olmana gerek yok çünkü normal.Evet nst de sancim görünüyor. 4 gündür hergün ozeldeki doktoruma gidiyorum. İğne yapıldı zaten. 20-25 mmhg seviyesinde kasılmalar. Açılma ya da bebeğin suyunda bir problem yok. Ama sertleşme bazen çok artıyor ve nefes darlığı yapıyor. Bugün bebeğin kalp atışı da üst sınırdaydı. Doktor küveze girmemesi için 34-35 haftayı görmeyi hedefliyor. Ama benim içimdeki huzursuzluk ve vücudumda hissettiğim sıkıntı o kadar bile dayanamayacakmışım gibi bir hissiyat veriyor bana. Korkudan sürekli kendimi dinliyorum. Ilık duş aldım. Biraz uzanayım rahatlama olmazsa bu defa Üsküdar Zeynep Kamile giderim.
Hiç öyle birsey söylemedi doktorum. Bilmiyorum. Sen 43 olan sancıda nasıl hissediyordun. Ben 40 olunca doğum başlar diye biliyorum. Senin çok fazla değil mi bu kasılmalar?Canım şimdi sen yazınca kendi nst me baktım benim de 20-50 arasında çıkmış hep kasılmalar. Nst sırasında da hep 43 falandı ama doktor normal dedi. Acaba yaşadığın kasılmalar braxton hics kasılmaları mı yani yalancı kasılmalar. Böyleyse stres olmana gerek yok çünkü normal.
Spesifik işlerin adamıIsı yükseldi ahahahha yarıldımkimyasal deneyler yapmış eşin yine iş başında djdjjd
Cuma günü bakılacak kuzum umarım doğuma kadar stent falan takılmadan idare eder beni ya. Ağrısı cok fena ama hiç kesilmiyorYakında baktılar mı nasıl böbreğin durumu canım, inşallah sıkıntı daha ilerlemeden bitirirsin gebeliği ağrı çekmek zor
tansiyonun kaçlarda peki şuanValla bilmiyorum canım niye böyle oldu. Bugün Banada doktor senin nabzın da çok yüksek dedi.birde son günlerde uyurken nefesim kesiliyor. Çoğu zaman rüyamda boğuluyor gibi oluyorum. Sağ salim şu 34-35 leri görüp güzel kilolarda alsak bebeklerimizi kucağımıza . Benim tansiyondan dolayı direnç yüksek olduğu için heran gelişim yavaşlayabilir yada durabilir deniyor. Şuana kadar şükür iyi i
Hafif adet ağrısı gibi hissediyordum hatta arada bir eşime sordum ekranda kaç yazıyor diye 43 demişti. Chatgbt ye sordum doğum sancıları 60 üzeri oluyormuş canım. 20-40 arası braxon hics kasılmaları, 40-60 arası orta şiddedtli ama doğum sancısı sayılmaz, 60 üzeri gerçek doğum sancıları yazıyordu.Hiç öyle birsey söylemedi doktorum. Bilmiyorum. Sen 43 olan sancıda nasıl hissediyordun. Ben 40 olunca doğum başlar diye biliyorum. Senin çok fazla değil mi bu kasılmalar?
Braxton hicks kasılması ile normal kasılmayı nasıl ayırt ediyorsunuz yaCanım şimdi sen yazınca kendi nst me baktım benim de 20-50 arasında çıkmış hep kasılmalar. Nst sırasında da hep 43 falandı ama doktor normal dedi. Acaba yaşadığın kasılmalar braxton hics kasılmaları mı yani yalancı kasılmalar. Böyleyse stres olmana gerek yok çünkü normal.
Valla bende anlayamıyorum. Benim arada adet olacakmış gibi ağrım olup geçiyor. Bugün nst sırasında da oldu galiba öyle birşey. Nst sonucuna baktı doktor kasılman oluyor mu dedi arada bir dedim normal dedi sadece.Braxton hicks kasılması ile normal kasılmayı nasıl ayırt ediyorsunuz yabenim de bazen karnımın tümü sertleşiyor birkaç saniyelik ama ağrı sızı bir şey yok o mu değil mi anlamıyorum bebek mi dayanıyor diyorum bi yandan da ama genel karnımda sertlik oluyor
Aynen öyle canım, hiç bişey senden bebeğinden kıymetli değil şu an için nadıl rahat ediyorsa öyle yapYaa insan vücudunda birşeyler yolunda gitmediğinde fark ediyor ama gerçekten iyi doktora denk gelmekte şans. İnşallah Rabbım sevinçle evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsinDoğru söylüyorsun pimpirikli de deseler gerekirse hergün gideceğim doktora. Risk alabileceğimiz birsey değil ki bu.. Can taşıyoruz.
Canım ben geçen gittiğimde görüştüm. Gerçek kasılmalarda ağrı ve kasılma şiddeti artarmış. 60 sn den uzun sürermiş her kasılma ve düzenli aralıklarda olurmuş. Atıyorum biri 7 dk arayla olduysa diğeri 9 dk sonrasında gibi. Ayrıca pozisyon değiştirdiğinde geçmezmiş. Ama yalancı kasılmalar bi gün dene yatarken olduysa diğer tarafa döndüğünde geçiyor.Braxton hicks kasılması ile normal kasılmayı nasıl ayırt ediyorsunuz yabenim de bazen karnımın tümü sertleşiyor birkaç saniyelik ama ağrı sızı bir şey yok o mu değil mi anlamıyorum bebek mi dayanıyor diyorum bi yandan da ama genel karnımda sertlik oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?